Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 19-03-2006, 22:28   #81
Evan Pall
Użytkownik Forum

Evan Pall's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: //

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Co do tych Papiezy to moglby mi ktos wytlumaczyc to bo dziwny zbieg okolicznosci

Papiez kiedy umarl mial 85 lat -> 8+5=13
>
> Godzina smierci: 21:37 -> 2+1+3+7=13
>
> Data smierci: 02.04.2005 -> 0+2+0+4+2+0+0+5=13
>
> Postrzelony 13 Maja
>
> 9301 dni pontyfikatu -> 9+3+0+1=13
>
> Zmarl w 13 tygodniu roku.
>
> JAN PAWEL DRUGI - 13 liter

Cytuj:
kupie broń ktura ma ataku od 40 do 100 podajcie jakom cene macie mieczuw i jakom majom obrone i atak jestem ze świata harmonia (prosze o szybkie napisanie postu)
postać ma lever 7 i co chesz jeszcze wiedzieć stać mnie na broń mam 1000 i co
lol? xD
Evan Pall jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-03-2006, 22:55   #82
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Moje urodziny 09.04.1990 -> 9 + 4 = 13 :SSSSS
Czy ja umre?

Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 20-03-2006 o 14:16.

stary 19-03-2006, 23:29   #83
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

Cytuj:
taki "pikuś" ok. 65mln lat temu wytłukł ok. 70% gatunków na Ziemii (w tym i dinozaury)
No właśnie... 65 mln. lat a wypadło kurna na nas

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline  
stary 20-03-2006, 08:09   #84
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

[quote=Evan Pall]

Godzina smierci: 21:37 -> 2+1+3+7=13 /* Dlaczego nie policzono sekund? Przeciez to tez czas +/

Data smierci: 02.04.2005 /*dlaczego wg naszego kalendarza a nie innego? */

JAN PAWEL DRUGI - 13 liter /*GLEBA - a dlaczego po polsku? i dlaczego DRUGI a nie II */

Czlowiek zawsze bedzie naginal rzeczywistosc do tego w co wierzy. Taki los.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 20-03-2006, 08:25   #85
Bakura
Użytkownik Forum

Bakura's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005

Imię: Bakura Pol
Gildia: Heroes Home
Świat: Elona
Poziom: 20
Domyślny

No świetnie, i po co tu wchodziłem. Teraz boje się tego Apophisa, boje się zmiany biegunów(która pewnie będzie...świetnie)
Bosh...2012r. Ciekawe ile ludzi popełni samobójstwo(ja tam nie chce się utopić czy zginąc przypalony przez słońce jak coś się z warstwą ozonową stanie)

Głupi post ^.^

Moje urodziny: 24.02.1990-2+4+0+2+1+9+9+0=27 ...łał...dziwny zbieg okoliczności(ale z czym)

Ostatnio edytowany przez Bakura - 20-03-2006 o 08:44.
Bakura jest offline  
stary 20-03-2006, 14:12   #86
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evan Pall
Co do tych Papiezy to moglby mi ktos wytlumaczyc to bo dziwny zbieg okolicznosci

Papiez kiedy umarl mial 85 lat -> 8+5=13
>
> Godzina smierci: 21:37 -> 2+1+3+7=13
>
> Data smierci: 02.04.2005 -> 0+2+0+4+2+0+0+5=13
>
> Postrzelony 13 Maja
>
> 9301 dni pontyfikatu -> 9+3+0+1=13
>
> Zmarl w 13 tygodniu roku.
>
> JAN PAWEL DRUGI - 13 liter
Te, a wiesz, że o 03:10 papież przewrócił się we wtorek na drugi bok w czasie snu?! 0 + 3 + 10 = 13, to nie może być zbieg okoliczności!

Ludzie, czy wy naprawdę jesteście tacy DEBILNI, że uwierzycie w KAŻDE pseudomatematyczne równanie? A jak wam powiem, że IBM jest satanistyczne, bo przyjmę I za 6, B za 6 i M za 6 i wtedy wyjdzie liczba bestii? To co? Uznacie IBM za szatana wcielonego i zaczniecie wypier***** przez okno wszystkie rzeczy opatrzone tymi trzema literkami? A sami się wy******lcie za to okno.
stary 20-03-2006, 15:48   #87
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rabanbar
No właśnie... 65 mln. lat a wypadło kurna na nas
Czytałem, że nie 70% tylko 90 % wskutek jakiegoś ogromnego kataklizmu, na długo przed kolegami dinozaurami...
Shanhaevel jest offline  
stary 20-03-2006, 17:11   #88
Wufei
Użytkownik Forum

Wufei's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok

Domyślny

wiecie co? ja się tym nie martwie, coś tam jest dla każdego z nas napisane i tak ma się stać, a wy wszyscy w tym czasie nie powinniście ślęczyć przy kompach tylko wyjść z czterech ścian, i cieszyć się każdą chwilą życia.

"Nie znacie dnia, ani godziny."

Ostatnio edytowany przez Wufei - 20-03-2006 o 22:13.
Wufei jest offline  
stary 21-03-2006, 12:51   #89
Zima'Druid
Guest

Domyślny

We włoszech liczba 13 jest szczęsliwa liczbą..

Nekromanta swoje wiem i nie siedze przed tibia 24 h i nie jestem elo mlodzież z bogiem. Oglądales discovery? nie to MORDA!

stary 21-03-2006, 14:37   #90
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

To ja mam plan.
Jak juz bedziemy wachac kwiatki od spodu. To w tym nowym swiecie do ktorego zawitamy, spotkamy sie w stolicy tego nowego swiata. Najlepiej w jakims barze. Lub w jakis innym miejscu.
Cafe jest offline  
stary 21-03-2006, 15:07   #91
Portaknus Minusbus-farmer
Użytkownik Forum

Portaknus Minusbus-farmer's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan

Stan: Niegrający
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
Portaknus Minusbus-farmer ma numer GG 8062623
Domyślny

co do meteorytu: wg. kalendaża majów co 120 000 lat na ziemi nastepuje wielka zmiana (ostatnia to przejscie z epoki lodowcowej na na tą naszą) kolejna zmiana wystąpić ma w 2012r.n.e, więc niewykluczone że to jest prawda iż ten meteoryt walnie z predkoscia 2 000 000 000/h, dla potwierdzenia mowie ze majowie (czy maje xD) byli najmądrzejszymi ludzmi naszego świata, wiedzieli żezabiją papieża w tym i tmy roku, wiedzieli kiedy nadejdzie bitwa pod grunwaldem, i najważniejsze że wiedzieli kto(lub co) wyrzeźbilo te rzeźby na wyspach wielkanocnych. Ich wiedza nie przetrwała do naszych lat, tylko strzępki ich wiedzy, wiedzieli o wiele wiele wiecej.
Ale za 6 lat MY ludzie bedziemy umieli ruszać słońcem planetami itd., bedziemy zakładać kolonie miedzyplanetarne, i NASZA kochana zielona ziemia bedzie czarnym zapełnionym fabrykami widmo kamieniem, wiec nie bałbym sie, ale lepiej sie przygotować na najgorsze.

Ale sie rozpisałem xD
Portaknus Minusbus-farmer jest offline  
stary 21-03-2006, 16:20   #92
fifka
Guest

Evul

Siemka

No to teraz ja wtrące swoje dwa grosze.
Otóż żadna rakieta jądrowa nie jest w stanie zmienić toru lotu komety, asteroidy czy innego "śmiecia" z kosmosu. Nie twierdzę tego bezpodstawnie, gdyż sporo oglądam Discovery Since i interesuje sie kosmosem.
Weźmy za przykład niewielką petardę (nie radze sprawdzać na sobie) podpalny zaciśnijmy pięść co sie stanie? - pięść zostanie poprostu rozerwana, jednakże, gdy taką samą petarde położy sie na otwartej dłoni- zostanie ona(dłoń) jedynie poparzona. Można na podstawie tego doświadczenia stwierdć, że bezpośrednie udeżenie głowicą nuklearną, tak jak i całą ich masą nie przyniesie oczekiwanych rezultatów.
Za to sprawa ma się inaczej gdybyśmy dostali sie do środka komety i w niej umieścili ładunek, wtedy rozp.... ją na strzępy, ale to też w zależności od wielkości komety,jej składu i mocy bomby.
Jednakże nie sądze byśmy byli w stanie teraz dotrzeć na kometę, zrobic w niej głeboki odwiert, umieścić ładunek i go zdetonować.

Teraz co do teorii końca świata.
Otóż przepowiedni Nostradamusa nie można uznać za dokładnie rozpracowanych. Ci co czytali trochę o nim i jego przepowiedniach powinni nieco na ten temat wiedzieć. Pozwolę sobie tu troche powiedzieć na temat Nostradamusa i jego przepowiedni.
Nostradamus jako znawca historii, a zarazem astronomii zauważył pewną zależność między zdarzeniami w historii, a układem ciał niebieskich. Nie był on twórcą tej teorii, gdyż była ona dobrze znana setki lat przed jego narodzinami.
Ta teoria mówi o tym, że zdarzenia mające miejsce w przeszłości zdarzą sie także w przyszłości, ale wtedy gdy układ planet bedzie jednakowy jak i w momencie zdarzenia do którego doszło w przeszłości. Można zatem stwierdzić, że swiat, a w zasadzie przemijanie realizuje się według jednego prawa i w jednym kierunku. Tak więc przepowiednie Nostradamusa (nie wszystkie ale część) są po prostu ustalone na wyliczeniach kalendarzowych i astronomicznych.

Tak więc tutaj co do tej komety można doszukiwać sie powtórzenia historii z dinozaurami.

Pozostajue tu jeszcze kwestia czasu realizacji tych przepowiedni. Nostradamus stwierdził, iż owe wydarzenia mogą sie przesunąc w czesie, tzn. nie zostaną one zrealizowane wtedy kiedy powinny być czyli w czasie obliczionym w wyżej wymienonym sposobie, gdyż ingerencja człowieka może zmienic szyki "przeznaczeniu"

Jednakże M. Nostradamus podawał dokładne daty, w których przepowiednie sie nie sprawdziły, pomińmy tu ingerncję człowieka. Można tu uznać omylność przepowiedni, jednakże nic bardziej mylnego. Pamiętajmy, że w czasach Nostradamusa posługiwano się innym kalendarzem, co mogło doprowadzić do błednych typowań dat.

Teraz co do interpretacji przepowiedni. Są one często mylnie interpretowane, gdyż Nostradamus celowo wprowadził dziwne słownictwo, parafrazy, metamorfozy itp. Tak więc człowiek doszukuje się teraz logicznego przetłumaczenia, co w konsekwencji prowadzi do odbiegania prawdziwej zawartej treści przez zbyt wybujałą fantazję ludzką.
Pytacie dla czego jego przepowiednie nie są jasne? Odpowiedz jest prosta Nostradamus (nie che mi sie opisywać całego jego życia) był samozwańczym lekarzem, gdyż nigdy studiów medycznych nie skończył, co było przyczyna nie ufności wobec niego ludzi. Mieszkał na strychu i zajmował sie alchemią.
Tak więc, gdyby kościół dowiedział sie w tamtych czasach o praktykowaniu magii, czy przepowaiadaniu przyszłości zostałby spalony na stosie, a zwłaszcza wtedy gdy jego przepowiednie nie wróżyły zbytnio dobrz przyszłośći Kraju (Francji), czy też panującej wtedy dynastii królewskiej.

Tak więc jednoznacznie nie da sie określić końca świata czy to z przepowiedni Nostradamusa, wróżki (ktora bierze 20zl za widzenie), ani z Bibli.
Jednakże można domyślać sie że jezeli bedzie sie żle dziac na tym swiecie Bóg zbyt dlugo nam nie pozwoli na niszczenie jego dzieła, którym i my jesteśmy wkońcu stworzył nas na własne podobieństwo.

Osobiście uważam że jezeli nastąpi koniec świata to z ludzkiej głupoty, a nie przez matkę naturę. (czyt. Kometę)

Powyższe teksty mogą (raczej napewno zawieraja błedy ortograficzne) tak wiec prosze nie wypisywac ich bo to mnie nie obchodzi. Prosze o pisanie swoich spostrzezeń, krytykę(jezeli cos waz sfrustrowalo, lub zostało napisane nieprawdziwie).
Zastrzegam iz tekst jest oparty na mojej wiedzy nie jest zadnym plagiatem.
Sroki za ten 3 posty nie moja wina cos sie tibia.pl mulila prosze modków o usuniecie 2 postow
Z góry przepraszam

Ostatnio edytowany przez fifka - 21-03-2006 o 16:25.

stary 21-03-2006, 16:51   #93
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zima'Druid
Nekromanta swoje wiem
Przykro mi to mowic, ale zle wiesz :/
Cytuj:
i nie siedze przed tibia 24 h
No, bo w tibii trzeba umiec angielski, a ty nawet polskiego nie opanowales...
Cytuj:
i nie jestem elo mlodzież z bogiem.
Co to jest "elo mlodziez z bogiem"?
Cytuj:
Oglądales discovery? nie to MORDA!
No wiem, ze discovery to nie morda, ja w przeciwienstwie do ciebie czytac potrafie.
I cos ode mnie : jestes kolejnym argumentem pokazujacym, ze 12letni glupek nie powinien zostac dopuszczony do internetu, bo sie nawet zachowac nie potrafi. Mam nadzieje, ze dostaniesz warna za ten post.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Portaknus
dla potwierdzenia mowie ze majowie (czy maje xD) byli najmądrzejszymi ludzmi naszego świata, wiedzieli żezabiją papieża w tym i tmy roku, wiedzieli kiedy nadejdzie bitwa pod grunwaldem, i najważniejsze że wiedzieli kto(lub co) wyrzeźbilo te rzeźby na wyspach wielkanocnych.
E...nigdy nie slyszalem, aby majowie mieli jakiekolwiek pojecie o tym, co tu napisales. Masz moze jakis artykul o tym?
Cytuj:
Ale za 6 lat MY ludzie bedziemy umieli ruszać słońcem planetami itd., bedziemy zakładać kolonie miedzyplanetarne
Trudno sobie wyobrazic, zeby za 6 lat ludzie posiadali takie umiejetnosci
stary 21-03-2006, 17:03   #94
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
i nie siedze przed tibia 24 h
Kurde, kolejny nawrócony! Ale co nas to obchodzi?

Cytuj:
i nie jestem elo mlodzież z bogiem.
Elo yourself!
Shanhaevel jest offline  
stary 21-03-2006, 19:24   #95
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fifka
Teraz co do interpretacji przepowiedni. Są one często mylnie interpretowane, gdyż Nostradamus celowo wprowadził dziwne słownictwo, parafrazy, metamorfozy itp.
Tu skończyłem czytać. Człowieku! Wiesz co to jest parafraza, a co to metamorfoza? Najwyżej mógł stosować metafory czy alegorie.
stary 21-03-2006, 19:39   #96
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Mądrość ludowa:
Myślał indyk o niedzieli, a w sobote mu łeb ucieli.
Pogromca pk jest offline  
stary 21-03-2006, 19:46   #97
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

jak przeczytałem że będzie mogli ruszać słońcem to...poległem?ps.co za różnica czy walnie w nas meteoryt?czy będzie epoka lodowcowa?czy ufo czy może sami ludzie się wybiją.jeśli was to martwi to nie odkładajcie życia na potem?wykorzystaj je na maXa?
PiXik jest offline  
stary 28-03-2006, 13:07   #98
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

A ja mam coś bardzo na temat...

http://rapidshare.de/files/5768115/D...eteor*****.html
http://www.megaupload.com/?d=66YJYB23

Troche zmienie postać rzeczy, co nie?

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline  
stary 28-03-2006, 13:59   #99
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

Majowie przepowiedzieli koniec świata na 2012 ;] więc wiecie
stary 28-03-2006, 16:42   #100
Sokochłap
Użytkownik Forum

Sokochłap's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Profesja: Sorcerer
Sokochłap ma numer GG 3342901
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slyth
Majowie przepowiedzieli koniec świata na 2012 ;] więc wiecie

Nie widzę związku.

Sokochłap jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania