Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-01-2006, 13:44   #81
Aselta
Użytkownik Forum

Aselta's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Przasnysz

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Saphira
Poziom: 43
Poziom mag.: 5
Aselta ma numer GG 10015778
LOL Uwielbiam Harrego Pottera

Wieść o tym,że tak jak ja myślałam Harry nie jest Księciem mnie zaskoczyła.Nieczytałam dokładnie ale filmy widziałam.Dlaczego on jest Księciem.I jeszcze 1 tak jak ktoś ja się spytam. Co z Hermioną i Harrym.Słyszałam,że w tej części Harry miał CHODZIĆ z siostrą Rona.Opowiadaj dalej jak coś wiesz.CZEKAM
Aselta jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-01-2006, 16:14   #82
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Aselta
Taa, z taki Ciebie fan? Rowling wielokrotnie powtarzała, żę ani Harry, ani Hagrid, ani Dumbledor nie jest KP. I radzę Ci książkę przeczytać, a nie filmy oglądać, poewniaż film HP i CO jest tylko namiastką książki.

@topic
Sama książka jest bardzo dobra, chociaż tłumaczenie trochę sztywne.Wiels ię dzieje i w następnej książce będzie działo.... Już tylko 2,5 roku do następnej ksiązki...

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline  
stary 30-01-2006, 16:33   #83
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

3/10, takie sobie. Nic nadzwyczajnego, takie tam fantasy dla małych. Książka bardzo przewidywalna. Ale można bylo odpoczać od "Małej Apokalipsy" :-).

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 30-01-2006 o 16:37.
Dan the Automator jest offline  
stary 30-01-2006, 17:05   #84
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

@UP : Nie tak ostro. Wg mnie pomysly Rowling skonczyly sie ok. 4 czesci i seria sie robi przewidywalna, ale nadal jest nawet-nawet. Wczoraj mialem kupic, ale pomyslalem, ze warto wydac na cos innego kase I ostatecznie "Achaje" kupilem. Ale HP i tak pozycze
stary 30-01-2006, 17:16   #85
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Właśnie zakupiłem nowiuśkiego HPiKP. Narazie przeczytałem 2 rozdziały. Jak tam dalej pójdzie to nie wiem. O tych rzeczach wiem od dawna, bo mam głupiego kumpla. Czytał pirackie tłumaczenie i mi wyszstko wypaplał. :[

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 30-01-2006, 17:22   #86

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

@Radek666

bylo mu z glana w pysk walnac =p

@ontopic
Ja tylko wiedzialem ze Dumbledore zginie, ale i tak sposob jego smierci mnie mile zaskoczyl.
Przeczytalem od razu bez przerwy w 9,5h.
Rowling troche z***ala - pseudo-ckliwe zakonczenie machnela jak harry zerwal ze swoja laska i powiedzial ze do hogwartu nie wroci.
A powinien, przeciez jak snape go mogl wziac na 2 czary a harry nawet nie mial jak sie obronic (oklumencja i czary niewerbalne plx) to jakie on ma szanse z Sami-Wiecie-Kim?
Pewnie i tak Ron i Hermiona go wyblagaja pojdzie na jeden semestr nauczy sie tego w trymiga i poswiecajac swoje zycie zabije Tomka (wops, nie lubi jak sie go tak nazywa )

Ostatnio edytowany przez Ville - 30-01-2006 o 17:27.
Ville jest offline  
stary 30-01-2006, 17:27   #87
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Ja myślałem , że księciem półkrwi będzie Neiville (czy jak mu tam) , i że właśnie to on dednie albo Ron. HP VI już zamówiłem i ciekawe kiedy przyjdzie. Póki co czytam "Folwark Zwierzęcy" (lektura na 3 dni luźnego czytania).
DRoN jest offline  
stary 30-01-2006, 17:31   #88
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

@Ville Vallo
Bardziej sklaniam sie ku teorii, ze Harry i reszta beda doskonalili swoje umiejetnosci w czasie poszukiwan horkruksow, a do szkoly powroca w zupelnie innym celu niz nauka. No i ciekawi mnie jak to bedzie dalej z Malfoyem, przeciez widac bylo, ze nie jest do konca zly i wcale nie cieszy go sluzba Voldemortowi. Byc moze uratuje Harrego w VII czesci?
Dowiemy sie za dwa lata ;p.
stary 30-01-2006, 17:38   #89
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr
Ile ma stron?
696..............

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!
Raul jest offline  
stary 30-01-2006, 17:47   #90

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
@Ville Vallo
Bardziej sklaniam sie ku teorii, ze Harry i reszta beda doskonalili swoje umiejetnosci w czasie poszukiwan horkruksow, a do szkoly powroca w zupelnie innym celu niz nauka. No i ciekawi mnie jak to bedzie dalej z Malfoyem, przeciez widac bylo, ze nie jest do konca zly i wcale nie cieszy go sluzba Voldemortowi. Byc moze uratuje Harrego w VII czesci?
Dowiemy sie za dwa lata ;p.
Nie ma co sie sprzeczac ;P Ale pomysl ze Malfoy uratuje Harrego jest tak ckliwy ze az mozliwy ;]
Albo na odwrot - Voldemort rozkaze Malfoyowi zabic Harrego a on nie wykona rozkazu i daruje mu zycie. Za kare on bedzie chcial go zabic i Harry i Voldemort w tym samym momencie uderza z Avady Kedavry. Harry zablokuje swoim cialem jak typowy bodyguard przylizanego blondaska i obaj zgina ^_^
stary 30-01-2006, 18:04   #91
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Dla wszystkich, którzy przeczytali książkę Teoryja spiskowa! całkiem ciekawa...
Ryłek jest offline  
stary 30-01-2006, 22:57   #92
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ville Vallo
Nie ma co sie sprzeczac ;P Ale pomysl ze Malfoy uratuje Harrego jest tak ckliwy ze az mozliwy ;]
Albo na odwrot - Voldemort rozkaze Malfoyowi zabic Harrego a on nie wykona rozkazu i daruje mu zycie. Za kare on bedzie chcial go zabic i Harry i Voldemort w tym samym momencie uderza z Avady Kedavry. Harry zablokuje swoim cialem jak typowy bodyguard przylizanego blondaska i obaj zgina ^_^
Nie, bo HP jest kierowany raczej do mlodszego odbiorcy i bedzie happy end. Zobaczysz!
stary 30-01-2006, 23:34   #93
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

1. Jakie było wasze przypuszczenie na temat tego kto jest księciem.
Na początku że to Voldi, potem że ta Prince, nie wyczaiłem aż do odkrycia prawdy przez Servuska
2. Jakie było wasze przypuszczenie na temat tego kto umrze.
Niestety dzięki moim "ukochanym" znajomym wiedziałem, że to będzie dyrektorek już w wrześniu...

Że Dumbledore padnie od Servka wiedziałem od grudnia, ten sam powód... to wkurza...

@spider-bialystok: oj chyba nie będzie VIII, Rowling ma ponoć już dość Harrego
@Nekromanta: co do "młodszych odbiorców" VI na pewno nie jest kierowana do tych samych co I czy II.

Książka mi się podoba, co prawda jest przewidywalna (na przykład wiemy, że 'Arry przeżyje) i czasami naszpikowana naprawdę rozśmieszającymi wątkami (Harry & Ginny) ale ogólnie jest spox, na pewno lepsze od pozostałych tomów (choć mam wrażenie, że IV a na 100% V były może i nawet lepsze ) Ocena: 7/10

Ogólnie ciemno widzę tom VII, jakoś to zakończenie nie przypadło mi do gustu...

P.S.
nie zastanawia was jakim to dziwnym "trafem" wszelkie takie "kulminacyjne" elementy trafiają mu się zawsze pod koniec roku szkolnego?

Vanhelsen jest offline  
stary 30-01-2006, 23:56   #94
Thomas
Użytkownik Forum

Thomas's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz:]

Imię: ...
Thomas ma numer GG 5032215
Domyślny

To prawda. Te wątki miłosne jakimi uraczyła nas pani Rowling są żałosne... Ale książka ogólnie za***ista Czytałem dzisiaj cały dzień, bo chory jestem

@up: nie zdradzajcie treści książki, bo niektórym osobą, które tu wejdą zepsujecie całą zabawę... Ja zobaczylem pierwsze słowa twojego posta i na szczęście sie zreflektowałem i nie przeczytałem! xD

Ostatnio edytowany przez Thomas - 30-01-2006 o 23:57.
Thomas jest offline  
stary 31-01-2006, 00:03   #95
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
1. Jakie było wasze przypuszczenie na temat tego kto jest księciem.
Na początku że to Voldi, potem że ta Prince, nie wyczaiłem aż do odkrycia prawdy przez Servuska

@Nekromanta: co do "młodszych odbiorców" VI na pewno nie jest kierowana do tych samych co I czy II.
1. I tu się pojawia nieścisłość w tłumaczeniu - tu od początku w org. tytule chodziło o nazwisko Prince - nie żadnego księcia. Nazwisko zostało niezmienione w polsike wersji, a tytuł tak. Z drugiej strony głupio by to brzmiało.

Co do tej grupy odbiorców. Pierwszego Harry'ego czytałem w 2000r. wtedy mało kto wiedział z czym to się je. I wiecie co? Wolał bym, żeby tak zostało. Przynajmniej nikt nie zarzucał by mi, że moją ulubioną książką (a co do tego nie mam wątpliwości, sentyment pozostaje) jest komercyjne g*wno...
Ryłek jest offline  
stary 31-01-2006, 06:40   #96
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
1. I tu się pojawia nieścisłość w tłumaczeniu - tu od początku w org. tytule chodziło o nazwisko Prince - nie żadnego księcia. Nazwisko zostało niezmienione w polsike wersji, a tytuł tak. Z drugiej strony głupio by to brzmiało.

Co do tej grupy odbiorców. Pierwszego Harry'ego czytałem w 2000r. wtedy mało kto wiedział z czym to się je. I wiecie co? Wolał bym, żeby tak zostało. Przynajmniej nikt nie zarzucał by mi, że moją ulubioną książką (a co do tego nie mam wątpliwości, sentyment pozostaje) jest komercyjne g*wno...
Z tyłu książki masz słowniczek, zajrzyj. W tytule „Książę” jest użyte jako tytuł (np.: Książę William) a nie jako nazwisko Prince. Autor pozostawił nie przetłumaczone nazwisko ponieważ nie tłumaczy on nazwisk (wyjątek: Knot). Wyobrażasz sobie by matka Snape’a nazywała się Eileen Książę ? Autor i ja chyba jakoś nie zbyt…
Kolejnym „dowodem” na to, że chodzi o tytuł a nie o nazwisko jest samo słowo „półkrwi” Wyobrażasz sobie by ów Książe było użyte jako nazwisko w tym kontekście? Czyli podrzucając inne nazwisko „Potter Półkrwi” ? Trochę to głupie…
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thomas
@up: nie zdradzajcie treści książki, bo niektórym osobą, które tu wejdą zepsujecie całą zabawę... Ja zobaczylem pierwsze słowa twojego posta i na szczęście sie zreflektowałem i nie przeczytałem! xD
W tytule jest jak byk napisane "Spoling"... wystarczy się opanować i nie wchodzić...

Vanhelsen jest offline  
stary 31-01-2006, 08:22   #97
Thjordir
Użytkownik Forum

Thjordir's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 20
Skille: 60/56
Poziom mag.: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
@up
Masz dwa latka dwa i pół...

@topic
HP mnie nie kręci, dla mnie to przyjemna lektura dla dzieci... Rowling udało się po prostu w miarę wklepać do oczekiwań młodzieży i tyle...

To ty wogóle nic nie czytasz?Siedzisz przed kompem i grasz...lol
Limpbizkit
Godsmack

Thjordir jest offline  
stary 31-01-2006, 08:30   #98
go-fan
Użytkownik Forum

go-fan's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2005

Imię: Angel'ek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
go-fan ma numer GG 1598897
Domyślny

Draco śmiercożerca, to mi do niego pasuje !
stary 31-01-2006, 09:31   #99
Ppa
Użytkownik Forum

Ppa's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005

Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
Ppa ma numer GG 1159801
Domyślny

[quote=Shinjix]

Gwoli ścislosci - Ksieciem jest nie kto inny jak Severus Snape. Niestety.
A kto umarl?? I tu niespodzianka. Rowling nie bez powodu przepraszala za usmiercenie GO. Umarł... Dumbledore (shit happens ) To mnie zaskoczylo i zwalilo z nog. A kto go zabil?? Otoz niektorzy mysleli, ze ksiaze bedzie swego rodzaju wybawicielem, pomocnikiem w walce z Lordem. Dumbledore'a zabil Ksiaze pol - krwi. Severus Snape...

[quote]

dzieki...dzieki tobie już niemusze czytać książki....mama cie nie uczyła że się nie opowiada całej książki od deski do deski???
heh
stary 31-01-2006, 09:37   #100
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ppa
dzieki...dzieki tobie już niemusze czytać książki....mama cie nie uczyła że się nie opowiada całej książki od deski do deski???
heh
Mama nie nauczyla cie czytac? W tytule tematu masz jak byk napisane "SPOILING". Trzeba bylo nie wchodzic -.-

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania