Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-06-2005, 23:21   #81
Elrendell
Użytkownik forum

Elrendell's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: Łódź

Elrendell ma numer GG 2324079
Domyślny

Ok juz wszystko rozumiem...cos w tym jest,nalezy uwazac na tego koleszke

Ostatnio edytowany przez Elrendell - 11-06-2005 o 23:27.
Elrendell jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-06-2005, 23:33   #82
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2005
Lokacja: Pruszków ; /

Seeraph ma numer GG 6476943
Domyślny Bot jest !!!

Bot oczywiście jest, i działał przynajmniej na wersji tibii 7.40 . W pierwszym moim poście rzuciłem dwoma nickami. Jedna z tych osób jest niewinna (Luvanton), który rzeczywiście nieposiadał go, mimo to jednak oskarżyłem go o posiadanie ów bota, z prostego względu niedokładnej wiedzy na temat jego działania. Drugą osobą, którą oskarżyłem i co do której jestem w 100% pewien jest Pebuu, który po prostu PKował low lvl-owe postacie, a dzięki botowi niemogły uciec do PZ. Bot ten "infekuje" ofiarę i powoduje, że ta atakuje osoby ze skullem jeśli tylko znajdzie się w odległości 1-nej kratki ( "na styk") bez świadomości "nosiciela". Być może gdybym miał wtedy włączony firewall do tego by nie doszło i bot by niezadziałał.

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 11-06-2005 o 23:47.
Seeraph jest offline  
stary 12-06-2005, 00:21   #83
Mighty
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 06 2005
Lokacja: Toruń

Profesja: Royal Paladin
Świat: Eternia
Poziom: 118
Skille: 98/xx
Wyślij wiadomość przez ICQ do Mighty Mighty ma numer GG -
Domyślny

Lol , smiac mi sie chce jak slysze co wy tu wypisujecie ...
Takie cos nie jest mozliwe to tak jakby ktos wlamal sie na twoja postac i mial nad nia kontrole...
Mighty jest offline  
stary 12-06-2005, 00:34   #84
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

Tak, a ja zaraz uniosę dźwig w RPA w powietrze siłą woli...
Nie ma takiej możliwości, by ktoś uzyskał kontrolę nad danymi wychodzącymi z waszego komputera - trzeba być wyjątkowo genialnym, by do tego dopuścić.

@Seeraph: Powtórz to jeszcze 40 razy...
stary 12-06-2005, 08:05   #85
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

@Seeraph, pomimo, ze Scor i Matek wytlumaczyli Ci, ze cos takiego jest prawie niemozliwe, ty ciagle bezsensownie spamujesz praktycznie te same, wyssane z palca teorie.

Pytam, jakie sa dowody, ze Peebu go posiada? Mam szczera nadzieje, ze konkretniejsze, niz te dotyczace Luva~.
Adolphus Elbragol jest offline  
stary 12-06-2005, 10:54   #86
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Nie masz szans- nie ma takiego czegos
Rybzor jest offline  
stary 12-06-2005, 10:56   #87
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Jakie dowody?!?

Dowodem, są ludzie, którzy polegli z rąk Pebuu, nieatakując go ani nikogo innego
przedtem, a mimo to nie mieli wstępu do PZ. Chciałbym również nadmienić, że zdarzają się również ludzie, którzy spotkali się z tym na innych serwerach.

BTW. A teraz ja ci coś powiem. Załóżmy, że niemam pojęcia np. o istnieniu cząsteczkowej budowy ciał. Jak mi udowodnisz, że zbudowane są z atomów??? Widziałeś je kiedyś na oczy ??? Nie ??? To znaczy, że to wielki bullshit i one nieistnieją (idąc twoim tokiem rozumowania).

PS. To, że się z czymś jak dotąd nie spotkałeś nieznaczy, że nieistnieje.
stary 12-06-2005, 11:00   #88
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seeraph
BTW. A teraz ja ci coś powiem. Załóżmy, że niemam pojęcia np. o istnieniu cząsteczkowej budowy ciał. Jak mi udowodnisz, że zbudowane są z atomów??? Widziałeś je kiedyś na oczy ??? Nie ??? To znaczy, że to wielki bullshit i one nieistnieją (idąc twoim tokiem rozumowania).
To znaczy że ich istnienie udowodnili ludzie mądrzejsi ode mnie, tak samo jak tobie ludzie mądrzejsi w danej dziedzinie udowadaniją że to o czym mówisz nie ma prawa istnieć.
Dabek jest offline  
stary 12-06-2005, 11:12   #89
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Dowodem, są ludzie, którzy polegli z rąk Pebuu, nieatakując go ani nikogo innego
A wiesz, ze zeznanie swiadka zamieszanego w jakies przestepstwo (okradzionego, pobitego itp) jest traktowane 'z dystansem'?

Cytuj:
PS. To, że się z czymś jak dotąd nie spotkałeś nieznaczy, że nieistnieje.
Czlowieku - dajemy ci szanse zablysnac i UDOWODNIC, ze to istnieje.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 12-06-2005, 11:17   #90
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Czytaj uważnie...

Gdybyś czytał uważnie to zauważyłbyś, że jednak dopuszczają możliwość istnienia takiego czegoś...

PS. A może ci naukowcy kłamią?!? Ja niewidziałem na oczy, więc to niemożliwe, żeby atomy istniały.

PS2. Jak można udowodnić, że coś istnieje lub nieistnieje skoro od razu zakłada się twierdzenie, że rzecz ta nieistnieje.

PS3. Okej, ale to, że ktoś jest mądrzejszy w danej dziedzinie nieoznacza, że każde jego orzeczenie w tej sprawie jest święte i oznacza rację. Kilka wieków temu była kupa ludzi mądrzejszych i uczonych, którzy twierdzili, że Ziemia jest płaska...
stary 12-06-2005, 11:25   #91
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
PS. A może ci naukowcy kłamią?!? Ja niewidziałem na oczy, więc to niemożliwe, żeby atomy istniały
Sa prace ludzi, ktorzy zajmuja sie tym zawodowo, so dowody, sa eksperymrnty potwierdzajace ze to ISTNIEJE. Ty nie masz NIC poza slowami.

Cytuj:
PS2. Jak można udowodnić, że coś istnieje lub nieistnieje skoro od razu zakłada się twierdzenie, że rzecz ta nieistnieje.
Normalnie - znaleźć dowod, ze to istnieje! NIE świadka.

Cytuj:
PS3. Okej, ale to, że ktoś jest mądrzejszy w danej dziedzinie nieoznacza, że każde jego orzeczenie w tej sprawie jest święte i oznacza rację. Kilka wieków temu była kupa ludzi mądrzejszych i uczonych, którzy twierdzili, że Ziemia jest płaska...
To fakt. Nie oznacza. Jednak jak ludzie ci podaja, że to jest maloprawdopodobne a ty rozpuszczasz plotke (juz nie traktuje tego w kat. klamstwa), ze na bank jest taki bot niczym nie roznisz sie od tych co twierdzili, ze zeimia jest plaska (ew. od starej babci co nie ma nic do roboty)

Wczoraj gralem na Iridii. Pytalem sie ludzi czyu mieli stycznosc z zachowaniem jakie opisujesz. Chcialem pogadac nawet z Pebuu ale go nie bylo. Dopuki nie znajdziesz DOWODU dla mnie EOT. Dyskusja z ludzmi, ktorzy nie maja dowodow a tylko przypuszczenia na temat o ktorym nie maja duzoego pojecia mija sie z celem.

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 12-06-2005, 11:31   #92
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Jeszcze jedna rzecz...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Normalnie - znaleźć dowod, ze to istnieje! NIE świadka.
Czyli wg ciebie mam założyć, że jeśli niespotkałem się dotąd z jakimś zjawiskiem to ono nieistnieje ?!? Więc gdyby dalej iść twoim tokiem myślenia wiele rzadkich zjawisk nie ma prawa istnienia, bo nie mówi się o nich powszechnie...

A czy ty udowodniłeś, że bot taki nieistnieje ?!? Jak dotąd twierdzisz tak jedynie na podstawie swoich teorii. Aby stwierdzić, że coś nieistnieje bądź istnieje przeprowadza się szereg doświadczeń, dzięki którym można wtedy rzeczywiście stwierdzić czy coś jest możliwe lub nie.

PS. Jeżeli są świadkowie mówiący o danym zjawisku, niezakłada się z góry, że ono nie ma prawa bytu, lecz stwierdza się to na podstawie szeregu przeprowadzonych doświadczeń

PS2. Żeby coś zaprzeczyć znajdź najpierw dowody na to, że nieistnieje -_-

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 12-06-2005 o 11:41.
Seeraph jest offline  
stary 12-06-2005, 11:47   #93
Midarth
Użytkownik Forum

Midarth's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2004

Domyślny

Ten program nie istnieje z jednego zasadniczego powodu... W ten sam sposób możesz zmusić kilenta danego gracza do kupna parcela, zaadresowania do Ciebie i wysłania. Opiera się to na wysyłanych pakietach, więc w ten sposób, każdy high lvl straciłby eq. Jedyne rozwiązanie to zainfekowanie trojanem z backdoorem, który umożliwiłby zdalny dostęp, ale to niezbyt realistyczne zważywszy na to, że zamiast instalując trojana, łatwiej zainstalować keylogga i od razu mieć eq za free -.-
Midarth jest offline  
stary 12-06-2005, 11:52   #94
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny

Okej skoro tak, to jak wytłumaczysz sytuację, która przytrafiła się nie tylko mnie ?!? Mój komputer jest opętany przez szatana czy może marsjanie przejęli nad nim kontrolę ???

BTW. mógłbym teraz zacytować "kolegów" : "Masz na to jakieś dowody?"

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 12-06-2005 o 11:57.
Seeraph jest offline  
stary 12-06-2005, 12:17   #95
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Czyli wg ciebie mam założyć, że jeśli niespotkałem się dotąd z jakimś zjawiskiem to ono nieistnieje ?!? Więc gdyby dalej iść twoim tokiem myślenia wiele rzadkich zjawisk nie ma prawa istnienia, bo nie mówi się o nich powszechnie...
A gdzie ja to napisalem??

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 12-06-2005, 12:28   #96
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Nie znam sie zbyt na tym, ale chyba jest to mozliwe do zrobienia wlasnie w sposob o ktorym mowil Midarth. Tylko wtedy niemozliwe bylo by to, ze atakowana osoba nie bylaby zaznaczona na battle... Bo wtedy trojan musialby ingerowac w serwer, a nie w klienta osoby zarazonej, co jest raczej niewykonalne...

Druga sprawa jest to, ze poszkodowaniu musieli sciagnac tego trojana na swoj dysk... czyli znowu w postaci jakiegos mc, a wiec sami sa sobie winni... Prawdopodobienstwo ingerencji w server jest na prawde bardzo niewielkie, bo watpie, ze jezeli komus juz by sie to udalo <a jest to mozliwe...>, to ograniczyl by sie tylko do bezkarnego zabijania lowlvli, kiedy moglby robic rzeczy o wiele bardziej szkodliwe dla gry...

Tak wiec ja stawiam ze to zwykly trojan sciagniety jako mc...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline  
stary 12-06-2005, 14:29   #97
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Szczerze...?

Okej, ale powiem tylko jedno...Od początku gry w Tibię niewchodziłem na żadne strony typu free pacc, czy też nie grałem na dopalaczach (różnego rodzaju fishing boty,mc i inne). Właśnie dlatego poruszam ten temat na forum, ponieważ od samego początku uczciwie gram, a tu takie coś mi się przytrafia : /
Gdybym używał tego typu rzeczy też bym zwalił wine na to, ale ponieważ gram "czysto" chciałbym rozwikłać tą sprawę...

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 12-06-2005 o 14:32.
Seeraph jest offline  
stary 12-06-2005, 14:37   #98
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

I wlasnie twoje stwierdzenie, ze nie wchodziles na 'freepacc' i nie sciagales MC czy innych smieci swiadczy o tym, ze to NIE MÓGŁ BYĆ BOT!

Jak masz antywira zwlaszcza.

Nie mozna sciagac bota wyspecjalizowanego to ingerencji w pakiety wysylane z klienta Tibii przez przypadek (jest to bardzo malo prawdopodobne).

Cytuj:
Gdybym używał tego typu rzeczy też bym zwalił wine na to, ale ponieważ gram "czysto" chciałbym rozwikłać tą sprawę...
Dojdzie do twojej glowki, ze nie robisz nic, zeby rozwiklac te spraw? Uparles sie przy swoim i nie zwazasz na FAKTYCZNE argumenty.

Dalej twierdze, ze to missclick albo wina uzytkownika. Na bank nie interwencja bota. Gadalem na Iridii z WIELOMa os i ani jedna nie spotkala sie z takim zjawiskiem.

@down:
bosze... uparliscie sie na Pebuu... co on wam zrobil. Zwykle zabicia i juz - bot dziala.... czuje sie jakbym byl w pacanowie. Albo uprawiano 'polowanie na czarownice' - znalezliscie ofiarwe i nie zwazacie na dowody, ktore ja uniewinniaja.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 12-06-2005 o 14:42.
Matek jest offline  
stary 12-06-2005, 14:39   #99
Elrendell
Użytkownik forum

Elrendell's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: Łódź

Elrendell ma numer GG 2324079
Domyślny

Gram na iridii i slyszalem o tym fakt nie zetknalem sie osobiscie ale koles ktory mi to mowil jest moim dobrym kumplem, nie zmyslalby przeciez takich historyjek..a jak nie wierzycie to grajcie na iridii a moze spotka was ten "zaszczyt" zaj...nia przez Peebu..powodzenia
Elrendell jest offline  
stary 12-06-2005, 16:33   #100
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
czuje sie jakbym byl w pacanowie
Paccanowie?

@up:a dobry kolega kolegi wojka mojego kuzyna przespal sie z Bubble i Cacherro naraz (tak, odwiedzil przy okazji piwnice Doba, ale o tym sza!).

Czy wy ludzie nie umiecie czytac ze zrozumieniem? Matek i Scor, podali powazne argumenty, dlaczego cos takiego nie powinno istniec (a tym bardziej byc wykorzystywane tylko do nabijania pzlocka - skoro umozliwia zmuszenie waszej postaci do ataku, dlaczego nie ma umozliwiac do kupienia parcela, zaadresowania go, wlozenia calego swojego stuffu i wyslania go?), a wy ciagle swoje.

Swoja droga, przypominacie mi poznanego na forum tibia.com Arzosa - pomimo przedstawionych mu dowodow i przyczyn pewnych akcji on ciagle kompromituje sie propagandowa wojna z Triada i sojusznikami.

Wiec, prosze, dajcie juz spokoj bezsensownym poszukiwaniom winnego i zachowajcie przynajmniej resztki twarzy.

Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 12-06-2005 o 16:46.
Adolphus Elbragol jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania