|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Fajnego masz brata ![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Kraków
Imię: Shanderwoo
Profesja: Elite Knight
Świat: Fortera
Poziom: 47
Skille: n/c
Poziom mag.: -
![]() |
![]() Ahh... to były czasy, moja przygoda tibijska zaczeła sie w połowie 2003 roku.
Kilka osób w mojej klasie grało w tibie i mówili że super gra itp. itd. No to ja długo nie czekając znalazlem oficjalnom strone i w 2,5-3 godziny stworzylem konto ![]() Potem chara, już nie pamietam nicku, świat wybrałem w inteligenty sposób. Ponieważ pierwsza od gury była Aldora - wybrałem Aldore. Noi zaczęło się. Przez całe wakacje wbiłem 6 lvl, po czym padłem od minosa i stwierdziłem ze trzeba będzie założyć nowe konto ^^. Po 2 miesiecznej przerwie i żałobie założyłem nowe konto i chara tym razem na ruberze. I wtedy dowiedzialem się że jak sie padnie to sie mozna odrodzić - heh..... porażka zgubiłem passy do wczesniejszego 6 levca. No ale nie poddawalem się, już po 3 tygodniach z pomocom kumpli zrobilem maina !!!. Wybrałem oczywiscie Knighta, ponieważ nie miałem pojęcia czym jest pall drut czy sorc. Pierwszom mojom przygodom na mainie było zwiedzanie Carlin heh... zaatakował mnie pk ~jakis 12 lvl na bugach centralnie pod depo. Cóż cały mój majątek z rooka oraz chyba mace poszło się je..ać uhummm. No ale po koljnym miesiącu gry wbiłem 12 lvl i postanowilem z dwoma kumplami pujśc zabić cyclopa. Więc poszło 3 knightuw levele ~11-13 skile ~25 (miałem najwieksze 26 ![]() lecz też padł a ja.... no cóż... zbiegłem po tym zejsciu w duł a tam zrespione 2 cyce. Reszty nie musze kończyć. Acha ropać sie nauczylem na 13 lvl. Noi chyba tyle. Cya i pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Saphira
Skille: rosną
![]() |
![]() ehh początki tibii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() robic knighta i tracic taką dobrą postac (ok10 lvl) czy wziśc spery i zacząc tluc dista. zdecydowalem sie na to drugie bo mialem za dobry lvl ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: > > >Chodzież< < < Wpisy Bloga: 1023
Stan: Usunięty
Imię: Worker
Profesja: Sorcerer
Świat: Aurea
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() skoro wszyscy mówią jak nauczyli się wchodzić po drabinie to ja też dopowiem a więc niemiałem z tym sporego problemy bo jak łowiłem rybki dla brata (jego postacią ja wtedy niemiałem) złowiłem ok. 40 i przypadkiem wywaliłem wendkę do wody :s ale zawołałem brata poszedl do dp w ab oczywiście "FISHINGROD PLX" i dołowiłem mu do 100 ryb tymrazem wolniej :S
i depo na parterze było pełne tak więc poszłem nadół ale też było pełne i nieumiałem wyjść i pytam brata jak?? powiedział "kliknij w dolnym rogu" i wszydtko jasne :S jażeli ktoś ma wontpliwości że uniosłem 100 rybek to zostawił mnie bez zbroi wiadomo jak to newbie ;S i podrodze znalazlem 1 gp i skakałem z radości i pokazalem bratu a ten nic hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 03 2006
Imię: Lord on Neo
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 17
Skille: 43/39
Poziom mag.: 3
|
![]() Dobra to tak:
1.Wleciałem do dziury z bugami(bez liny)i każdy koleś którego prosiłem żeby mnie ropnął chciał żeby zapłacił. 2.Wiem że to troche głupie ale..... rozmowa z moimi 2 kumplami na rooku i pewnym noobem.... Lord on Neo(ja) Lord of Jabol(mój kolega) Liskii(mój kolega) i niepamieeam jak ten noob sie nazywał zalużmy że noob ![]() Lord of Jabol says:Wy*******aj noob says:bo co? Lord of Jabol:gówno Liskii i ja równo says: s*******aj noobie i noob zaczął gadać do Lorda of Jabola:zobaczymy na maine Lord of Jabol ![]() i teraz najgłupsze z tej rozmowy noob:Nie martw sie Jabol i tak cie ktoś może zruha noob:kiedyś noob:haha noob:nara tO była eee. taka rozmowa na rooku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Solec Kujawski
Stan: Niegrający
Imię: Przestałem Grać
Gildia: ...
Świat: RL
Poziom: .
Skille: -.-
Poziom mag.: ?
|
![]() Mi Tibie pokazał Cwanish z Thorii-kumpel z rl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do nauki(drabinka itp) kwestia 15 minut , bo obserwowalem Cwanisha jak to robi ![]() Geni
![]() |
#87 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Lokacja: wawa
Imię: Maciek m*******k
Świat: pandoria
Poziom: ***
Poziom mag.: **
|
![]() no y0 alll....
aż tak wielkich problemów ze stworzeniem char nie miałem.... Ale jak ją zrobić ? xD jaki signup ? a gdzie to jest ? w download ? aaa widze .. Tomek czemu nie moge napisać w nicku Maciek ? jak to zajęty przecie jeszcze nie zrobiłem chara .. nie kręć ... No aa mam ... Już wiem kliknołem w usługe jakiś nick i Wybrałem Rylo Anto .. On mi pomoże (później dowiedziałem sie , że suggest name to nick ;] ) Ty co to kurwa Tomek ... co to za mnich ?? Cipfried ? lubi cipy ? LoL ! ej tomek mam 2 lev co to znaczy ? Ej czemu mnie nazywają N00b ? co to noob ? Kochany tomek pomagał mi długo ;] ale wreszcie ta chwila (tomek mi pisze na gg. wybierz thais tam sie spotkamy) ja OK xD .. ej a kturedy sie idzie do thais ? ;P ( jużwiem oracle ;]) ok DEPOT ej kurwa tomek robisz , se ze mnie jaja czy jak ? Jaki świat ? Xantera ?? jaka astera kurwa kturedy do astery .. Gadałeś , ż e ma być THAIS -,- __ już jasne było z world ... ;] ===== Ej jestem sorcem xD ... tomek mam białą czaszke xD jestem specjalnym człowiekiem mam czache xD (rs to hardkor player xD ) \\\\\\\ już później wiadomo co i jak było ;P -=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-= potem już byłem ok nie noob - newbie ;] --- ZMORA była jeszcze jedna : Trade... albo słowo ,, TY " .. JA ?? co chcesz ode mnie Hunted... ok możem iść na hunta -- amazon PK ... krzycząc no kill pytałem się w międzyczasie czy jest PL xD no pozdro all ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Wygnajewo
|
![]() hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Historia z maina juz ![]() pisalem na trade ze kupie Blueberry (jagódki) bo chcielismy nieco GH ustroic ![]() koles sie odezwal : I sell ja: How many? koles: 3 Ja: lol .. ![]() albo pamietam kupowalem fire sworda chyba z 3 razy (i nigdy go niemialem) zrobili mnie w balona ![]() ![]() poszedlem na kopalnie dwarfow patrze a na ziemi pelno coper shieldow ja mowie czemu oni tego nie biora to warte 300 gp!! <lol> ![]() hunter mnie ubil i pisze PK PK help, a to potwor ![]() i duzo duzo wiele ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() W tej grze siedze juz od maja 2003r. czyli kupa czasu.
Na poczatku nie wiedzialem jak wyjsc po drabince i zawsze dedalem zeby wyjsc z podziemi ![]() Na maina wychodzilem ponad 2 tygodnie a podczas wyjscia nie wiedzialem co to dp i poszlem z cala kasa (ok. 500gp) expic i mnie pk zabil ![]() Gdy zwinolem longsworda zaczolem (jak juz troche sie zapoznalem z gra dzieki Tibia.pl) skillowac 40 sworda i cieszylem sie ze solida soluje ![]() dobrze bylo byc noobkiem ![]() No a od 2 lat gram Andrealfusem ![]() POzdrawiam all |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław
|
![]() Moja przygoda z tibia zaczela sie w maju 2005 roku xD
Ledwo co mi neta zalozyli to powiedzialem bede gral w ta wyjebista gre tibia nie wiedzialem anwet jak Clieanta sciagnac wiec zadzwonilem po kolege przyszedl sciagnol zalozyl konto bylo wszytko git pokazal gdzie rynek i poszedl no to ja sie meczylem z 2 h zeby gdzies pujsc cos zabic to znaczy jeszcze nie wiedzialem jak sie zbija stworki 2x widzialem napis "you are dead" i poznalem fajnego ziomka o nicku szebernasty chyba ktory mi wytlumaczyl dal cos tam i wogule w sumie pierwszy raz wychodzilem na maina 4 dni(szybko jak na pierwszy raz) a potem poszedlem z kolega na srwer Nebula kolega byl doswiadczony gral wczesniej (mial az 20 lvl ) i wyszedl na maina w jeden dzien to ja nie chcialem byc gorszy to siedzialem od 9 rano do 3 w nocy chyba zeby wyjsc tego samego dnia co on. aff to byly czasy jak ja chcialbym byc znow newbe
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Anglia
Stan: Na Emeryturze
Świat: Refugia
|
![]() na rooku przez 4 miesionce siedzialem
![]() ![]() a tak pozatym to drabina itp. nie wiedzialem jak sie torcha uzywa potem na posion spiderach padlem bo mialem zielone hp i wylonczylem tibie bo sie balem ze mnie zabijom ^^ i zabily mnie ![]() potem kolege spotkalem i dal mi line itp. ale nie pamietam jak sie nazywal ![]()
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Adrika
Profesja: Elder Druid
Świat: Nova
Poziom: 114
Poziom mag.: 68
|
![]() W Tibię wciągnął mnie kolega ok. 3.5 roku temu
![]() Gdy dostałam acc number nie myślałam że to ważne i nie zapisałam, musiałam robić nowe konto ![]() W końcu zalogowałam się i wyruszyłam ze świątyni. Po jakimś czasie znalazłam szczury. Z pomocą kolegi domyśliłam się jak bić. Poza mną było pełno osób, dłuższą chwilę zastanawiałam się czemu "niektórzy się świecą" a ja nie. ![]() Pomyślałam sobie że ta Tibia jest beznadziejnie denna, ale następnego dnia od razu włączyłam (błąd mojego życia) Całą grupą zaszliśmy kiedyś daleko, aż na orki na rooku. Oczywiście mieliśmy lvl 2-3, więc uciekaliśmy. Nie wiedząc o mapie uciekaliśmy w złym kierunku i wpadliśmy na spearmana ![]() Kiedyś spotkałam pewnego Amerykana, któremu niechcący zjadłam food. Wkurzył się i zapowiedział że "mam hunta", ale nie rozumiałam o co chodzi. Graliśmy wtedy w parę osób, wszyscy znajomi z rl, ja jedyna dziewczyna więc traktowali mnie niezbyt serio, ale to ja pierwsza przeszłam rook ![]() Thais, knight, dumna z siebie (miesiąc na rooku). Ledwo wyszłam ze świątyni, pojawił się owy Amerykanin ze swoim main charem (12 lvl) Do tego czasu wiedziałam już, co to "hunted" i że można zabijać ludzi na mainie ![]() Ale on okazał się miły, dał mi trochę gp. Zaprzyjaźniliśmy się. To on w dużej mierze nauczył mnie grać. Pamiętam jak wybrałam się z kolegą na trolle koło Thais. Dla nas to było coś. Dostałam double axe i byłam r0xx0r c00l p0w3r itd. Zaszliśmy na orc warriory. Oczywiście okazały się zbyt mocne. Mówię: Chodź, nie damy rady. Kolega mówi: ale patrz, tam leży great axe. Atk 50. Patrzę, faktycznie coś leży. Kolega pobiegł tam, i padł tuż przed celem. Great axe okazał się być zwykłym hand axe xd Koło 10 lvl znalazłam gdzieś chest. A w nim - 50 spearów, brass shield i copper shield. Wydawało mi się że to jakieś super rary i porwałam je do dp, potem chodziłam z 20 razy i sprzedawałam speary. Na koniec znalazł się właściciel tych rzeczy i odesłał mnie do świątyni :< Miesiąc później, już bardziej obeznana, na 15 lvlu. Z kolegą na podobnym lvl wybraliśmy się w miejsce gdzie są ghoule, szkielety i tp do ghouli i ds (koło Thais) Kolega wszedł w tp, padł na wejściu. Ja weszłam - ratować jego rzeczy, spotkał mnie podobny los. Wracamy. Historia powtarza się. W końcu za 3 razem mi się udało ![]() Potem uznaliśmy z moim kolegą Amerykanem (który towarzyszył mi wytrwale) że przydałby się druid - do UH (długo mi tłumaczył co to takiego) Więc wróciłam na rook i padając tylko 3 razy ![]() ![]() Nawiasem mówiąc, ta postać jest teraz moim main charem. Od tego czasu wiele się zmieniło (niestety), a szkoda.
![]() |
#93 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Szczecin
Imię: Watter
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
|
![]() Jak ja pamiętam te czasy w sumie niedawne około 2 lata temu , jak większość miałem problemy z wejsćiem po drabince lecz po 30 minutach w cave wkońcu wyszedłem ale pzrez następną godzine zastanawiałem się jak bo się wkuzryłem i zaczołem klikać po ekranie patrze jestem na górze
![]() ![]() Na mainie juz z kolegom się podniecaliśmy ( szczerze ) że przy jego " Zarombistych " skillach 25/25 ![]() ![]() Ach te czasy newbie ![]() Tak wogle to super temat ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Gildia: Brak :(
Świat: Pacera
![]() |
![]() HEH! Jak ja zaczynalem gre w Tibie to moim najwiekszym problemem bylo wejscie po drabicne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Gildia: Brak :(
Świat: Pacera
![]() |
![]() HEH! Jak ja zaczynalem gre w Tibie to moim najwiekszym problemem bylo wejscie po drabicne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 04 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Przygode z Tibia rozpoczelam na poczatku lutego 2005r... Pewnego pieknego dzionka na informatyce nasz kochana pani dala nam czas wolny - no wiec moj owczesny przyjaciel zerwal sie, podbiegl do mnie i mowi "no to gramy w tibie!". O tej grze wiedzialam doslownie tyle "Chodzisz i zabijasz szczury i je potem sprzedajesz!". Te slowa daly mi duzo do myslenia wiec na zalozenie konta zgodzilam sie bez wahania. Wybralam genialnym sposobem swiat - Aldore
![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze, ze chyba moim best noobowskim czynem i mysleniem bylo to, ze osoby plci meskiej z paccem (paccowski wyglad ten z tym fajnym fryzikiem ^^) ustawiaja sobie ten wyglad poprzez wlozenie sobie tam gdzie strzaly miecza ![]() Zaluje tylko tego ze od razu nie poszlam na Pandorie i nie gralam druidka lub palladynka bez zmieniania swiata... bo mialabym piekny lvl =( 1,5 roku waste ale musze jakos zyc ![]() Edit: Ale najbardziej podjarana bylam tym ze jestem jedyna dziewczyna z osiedla ktora gra w tibie 8) Pozniej wkrecilam moja kumpele (best 11lvl Arcania xD) i moja przyjaciolke (Best 6lvl Arcania xD). One rzucily gre, a ja... zostalam i w pazdzierniku 2005 wkrecilam do gry moja druga przyjaciolke (aktualnie 21lvl Pandoria) i jest git ![]() Ostatnio edytowany przez Szybowniczka - 31-05-2006 o 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na emeryturze
Imię: Ni posiadam
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Ehh kiedys bylem
Świat: Mythera
Poziom: ehh
Skille: 666
![]() |
![]() Ja do dziś pamiętam początki Tibii
![]() Był wtedy owy rok 2003 kiedy założyli mi internet kolega powiedził mi o grze która nazywa sie tibią powiedziałem mu maila itp. żeby mi załozył u siebie konto i mi podal wszystko co i jak . Początki byly fascynujące kiedy myślałem że mapa jest tak duża jak tam w rogu na górze po prawiej stronie i mówie mały ten świat no to gram. Pierwsze co mnie spotkało to kolega rzucił mi torcha i ja się mecze 10 minut jak go wziąśc aż któś podszedl i go wzioł xD z drabiną miałem to samo co wyżej hehe . Póżniej był main grałem sobie druidem aż tu nagle (17lvl miałem) laguje sie i nic nie mam .. Dzwonie do kumpla co sie stało jak nic nie mam a on że mnie shakowali xD. po kilku dniach przychodze do kumpla patrze moje rzeczy u niego w depo. Koniec teraz nie gram ale w wakacje będe grał na Refudzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sanok
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
|
![]() Zacząłem grać pierwszą postacią. Z drabiną był problem, ale nie największy. Big problemem było otworzenie drzwi... Szczególnie kluczem. Masakra poprostu. Idziemy z kumplem do pokoju treningowego (ja 2lvl on 5 WOW) idziemy chciał mnie nauczyć otwierać drzwi kluczem. Otworzył wszedł do środka i dał mi klucz. Zamknął i kazał mi otworzyć. To był błąd
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Doris Amithaus
Profesja: Knight
Gildia: Niestety nie ma ;(
Świat: Antica
Poziom: 11
Skille: 23/18
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() MOje początki były jeszcze gorsze... Moj kolega z osiedla namówił mnie na Tibie. Zgodziłam się i jak najszybciej zainstalowałam. Dał mi combat knife studdet armor i wooden shield a ja tego nie wzięłam bo nie wiedziałam jak... Do podziemi to się bałam sama wchodzić żeby się nie zgubić i kiedy się zalogowałam to w cave ratach i coś tak mnie zabiły... Albo dzwoni po mnie i gadamy o Tibii i nagle mi mówi: Słuchaj z tych twoich ratów to ja zebrałem z 50 gp a ja eeeeeeeee to potworki się otwiera? Albo zabrał mnie na Carlin Sword Questa jak miałam 2 lvl ;/ potem mu wypominałam że mnie zabiły a on mi powiedział że tam trzeba jak najszybciej wyciągnoć z tych skrzyń co się da a nie walić Minosy ech... Albo z drabinkami to ja wolałam nigdzie gdzie są nie wchodzić bo nie mogłam się wydostać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Guest
|
![]() Moj pierwszy raz
![]() Zrobilem postac na rooku i myslalem ze do wysjscia na mana sluzy ten most(przejscie nna teren pacc na rooku) wiec go omijalem zeby nie przejsc przez przpadek za wczesnie.W tibi mowili mi zebym nie wychodzil na maina odrazuu na 8lv bo mnie zabija wiec wyszedlem na 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit@: ZApomnialem takze dodac ze moja pierwsza postac to byl palladyn i bilem z dragon hammera ktorego kupilem za 3k to byl majatek!!!! ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Wojtini21 - 01-06-2006 o 23:48. |
![]() |