Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-12-2005, 08:21   #81
Genewa
Użytkownik forum

Genewa's Avatar

Data dołączenia: 24 11 2005
Lokacja: Na drzewie

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Azura
Poziom: 13
Skille: 14/20
Poziom mag.: 11
Domyślny Koko

KOKO zagłosowałam na resellerKOKO i co z tego KOKO
Genewa jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-12-2005, 08:27   #82
Szampan0
Użytkownik Forum

Szampan0's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2005
Lokacja: Łańcut

Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 23
Poziom mag.: 24
Szampan0 ma numer GG 6974652
Domyślny

Reseller plax Chcemy tańszego PACCa ;]
Best Solo:
Best Team:
Szampan0 jest offline  
stary 11-12-2005, 08:44   #83
Morver
Guest

Domyślny

dałem na reseller 2 głosy jeden z mojego acca a drugi z acca kumpla

stary 11-12-2005, 08:55   #84
Drakon Pierwszy
Użytkownik Forum

Drakon Pierwszy's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2005

Król

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Genewa
KOKO zagłosowałam na resellerKOKO i co z tego KOKO
TE TWOJE KOKO MNIE DRAŻNI
możesz napisać coś sensownego
Drakon Pierwszy jest offline  
stary 11-12-2005, 09:01   #85
Teninny
Użytkownik forum

Teninny's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: KołoBrzeG

Stan: Aktywny gracz
Imię: Teninny
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 40
Poziom mag.: 15
Teninny ma numer GG 4135499
Domyślny

te KOKO to jakis szczeniacki text albo prosisz sie obana albo jestes urodzony prowokator...

Apropo dobrze ze raul napisał na co głosować bo założe sie że wiekrzosc nie wiedziala co tam jest napisane.....

Głos oddałem na ReseLLera...pozdro
Teninny jest offline  
stary 11-12-2005, 11:35   #86
Los Kamilos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 12 2005
Lokacja: JWRZ

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 24
Skille: 62/43
Poziom mag.: 13
Los Kamilos ma numer GG 7399972
Król

Kiedy beda wyniki bo chce pacca kupic!
Los Kamilos jest offline  
stary 11-12-2005, 12:31   #87
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Los Kamilos
Kiedy beda wyniki bo chce pacca kupic!
16 grudnia.

@Juziu
Kolejny przygłup co myśli, że Amerykę odkrył, ale kilka postów wyżej już mu się nie chce czytać. Wyloguj się i nie kompromituj się dalej.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 11-12-2005 o 12:40.
Raul jest offline  
stary 11-12-2005, 14:11   #88
Phoelerius
Użytkownik Forum

Phoelerius's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Phoelerius
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

Po 1, troche mnie to malo obchodzi, co piszecie tutaj o nie, to tylko swiadczy o poziomie tego forum. Nie chce mi sie odpisywac nawet, bo mam to gleboko w dupie.

Po 2, skorzystanie z platnej uslugi(zakupu pacca) jest jak najbardziej czynnoscia prawna. I jak najbardziej wasza firma lamnie prawo posredniczac w tym. Tak 10 latek moze kupic lizaka ale pacca nie. Dlaczego? Poniewaz to by bylo bez sensu. Od interpretowania kodeksu jest Sad Naczelny(czy jakos tak) i jestem pewny ze pacca 10-latkowi nie mozecie sprzedac legalnie.

Po 3, dzieki takiej tibia.pl i jej wspanialomyslnym moderatora wyniki glosowania na tibia.com beda nie autentyczne.
stary 11-12-2005, 14:24   #89
joopek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 03 2005

Domyślny

czytam to co piszecie i po prostu nie wierze...
ludzie... mózgi wam odpadły, czy na wakacjach gdzies zgubiliście?
Nie amm nic przeciwko Tibia.pl ale zrozumcie fakt, ze kupowanie czegokolwiek przez jakiegokolwiek pośrednika jeszcze nigdy nie przyczyniło się do obniżenia cen. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: pośrednik też chce zarobić!. Zresztą dziwiłbym się gdyby było inaczej. OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze.
joopek jest offline  
stary 11-12-2005, 15:19   #90
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Ale cena pośrednika może być mniejsza. Jeżeli CipSoft obniżyłby cenę pacca na 90 dni o 2 złote (w przeliczeniu z euro) to i pośrednik mógłby o 2 złote obniżyć cenę. Oczywiście, że cena paccka przez pośrednika jest wyższa niż normalnego, ale:
Nie każdy ma kartę
Przelewem bankowym i tak wyjdzie drożej
Pocztą też.

Oczywiście wynik sądy nie gwarantuje, że cena pośrednika spadnie.
stary 11-12-2005, 15:53   #91
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez joopek
OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze.
Człowieczku o czym Ty wogóle gadasz. Przecież kupowanie pacca przez pośrednika jest przeznaczone głównie dla osób, które nie posiadają karty. Więc nie porównuj prędkości załatwienia pacca przez pośrednika i przez swoją kartę, tylko przez na przykład przekaz pocztowy do Niemiec. Napewno nigdy nie będzie tańsze? To wytłumacz mi po co CipSoft zrobił taką sondę? Postanowili sobie, że jak wygra "reseller" to sobie podniosą ceny żeby mniej ludzi kupowało pacc? Oczywiście, że sami nic nie piszą, że ceny zostaną obniżone, ale mamy własne mózgi? Mamy. Więc możemy się domyślać, że skoro jakaś opcja wygra, to CipSoft postara się sposób zapłaty podany w tej opcji ułatwić, przyśpieszyć, bądź zmniejszyć cenę.
Na następny raz z łaski swojej najpierw się zastanów, potem pisz.

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 11-12-2005 o 15:55.
Raul jest offline  
stary 11-12-2005, 16:56   #92
Shardzik
Użytkownik Forum

Shardzik's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sanok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Wyślij wiadomość przez ICQ do Shardzik
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tomekfaszcz
Chodzilo mi tu jedynie o sposob w jaki Tibia pl napisala tego newsa

-zaglosujcie na opcje wygodna dla nas, to pacc moze byc tanszy.
Nie mowiac tu wogule nic o pozostalych opcjach do glosowania, a moze ktos chcialby wiedziec co oznaczaja pozostale oddac na nie glos ale niekoniecznie jego angielski jest na tyle dobry.

Co do zyskow, co Cie boli ze sie nad tym tak rozwodzisz? Wspomnialem ze maja z tego duzo, bannery google zapewne pokrywaja comiesieczne koszty servera, przelew kosztuje grosze a o podatkach nic nie wiem jako iz jaki podatek mozesz zabulic od tego ze ktos Ci przesyla kase a ty ja wysylasz dalej przelewem ?
LOL w jakim ty świecie żyjesz?

No cóż, nie można się czepić tego newsa...
Drom prosi, a potem jeszcze dziękuje za oddany głos...
"Wogule" to myślę że inne opcję nie są trudne do rozszyfrowania nawet dla analfabety językowego -.-... Poza tym każdy wie, może i twój umysł też zdążył już pojąć, że gdy wybierzemy inne opcję NIC się nie zmieni...
A po wybraniu opcji reseller może CIP Soft ułatwi dostęp resellerom, przynajmniej coś się zmieni.

Co do zysków... a no właśnie - to nei mnie boli, tylko ciebie bo nic o tym nie wiesz, tylko takie leszki jak ty myślą że z reklam Google są zyski takie, że można sobie wille kupić, po paru miesiącach... wątpie czy jesteś w stanie sobie wyobrazić jak serwer jest kosztowną rzeczą, i to nie jest 333 MHZ i gówniane łącze 10 kb tylko naprawdę porządny kombajn... (z tego co mi wiadomo coś 3 GHZ)
Przytoczyłem ci to wszystko, żebyś nie przytaczał cytatów typu "allegro tańsze" ; "Oni wogule nie placa podatkow" ; "oni maja z tego duzo"
Na prawie się nie znasz, nie znasz ich zysków z 1 pacca brutto, nie znasz kosztów. WIĘC NIE MASZ PRAWA rzucać oszczerstw w stronę tibia.pl .
IMHO Drom ledwo co zarobi do kieszeni żeby odreagować, i iść z MatKusem na bronka .
TAK użytkowniku przemysl to sobie, i nie rób z tego takiej kabały jak to miało swego czasu miejsce na scenie politycznej typu " Tusk - Heteryk, Kaczyński - Katolik, a i jeszcze pieniądze obiecuje"
Na koniec pozwole sobie przytoczyć
S. Lema "Nie wiedziałem, ze na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu"
@Phoelerius Hmm naprawdę jesteś dziwny... wydawałoby się na początku że cos tam błyskasz inteligencją, lecz teraz? Okazało się że się myliłem :S
stary 11-12-2005, 21:26   #93
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Po 1, troche mnie to malo obchodzi, co piszecie tutaj o nie, to tylko swiadczy o poziomie tego forum. Nie chce mi sie odpisywac nawet, bo mam to gleboko w dupie.
To po co piszesz? Oszczędziłbyś nerwów i nam, i sobie.
Cytuj:
Po 2, skorzystanie z platnej uslugi(zakupu pacca) jest jak najbardziej czynnoscia prawna. I jak najbardziej wasza firma lamnie prawo posredniczac w tym. Tak 10 latek moze kupic lizaka ale pacca nie. Dlaczego? Poniewaz to by bylo bez sensu. Od interpretowania kodeksu jest Sad Naczelny(czy jakos tak) i jestem pewny ze pacca 10-latkowi nie mozecie sprzedac legalnie.
A podanie mi lizaka nie jest płatne? Toż to robocizna! I od kiedy jesteś Sądem Naczelnym (czy jakoś tak)?
Cytuj:
Po 3, dzieki takiej tibia.pl i jej wspanialomyslnym moderatora wyniki glosowania na tibia.com beda nie autentyczne.
Tak, idąc za ciosem, wyniki wyborów też nie są autentyczne, bo zewsząd atakują nas reklamówki ludzi startujących w wyborach, nie?

Hasło na dziś: AGITACJA

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 11-12-2005, 22:11   #94
Gollumek
Użytkownik Forum

Gollumek's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Śląskie :P

Imię: Leen Thor
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Domyślny

CipSoft jest bogaty głosuje na resellera
Pozdro dla Tibia.pl team
Gollumek jest offline  
stary 12-12-2005, 07:10   #95
joopek
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Człowieczku o czym Ty wogóle gadasz. Przecież kupowanie pacca przez pośrednika jest przeznaczone głównie dla osób, które nie posiadają karty.
A czy ja mowie ze dla takich nie jest?
Cytuj:
Więc nie porównuj prędkości załatwienia pacca przez pośrednika i przez swoją kartę, tylko przez na przykład przekaz pocztowy do Niemiec.
Nie porównuje, czytajmy ze zrozumieniem. Stwierdzam jedynie fakt, że przez pośrednika nie może byc szybciej.
Cytuj:
Napewno nigdy nie będzie tańsze? To wytłumacz mi po co CipSoft zrobił taką sondę? Postanowili sobie, że jak wygra "reseller" to sobie podniosą ceny żeby mniej ludzi kupowało pacc?
Tłumaczę: zapewne po to aby przekonać się ile osob korzysta z takiej opcji, a co za tym idzie byc moze wprowadzic jakies udogodnenia (niekoniecznie obnizke ceny) dla pośredników.[/quote]
Cytuj:
Oczywiście, że sami nic nie piszą, że ceny zostaną obniżone, ale mamy własne mózgi?
Raczej mamy, problem w tym, ze niktorzy z nas z nich nie korzystaja...
Cytuj:
Więc możemy się domyślać, że skoro jakaś opcja wygra, to CipSoft postara się sposób zapłaty podany w tej opcji ułatwić, przyśpieszyć, bądź zmniejszyć cenę.
Jak najbardziej się zgadzam, nigdzie nie pisałem ze nie mozemy
Cytuj:
Na następny raz z łaski swojej najpierw się zastanów, potem pisz
Zawsze sie najpierw zastanawiam. powyzsza praktyke radze stosowac i Tobie

I sedno sprawy, jakby ktos nie zrozumiel. Nie staram sie tu krytykowac Tibia.pl lub oskarzac o naciaganie. Normalnym jest ze zalerzy im na nawet najmniejszych pieniadzach. Stwierdzenia osob na temat reklam google itp sa conajmniej smieszne, nie orientujecie sie ile kosztuje utrzymanie serwera, nie piszcie na ten temat. Glupota tez jest stwierdzanie ze stoi on na 486 (swoja droga troche mnie to ubawilo), biorac pod uwage liczbe odwiedzin (ktora jak sadze jest dosyc wysoka) przy serwerze postawionym na slabej maszynie moznaby bylo odpalic strone, pojsc sie przespac i wrocic przegladnac to co sie zaladowalo.

Jedyne co mi przeszkadza i przelknalem z niesmakiem to sposob podania tej informacji. I tu moja prosba do moderatorow: starajcie sie wazyc slowa, zwracajcie uwage na to, ze to co napiszecie czyta calkiem sporo osob. I postarajcie sie tlumaczyc newsy moze bardziej doslownie, to napewno nie zaszkodzi, bo uwagi w stylu:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Proszę wszystkich o (...) i zagłsowanie na "reseller".
jest po prostu nie na miejscu, chocby nie wiem jak najlepsze intencje wam przyswiecaly.

Tyle mojego, do reszty nie mam zadnych zastrzezen, co by nieporozumien nie bylo.
joopek jest offline  
stary 12-12-2005, 13:06   #96
Memphis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia

Domyślny

Ja dalem vote na cipsoft.
looking at life through the eyes of a tire hub,
eating seeds as a pastime activity,
the toxicity of our city, of our city,
Memphis jest offline  
stary 12-12-2005, 13:07   #97
Amigo
Użytkownik Forum

Amigo's Avatar

Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Ludu Tibijski - tylko spoko! Kto nie ma dostepu do kart bedzie korzystał z pośrednika tak jak ja to robię /sorki -robiłem/ I guzik mnie obchodzi ile na tym zarobi /bo różnica w cench nie jest porażająca/. Ważne żebym pacc miał jak najszybciej. Zresztą to bez znaczenia. Bo najprawdopodobniej po updacie grający sorkami czy drutami dadzą sobie spokój z packiem /o ile nie z tibią wogóle/. Ja w każdym razie na pewno Cipsoftowi nie zapłacę więcej ani grosza za te wszystkie ich zmiany na "lepsze".
stary 12-12-2005, 13:36   #98
Angel of Apostle
Użytkownik Forum

Angel of Apostle's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2005

Profesja: Elder Druid
Świat: Fortera
Poziom: 30
Skille: :)
Poziom mag.: :)
Angel of Apostle ma numer GG 6925020
Król :)

zagłosowalem na resellera
stary 12-12-2005, 22:06   #99
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
13- latek moze kupic snickersa i itp, ale Pacca nie bardzo:-P
Wedlug Kodeksu Cywilnego osoba, ktora nie ukończyła trzynastu lat, nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych(Art 12. KC).
A to niby dlaczego nie to samo?
W takim razie jestem krzywdzony przez to panstwo! Prawo nie jest rowne dla wszystkich!
Wez sytuacje: wchodzi 10 latek do sklepu komputerowego, kladzie 500zl na lade i pokazuje, ktora karte graficzna chce. Myslisz ze oni mu jej nie sprzedadza? Czemu ich sie nie czepiasz?
Dalej nie odpowiedziales na moje pytanie: jak mam rozpoznac czy osoba, ktora wyslala mi pieniadze jest pelnoletnia? Jestes taki cwany to moze cos wykombinujesz.
Poza tym, skoro 13 latek "nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych" to dlaczego moze dokonac przelewu w banku?
Panie prawnik, wracaj pan do czytania kodeksu karnego, a biznes zostaw mi.

Cytuj:
Oznacza to ze dla szarego zjadacza chleba cena pacc wzrosnie. Imo w newsie powinno byc napisane iz cena pacc moze wzrosnac, ale jak sie pofarci to wyludzicie od nich znizki. A obecnie to jest ze moze sie zmniejszy a moze i nie, a tak naprawde to sie jeszcze zwiekszy. (Tak tak widze roznice miedzy wzrostem kosztu ze wzgledu na sprzedawanie przez posrednika a bezposrednim wzrostem cen)
I to ma byc przyszlosc narodu? Kazesz kolesiowi zaczac czytac ze zrozumieniem, to on jeszcze wieksze bzdury wymysla.
Jak cena pacc dla zwyklego czlowieka przez glosowanie moze wzrosnac? Toz to CipSoft musialby WSZYSTKIM ceny podniesc. Wiec co my mamy do tego czy oni sobie dla wszystkich ceny podnosza?
Jeszcze raz mowie: CipSoftowi chodzilo o to, ze cena od resellera jest(jest, nie bedzie, czas terazniejszy) drozsza od ceny na tibia.com, a nie o to ze wzrosnie!

Cytuj:
Utrzymanie servera obecnie chyba nic was nie kosztuje od kiedy za wszystko buli fpp.pl. Pozatym polecam zapoznanie sie z hostingiem firmy np Servage ktora oferuje bardzo przyzwoity hosting za male pieniadze. (Chyba ze wolisz zeby maszyna stala w 2 pokoju wtedy rzeczywiscie pochlonelo by to duzo pieniedzy)
A widzisz jak to obecnie chodzi? Dlatego szukamy sposobu na oderwanie sie od fpp.pl, ale to wymaga sporych srodkow pienieznych. Widze, ze za przeproszeniem gowno wiesz o hostingu. Jakby maszyna stala w pokoju obok, koszta bylby znikome, ale strona by wcale nie dzialala. Jak nie wiesz czegos, to lepiej zamilcz, bo tylko sie blaznisz. Przy okazji obrazasz server4you.de na ktorym aktualnie stoimi(jeden z najlepszych hostingow w europie) i theplanet.org na ktorym strona stala wczesniej(przez wielu uznawany za najlepszy hosting na swiecie), wiec lepiej uwazaj na swoje slowa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Chromos
Hmm to chyba was oszukuja bo wszytsko chodzi jakby na 486.....
Nastepny koles z serii: Ja_wiem_wszystko_lepiej. Stary, odrazu widac, ze NIC nie wiesz o hostingu i o utrzymaniu takiej strony. Poczytaj sobie statystyki odwiedzin i postaraj ogarnac, jaki ogrom informacji jest przetwazany w kazdej sekundzie na tibia.pl. Nie masz strony, ktora generowalaby tak wielkie obciazenie i nie wiesz nic na temat tego, jak takie cos chodzi. Wiec zamilcz.

Cytuj:
Jak cena moze nie wzrosnac skoro pieniadze przechodza w takim wypadku przez kilka rak a kazdy chce wziasc ich troszke dla siebie?? Dlaczego mleko od rolnika kupowane jest za 50gr za litr a w sklepie ponad 3zl?? BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...
A po kiego grzyba mialbym podnosci moja cene? Ja tu kombinuje, jak ja obnizyc, a ten mi jeszcze pisze o podwyzszcze. -.-""
Naucz sie czytac ze zrozumieniem i odrozniac czasy terazniejsze od przyszlych, dopiero wtedy wroc na forum.

Cytuj:
A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!!
Zapomniales zapewnic ze penisa tez masz dluzszego.
Tak, bardzo porzadny koles, co sie czepia o kazde gowno nas, a nie widzi, ze codziennie wieksze korporacje i panstwo robia go za przeproszeniem w c***a.

Cytuj:
Uwazam jedynie ze sposob w jaki zostala opracowana ankieta jest niewlasciwy gdyz jest to jawne sugerowanie co kto ma zaznaczyc...
To znany aktor, naukowiec, czy pani Gienia sprzataczka, moze uzyc swojego autorytetu i powiedziec, co wg. niego jest lepsza opcja w glosowaniu, moze przedstawic co dobrego z tego wyjdzie i poprosic ludzi ktorzy go/jej sluchaja o glosowanie na to, a ja nie moge, bo jakis kretyn sie znajdzie co mu zal dupe sciska, ze ktos moze zarobic?
Jestes zalosny. Zajmujemy sie ta strona, mamy poparcie tibiczykow i jak najbardziej mamy prawo do namawiania ludzi na glosowanie na ta opcje.
A strony Kaczynskiego czy Tuska to sie nikt nie czepia, ze wyraznie mowia nam na co mamy glosowac? To sa wlasnie polaczki, ktos ciezko pracuje zeby cos zarobic, to oni tylko beda kombinowac z zawisci zeby go zgnoic i zrownac z blotem.
Jak bede chcial(i bede mial kase na to ), to moge sobie nawet wielki billboard na miescie powiesic z napisem "Glosuj na reseller!" i nikt, powtarzam nikt, nie bedzie mi mogl nic za to zrobic.

Cytuj:
No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co??
Masz ograniczone myslenie, nie potrafisz myslec, ze tak powiem wielowymiarowo i biznesowo. A po co maja obnizac swoje zarobki? Wystarczy, ze nie bede musial kupowac przez element 5 i juz bede mogl obnizyc cene o cene prowizji elementu 5. Poza tym moga obnizyc, jesli oblicza, ze dzieki obnizce ilosc sprzedanych wzrosnie tak, ze pokryje koszta obnizki i jeszcze da wiekszy zysk.

Cytuj:
Przeciez po co maja zarabiac mniej skoro i tak maja napewno spoko gotowki z ludzi ktorzy dokonali zakupu Pacc-a i w zwiazku z tym Cena Najprawdopodobniej wzrosnie
Jak kur... ma wzrosnac? To by WSZYSTKIM musieli podniesc cene i WSZYSCY musieliby wiecej placic. O czym ty gadasz? Czlowieku, mam ciebie dosc. Nie chce ogladac zadnego twojego posta, do poki nie nauczysz sie czytac ze zrozumieniem. Bo jak narazie, to dzieci w 2 klasie podstawowki lepiej czytaja ze zrozumieniem niz ty.

Cytuj:
wiec temat sie zamyka bo mi wlasnie o to chodzi ze pisza aby zaznaczac cos nie dla dobra ludzi jak to moze zostac odczytane tylko po to aby ZAROBIC tak ZAROBIC I dlatego własnie myśle ze tak nie powinno byc poniewaz wprowadzanie w bład nie jest etyczne bo nie bede sie rozwdzil nad aspektem prawnym bo nie mam ku temu odpowiedniej wiedzy.
I wlasnie o to tobie chodzi. O zarobki. Zal ci dupe sciska, ze ktos cos zarabia. I dlatego z nim sie klocisz. Nie umiesz czytac ze zrozumieniem i nawet nie widzisz swojego bledu. Nie etyczne? A to, ze przy wojnie w Iraku zginely tysiace niewinnych ofiar to jest etyczne? Nie. A czy byles na paradzie przeciw atakowi? Nie. Wiec zamilcz. Czy to ze wieksze firmy wykupuja male, po czym doprowadzaja je do bankructwa i zwalniaja 99% kadry, aby wykonczyc konkurencje jest etyczne? Nie. A czy prostesujesz przeciw temu? Nie. Wiec zamilcz i nie smiej mi mowic co jest etyczne a co nie.
Ja sumienie mam czyste i zamiary dobre, chce sprzedawac pacc po nizszej cenie, tak bede mial wtedy wiecej klientow, ale oni beda mieli pacc po nizszej cenie. To jest symbioza, kazdy korzysta, a nikt nie traci. Jesli opcja reseller wygra, moze CipSoft bedzie wreszcie bardziej chetny do rozmow biznesowych i uda sie wynegocjowac znizke, czy wywalenie elementu 5 z tego procesu.
Co sie stanie jesli wygra CipSoft? Nic. Totalnie nic sie nie zmieni.
Wezmy pod uwage ze masz karte kredytowa i sam sobie pacc kupujesz, mozesz zaglosowac na CipSoft i nikt ci tego nie broni ani nie zlinczuje za to. Ale jesli pomyslisz chwile logicznie i przeczytasz moje posty, dojdziesz do wniosku, ze tobie nic sie nie zmieni, ale ktos kto nie ma karty moze taniej i latwiej kupic pacc i jako DOBRY czlowiek powinienes zaglosowac na reseller, dla dobra tej drugiej osoby. A jesli powiesz ze nie interesuje cie druga osoba, to wlasnie bedzie nie etyczne. Nic nie tracisz ani na 1 ani na 2 opcji, nic nie zyskasz na 1 ani na 2 opcji. Ale na 2 moze ktos inny zyskac, ale wolisz na 1 zaglosowac, bo przeciez masz innych ludzi gdzies. To by bylo nie etyczne.

Nie chce sie juz tutaj bardziej zaglebiac, ale na kogo ida podatki ktore place? Na kogo idzie te 22% VATu z kazdego pacc? Na nasze panstwo. Na co idzie te 16% VATu w niemczech, ktorego ja nie place, a ty swoja karta placisz? Na panstwo Niemieckie. Moglbym powiedziec ze kupujac pacc przez moja firme wspierasz Polskie panstwo i przyczyniasz sie do wzrostu PKB, oraz ze te pieniadze w jakiejs czesci jeszcze dodatkowo na ciebie dzialaja, bo costam jest robione za te podatki. Ale ty tego nie dostrzegasz, wolisz kogos pogrzebac i nazwac szatanem i do tego powiedziec ze jest nieetyczny niz pomyslec chwile i dojsc do tych wnioskow, ktore wypisalem.

Gdyby nasz rzad wpadl na genialny pomysl obnizenia podatku VAT do przynajmniej 16%(tyle co w Niemczech) to cena pacc odemnie, bylaby niewiele wieksza od ceny pacc od elementu 5. Ale na rzad przez najblizsze pare lat nie bedziemy mieli za duzego wplywu, juz i tak wyborcy zje.bali sprawe. A na CipSoft mozemy miec wplyw, wlasnie przez to glosowanie.

Cytuj:
kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac.
Jak to nie? Kazdy ma prawo miec swoje zdanie i kazdy ma prawo jego zdanie podwazac. To jest publiczne forum i jak najbardziej mozna kogos zdanie podwazac, szczegolnie gdy ma sie dobre argumenty, ktorych w tym przypadku - wy nie macie.

Cytuj:
I ZROZUM ja nie oskarżam Droma o to że kłamie i i mówi zaznaczać to bo chce się "nachapać" tylko o to ze np podobna cała kasa idzie na konkursy sprzęt itp a ja widze ze wszytsko chodzi jak by było postawione na 486 a konkursów też jak na lekarstwo . To raz
Nigdzie nie napisalem, ze cala kasa idzie na to, no bo sorry, ale zajmowac sie tym wszystkim, uzerac sie z podatkami, ludzmi takimi jak ty i jeszcze nie miec z tego ani grosza? Ja bym sie na to nie pisal.
Ale tak jak mowilem, czesc idzie na konkursy, a czesc jest odkladana na cos co z MatKusem planujemy zrobic, jednak jak mowilem - wymaga to sporych pieniedzy, wiec narazie nie widac efektow. Moze po nowym roku cos sie ruszy. I tak, chodzi o nasz hosting.
Jak masz kase zeby nam zasponsorowac nowy sprzet to prosze bardzo. Chetnie zamienie 3 dedykowane 3.2GHz Dual-Xeony na 5 takich dedykow, wtedy strona by ladnie chodzila. Ale to jest kwestia kilku tysiecy dolarow wiecej miesiecznie. My takiej sumy nie mamy, moze ty masz?

Cytuj:
A dwa mi sie tylko nie podoba pisaie że zaznaczcie to i to i to i to bo do cholery każdy zaznacza co chce a mi się takie nakazywanie kojarzy z komuna albo radiem maryja i dlatego mam takie odczucia a nie inne jak napisałem w poprzednich postach. To dwa
Nie wiem czy jestes tego swiadom, ale widocznie nie.
Przez cala kampanie wyborcza najpierw partii potem Prezydenta, wlasnie tak ci ludzie mowili. Mowili wyraznie: Glosuj tak!, Glosuj na nas!, itp.
Budziles sie rano, wlaczales TV i slyszales reklame partii wyborczej, otwierales okno i widziales wielki billboard Kaczynskiego z napisem "Prezydent IV Rzeczpospolitej", jakby mial prawo tak mowic o sobie, jeszcze przed wyborami, jakby to bylo przesadzone. Rodzice ci mowili ze taki a taki kandydat jest dobry i oni na niego glosuja, kumple ci mowili ze oni glosuja na X bo costam zrobi. I codzinnie miales robione totalne pranie mozgu. Tego sie nie czepiales, a tego ze ja ladnie prosze ludzi o glosy bo moze niektorym i mi byc lepiej to juz zle? Zalosny jestes.

Cytuj:
A co do ugody to najpierw musza się dogadać a to nie jest łatwo ponieważ Cip-y bedą chciały aby najpierw wykazali ze ewentualna obiżka cen nie spokoduje mniejszych wpływów ponieważ liczba ludzi kupujących pace wcale nie musi sie zwiększyc bo ile obniża cene? 3% to przy kwocie 90+zl jest naprawde symbliczna sumą....
O czym ty wogole gadasz? Czy ty masz jakies pojecie o ekonomii czlowieku? O prawie? Czy negocjowales kiedys z kims kontrakt? Czy wiesz jakie sa moje stosunki z CipSoftem? NIE. Wiec o czym ty do mnie rozmawiasz?

Cytuj:
I najlepiej rozstańmy się w pokoju i spokoju bo każdy z nas ma odmienne zdanie i nie dojdziemy do porozumienia więc chciałem zaproponować rozejm jeśli oczywiście wyrazisz taka chęc....
Ty masz zdanie bez argumentow. My mamy argumenty i zdanie. Ty jestes zbyt ograniczony zeby zrozumiec nasze argumenty. Wolisz kogos zgnoic i zmieszac z blotem tylko zeby bylo mu gorzej, nie mozesz zdzierzyc, ze komus moze byc lepiej i latwiej(i mowie tutaj nie tylko o sobie, ale wlasnie o ludziach kupujacych pacc przez moja firme). I dlatego sie ciesze ze ludzie ponizej 18 roku zycia nie moga glosowac, chociaz i tak reszta spoleczenstwa to w wiekszosci kretyni :/

Cytuj:
@topic
Ok szkoda czasu na spzreczanie sie bo jak mówiłem ja mam swoje zdanie Ty masz swoje i nie przekonają mnie zadne Twoje argumenty ani żadne Twoje obliczenia ( widze skończyłeś conajmniej ekonomie albo matamtyke bo Twoja wiedza w tym zakresie jest przeogromna [ a szczególnie dział mnozenia opanowałeś do perfekcji....])
Tak jak mowilem. Ty nie masz argumentow. Ty tylko nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i myslisz ze jestes nieomylny.

Cytuj:
A co do sprzetu to naprawde za taka sume i sprzet o takich parametrach powinien chodzic zdecydowanie szybciej i efektywniej.
Jakie zycie jest proste i ladne jak sie jest najmadrzejszym na swiecie, ma sie pojecie o hostingu, o prawie, o ekonomii, tak ladnie sie czyta ze zrozumieniem i wogole.
Jak jestes taki madry, to zalatw mi lepszy hosting niz to co nam oferuje fpp.pl. Chetnie sie przeniose. No czekam na twoja oferte, tak jak mowilem, jak chcesz zeby lepiej chodzilo to conajmniej 5 dedykow 3.2GHz, 2GB ramu, nie limitowane lacze(tak, wiele firm ma napisane ze daja nielimitowane, jak my im maila wysylamy i napiszemy ile codziennie zjada tibia.pl to odpisuja, ze takiego czegos nie sa w stanie za ta sume zaoferowac ).
Uwierz mi, juz wiele razy szukalismy, matkus wyslal dziesiatki maili do wszelkich mozliwych hostingow i nie da sie miec lepiej na ta chwile, ale jak mowilem pracujemy nad tym.
Dlatego rzeczy na ktorych sie nie znasz, zostaw komus, kto w tym siedzi, a sam wracaj do klockow lego czy czym tam sie zajmujesz

Cytuj:
Hmmz... A moze dlatego ze to prawda? Zalosny polaczek.

Cytuj:
Tak jak wczesniej napisalem: pokaz mi jak sprawnie sprawdzic czy maja ponizej 10 lat. Ladnie mowic ze cos jest fee jak nie trzeba rozwiazania na to przedstawic.
Do tego, tak jak pisalem, skoro skorzystanie z platnej uslugi jest czynnoscia prawna, to wykonanie przelewu w banku/na poczcie tez jest. To dlaczego poczta pozwala im wykonac przelew?
Poza tym, jeszcze nie poznalem zeby ktos ponizej 10 roku zycia kupil pacc i szczerze watpie zeby takich osob bylo sporo, raczej pojedyncze przypadki.

Cytuj:
A dzieki kampania wyborczym, telewizji, slawnym ludziom i cholera wie komu wybory prezydenckie nie byly autentyczne! Na stos z nimi!
Jeszcze radze isc na tibiabr.com bo oni tez prosza o glosy
Spadaj chlopie bo zalosny jestes.

Cytuj:
czytam to co piszecie i po prostu nie wierze...
Czytaj ze zrozumieniem jak juz.

Cytuj:
ludzie... mózgi wam odpadły, czy na wakacjach gdzies zgubiliście?
Nie amm nic przeciwko Tibia.pl ale zrozumcie fakt, ze kupowanie czegokolwiek przez jakiegokolwiek pośrednika jeszcze nigdy nie przyczyniło się do obniżenia cen. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: pośrednik też chce zarobić!. Zresztą dziwiłbym się gdyby było inaczej. OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze.
Kolejny czlowiek ktory ma olbrzymie problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Mowisz ze czytales posty, to czytales tez moj w ktorym napisalem ze nie chodzi o pacc tanszy niz na tibia.com tylko o pacc tanszy niz teraz jest odemnie! Czy nie widzisz tej roznicy? Zrozumcie to wreszcie, my chcemy dobrze dla tych ktorzy od nas kupuja i dla nas oczywiscie. Ale to jest symbioza, wiec co jest zlego w tym ze i ludziom bedzie lepiej i nam? Jestescie po prostu żałośni.

Cytuj:
Jedyne co mi przeszkadza i przelknalem z niesmakiem to sposob podania tej informacji. I tu moja prosba do moderatorow: starajcie sie wazyc slowa, zwracajcie uwage na to, ze to co napiszecie czyta calkiem sporo osob. I postarajcie sie tlumaczyc newsy moze bardziej doslownie, to napewno nie zaszkodzi, bo uwagi w stylu:

Cytuj:
Proszę wszystkich o (...) i zagłsowanie na "reseller".
jest po prostu nie na miejscu, chocby nie wiem jak najlepsze intencje wam przyswiecaly.
Jak to jedyne? Jak post wczesniej twierdziles ze my klamiemy, teraz co innego twierdzisz. Zdecyduj sie czego ty sie czepiasz w koncu.
I tak jak wczesniej juz napisalem:
Skoro inni ludzie moga uzyc swojego autorytetu i poprosic kogos o glosowanie na cos, to dlaczego ja nie moge? Przeciez zyjemy w tym samym kraju i mam takie samo prawo do tego.
Nie czuje ze robie cos nieetycznego, chyba ze nieetycznym jest to ze chcialbym obnizyc cene pacc u mnie i pozwolic ludziom kupic go taniej, tak zyskac przy tym tez, ale jak mowilem: to jest symbioza. Wiec skoro to nie jest etyczne, to co jest?

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 12-12-2005 o 22:07.
Dr. Omader jest offline  
stary 13-12-2005, 09:17   #100
Phoelerius
Użytkownik Forum

Phoelerius's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Phoelerius
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
A to niby dlaczego nie to samo?
W takim razie jestem krzywdzony przez to panstwo! Prawo nie jest rowne dla wszystkich!
Wez sytuacje: wchodzi 10 latek do sklepu komputerowego, kladzie 500zl na lade i pokazuje, ktora karte graficzna chce. Myslisz ze oni mu jej nie sprzedadza? Czemu ich sie nie czepiasz?
Dalej nie odpowiedziales na moje pytanie: jak mam rozpoznac czy osoba, ktora wyslala mi pieniadze jest pelnoletnia? Jestes taki cwany to moze cos wykombinujesz.
Poza tym, skoro 13 latek "nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych" to dlaczego moze dokonac przelewu w banku?
Panie prawnik, wracaj pan do czytania kodeksu karnego, a biznes zostaw mi.
I moze jeszcze mi powiesz ze 13 latek moze konto w banku zalozyc bez zgody rodzicow? Beuh.
Karty graficznej sprzedawca nie powinien sprzedac jemu.
Przelewu bank nie powinnien zrealizowac.
A to jak bedziesz sprawdzal ile dana osoba ma lat to juz nie moja sprawa, przeciez to ty masz firme a nie ja.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania