|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() a co, policja wróżki zatrudnia że mają wiedzieć kto by kupił a kto nie?
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Że co?!
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Vil:
Tak wiec, teoretycznie: nie stac cie - nie uzywasz. Rozumujac i postepujac wg praw autorskich itd. powinienes uzywac gorszych, darmowych programow, a nie lepszych i b drogich. "Tak wiec w moim przypadku Adobe ma raczej darmowa reklame niz straty." Ale zauwaz, ze firmy ktore wypuscily programy na rynek, nie oszukujmy sie, maja w dupie takie darmowe reklamy ;p wolaly by twoje pieniadze za oprogramowanie (8-9k) zl niz 'reklame' ktora nie daje im zadnego zysku.
Apsik ;< Ostatnio edytowany przez Zegenis - 16-03-2009 o 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Guest
|
![]() W sumie macie rację. Najlepiej wszystko uogólnić i zamiast tylu róznych przestępstw, będziemy mieli tylko kradzież ; > Morderstwo to przecież też kradzież, bo pozbawiasz kogoś życia. Gwałt to też kradzież, bo pozbawiasz kogoś nienaruszalności czy czegoś tam.
Kradzież = Piractwo/Morderstwo/Gwałt/Wszystkoconielegalne @down ![]() Ostatnio edytowany przez Kele - 16-03-2009 o 21:52. |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() pytanie nie brzmi "Czy piractwo to przestępstwo ? =o" tylko pytanie brzmi "Kto się tym przejmuje?"
niektórzy z Was widzę są już do końca zmanipulowani... kurwa ludzie otwórzcie oczy, ci sami politycy którzy robią ustawy o zakazie kopiowania gier i innych duperelach dymają cały naród ! To ONI są tutaj największymi złodziejami a nie ktoś kto sobie zassa jakiegoś coda żeby mieć w co pograć... macie dziwny system wartości @edit aa i ktoś tu pisał coś typu "nie stać cię na jakąś grę - to nie graj!" porównaj to sobie do głodującego człowieka... nie stać go na jedzenie? niech zdycha z głodu co nie ? -.- Ostatnio edytowany przez Ze'To - 16-03-2009 o 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie grasz, umierasz ?
![]() |
#86 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#87 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() Cytuj:
@Topic Piractwo złe, ale nie aż tak bardzo. Nigdy się tego nie wytępi, a zresztą te wszystkie wielkie firmy na pewno nie zarobiłyby na tym jakiejś wielkiej fortuny. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
|
![]() chodziło mi tu o zatarcie różnic między lepszymi a gorszymi... nie można komuś zabierać przyjemności tylko dlatego, że jest biedniejszy.
Cytuj:
@down a może porównaj to z zasadą "jestem słabszy to powinienem dostać wpierdol" ... przecież życie to nie wesołe miasteczko ! Jakiś kraj jest słaby to dawaj najechać, rope zajebać... @Gtyk Takie odpowiedzi lubię... po prostu denerwują mnie wypowiedzi typu piractwo=morderstwo Ostatnio edytowany przez Ze'To - 16-03-2009 o 22:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jesteś biedny, nie masz przyjemności. Przykro mi, życie to nie wesołe miasteczko
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() @Ze'To
Ale przeciez nikt ci nie zabrania sciagac z internetu gier ![]()
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zbanowany
|
![]() Tak. Nie udowodnisz mi, że mogę przeżyć dzień bez nawalania w Tibię do czwartej w nocy. I nawet jakaś głupia piramidka potrzeb nie jest w stanie tego zmienić.
Akurat porównanie jest bardzo trafne. Jedzenie, gry, edukacja - to są zwyczajne towary, a za towary się płaci. Przynajmniej powinno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 17-03-2009 o 17:21. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
|
![]() Piractwo było jest i będzie, jak zmienią ceny tych wszystkich gier to zaczne kupować oryginały, jak narazie płacić 100 za 1 lepszą gierkę nie mam zamiaru. k.
![]() |
#97 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Po prostu nie udowodnisz mi, że nie mogę żyć bez Tibii. Ale do czego piję? Ano do socjalistów, którzy domagają się, aby towary "niezbędne do przeżycia" (powtarzam, że ja nie mogę żyć bez Tibii) po prostu należały się, jak krowie na rowie, ludziom (tym, którzy nie mogą za nie zapłacić). Jeden uważa, że bez jedzenia nie przeżyje, inny, że bez dachu nad głową, a jeszcze inny, że bez Internetu - w związku z tym Internet ma być darmowy (jak w pewnej reklamie)! Problem w tym, że za dobra "niezbędne do przeżycia" płacimy my wszyscy jako podatnicy (nawet jeśli nie chcemy ich używać). Oczywiście, że każda kradzież jest karalna, bez względu na motyw. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |