|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 05 2008
|
![]() WItam
Jestem nowy na tym forum, gram juz 3 miesiace w tibie mam 41 lvl knajtem ![]() Skoro temat zmienil sie w "co bys zmienil w grze" tez podam swoje przyklady. Pierwszym z nich mysle ze dobrya bylaby by losowosc itemu, tak jak w diablo ze nawet goblin moglby upuscic golden armora, bylaby to doskonala forma na zarabianie pieniazkow w grze , poniewaz pco takiemu 20 lvl taki armor, a za te pieniadze kupil by sobie caly set ![]() Drugim zas , tez jak w diablo jest nieznajomosc itemu i naprzyklad dowiedzenie sie co to jest i do czego sluzy kosztowalo by 10.000 gp ![]() Trzecim mozna by bylo zrobic loterie na swiat, los by kosztowal 5k i losowalo by sie liczby ![]() ![]() Nastepnym pomyslem jest dodanie wlasnie nowych potworkow, i przedmiotow ![]() ![]() Ostatnia rzecza jaka bym chcial zmienic jest "tez jak w diablo" Dobrowolne ustawianie skilli tzn, po wbiciu lvl mozna dodac 3 punkty i to od nas by zalezalo co gdzie dodac ![]() Wiem ze gra w tedy by byla za bardzo :diablo" no ale mam taki sentyment i mysle ze fajnie by to wygladalo ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam silas ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Piła
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aron Lazik
Profesja: Knight
Gildia: Company Brothers
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Skille: 70/68
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Moim zdaniem Angel of Distans bedzie 1 lvlem 400, albo MDW się zabieże do roboty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Cytuj:
Dzięki przyjaciolom, których poznałem, Honorowym osobom, które napotkałem, Wiem, że nie jestem samotnym bojownikiem o sprawę. Wiem, że kiedy zginę, to, co jest ważne, przetrwa. To jest moje dziedzictwo. Dzieki łasce bogów nie jestem sam -Drizzt Do'Urden |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Moim zdaniem subklasy polepszyły by grę. Powiedzmy co 50 lvli wybieranie kierunktu "atak", "obrona", "leczenie" dlaczego nie? Nareszcie szanse na pvp by się bardziej wyrównały, a na no-pvp walka w teamach była by znacznie ciekawsza. Oczywiście jeśli cipsoft by tego nie spartolił ustalając zasady systemu działania takich subklas (co obawiam się, że miało by miejsce jak zwykle zresztą, bo nawet przy 4 klasach nie mogą sobie poradzić...).
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 11 2005
Lokacja: MMz
Imię: Vienina
Profesja: Elder Druid
Świat: Astera
![]() ![]() |
![]() Zauważcie, że w Tibii PvP jest formą rozwiązania konfliktów, lub rozrywki kosztem innych - generalnie rzecz biorąc, jedna ze stron zawsze jest poszkodowana, zaś tą częścią gry, która nie szkodzi nikomu jest PvE (pomijam tutaj skillowanie i robienie run). Wydaje mi się, że w tibijskim PvP brakuje zwykłej, obupólnej zabawy - czegoś w rodzaju PvP areny, na której możnaby się wykazać umiejętnościami nie ponosząc przy tym strat. Dodatkową motywacją dla graczy mógłby być ewentualny ranking najlepszych, nagrody, turnieje... pomyślcie, jak wielkie urozmaicenie byłoby to dla graczy, a już zwłaszcza dla h-lvli.
Co o tym sądzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() to by nie przeszlo poniewaz taki bot kóry kilka h zbiera kamienie moglby kilka g armorow lotnocco zrujnowalo by handel ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik forum
|
![]() Ale zauwaz ze rare jako takie rare by wypadaly bardzo rzadko a czy by to zrujnowalo handel nie sadze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Imię: Lothay von Blade
Profesja: Knight
Świat: refugia
Poziom: 30~
Skille: 70/70+
Poziom mag.: 4
|
![]() Zamknij forum i idz grac w Diablo.
Pomysl logicznie jakis wysoki lvl expi na demonach a tu mu p armory leca, a jakies newbie co dopiero wszedl na mainland zabil amazonke i mu mpa polecialo. Naprawde smieszny jestes. |
![]() |
![]() |
![]() |
X3r |
Ta wiadomość została usunięta przez bosal.
|
![]() |
wrogonastawiony |
|
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2007
Lokacja: Wieś na zadupiu co się zowie Kraków
Imię: Aneriano
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 8
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Cytuj:
Większość z twoich pomysłów jest bez sensu, ale podoba mi się opcja z podapakowywaniem skilli wraz ze zdobytym lvlem, tak jest w większości dobrych MMORPG, ale z drugiej strony zepsuło by to klimat tibii, więc dam ci dobrą rade, zrób sobie własnego ots'a i tam wprowadź takie ulepszenia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nie pomyliłeś tematu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice
Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
|
![]() Cytuj:
Lezac na tapczanie przed TV to mozna rozmyslac o marnosci naszej szarej egzystencji, o miłości czy chociaż o niskim poziomie reklam w TV. Ale zeby o tibii? A to wszystko co napisales, czyli w kilku slowach: "tibia nie ma sensu" to dla mnie oczywista oczywistosc, a nie wynik jakis glebszych refleksji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Ciekierapa |
|
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom: 40
|
![]() Cytuj:
Teraz z innej beczki: Tak jak ktoś napisał w pierwszych postach tego tematu, o tym, że powinni dodać jakąś wyspę czy coś w tym stylu, gdzie mogą mieć wstęp tylko 200+ lvle, jest w połowie bardzo dobrym rozwiązaniem. Czemu w połowie? Otóż nie musi być tam żadnego ograniczenia lvlowego - idzie się na własne ryzyko. W innych grach MMORPG istnieją potworki, które bije się 6h bez przerwy (np. Guild Wars lub World Of Warcraft), czemu więc nie zrobią czegoś takiego w Tibii? Wielu z was pomyśli, że w Tibii może to być nie przydatne i kompletnie nieopłacalne... Tak! To będzie tak samo nie opłacalne jak bicie teraźniejszego Ferumbrasa czy też innych bossów, ale przecież liczy się tylko satysfakcja czyż nie tak?... ...Kilka lat temu, gdy zaczynałem swoją przygodę z Tibią, grało się jedynie dla rozrywki, ale te czasy niestety się zmieniły...Teraz gra się dla cyferek koło postaci albo 10000cc w kasie...Wiele bym teraz dał, żeby ta przyjemność z gry wróciła...
![]() |
![]() |
#94 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Myślę, że mówiłeś o bossach mówiąc o "potworkach które się bije 6h". Oczywiście będzie to opłacalne, jeśli rare które by wypadały z nich były by bardzo przydatne i lepsze (znacznie?) niż przeciętne itemy których pełno świga się po tibii wszędzie. A bicie 6h bossa o różnych "odruchach" było by z pewnością lepsze niż 30 minut męczenia się z potworem który w niefartownym combo może wziąć na combo niemal każdego gracza lub ewentualnie dobić drugim hitem... Tak właśnie mi wpadł do głowy ciekawy pomysł, dlaczego by nie miał leciec z Triangle of Terror jakiś "terror set" czy coś takiego? super rare itemy które dopiero razem dają jakiś jeszcze lepszy item (ultra wersja hota którego trzeba złożyć z kilku itemów)... i nie mam wcale na myśli jakiegoś thunder hammera (low) tylko coś jak softy w połączeniu z great axe? coś bardzo przydatnego co daje dużo właścicielowi. Wtedy dopiero item ten posiadał by wielką wartość a jego właściciel prawdziwą moc h lvla. Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 13-05-2008 o 22:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2007
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guerilla Warfare
Świat: G,B,T,H,A
Poziom: 170
Poziom mag.: 76
|
![]() Bardzo sensownie napisałeś,bo jaką frajdę przynosi taki 300+lvl tylko to że traci coraz więcej czasu na kolejny poziom a co mu daje kolejna cyferka więcej nic,ale są tacy ludzie co lubią tą grę nawet jakby mieli płacić za każde logowanie do niej .W tibi ludzie przeważnie spędzają wolny czas który mają,ale nie tylko zarywają noce,nie chodzą do szkoły tylko po to żeby mieć coraz większy lvl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2007
|
![]() po co te bossy skoro 80% spoleczenstwa tibijskiego to expiace bociki ? pojawi sie boss i co ... kto go ubije
![]() .......................... i pewnie zaraz dla wiekszosci bede maniakiem bez rl life... tia... kocham ten kraj...
23:04 Ahmed lord demons [34]: buy 100 royal spears or 2k |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cipy nie zrobia nic z tym nie dodadza na 100% jakis silnych potworow zeby sobie 20 osób moglo na nich expic 200+ lvli ich to nie obchodzi czy MDW czy Serek nie graja juz w tibie im zalezy wylacznie na kasie
![]() .....POdsómowanie..... - Jak sie w tibie gra to sie gowno z tego ma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Cytuj:
wtedy by tibia byla syfem, bylo by ze kazdy by mial podobne skile itd a wlasnie chodzi o to zeby miec rozne np. 30 lvl moze miec 100 sworda a jak by dodali to co ty mowisz to by byla dupa.....(fajny pomysl z loteria na caly swiat ^^) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik forum
|
![]() No teraz taki 300 lvl z potworów nic przydatnego nie wylootuje. Ma najlepsze eq, a to co spadnie to albo sellnie, albo jako ozdoba dla jego domku o allegro nie wspominając. Powinny być jakiś rzadki i przydatny w expieniu rare item, a nie kolejny kapelusik o arm:2 lub miś.
|
![]() |
![]() |