|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Moze przestalbys wnioskowac i zaczal sluchac innych ludzi.
Nie wiem czemu zaczynaja palic inni, ale ja np kiedys zaczelem palic tylko dlatego, ze wszystko wokolo zaczelo sie walic. Wiekszosc moich marzen legla w gruzach. I uprzedzam - niech nikt nie nazwie mnie 'slabym psychicznie' bo malo o mnie wiecie. Fajki mnie poprostu uspokajaly - tak samo jak innych muzyka, piwo, medytacja tak mnie fajki. I byle w pelni swiadomy na co sie pisze - ze podpisuje na siebie 'wyrok smierci' jak to piszecie ![]() Wiekszosc ludzi, ktorych znam zaczelo palic nie dla szpanu ale z nudow. Ot tak poprostu. Znikomy procen z nich pali dla szpanu - skad to wiem? Bo widze, ze paleniem sie nie chwala! Cytuj:
TheNatoorat jesz chipsy, hamburgera od czasu do czasu (ale sie uparlem ![]() A twoje wnioski - to nie sa twoje wnioski. To nagonka - wy popadacie w skrajnosc. Myslicie, ze kazdy kto pali to szpaner, pozer, samobujca etc. A gdzie miejsce na zastanowienie Poczytajcie sobie ostateczne badania nad nikotyna. Szansa zachorowania na raka pluc u palacza jest tylko znikomo wieksza niz u niepalacego. Za kazdym dniem, kiedy idziesz ulica wdychasz spaliny samochodowe, ktore sa nie mniej szkodliwe niz te oslawione substancje smoliste. Zabawne co? Teroretycznie przez 2/3 swojego zycia jestes biernym palaczem - bolesne?. Taka roznica, ze palacy troje sie z wlasnej woli - jest calkowicie tego swiadomy. A ty trojesz sie spalinami i tego nie wiesz. Jedzac roznego rodzaju dzemy ze sklepiw, pasztety, kielbasy pochlaniamy roznego rodzaju smieci, ktore demoluja nasz organizm. Jedzac roznego rodzaju Ramy i Kasie pozerasz miliony gram tluszczow nienasyconych, ktoram, jak podaja badania, sa BARDZO SZKODLIWE dla organizmu ludzkiego. I w takiej sytuacji, kiedy truje sie non stop ludzie mowia mi - fajki zabijaja. Szczena mi opada.
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 26-05-2005 o 10:21. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ja też nie mam nic do DOROSŁYCH palących pety, są już dojrzali, ich wybór, mniej im to zaszkodzi. Ale gówniarze jarający szlugi to imo widok żałosny i głupi. No cóż, ale jak im tak prędko do zdychania, niech zdychają, za idiotami nikt płakał nie będzie (Znów zaznaczam, że mówię o niepołnoletnich, a raczej małolatach). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No fakt - nie dogadalismy sie.
Tez przeraza mnie widok malolata w petem w reku. Ale to i tak jego sprawa... A palenie naprawde nie jest zle ![]()
![]() |
#84 | |||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
Nie trzeba wiedziec o tobie dużo, by stwierdzic, że brakuje ci silnej woli - świadczy o tym twój stosunek do fajek. Cytuj:
Cytuj:
Mylisz się, że nikt nie narzeka - ludzie coraz bardziej zwracają uwagę na skutki amerykanizacji naszego kraju i jej minusy. Ktoś, kto dba o siebie zrozumie, że to wszystko szkodzi, podobnie jak papierochy. Osoba, która wie, co robią one z ludźmi nie tknie ich - i tu wyjawia się ich szacunek do własnych siebie. Cytuj:
Cytuj:
Jest też wiele innych chorób powodowanych tym - choroby skóry, układu krwionośnego i wiele innych. Cytuj:
Trucia się spalinami innych samochodów nie można nazwac nawet truciem siebie. Nie zależy od ciebie, czy ludzie będą dalej jeździc czterośladami i kopci c ci w nos. Ty, paląc wśród innych ludzi, przy okazji dusisz ich. Mój organizm jest 3x bardziej wrażliwy na syfy zawarte w twojej używce, tak jak organizm każdego niepalącego człowieka. Pomyśl o swojej rodzinie - a jeżeli to cię nie rusza - zasuwaj na balkon i tam pal te śmieci. Cytuj:
Cytuj:
Każda substancja - spożywana z umiarem - przynieśc może pozytywne skutki w działaniu orgranizmu. Cytuj:
![]() |
![]() |
#85 | ||||||||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pozatym nie przedstawiles tu ani jednego sensownego argumentu. BRAWO niepalacy czlowieku. Za to zaczynaja puszcac juz nerwy i szukasz arg, zeby mnie zjechac... ROTFL...
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 26-05-2005 o 13:56. |
||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||||||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Gdy ktoś zaproponował ci papieroski - nie odmówiłeś. Dlatego teraz jesteś ruiną człowieka. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Może lepiej zamiast palic powinieneś zacząc grac w szachy - to tak wspaniale odpręża... zapomniałem - ty nie możesz przestac! Cytuj:
Cytuj:
Dla mnie wciąż jesteś niedojrzałym bachorem, który próbuje zaszpanowac wiedzą o wspaniałych trocinach zawiniętych w papierek. Brawo, geniuszu...
![]() |
![]() |
#87 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Profesja: Elite Knight
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
![]() matek i wszyscy inni palacze - jak wy mozecie palic takie gowno zawiniente w brzydki papierek?
to : 1. smierdzi 2.Szkodzi 3.smierdzi 4.Szkodzi nie tylko tobie ale i innym 5.smierdzi 6.mozna sie wyzygac 7.<zgadnijcie co> 8.W niczym nie jest zdrowe 9.jeszcze raz smierdzi smierdzi i smierdzi!
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Dokładnie. Do dzisiaj nie rozumiem, jak człowiek może się od tego uzależnić, skoro to taki syf robi. Toleruję palaczy (ich wybór), ale nie zniosę ostka palącego w miejscu publicznym - mój ojciec w domu to leży na kanapie, pali, pije i nawet mu się okna otworzyć nie chce. I ja muszę ten cały syf wdychać - to jest gorsze niż samo palenie, ponieważ jestem tzw. palaczem biernym, który na tytoń jest około 3x bardziej wrażliwy. Zaprawdę, marniejszego losu nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Co do ruiny - znowu szklana kula? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A gdybym zgadzal sie z toba na kazdym kroku kim bym byl? Tez szpanerem. Spisales mnie na straty bo napisalem, ze pale. Wyciagneles z tego wnioski, ze jestem ruina, nie mam silnej woli etc... EOT Edyta: Chcialem tylko udowodnic, jak ludzie sa nieswiadomi szkodliwosci calego swiata a tak bardzo skupiaj sie na szkodliwodsci fajek...
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 26-05-2005 o 17:58. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Matek:
Za 30 lat, kiedy ty będziesz już ledwo ciepły, zobaczymy, kto jest bardziej rozsądny. Rozmowa z tobą nie ma najmniejszego sensu - na wszystko odpowiadasz dziecinnymi "lol"'ami, po co więc to ciągnąc? Nie miałbym żalu, gdybyś sam tracił życie, gdybyś przy okazji nie niszczył życia innym! Jak już napisałem, osoby w twoim otoczeniu tracą więcej aniżeli ty tracisz, zastanów się nad tym. A EOT nastąpi, gdy przemyślisz znów ten temat i przyznasz rację niepalącym (i chwała im za to, kim są!).
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Decydowanie o sobie.... no tak, ale musisz uważać by dym nie zatrówał życia innym.
Papierosy sux. Co do decydowania o sobie... no cóż masz tyle lat, wieć chyba wiesz co robisz, ale pamiętaj, że wiele małolatów naprawdę nie wie co robi sięgajac po papierosa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Jak dla mnie to palenie nie powoduje nic dobrego. Tracisz kase,zdrowie, zapach i wcale nie jestes fajniejszy. Oczywiscie, mozna sobie czasem na imprezie zapalic, z kolegami przy dobrym piwku w milej atmosferze... to czemu nie. Ale tak na co dzien ? w ogole bez sensowne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() ja mam takie towarzystwo głupie -.- wiedzą że nie pale, a jak jestem troszkę wypity to mi wciskają fajki -.- musze sobie pobiegać żeby mi smoła wyparowała czy co? -.^
urzywki są sux, już nie pije ani nie pale! @2x down "a kto chce niech odmawia, to prywatna sprawa" Ostatnio edytowany przez joey - 28-05-2005 o 07:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() Edit: Podtrzymuje to że jeśli ktoś pali dlatego że pali jego kumpem etc. to po prostu jest słaby psychicznie.... Po prostu gratz Np. Ide do kuzynki na impreze [jest w pierwszej liceum]. Wszyscy piją i palą, to co ja też mam? bullshit... po co Ci to? uspokaja Cię to? to lepiej pomedytuj i posłuchaj muzyki a nie niszcz se organizmu. Cytuj:
End of me, już nie będe się wypowiadał z tym temacie. Pozdrowienia dla ludzi słabych psychicznie. Baba ![]()
Signed ¬¬ Ostatnio edytowany przez ro0t - 27-05-2005 o 14:15. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() Najbardziej w tym wszystkim smieszy mnie twoja postawa czlowieka wszechwiedzacego. Dlaczego myslisz ze jezeli ktos pali od czasu do czasu to pozbawiony jest silnej woli? Mamusia i tatus ci tak powiedzieli? Akurat w moim przypadku stwierdzenie 'brak silnej woli' jest conajmniej smieszne. Podales przyklad imprezy u kuzynki... wszyscy pija pala to ich sprawa, jezeli ty tez lubisz od czasu do czasu wypic albo zapalic to to robsz, nie chcesz to nie robisz... w czym ty tu widzisz problem? ![]()
![]() |