|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 11 2005
Lokacja: Na drzewie
Stan: Początkujący
Imię: Genewa Brzoskwinia
Profesja: Druid
Świat: Azura
Poziom: 13
Skille: 14/20
Poziom mag.: 11
|
![]() KOKO zagłosowałam na resellerKOKO i co z tego KOKO
|
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2005
Lokacja: Łańcut
Imię: Jwitos Szlachetny
Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 23
Poziom mag.: 24
![]() |
![]() Reseller plax
![]()
#83 |
Guest
|
![]() dałem na reseller 2 głosy
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2005
|
![]() Cytuj:
możesz napisać coś sensownego |
|
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: KołoBrzeG
Stan: Aktywny gracz
Imię: Teninny
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 40
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() te KOKO to jakis szczeniacki text albo prosisz sie obana albo jestes urodzony prowokator...
Apropo dobrze ze raul napisał na co głosować bo założe sie że wiekrzosc nie wiedziala co tam jest napisane..... Głos oddałem na ReseLLera...pozdro |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 12 2005
Lokacja: JWRZ
Stan: Aktywny gracz
Imię: Los Kamilos
Profesja: Paladin
Gildia: Eldar Fighters
Świat: Valoria
Poziom: 24
Skille: 62/43
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Kiedy beda wyniki bo chce pacca kupic!
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
@Juziu Kolejny przygłup co myśli, że Amerykę odkrył, ale kilka postów wyżej już mu się nie chce czytać. Wyloguj się i nie kompromituj się dalej.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 11-12-2005 o 12:40. |
|
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin
Imię: Phoelerius
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ruthless Hordes
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Po 1, troche mnie to malo obchodzi, co piszecie tutaj o nie, to tylko swiadczy o poziomie tego forum. Nie chce mi sie odpisywac nawet, bo mam to gleboko w dupie.
Po 2, skorzystanie z platnej uslugi(zakupu pacca) jest jak najbardziej czynnoscia prawna. I jak najbardziej wasza firma lamnie prawo posredniczac w tym. Tak 10 latek moze kupic lizaka ale pacca nie. Dlaczego? Poniewaz to by bylo bez sensu. Od interpretowania kodeksu jest Sad Naczelny(czy jakos tak) i jestem pewny ze pacca 10-latkowi nie mozecie sprzedac legalnie. Po 3, dzieki takiej tibia.pl i jej wspanialomyslnym moderatora wyniki glosowania na tibia.com beda nie autentyczne.
#89 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2005
|
![]() czytam to co piszecie i po prostu nie wierze...
ludzie... mózgi wam odpadły, czy na wakacjach gdzies zgubiliście? Nie amm nic przeciwko Tibia.pl ale zrozumcie fakt, ze kupowanie czegokolwiek przez jakiegokolwiek pośrednika jeszcze nigdy nie przyczyniło się do obniżenia cen. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: pośrednik też chce zarobić!. Zresztą dziwiłbym się gdyby było inaczej. OK, może poprzez pośrednika kupowanie będzie dla niektórych prostsze(może i szybsze, w co raczej wątpie - płacąc kartą za PACC bezpośrednio dostajesz go po upływie jakichś 5-10 minut), ale na pewno nigdy nie będzie tańsze. |
![]() |
![]() |
#90 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Ale cena pośrednika może być mniejsza. Jeżeli CipSoft obniżyłby cenę pacca na 90 dni o 2 złote (w przeliczeniu z euro) to i pośrednik mógłby o 2 złote obniżyć cenę. Oczywiście, że cena paccka przez pośrednika jest wyższa niż normalnego, ale:
Nie każdy ma kartę Przelewem bankowym i tak wyjdzie drożej Pocztą też. Oczywiście wynik sądy nie gwarantuje, że cena pośrednika spadnie.
![]() |
#91 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
Na następny raz z łaski swojej najpierw się zastanów, potem pisz.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! Ostatnio edytowany przez Raul - 11-12-2005 o 15:55. |
|
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
No cóż, nie można się czepić tego newsa... Drom prosi, a potem jeszcze dziękuje za oddany głos... "Wogule" to myślę że inne opcję nie są trudne do rozszyfrowania nawet dla analfabety językowego -.-... Poza tym każdy wie, może i twój umysł też zdążył już pojąć, że gdy wybierzemy inne opcję NIC się nie zmieni... A po wybraniu opcji reseller może CIP Soft ułatwi dostęp resellerom, przynajmniej coś się zmieni. Co do zysków... a no właśnie - to nei mnie boli, tylko ciebie bo nic o tym nie wiesz, tylko takie leszki jak ty myślą że z reklam Google są zyski takie, że można sobie wille kupić, po paru miesiącach... wątpie czy jesteś w stanie sobie wyobrazić jak serwer jest kosztowną rzeczą, i to nie jest 333 MHZ i gówniane łącze 10 kb tylko naprawdę porządny kombajn... (z tego co mi wiadomo coś 3 GHZ) Przytoczyłem ci to wszystko, żebyś nie przytaczał cytatów typu "allegro tańsze" ; "Oni wogule nie placa podatkow" ; "oni maja z tego duzo" Na prawie się nie znasz, nie znasz ich zysków z 1 pacca brutto, nie znasz kosztów. WIĘC NIE MASZ PRAWA rzucać oszczerstw w stronę tibia.pl . IMHO Drom ledwo co zarobi do kieszeni żeby odreagować, i iść z MatKusem na bronka ![]() TAK użytkowniku przemysl to sobie, i nie rób z tego takiej kabały jak to miało swego czasu miejsce na scenie politycznej typu " Tusk - Heteryk, Kaczyński - Katolik, a i jeszcze pieniądze obiecuje" Na koniec pozwole sobie przytoczyć S. Lema "Nie wiedziałem, ze na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu" @Phoelerius Hmm naprawdę jesteś dziwny... wydawałoby się na początku że cos tam błyskasz inteligencją, lecz teraz? Okazało się że się myliłem :S
![]() |
#93 | |||
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Hasło na dziś: AGITACJA |
|||
![]() |
![]() |
#95 | |||||||
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I sedno sprawy, jakby ktos nie zrozumiel. Nie staram sie tu krytykowac Tibia.pl lub oskarzac o naciaganie. Normalnym jest ze zalerzy im na nawet najmniejszych pieniadzach. Stwierdzenia osob na temat reklam google itp sa conajmniej smieszne, nie orientujecie sie ile kosztuje utrzymanie serwera, nie piszcie na ten temat. Glupota tez jest stwierdzanie ze stoi on na 486 (swoja droga troche mnie to ubawilo), biorac pod uwage liczbe odwiedzin (ktora jak sadze jest dosyc wysoka) przy serwerze postawionym na slabej maszynie moznaby bylo odpalic strone, pojsc sie przespac i wrocic przegladnac to co sie zaladowalo. Jedyne co mi przeszkadza i przelknalem z niesmakiem to sposob podania tej informacji. I tu moja prosba do moderatorow: starajcie sie wazyc slowa, zwracajcie uwage na to, ze to co napiszecie czyta calkiem sporo osob. I postarajcie sie tlumaczyc newsy moze bardziej doslownie, to napewno nie zaszkodzi, bo uwagi w stylu: Cytuj:
Tyle mojego, do reszty nie mam zadnych zastrzezen, co by nieporozumien nie bylo. |
|||||||
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Darashia
|
![]() Ja dalem vote na cipsoft.
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Ludu Tibijski - tylko spoko! Kto nie ma dostepu do kart bedzie korzystał z pośrednika tak jak ja to robię /sorki -robiłem/ I guzik mnie obchodzi ile na tym zarobi /bo różnica w cench nie jest porażająca/. Ważne żebym pacc miał jak najszybciej. Zresztą to bez znaczenia. Bo najprawdopodobniej po updacie grający sorkami czy drutami dadzą sobie spokój z packiem /o ile nie z tibią wogóle/. Ja w każdym razie na pewno Cipsoftowi nie zapłacę więcej ani grosza za te wszystkie ich zmiany na "lepsze".
![]()
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Imię: Angel of Apostle
Profesja: Elder Druid
Gildia: Definitive Jux
Świat: Fortera
Poziom: 30
Skille: :)
Poziom mag.: :)
![]() |
![]() zagłosowalem na resellera
![]()
#99 | ||||||||||||||||||||||||
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
W takim razie jestem krzywdzony przez to panstwo! Prawo nie jest rowne dla wszystkich! Wez sytuacje: wchodzi 10 latek do sklepu komputerowego, kladzie 500zl na lade i pokazuje, ktora karte graficzna chce. Myslisz ze oni mu jej nie sprzedadza? Czemu ich sie nie czepiasz? Dalej nie odpowiedziales na moje pytanie: jak mam rozpoznac czy osoba, ktora wyslala mi pieniadze jest pelnoletnia? Jestes taki cwany to moze cos wykombinujesz. Poza tym, skoro 13 latek "nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych" to dlaczego moze dokonac przelewu w banku? Panie prawnik, wracaj pan do czytania kodeksu karnego, a biznes zostaw mi. Cytuj:
Jak cena pacc dla zwyklego czlowieka przez glosowanie moze wzrosnac? Toz to CipSoft musialby WSZYSTKIM ceny podniesc. Wiec co my mamy do tego czy oni sobie dla wszystkich ceny podnosza? Jeszcze raz mowie: CipSoftowi chodzilo o to, ze cena od resellera jest(jest, nie bedzie, czas terazniejszy) drozsza od ceny na tibia.com, a nie o to ze wzrosnie! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Naucz sie czytac ze zrozumieniem i odrozniac czasy terazniejsze od przyszlych, dopiero wtedy wroc na forum. Cytuj:
Tak, bardzo porzadny koles, co sie czepia o kazde gowno nas, a nie widzi, ze codziennie wieksze korporacje i panstwo robia go za przeproszeniem w c***a. Cytuj:
Jestes zalosny. Zajmujemy sie ta strona, mamy poparcie tibiczykow i jak najbardziej mamy prawo do namawiania ludzi na glosowanie na ta opcje. A strony Kaczynskiego czy Tuska to sie nikt nie czepia, ze wyraznie mowia nam na co mamy glosowac? To sa wlasnie polaczki, ktos ciezko pracuje zeby cos zarobic, to oni tylko beda kombinowac z zawisci zeby go zgnoic i zrownac z blotem. Jak bede chcial(i bede mial kase na to ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ja sumienie mam czyste i zamiary dobre, chce sprzedawac pacc po nizszej cenie, tak bede mial wtedy wiecej klientow, ale oni beda mieli pacc po nizszej cenie. To jest symbioza, kazdy korzysta, a nikt nie traci. Jesli opcja reseller wygra, moze CipSoft bedzie wreszcie bardziej chetny do rozmow biznesowych i uda sie wynegocjowac znizke, czy wywalenie elementu 5 z tego procesu. Co sie stanie jesli wygra CipSoft? Nic. Totalnie nic sie nie zmieni. Wezmy pod uwage ze masz karte kredytowa i sam sobie pacc kupujesz, mozesz zaglosowac na CipSoft i nikt ci tego nie broni ani nie zlinczuje za to. Ale jesli pomyslisz chwile logicznie i przeczytasz moje posty, dojdziesz do wniosku, ze tobie nic sie nie zmieni, ale ktos kto nie ma karty moze taniej i latwiej kupic pacc i jako DOBRY czlowiek powinienes zaglosowac na reseller, dla dobra tej drugiej osoby. A jesli powiesz ze nie interesuje cie druga osoba, to wlasnie bedzie nie etyczne. Nic nie tracisz ani na 1 ani na 2 opcji, nic nie zyskasz na 1 ani na 2 opcji. Ale na 2 moze ktos inny zyskac, ale wolisz na 1 zaglosowac, bo przeciez masz innych ludzi gdzies. To by bylo nie etyczne. Nie chce sie juz tutaj bardziej zaglebiac, ale na kogo ida podatki ktore place? Na kogo idzie te 22% VATu z kazdego pacc? Na nasze panstwo. Na co idzie te 16% VATu w niemczech, ktorego ja nie place, a ty swoja karta placisz? Na panstwo Niemieckie. Moglbym powiedziec ze kupujac pacc przez moja firme wspierasz Polskie panstwo i przyczyniasz sie do wzrostu PKB, oraz ze te pieniadze w jakiejs czesci jeszcze dodatkowo na ciebie dzialaja, bo costam jest robione za te podatki. Ale ty tego nie dostrzegasz, wolisz kogos pogrzebac i nazwac szatanem i do tego powiedziec ze jest nieetyczny niz pomyslec chwile i dojsc do tych wnioskow, ktore wypisalem. Gdyby nasz rzad wpadl na genialny pomysl obnizenia podatku VAT do przynajmniej 16%(tyle co w Niemczech) to cena pacc odemnie, bylaby niewiele wieksza od ceny pacc od elementu 5. Ale na rzad przez najblizsze pare lat nie bedziemy mieli za duzego wplywu, juz i tak wyborcy zje.bali sprawe. A na CipSoft mozemy miec wplyw, wlasnie przez to glosowanie. Cytuj:
Cytuj:
Ale tak jak mowilem, czesc idzie na konkursy, a czesc jest odkladana na cos co z MatKusem planujemy zrobic, jednak jak mowilem - wymaga to sporych pieniedzy, wiec narazie nie widac efektow. Moze po nowym roku cos sie ruszy. I tak, chodzi o nasz hosting. Jak masz kase zeby nam zasponsorowac nowy sprzet to prosze bardzo. Chetnie zamienie 3 dedykowane 3.2GHz Dual-Xeony na 5 takich dedykow, wtedy strona by ladnie chodzila. Ale to jest kwestia kilku tysiecy dolarow wiecej miesiecznie. My takiej sumy nie mamy, moze ty masz? Cytuj:
Przez cala kampanie wyborcza najpierw partii potem Prezydenta, wlasnie tak ci ludzie mowili. Mowili wyraznie: Glosuj tak!, Glosuj na nas!, itp. Budziles sie rano, wlaczales TV i slyszales reklame partii wyborczej, otwierales okno i widziales wielki billboard Kaczynskiego z napisem "Prezydent IV Rzeczpospolitej", jakby mial prawo tak mowic o sobie, jeszcze przed wyborami, jakby to bylo przesadzone. Rodzice ci mowili ze taki a taki kandydat jest dobry i oni na niego glosuja, kumple ci mowili ze oni glosuja na X bo costam zrobi. I codzinnie miales robione totalne pranie mozgu. Tego sie nie czepiales, a tego ze ja ladnie prosze ludzi o glosy bo moze niektorym i mi byc lepiej to juz zle? Zalosny jestes. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak jestes taki madry, to zalatw mi lepszy hosting niz to co nam oferuje fpp.pl. Chetnie sie przeniose. No czekam na twoja oferte, tak jak mowilem, jak chcesz zeby lepiej chodzilo to conajmniej 5 dedykow 3.2GHz, 2GB ramu, nie limitowane lacze(tak, wiele firm ma napisane ze daja nielimitowane, jak my im maila wysylamy i napiszemy ile codziennie zjada tibia.pl to odpisuja, ze takiego czegos nie sa w stanie za ta sume zaoferowac ![]() Uwierz mi, juz wiele razy szukalismy, matkus wyslal dziesiatki maili do wszelkich mozliwych hostingow i nie da sie miec lepiej na ta chwile, ale jak mowilem pracujemy nad tym. Dlatego rzeczy na ktorych sie nie znasz, zostaw komus, kto w tym siedzi, a sam wracaj do klockow lego czy czym tam sie zajmujesz ![]() Cytuj:
Cytuj:
Do tego, tak jak pisalem, skoro skorzystanie z platnej uslugi jest czynnoscia prawna, to wykonanie przelewu w banku/na poczcie tez jest. To dlaczego poczta pozwala im wykonac przelew? Poza tym, jeszcze nie poznalem zeby ktos ponizej 10 roku zycia kupil pacc i szczerze watpie zeby takich osob bylo sporo, raczej pojedyncze przypadki. Cytuj:
Jeszcze radze isc na tibiabr.com bo oni tez prosza o glosy ![]() Spadaj chlopie bo zalosny jestes. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I tak jak wczesniej juz napisalem: Skoro inni ludzie moga uzyc swojego autorytetu i poprosic kogos o glosowanie na cos, to dlaczego ja nie moge? Przeciez zyjemy w tym samym kraju i mam takie samo prawo do tego. Nie czuje ze robie cos nieetycznego, chyba ze nieetycznym jest to ze chcialbym obnizyc cene pacc u mnie i pozwolic ludziom kupic go taniej, tak zyskac przy tym tez, ale jak mowilem: to jest symbioza. Wiec skoro to nie jest etyczne, to co jest? Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 12-12-2005 o 22:07. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
#100 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin
Imię: Phoelerius
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ruthless Hordes
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
Karty graficznej sprzedawca nie powinien sprzedac jemu. Przelewu bank nie powinnien zrealizowac. A to jak bedziesz sprawdzal ile dana osoba ma lat to juz nie moja sprawa, przeciez to ty masz firme a nie ja.