|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() @UP: Thx
![]() ale jakbys mogl to zapisz mi obliczenia ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
@up d- średnica mucha -> 1/4*PI*d+1/2*d mrówka -> 1/4*PI*d-1/2*d Mam tłumaczyć dlaczego? Ostatnio edytowany przez p.l - 18-05-2005 o 16:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: B-sTok
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
![]() |
![]() [quote=Kolutib/liado]No to ja wam taką zagadkę dam że pewnie nikt kto jej nie zna nie odpowie.
Trzy żółwie idą przez pustynię. Pierwszy mówi: "Przed sobą nie widzę żadnego żółwia, za sobą widzę dwa". Drugi - "Przed sobą widzę jednego żółwia, za sobą też jednego". Trzeci - "Przed sobą widzę dwa żółwie, za sobą widzę jednego". Jak to możliwe? ten ostatni to żółwiczka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
|
![]() omg takie cos na forum nie nie ! co roku mam 3 z matmy mam z nia problemy i ...chodze na korki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
|
![]() [quote=Snicckers]
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Poprawną odpowiedzią na zagadkę z żółwiami jest "trzeci żółw kłamie". Trudne nie?
Zagadka Einsteina 5 ludzi zamieszkuje 5 domów w 5 różnych kolorach. Wszyscy palą papierosy 5 różnych marek i piją 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta 5 różnych gatunków. Pytanie : Kto hoduje rybki? *Norweg zamieszkuje pierwszy dom *Anglik mieszka w czerwonym domu *Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego *Duńczyk pija herbatkę *Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów *Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille *Niemiec pali Marlboro *Mieszkaniec środkowego domu pija mleko *Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę *Palacz Pall Malli hoduje ptaki *Szwed hoduje psy *Norweg mieszka obok niebieskiego domu *Hodowca koni mieszka obok żółtego domu *Palacz Philip Morris pija piwo *W zielonym domu pija się kawę __________________________________________________ _ Pewnien farmer miał hodowle świń. Pewnego dnia chciał aby jego synowie stali się bardziej samodzielni i założyli własne farmy więc dał im 19 świń. 1 syn miał wziąć 50% świń, drugi 25%, a trzeci 20%. Synowie nie wiedzieli jak się podzielić więc wezwali ojca. Ten coś zrobił i każdy otrzymał odpowiednią ilość świń jednak rozdane zostało 19 a ojciec żadnej nie stracił ani nie zyskał. __________________________________________________ __ Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Pytanie: Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda. Można je rozwiązać matematycznie. Uwaga: Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować. __________________________________________________ ____ Dwaj rowerzyści początkowo znajdują się w odległości dwudziestu kilometrów od siebie. Jadą na spotkanie, każdy z prędkością dziesięciu kilometrów na godzinę. W chwili początkowej mucha startuje z przedniego koła jednego rowerzysty i leci z prędkością piętnastu kilometrów na godzinę na spotkanie z drugim. Dolatuje do niego, zawraca i leci na spotkanie z pierwszym, po czym znów zawraca, i tak dalej, aż wreszcie zostaje zgnieciona między przednimi kołami dwóch rowerów. Jaką odległość pokonała mucha?
Ostatnio edytowany przez Liado - 20-05-2005 o 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja tu tylko odświeżam bo temat napewno na to zasuługuje. xD iksde
![]() |
#88 |
Nieobecny.
|
![]() @Einstein Niemiec, z prostego powodu - jest o nim najmmniej napisane
![]() @świnie 50+25+20=95, więc każdy z nich odstał swoje świnie, i zgodnie z podziałem procentowym pierwszy dostał 10, drugi 5 i trzeci 4, jedna zgodnie z podziałem procentowym zostałą dl Ojca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() moje zagadki jedna dla bajru a jedna prawdziwa
1.pociag A jedzie do miasta B z predkoscia 100km/h pociag Bjedzie do miasta A z predkoscia 130km/h miedzy miastami jest odlegolosc 400km jezeli cena biletu ruwna sie pierwiastek z podzielnika 2 tras + sumy 2 predkosci to ile w lape dostanie konduktor?? ![]() 2.beczka w ksztalcie graniastoslupa okraglego prostego ma 10000L pojemonsci rolnik wlewa tam deszczuwke ile kropel wody wypelni beczke przyjmijmy ze jedna kropla ma objestosc 0,32 dcm3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Ad. 1
Nic nie dostanie w łape. (ły mi działa, święto!!) Ad. 2 Rozumiem że to było dla jaj ![]() @down To żart był ![]()
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Taśkwa - 01-06-2005 o 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() taśkwa odwortnie
1.dla jaj 2. prawdziwe bo takie dostałem na sprawdzianie ostatnio |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na Emeryturze
Imię: Friida
Świat: Nebula
|
![]() Cytuj:
Jeśli chodziło ci o cm3 to jest prosto obliczyć. 0.32cm3 = 0.00032 dm3 = 0.00032 litra 10000/0.00032= 31.250.000 jeśli chodziło by ci o dcm3 to wyglądało by to tak: 10000/0.32= 31.250 Taka jest moja wersja jeśli popełniłem błąd poprawcie mnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Nie ma czegoś takiego jak graniastoslup okragly prosty rotfl'n'lol
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2004
|
![]() Popieram, jeśli chodzi Ci o graniastosłup, który ma w podstawie koło to jest to już bryła obrotowa, czyli walec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() "Przechodniu, pod tym nagrobkiem spoczywa Diofantos. Dzięki przedziwnym umiejętnościom zmarłego jego wiek zdradzi Ci ten głaz. Przez szóstą cześć życia Ból dozwolił mu pozostać chłopcem. Gdy znów dwunastą część zywota mięła, policzki jego okryła broda, a później, gdy z kolei przebył siódmą część żywota, zaznał słodyczy małżeństwa. Po pięciu latach żona powiła mu synka. Niestety okrutny los przeznaczył temu dziecku żywot dwukrotnie krótszy niż oju, który po śmierci syna, przez ostatnie cztey lata swojego życia, szukał wśród liczb ukojenia w bólu. Znajdź odpowiednie liczby i powiedz, ile lat przeżył Diofantos."
_____________________ Pewien złodziej dostał się do skarbnicy sławnego bogacza. Znajduje tam 10 worków wypełnionych po brzegi monetami. W dziewięciu z nich znajdują się monety ważące po 10 gramów każda. W jednej są monety ważące po 11 gramów i tylko ten worek zawiera prawdziwe monety, ponieważ w pozostałych są falsyfikaty. Złodziej ma do dyspozycji przyrząd, który dokładnie podaje wagę, nałożonych przedmiotów. Może go niestety użyć tylko raz, ponieważ nie ma więcej czasu. Co powinien zrobić złodziej, by wykraść worek z prawdziwymi monetami?
![]() |
#97 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() p.s jak byś chciał zabić moją nauczycielke od matematyki to wal na priv vhętnie podam dane ![]() up@ dcm3 ale kto powiedział że w zadaniach matematycznych jest sens pół roku temu miałem zadanie że 4 chłopów niesie fortepian na 8 piętro i trzeba było czas podliczyć w jakim to zrobią
![]() Ostatnio edytowany przez Knight Simon Dark lord - 16-06-2005 o 12:01. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() uwaga, teraz bedzie trudne pytanie z zaawansowaniej matematyki :>
przygotujcie sie xD . . . . . oto pytanie: Masz trzy jabłka. ile masz jabłek?
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() ja wiem ja wiem!!!!! 4!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Cytuj:
9=x-3/4x-1/7x 9=3/28x x=28*3 x=84 Powiedzieć miałem tylko ile przeżył, pozostałe miałem tylko znaleźć ![]() O "graniastosłupie okrągłym prostym" - jest to walec, ale jeśli nie pamiętasz nazwy to nazwa "graniastosłup nieskąńczonokątny* prosty" powinna być poprawna. * - Pewnie bardzo źle napisane, ale precz ze słownikami!
![]() Ostatnio edytowany przez Gniew Mroku - 02-07-2005 o 09:36. |
|
![]() |
![]() |