|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2005
|
![]() heh jak pierwszy raz z kumplem odpaliliśmy gre...to były czasy jego przeraziła grafika ale mi się podobała....jedna z niewielu gier jaka mogła chodzić na moim kompie
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Guest
|
![]() Tak, pierwsze minuty w tibi, to były czasy... Ja gdy pierwszy raz odpaliłem tibię niewiedziałem jak wchodzić po drabinie ale potem jakiś gracz mi pokazał.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nie wiem czemu, ale nie przypominam sobie takich głupot jak próby trade bez użycia tej funkcji clienta, albo niemożność wejścia po drabinie czy wbijanie się gdzieś bez liny. Może to dlatego, że poczytałem trochę poradników i słuchałem, jakże doświadczonego w Tibii, kuzyna. Aczkolwiek, fajne akcje mi się zdarzały, np:
- Na rooku biegałem z clubem i jacketem przez dłuższy czas, aż jeden z kolegów dał mi axe i studded arma (którego do 10 lvla na mainie nosiłem :|). Byłem baaaardzo ucieszony i przekonany, że mam świetne eq. - Wyszedłem na maina i wszyscy chcieli mnie ubić (mój pierwszy dzień na mainie był dniem update z 7.0 na 7.1, kiedy to wprowadzili skulle, a ludzie zaczęli przez to na chama pkować), więc kiedy tylko zobaczyłem jakiegoś pana równego sobie, zacząłem go okładać z... sabre ; ) - Pewnego dnia postanowiliśmy pójść na groźne stwory zwane potocznie cyklopami. Plan był taki: jeden kumpel (palek) luruje, a drugi kumpel (knight) i ja (sorc, oczywiście klepałem z fsa, bo nie wpadłem na to, żeby hmm używać). Padł jeden czy dwa cyce i nagle kumpel-knight zaczął się drzeć, że "on też chce RULOWAć". No to zaczął lurować. Najpierw padł, później błagał, żebym jego p legi odzyskał (bo to skarb). Chwilę później kumpla ratowałem zabijając cyca z... SD (sam nie wiem skąd ja to miałem w bp, naprawdę). Na koniec klasyka naszych śmiesznych wspomnień z Tibii. Kumpel opowiada o tym, jak chce kupić czar HMM (to były czasy, kiedy zasady ortografii były dla nas obce i pisaliśmy jak niewydarzone dzieci neo~): - bo ja chce kupić czara a on hoy (pisał "buy adori gran" ;d)! Łezka się w oku kręci. |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Lokacja: W...w...w domu! xD
Stan: Początkujący
Imię: Elitle ziom
Profesja: Knight
Gildia: mam za maly level :<
Świat: Morgana :>
Poziom: 12
Skille: 36/30:/
Poziom mag.: 1
|
![]() Buhehe ja moja 1 postacia biegalem po rooku i pisalem "buy exura" a jak z kolega z rl pisalem na mgs to powiedzialem zeby tu przyszed bo mi nudno, a jeszcze innym razem kolega poprosil mnie zebym mu dal exure on sie uleczy i mi odda i wtedy spadlem z krzesla a krzeslo na mnie :<
|
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
|
![]() Oj to były czasy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Kiedys (jak juz bylem srednio zaawansowanym graczem^_^) brat mego kumpla chcial, zebym mu kupil czar "astori mam" bo byl pewien ze to HMM..jak mu juz wytlumaczylem ze to "adori gran" on upieral sie ze sam boi sie sobie kupic..
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#87 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Gildia: jestem członkiem!
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
![]() |
![]() @up
dziwisz się ? przeciez to twoj kolega xDDDDDDDDDDDDDD @topic ja tam zawsze planowalem kazda wyprawe na deery z wyprzedzeniem i polegalo to na tym ze ktos stal w jakims domku i pilnowal rzeczy, jedzenia a ja szedlem na zwiady zapolowac na jakiegos deera xD |
![]() |
![]() |
#88 |
Guest
|
![]() Koledzy Teletoobisa to z reguły upośledzone słonice
![]() @topic Pamiętam jak się na drugi dzień gry kolegom chwaliłem,że zabiłem sheep'a.Mieli niezły ubaw.Na 8 levelu moje eq wyglądało tak: Doublet Leather Helmet Wooden Shield Rapier Nawet butów nie miałem.Przechodziłem rooka około 3 tygodni ![]() Ostatnio edytowany przez Kriso Da Hunta - 23-10-2006 o 16:33. |
![]() |
#89 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() @up
koniecznie musisz alcora klonowac? @alcor BRAT mego kumpla tak jak napisalem ;] 4 lata odemnie mlodszy edit @down ... a z kroliczkami ja...czlowieku mi chodzi o ogol nie o slonice -.-''
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
Ostatnio edytowany przez teletoobis - 23-10-2006 o 18:40. |
||
![]() |
![]() |
#90 |
Guest
|
![]() Ej...! Ze słonicami ja wymyśliłem !
|
![]() |
#91 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Gildia: jestem członkiem!
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
![]() |
![]() @ up
@ 2x up xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Poznań
Imię: Ceatratus of Galana
Gildia: Forever ToS
Świat: Galana
|
![]() Pamiętam, ze jak zaczynałem grać zaczynałem jako Noobek oczywiście nie widzac co dane słowo znaczy
![]() -Wsadz ten kamień w ręke powiedz adori gran. -OK-odpowiadam pełen entuzjazmu ![]() Bach kamień zamienił się ja cały szczęśliwy i pytam co teraz. -Trzymaj ten kamień w ręce i idz expić-odpowiada mój mentor. Więc lece na trole i wale trzaska energia ja czuje się niepokonany. Nagle... Po 5 hitach bach kamienia nie ma a ja do Kumpla: -Kurwa kamień mi zniknąl -No bo tak jest-odpowiada:/ Sam chłopak mało wiedział i noobka uczył..hyhy A o tym, że rooka drugą postacią przeszedłem na obronie nie wiedząc, że ta się tą opcje zmienić.. Wyszedłem na 8lvl ze skilami 18/20 po tygodniu, dziwiac sie, ze inni zabijają na strzała rata a ja kur** sie mecze ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja po (uwaga) 1 tygodniu (jak szybko
![]() I kurde gdzie ja mam shować te wszystkie żeczy, podobno na tej nowej wyspie są jakieś skrzynki... Pytam się kolegi... Ej gdzie się chowa te żeczy? On na to poszukaj takiego miejsca gdzie jest bardzo dużo strłumionych lkudiz. Ja Ok Są jakieś skrzynki Owieram Tutaj mam shować? On tak a ja na to NIE BO MI UKRADNA! A kiedyś to padłem, bo nie umiałem po dazbince wchodzić :/ A tylko o skillowaniu usłyszałem, to już 3-4 godziny dziennie train z bugami na fll ataku z 2-handed broni xD
PAJACYK.PL -> Kliknij i nakarm dzieciaka! POLSKIE SERCE.PL ->Klikając w czerwone serce, takżę pomożesz ludzia ![]() Poradnik - Jak założyć konto, oraz uploadować filmy na Tibicams Stop rapishadere! Niekturzy mają sieć lokalną, i limity ich bardzo ściśle ograniczają, a uploadować film na Tibicams, to tylko minuta dłużej! Dyslektyk |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Hiberna
|
![]() Ja chyba bylem najlepszy xD. Napoczatku rozbiegalem sie i chcialem wkoczyc na drabinke... to bylo fajne do czasu kiedy zaczely mnie bic szczury...
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Imię: Lowca Gesi
Profesja: Sorcerer
Świat: Honera
Poziom: 28
Skille: mam
Poziom mag.: 29
|
![]() Ja na początku miałem straszne opory w handlu z NPC. Przyzwyczajony do innych gier klikałem i na przedmioty i na NPC i na siebie i nic nie działało.
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Pierwszą postacią wychodziłem z rooka. Wyszedłem na main. Zabili mnie pk. Pomyślałem, że koniec gry, usunąłem postać i zrobiłem nową
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: gdzieś
Stan: Aktywny Gracz
Imię: jakaś nowa postać
Gildia: brak raczej nie szukam
Świat: zawsze pełny
Poziom: 4
|
![]() ja jak zaczynałem to dopiero w sierpniu tego roku wcześniej miałem chyba z 3 konta oczywiście zapomniałem do nich pasów
ale jak zaczołęm to nie byłem n00bkiem ale moji kumple -jeden expił 2 godziny na owcach i wk***iał się że nadal ma 1 lvl -albo muj inny kumpel wszedł w energy fielda jego brat mówi minus 50 życia a on niee plus 50 życia i dedł
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2006
Imię: Avargak
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
|
![]() Cytuj:
Ja chyba jestem najlepszy. Gdy wyszedlem na maina po 2 tygodniach, zauwazylem, czlowieka z 14lvl, ktory mial yellow hp.No to ja attak. I zaczal mnie luc, to w nogi i krzycze : POMOCY PEDAL MNIE LEJE! Gonili mnie, ale pomyslalem: Mmm, zuce zbroje, moze uciekne jak beda sie o nia bic? Zadzialalo! Pozniej ide sobie, a tu Wild Warrior mnie leje. Bylem bez arma wiec lal mocno. Pisze dl RL: EJ JAKIS WILD WARRIOR MNIE LEJE ! ! ! ! A on : to potwor -.- a ja; WIEM! Jak mozna bic nowych graczy? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na początku standardowo wszedłem do jaskinii z bugami, nie miałem liny... Następną postać założyłem. Jakoś sobie poradziłem na rooku, na mainie chciałem przyłączyć się do gildii 50+. Zabił mnie lion, po czym się załamałem. Humor poprawił mi trup, a w nim 70gp. Poszedłem znowu na pustynię i padłem przez liona. Straciłem worek a w nim moje 76gp. Założyłem następną postać, ona już była w miarę niezła, nie mogłem zdobyć 12 lvl, dlatego i jej się pozbyłem. Powstała ostatnia moja słaba postać, dedowałem na 16 lvl za każdym razem i również jej się pozbyłem. Dalej już było tylko lepiej
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz
|
![]() PFF ale mi sie przypomnialo(*ja ^kots obcy #kumpel):
*Dzień dobry, gdzie znajde cos do ejdzenia (seriot ak powiedzialem mialem yellow ![]() ^o tam (wskazal miejsce) *no ok wiem gdzie nie idz za mna...(szedl z white skullem) *no przestan pobijemy sie kiedy indziej DED inna akcja #no chodz poexpimy *sekunde... *wepchneli mnie w ognien, zaraz zgine poczekaj na mnie chwile DED ![]()