Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-05-2008, 16:25   #81
chwsilas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 05 2008

Domyślny

WItam
Jestem nowy na tym forum, gram juz 3 miesiace w tibie mam 41 lvl knajtem
Skoro temat zmienil sie w "co bys zmienil w grze" tez podam swoje przyklady.
Pierwszym z nich mysle ze dobrya bylaby by losowosc itemu, tak jak w diablo ze nawet goblin moglby upuscic golden armora, bylaby to doskonala forma na zarabianie pieniazkow w grze , poniewaz pco takiemu 20 lvl taki armor, a za te pieniadze kupil by sobie caly set
Drugim zas , tez jak w diablo jest nieznajomosc itemu i naprzyklad dowiedzenie sie co to jest i do czego sluzy kosztowalo by 10.000 gp
Trzecim mozna by bylo zrobic loterie na swiat, los by kosztowal 5k i losowalo by sie liczby cos w tylu bingo
Nastepnym pomyslem jest dodanie wlasnie nowych potworkow, i przedmiotow MOzna by bylo zrobic tez nastepna wyspe dla hlvl , tak jak w stylu rok pozniej main. I walczyli by od nowa z nowymi potworkami , nowe mapy itemy
Ostatnia rzecza jaka bym chcial zmienic jest "tez jak w diablo" Dobrowolne ustawianie skilli tzn, po wbiciu lvl mozna dodac 3 punkty i to od nas by zalezalo co gdzie dodac
Wiem ze gra w tedy by byla za bardzo :diablo" no ale mam taki sentyment i mysle ze fajnie by to wygladalo a hlvl by sie nie nudzily , loulvl by mogly zarabiac na itemach itd..

Pozdrawiam silas
chwsilas jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-05-2008, 16:31   #82
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up
chyba ci się tematy pomieszały
stary 06-05-2008, 16:48   #83
xaki123
Użytkownik Forum

xaki123's Avatar

Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aron Lazik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Skille: 70/68
Poziom mag.: 4
xaki123 ma numer GG 8282910
Domyślny

Moim zdaniem Angel of Distans bedzie 1 lvlem 400, albo MDW się zabieże do roboty.
xaki123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2008, 21:39   #84
Badek1910
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom

Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
Badek1910 ma numer GG 5477609
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Ciekawy artykuł. Moim zdaniem powinni zrobić tak jak w lineage, że jednego potwora biją po pare godzin i to 200 osób...
a ogólnie to powinni jeszcze zmniejszyć ilość spadanego expa i skilli po dedzie, bo jak taki 350lvl padnie to mu spada około 5 leveli bez blessów... o skillach nie wspominając. Bezsens
+subklasy xD?
o sprawę. Wiem, że kiedy zginę, to, co jest
ważne, przetrwa. To jest moje dziedzictwo.
Dzieki łasce bogów nie jestem sam

-Drizzt Do'Urden
Badek1910 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2008, 01:06   #85
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Moim zdaniem subklasy polepszyły by grę. Powiedzmy co 50 lvli wybieranie kierunktu "atak", "obrona", "leczenie" dlaczego nie? Nareszcie szanse na pvp by się bardziej wyrównały, a na no-pvp walka w teamach była by znacznie ciekawsza. Oczywiście jeśli cipsoft by tego nie spartolił ustalając zasady systemu działania takich subklas (co obawiam się, że miało by miejsce jak zwykle zresztą, bo nawet przy 4 klasach nie mogą sobie poradzić...).

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2008, 15:39   #86
aien
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 11 2005
Lokacja: MMz

Imię: Vienina
Profesja: Elder Druid
Świat: Astera
aien ma numer GG 3420103 aien ma login Tlenu sonnarthus@tlen.pl
Domyślny

Zauważcie, że w Tibii PvP jest formą rozwiązania konfliktów, lub rozrywki kosztem innych - generalnie rzecz biorąc, jedna ze stron zawsze jest poszkodowana, zaś tą częścią gry, która nie szkodzi nikomu jest PvE (pomijam tutaj skillowanie i robienie run). Wydaje mi się, że w tibijskim PvP brakuje zwykłej, obupólnej zabawy - czegoś w rodzaju PvP areny, na której możnaby się wykazać umiejętnościami nie ponosząc przy tym strat. Dodatkową motywacją dla graczy mógłby być ewentualny ranking najlepszych, nagrody, turnieje... pomyślcie, jak wielkie urozmaicenie byłoby to dla graczy, a już zwłaszcza dla h-lvli.
Co o tym sądzicie?
aien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2008, 17:48   #87
Mati_Paurel
Użytkownik Forum

Mati_Paurel's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2007
Lokacja: z nienacka

Imię: Nienacek
Profesja: Elder Druid
Gildia: Nienacki
Świat: Nienacka
Poziom: IDK
Skille: Nienack
Poziom mag.: NC
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chwsilas Pokaż post
WItam
Pierwszym z nich mysle ze dobrya bylaby by losowosc itemu, tak jak w diablo ze nawet goblin moglby upuscic golden armora, bylaby to doskonala forma na zarabianie pieniazkow w grze , poniewaz pco takiemu 20 lvl taki armor, a za te pieniadze kupil by sobie caly set
Drugim zas , tez jak w diablo jest nieznajomosc itemu i naprzyklad dowiedzenie sie co to jest i do czego sluzy kosztowalo by 10.000 gp
Trzecim mozna by bylo zrobic loterie na swiat, los by kosztowal 5k i losowalo by sie liczby cos w tylu bingo
Nastepnym pomyslem jest dodanie wlasnie nowych potworkow, i przedmiotow MOzna by bylo zrobic tez nastepna wyspe dla hlvl , tak jak w stylu rok pozniej main. I walczyli by od nowa z nowymi potworkami , nowe mapy itemy
Ostatnia rzecza jaka bym chcial zmienic jest "tez jak w diablo" Dobrowolne ustawianie skilli tzn, po wbiciu lvl mozna dodac 3 punkty i to od nas by zalezalo co gdzie dodac
Wiem ze gra w tedy by byla za bardzo :diablo" no ale mam taki sentyment i mysle ze fajnie by to wygladalo a hlvl by sie nie nudzily , loulvl by mogly zarabiac na itemach itd..

Pozdrawiam silas
a z rata by MPA leciało
to by nie przeszlo poniewaz taki bot kóry kilka h zbiera kamienie moglby kilka g armorow lotnocco zrujnowalo by handel
Podczas grupowych polowań knajt zawsze jest blokerem, dzięki czemu pierwszy dobiera się do ciała zabitego potwora i zbiera wszystko co się da, wmawiając reszcie, że w ciągu 10-godzinnego hunta nic nie wypadło.

Płatne konto daje nam dostęp do nowych terenów, m.in.:

Zaśnieżonej Tikłandy ,
Bagiennego Liberty Gay,
Upalnego Svargrond

Tibijczyk jest jak Pascal Brodnicki - nie używa polskich znaków.
Nonsensopedia rox
Mati_Paurel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2008, 01:55   #88
chwsilas
Użytkownik forum

Domyślny

Ale zauwaz ze rare jako takie rare by wypadaly bardzo rzadko a czy by to zrujnowalo handel nie sadze poniewaz kazdy by mial takie same szanse na znalezienie danego itemu
chwsilas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2008, 05:50   #89
Neff
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 04 2008

Profesja: Knight
Świat: refugia
Poziom: 30~
Skille: 70/70+
Poziom mag.: 4
Domyślny

Zamknij forum i idz grac w Diablo.

Pomysl logicznie jakis wysoki lvl expi na demonach a tu mu p armory leca, a jakies newbie co dopiero wszedl na mainland zabil amazonke i mu mpa polecialo. Naprawde smieszny jestes.
Neff jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2008, 07:00
X3r
Ta wiadomość została usunięta przez bosal.
stary 08-05-2008, 07:42
wrogonastawiony
stary 08-05-2008, 08:02   #90
Anerian
Użytkownik Forum

Anerian's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2007
Lokacja: Wieś na zadupiu co się zowie Kraków

Imię: Aneriano
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 8
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
Anerian ma numer GG 1494880
Domyślny

Cytuj:
WItam

Pozdrawiam silas

Większość z twoich pomysłów jest bez sensu, ale podoba mi się opcja z podapakowywaniem skilli wraz ze zdobytym lvlem, tak jest w większości dobrych MMORPG, ale z drugiej strony zepsuło by to klimat tibii, więc dam ci dobrą rade, zrób sobie własnego ots'a i tam wprowadź takie ulepszenia
Anerian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2008, 00:52   #91
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez X3r Pokaż post
Sorkowi zostają chyba tylko Frosty z UE...

MDW musiał by expić na Warlockach, albo na demcach na Goromie.
Myślę, że mógł by spróbować sił z gran mas frigo na Kopalniach.

nie pomyliłeś tematu?

[youtube]Mój kanał yt:

stary 09-05-2008, 10:17   #92
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice

Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
Domyślny

Cytuj:
Tak sobie leżałem na tapczanie przed tv, i naszła mnie refleksja o 400 lvlu.
Refleksja o 400lv... ty sie leczyc powinienes ^_^.

Lezac na tapczanie przed TV to mozna rozmyslac o marnosci naszej szarej egzystencji, o miłości czy chociaż o niskim poziomie reklam w TV. Ale zeby o tibii?

A to wszystko co napisales, czyli w kilku slowach: "tibia nie ma sensu" to dla mnie oczywista oczywistosc, a nie wynik jakis glebszych refleksji.
alienXX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2008, 22:11
Ciekierapa
stary 13-05-2008, 20:49   #93
Esh'ar
Użytkownik Forum

Esh'ar's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2007
Lokacja: Olsztyn

Profesja: Druid
Poziom: 40
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family Pokaż post
Bossowie bici w ogromnych teamach, można powiedzieć w armiach dają tyle expa co kot napłakał, a wartość loota dla jednej osoby ma małe znaczenie nie mówiąc o całej ekipie... może propozycja next lvla dla każdego kto bił potwora to dużo, ale przynajmniej przy ferumbrasie, Ghazbaranie, Morgarocie itp to raczej jest uzasadnione nie? Albo lvl za wykonanie questa w stylu poi to też chyba nie jest przesada...
Według mnie, ekipie nie chodzi tylko o czapeczkę z ferumbrasa, czy też Thunder Hammera z Orshabaala, tylko o satysfakcję z tego, że udało im się osiągnąć cel - zabić bossa.
Teraz z innej beczki:
Tak jak ktoś napisał w pierwszych postach tego tematu, o tym, że powinni dodać jakąś wyspę czy coś w tym stylu, gdzie mogą mieć wstęp tylko 200+ lvle, jest w połowie bardzo dobrym rozwiązaniem. Czemu w połowie? Otóż nie musi być tam żadnego ograniczenia lvlowego - idzie się na własne ryzyko. W innych grach MMORPG istnieją potworki, które bije się 6h bez przerwy (np. Guild Wars lub World Of Warcraft), czemu więc nie zrobią czegoś takiego w Tibii? Wielu z was pomyśli, że w Tibii może to być nie przydatne i kompletnie nieopłacalne... Tak! To będzie tak samo nie opłacalne jak bicie teraźniejszego Ferumbrasa czy też innych bossów, ale przecież liczy się tylko satysfakcja czyż nie tak?...

...Kilka lat temu, gdy zaczynałem swoją przygodę z Tibią, grało się jedynie dla rozrywki, ale te czasy niestety się zmieniły...Teraz gra się dla cyferek koło postaci albo 10000cc w kasie...Wiele bym teraz dał, żeby ta przyjemność z gry wróciła...
stary 13-05-2008, 22:08   #94
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Esh'ar Pokaż post
Według mnie, ekipie nie chodzi tylko o czapeczkę z ferumbrasa, czy też Thunder Hammera z Orshabaala, tylko o satysfakcję z tego, że udało im się osiągnąć cel - zabić bossa.
Teraz z innej beczki:
Tak jak ktoś napisał w pierwszych postach tego tematu, o tym, że powinni dodać jakąś wyspę czy coś w tym stylu, gdzie mogą mieć wstęp tylko 200+ lvle, jest w połowie bardzo dobrym rozwiązaniem. Czemu w połowie? Otóż nie musi być tam żadnego ograniczenia lvlowego - idzie się na własne ryzyko. W innych grach MMORPG istnieją potworki, które bije się 6h bez przerwy (np. Guild Wars lub World Of Warcraft), czemu więc nie zrobią czegoś takiego w Tibii? Wielu z was pomyśli, że w Tibii może to być nie przydatne i kompletnie nieopłacalne... Tak! To będzie tak samo nie opłacalne jak bicie teraźniejszego Ferumbrasa czy też innych bossów, ale przecież liczy się tylko satysfakcja czyż nie tak?...

...Kilka lat temu, gdy zaczynałem swoją przygodę z Tibią, grało się jedynie dla rozrywki, ale te czasy niestety się zmieniły...Teraz gra się dla cyferek koło postaci albo 10000cc w kasie...Wiele bym teraz dał, żeby ta przyjemność z gry wróciła...

Myślę, że mówiłeś o bossach mówiąc o "potworkach które się bije 6h". Oczywiście będzie to opłacalne, jeśli rare które by wypadały z nich były by bardzo przydatne i lepsze (znacznie?) niż przeciętne itemy których pełno świga się po tibii wszędzie. A bicie 6h bossa o różnych "odruchach" było by z pewnością lepsze niż 30 minut męczenia się z potworem który w niefartownym combo może wziąć na combo niemal każdego gracza lub ewentualnie dobić drugim hitem...

Tak właśnie mi wpadł do głowy ciekawy pomysł, dlaczego by nie miał leciec z Triangle of Terror jakiś "terror set" czy coś takiego? super rare itemy które dopiero razem dają jakiś jeszcze lepszy item (ultra wersja hota którego trzeba złożyć z kilku itemów)... i nie mam wcale na myśli jakiegoś thunder hammera (low) tylko coś jak softy w połączeniu z great axe? coś bardzo przydatnego co daje dużo właścicielowi. Wtedy dopiero item ten posiadał by wielką wartość a jego właściciel prawdziwą moc h lvla.

Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 13-05-2008 o 22:10.
stary 13-05-2008, 22:44   #95
Ovv
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 12 2007

Profesja: Master Sorcerer
Świat: G,B,T,H,A
Poziom: 170
Poziom mag.: 76
Domyślny

Bardzo sensownie napisałeś,bo jaką frajdę przynosi taki 300+lvl tylko to że traci coraz więcej czasu na kolejny poziom a co mu daje kolejna cyferka więcej nic,ale są tacy ludzie co lubią tą grę nawet jakby mieli płacić za każde logowanie do niej .W tibi ludzie przeważnie spędzają wolny czas który mają,ale nie tylko zarywają noce,nie chodzą do szkoły tylko po to żeby mieć coraz większy lvl.
Ovv jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2008, 00:36   #96
Ulverin
Użytkownik Forum

Ulverin's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007

Domyślny

po co te bossy skoro 80% spoleczenstwa tibijskiego to expiace bociki ? pojawi sie boss i co ... kto go ubije jak bedzie trzeba z 30 chlopa i walic go 6h.. wiekszosc stwierdzi po co... wole zostawic bota na ratach i isc na piwo bo co ja zycia nie mam ? .... bossa mam jakiegos walic ???

..........................
i pewnie zaraz dla wiekszosci bede maniakiem bez rl life... tia... kocham ten kraj...
23:04 Ahmed lord demons [34]: buy 100 royal spears or 2k
Ulverin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2008, 00:42   #97
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulverin Pokaż post
po co te bossy skoro 80% spoleczenstwa tibijskiego to expiace bociki ? pojawi sie boss i co ... kto go ubije jak bedzie trzeba z 30 chlopa i walic go 6h.. wiekszosc stwierdzi po co... wole zostawic bota na ratach i isc na piwo bo co ja zycia nie mam ? .... bossa mam jakiegos walic ???

..........................
i pewnie zaraz dla wiekszosci bede maniakiem bez rl life... tia... kocham ten kraj...
Chociażby dlatego że gdyby ten boss dawał item który daje naprawdę kopa to każdy by chciał go mieć i każdy by chciał takiego bossa położyć na kolana. Chwała to jedno a super rare item o wartości dla wielu niewyobrażalnej był by powodem dla którego ludzie by się ślinili na widok bossa jak na widok bota dającego możliwość bezpiecznego expienia na demkach bez waste. Dobra poniosła mnie fantazja na końcu ale skoro ludzie biją super silne bossy ryzykując śmiercią nawet na bardzo wysokich lvlach to dlaczego nie mieli by bić bossa który ma dużo hp a jest silny jak orsh powiedzmy ale daje lot który naprawdę jest wartościowy a nie tylko pasujący do domku?

[youtube]Mój kanał yt:

stary 14-05-2008, 01:33   #98
Brtek00
Użytkownik Forum

Brtek00's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007
Lokacja: Sanok

Imię: Szugar
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ??
Świat: Secura
Poziom: ??
Skille: ??
Poziom mag.: ??
Brtek00 ma numer GG 340747
Domyślny

Cipy nie zrobia nic z tym nie dodadza na 100% jakis silnych potworow zeby sobie 20 osób moglo na nich expic 200+ lvli ich to nie obchodzi czy MDW czy Serek nie graja juz w tibie im zalezy wylacznie na kasie ich to nie obchodzi ze 8 latki zaczynaja grac w tibie ich to jeb*** tak jak wczeniej napisalem im zalezy na kasie.....

.....POdsómowanie..... - Jak sie w tibie gra to sie gowno z tego ma...
Brtek00 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2008, 11:56   #99
AnArAki
Użytkownik Forum

AnArAki's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough

Profesja: Elite Knight
AnArAki ma numer GG 3532964
Domyślny

Cytuj:
WItam

Pozdrawiam silas
CHYBA CIE GLOWKA BOLI !!
wtedy by tibia byla syfem, bylo by ze kazdy by mial podobne skile itd a wlasnie chodzi o to zeby miec rozne np. 30 lvl moze miec 100 sworda a jak by dodali to co ty mowisz to by byla dupa.....(fajny pomysl z loteria na caly swiat ^^)
stary 14-05-2008, 15:23   #100
M.J.
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 05 2008
Lokacja: podkarpacie
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Domyślny

No teraz taki 300 lvl z potworów nic przydatnego nie wylootuje. Ma najlepsze eq, a to co spadnie to albo sellnie, albo jako ozdoba dla jego domku o allegro nie wspominając. Powinny być jakiś rzadki i przydatny w expieniu rare item, a nie kolejny kapelusik o arm:2 lub miś.
M.J. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania