![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Przasnysz
Stan: Niegrający
Imię: Lusia Marcelusia
Profesja: Paladin
Świat: Saphira
Poziom: 43
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Wieść o tym,że tak jak ja myślałam Harry nie jest Księciem mnie zaskoczyła.Nieczytałam dokładnie ale filmy widziałam.Dlaczego on jest Księciem.I jeszcze 1 tak jak ktoś ja się spytam. Co z Hermioną i Harrym.Słyszałam,że w tej części Harry miał CHODZIĆ z siostrą Rona.Opowiadaj dalej jak coś wiesz.CZEKAM
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() @Aselta
Taa, z taki Ciebie fan? Rowling wielokrotnie powtarzała, żę ani Harry, ani Hagrid, ani Dumbledor nie jest KP. I radzę Ci książkę przeczytać, a nie filmy oglądać, poewniaż film HP i CO jest tylko namiastką książki. @topic Sama książka jest bardzo dobra, chociaż tłumaczenie trochę sztywne.Wiels ię dzieje i w następnej książce będzie działo.... Już tylko 2,5 roku do następnej ksiązki...
![]() |
#83 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() 3/10, takie sobie. Nic nadzwyczajnego, takie tam fantasy dla małych. Książka bardzo przewidywalna. Ale można bylo odpoczać od "Małej Apokalipsy" :-).
Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 30-01-2006 o 16:37. |
![]() |
![]() |
#84 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() @UP : Nie tak ostro. Wg mnie pomysly Rowling skonczyly sie ok. 4 czesci i seria sie robi przewidywalna, ale nadal jest nawet-nawet. Wczoraj mialem kupic, ale pomyslalem, ze warto wydac na cos innego kase
![]() ![]()
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Właśnie zakupiłem nowiuśkiego HPiKP. Narazie przeczytałem 2 rozdziały. Jak tam dalej pójdzie to nie wiem. O tych rzeczach wiem od dawna, bo mam głupiego kumpla. Czytał pirackie tłumaczenie i mi wyszstko wypaplał. :[
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() @Radek666
bylo mu z glana w pysk walnac =p @ontopic Ja tylko wiedzialem ze Dumbledore zginie, ale i tak sposob jego smierci mnie mile zaskoczyl. Przeczytalem od razu bez przerwy w 9,5h. Rowling troche z***ala - pseudo-ckliwe zakonczenie machnela jak harry zerwal ze swoja laska i powiedzial ze do hogwartu nie wroci. A powinien, przeciez jak snape go mogl wziac na 2 czary a harry nawet nie mial jak sie obronic (oklumencja i czary niewerbalne plx) to jakie on ma szanse z Sami-Wiecie-Kim? Pewnie i tak Ron i Hermiona go wyblagaja pojdzie na jeden semestr nauczy sie tego w trymiga i poswiecajac swoje zycie zabije Tomka (wops, nie lubi jak sie go tak nazywa ![]()
do zobaczenia w prawdziwym zyciu Ostatnio edytowany przez Ville - 30-01-2006 o 17:27. |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Ja myślałem , że księciem półkrwi będzie Neiville (czy jak mu tam) , i że właśnie to on dednie albo Ron. HP VI już zamówiłem i ciekawe kiedy przyjdzie. Póki co czytam "Folwark Zwierzęcy" (lektura na 3 dni luźnego czytania).
|
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() @Ville Vallo
Bardziej sklaniam sie ku teorii, ze Harry i reszta beda doskonalili swoje umiejetnosci w czasie poszukiwan horkruksow, a do szkoly powroca w zupelnie innym celu niz nauka. No i ciekawi mnie jak to bedzie dalej z Malfoyem, przeciez widac bylo, ze nie jest do konca zly i wcale nie cieszy go sluzba Voldemortowi. Byc moze uratuje Harrego w VII czesci? Dowiemy sie za dwa lata ;p.
#89 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Cytuj:
Albo na odwrot - Voldemort rozkaze Malfoyowi zabic Harrego a on nie wykona rozkazu i daruje mu zycie. Za kare on bedzie chcial go zabic i Harry i Voldemort w tym samym momencie uderza z Avady Kedavry. Harry zablokuje swoim cialem jak typowy bodyguard przylizanego blondaska i obaj zgina ^_^
![]() |
#91 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Dla wszystkich, którzy przeczytali książkę Teoryja spiskowa! całkiem ciekawa...
|
![]() |
![]() |
#92 | |
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#93 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() 1. Jakie było wasze przypuszczenie na temat tego kto jest księciem.
Na początku że to Voldi, potem że ta Prince, nie wyczaiłem aż do odkrycia prawdy przez Servuska 2. Jakie było wasze przypuszczenie na temat tego kto umrze. Niestety dzięki moim "ukochanym" znajomym wiedziałem, że to będzie dyrektorek już w wrześniu... Że Dumbledore padnie od Servka wiedziałem od grudnia, ten sam powód... to wkurza... @spider-bialystok: oj chyba nie będzie VIII, Rowling ma ponoć już dość Harrego @Nekromanta: co do "młodszych odbiorców" VI na pewno nie jest kierowana do tych samych co I czy II. Książka mi się podoba, co prawda jest przewidywalna (na przykład wiemy, że 'Arry przeżyje) i czasami naszpikowana naprawdę rozśmieszającymi wątkami (Harry & Ginny) ale ogólnie jest spox, na pewno lepsze od pozostałych tomów (choć mam wrażenie, że IV a na 100% V były może i nawet lepsze ![]() Ogólnie ciemno widzę tom VII, jakoś to zakończenie nie przypadło mi do gustu... P.S. nie zastanawia was jakim to dziwnym "trafem" wszelkie takie "kulminacyjne" elementy trafiają mu się zawsze pod koniec roku szkolnego? ![]()
#94 |
Użytkownik Forum
|
![]() To prawda. Te wątki miłosne jakimi uraczyła nas pani Rowling są żałosne... Ale książka ogólnie za***ista
![]() ![]() @up: nie zdradzajcie treści książki, bo niektórym osobą, które tu wejdą zepsujecie całą zabawę... Ja zobaczylem pierwsze słowa twojego posta i na szczęście sie zreflektowałem i nie przeczytałem! xD
www.pajacyk.pl Ostatnio edytowany przez Thomas - 30-01-2006 o 23:57. |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
Co do tej grupy odbiorców. Pierwszego Harry'ego czytałem w 2000r. wtedy mało kto wiedział z czym to się je. I wiecie co? Wolał bym, żeby tak zostało. Przynajmniej nikt nie zarzucał by mi, że moją ulubioną książką (a co do tego nie mam wątpliwości, sentyment pozostaje) jest komercyjne g*wno... |
|
![]() |
![]() |
#96 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Kolejnym „dowodem” na to, że chodzi o tytuł a nie o nazwisko jest samo słowo „półkrwi” Wyobrażasz sobie by ów Książe było użyte jako nazwisko w tym kontekście? Czyli podrzucając inne nazwisko „Potter Półkrwi” ? Trochę to głupie… Cytuj:
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zhakowany ;(
Profesja: Knight
Gildia: Forsaken Ones
Świat: Pythera
Poziom: 20
Skille: 60/56
Poziom mag.: 3
|
![]() Cytuj:
To ty wogóle nic nie czytasz?Siedzisz przed kompem i grasz...lol |
|
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2005
Imię: Angel'ek
Profesja: Knight
Gildia: Mystical Brothers
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Draco śmiercożerca, to mi do niego pasuje !
![]()
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Imię: Lutra Javin
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
![]() |
![]() [quote=Shinjix]
Gwoli ścislosci - Ksieciem jest nie kto inny jak Severus Snape. Niestety. A kto umarl?? I tu niespodzianka. Rowling nie bez powodu przepraszala za usmiercenie GO. Umarł... Dumbledore (shit happens ![]() [quote] dzieki...dzieki tobie już niemusze czytać książki....mama cie nie uczyła że się nie opowiada całej książki od deski do deski??? ![]() ![]() heh
![]() |
#100 | |
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj: