|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: //
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Co do tych Papiezy to moglby mi ktos wytlumaczyc to bo dziwny zbieg okolicznosci
![]() Papiez kiedy umarl mial 85 lat -> 8+5=13 > > Godzina smierci: 21:37 -> 2+1+3+7=13 > > Data smierci: 02.04.2005 -> 0+2+0+4+2+0+0+5=13 > > Postrzelony 13 Maja > > 9301 dni pontyfikatu -> 9+3+0+1=13 > > Zmarl w 13 tygodniu roku. > > JAN PAWEL DRUGI - 13 liter
![]() |
|
![]() |
#82 |
Guest
|
![]() Moje urodziny 09.04.1990 -> 9 + 4 = 13 :SSSSS
Czy ja umre? Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 20-03-2006 o 14:16. |
![]() |
#83 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() [quote=Evan Pall]
Godzina smierci: 21:37 -> 2+1+3+7=13 /* Dlaczego nie policzono sekund? Przeciez to tez czas +/ Data smierci: 02.04.2005 /*dlaczego wg naszego kalendarza a nie innego? */ JAN PAWEL DRUGI - 13 liter /*GLEBA - a dlaczego po polsku? i dlaczego DRUGI a nie II */ Czlowiek zawsze bedzie naginal rzeczywistosc do tego w co wierzy. Taki los.
#85 |
Użytkownik Forum
|
![]() No świetnie, i po co tu wchodziłem. Teraz boje się tego Apophisa, boje się zmiany biegunów(która pewnie będzie...świetnie)
Bosh...2012r. Ciekawe ile ludzi popełni samobójstwo(ja tam nie chce się utopić czy zginąc przypalony przez słońce jak coś się z warstwą ozonową stanie) Głupi post ^.^ Moje urodziny: 24.02.1990-2+4+0+2+1+9+9+0=27 ...łał...dziwny zbieg okoliczności(ale z czym)
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Bakura - 20-03-2006 o 08:44. |
![]() |
![]() |
#86 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ludzie, czy wy naprawdę jesteście tacy DEBILNI, że uwierzycie w KAŻDE pseudomatematyczne równanie? A jak wam powiem, że IBM jest satanistyczne, bo przyjmę I za 6, B za 6 i M za 6 i wtedy wyjdzie liczba bestii? To co? Uznacie IBM za szatana wcielonego i zaczniecie wypier***** przez okno wszystkie rzeczy opatrzone tymi trzema literkami? A sami się wy******lcie za to okno.
![]() |
#87 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok
|
![]() wiecie co? ja się tym nie martwie, coś tam jest dla każdego z nas napisane i tak ma się stać, a wy wszyscy w tym czasie nie powinniście ślęczyć przy kompach tylko wyjść z czterech ścian, i cieszyć się każdą chwilą życia.
"Nie znacie dnia, ani godziny." Ostatnio edytowany przez Wufei - 20-03-2006 o 22:13. |
![]() |
![]() |
#89 |
Guest
|
![]() We włoszech liczba 13 jest szczęsliwa liczbą..
Nekromanta swoje wiem i nie siedze przed tibia 24 h i nie jestem elo mlodzież z bogiem. Oglądales discovery? nie to MORDA! |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() To ja mam plan.
Jak juz bedziemy wachac kwiatki od spodu. To w tym nowym swiecie do ktorego zawitamy, spotkamy sie w stolicy tego nowego swiata. Najlepiej w jakims barze. Lub w jakis innym miejscu.
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan
Stan: Niegrający
Imię: Pan Paniowski xD
Gildia: Meneland explorers
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() co do meteorytu: wg. kalendaża majów co 120 000 lat na ziemi nastepuje wielka zmiana (ostatnia to przejscie z epoki lodowcowej na na tą naszą) kolejna zmiana wystąpić ma w 2012r.n.e, więc niewykluczone że to jest prawda iż ten meteoryt walnie z predkoscia 2 000 000 000/h, dla potwierdzenia mowie ze majowie (czy maje xD) byli najmądrzejszymi ludzmi naszego świata, wiedzieli żezabiją papieża w tym i tmy roku, wiedzieli kiedy nadejdzie bitwa pod grunwaldem, i najważniejsze że wiedzieli kto(lub co) wyrzeźbilo te rzeźby na wyspach wielkanocnych. Ich wiedza nie przetrwała do naszych lat, tylko strzępki ich wiedzy, wiedzieli o wiele wiele wiecej.
Ale za 6 lat MY ludzie bedziemy umieli ruszać słońcem planetami itd., bedziemy zakładać kolonie miedzyplanetarne, i NASZA kochana zielona ziemia bedzie czarnym zapełnionym fabrykami widmo kamieniem, wiec nie bałbym sie, ale lepiej sie przygotować na najgorsze. Ale sie rozpisałem xD
#92 |
Guest
|
![]() Siemka
No to teraz ja wtrące swoje dwa grosze. Otóż żadna rakieta jądrowa nie jest w stanie zmienić toru lotu komety, asteroidy czy innego "śmiecia" z kosmosu. Nie twierdzę tego bezpodstawnie, gdyż sporo oglądam Discovery Since i interesuje sie kosmosem. Weźmy za przykład niewielką petardę (nie radze sprawdzać na sobie) podpalny zaciśnijmy pięść co sie stanie? - pięść zostanie poprostu rozerwana, jednakże, gdy taką samą petarde położy sie na otwartej dłoni- zostanie ona(dłoń) jedynie poparzona. Można na podstawie tego doświadczenia stwierdć, że bezpośrednie udeżenie głowicą nuklearną, tak jak i całą ich masą nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Za to sprawa ma się inaczej gdybyśmy dostali sie do środka komety i w niej umieścili ładunek, wtedy rozp.... ją na strzępy, ale to też w zależności od wielkości komety,jej składu i mocy bomby. Jednakże nie sądze byśmy byli w stanie teraz dotrzeć na kometę, zrobic w niej głeboki odwiert, umieścić ładunek i go zdetonować. Teraz co do teorii końca świata. Otóż przepowiedni Nostradamusa nie można uznać za dokładnie rozpracowanych. Ci co czytali trochę o nim i jego przepowiedniach powinni nieco na ten temat wiedzieć. Pozwolę sobie tu troche powiedzieć na temat Nostradamusa i jego przepowiedni. Nostradamus jako znawca historii, a zarazem astronomii zauważył pewną zależność między zdarzeniami w historii, a układem ciał niebieskich. Nie był on twórcą tej teorii, gdyż była ona dobrze znana setki lat przed jego narodzinami. Ta teoria mówi o tym, że zdarzenia mające miejsce w przeszłości zdarzą sie także w przyszłości, ale wtedy gdy układ planet bedzie jednakowy jak i w momencie zdarzenia do którego doszło w przeszłości. Można zatem stwierdzić, że swiat, a w zasadzie przemijanie realizuje się według jednego prawa i w jednym kierunku. Tak więc przepowiednie Nostradamusa (nie wszystkie ale część) są po prostu ustalone na wyliczeniach kalendarzowych i astronomicznych. Tak więc tutaj co do tej komety można doszukiwać sie powtórzenia historii z dinozaurami. Pozostajue tu jeszcze kwestia czasu realizacji tych przepowiedni. Nostradamus stwierdził, iż owe wydarzenia mogą sie przesunąc w czesie, tzn. nie zostaną one zrealizowane wtedy kiedy powinny być czyli w czasie obliczionym w wyżej wymienonym sposobie, gdyż ingerencja człowieka może zmienic szyki "przeznaczeniu" Jednakże M. Nostradamus podawał dokładne daty, w których przepowiednie sie nie sprawdziły, pomińmy tu ingerncję człowieka. Można tu uznać omylność przepowiedni, jednakże nic bardziej mylnego. Pamiętajmy, że w czasach Nostradamusa posługiwano się innym kalendarzem, co mogło doprowadzić do błednych typowań dat. Teraz co do interpretacji przepowiedni. Są one często mylnie interpretowane, gdyż Nostradamus celowo wprowadził dziwne słownictwo, parafrazy, metamorfozy itp. Tak więc człowiek doszukuje się teraz logicznego przetłumaczenia, co w konsekwencji prowadzi do odbiegania prawdziwej zawartej treści przez zbyt wybujałą fantazję ludzką. Pytacie dla czego jego przepowiednie nie są jasne? Odpowiedz jest prosta Nostradamus (nie che mi sie opisywać całego jego życia) był samozwańczym lekarzem, gdyż nigdy studiów medycznych nie skończył, co było przyczyna nie ufności wobec niego ludzi. Mieszkał na strychu i zajmował sie alchemią. Tak więc, gdyby kościół dowiedział sie w tamtych czasach o praktykowaniu magii, czy przepowaiadaniu przyszłości zostałby spalony na stosie, a zwłaszcza wtedy gdy jego przepowiednie nie wróżyły zbytnio dobrz przyszłośći Kraju (Francji), czy też panującej wtedy dynastii królewskiej. Tak więc jednoznacznie nie da sie określić końca świata czy to z przepowiedni Nostradamusa, wróżki (ktora bierze 20zl za widzenie), ani z Bibli. Jednakże można domyślać sie że jezeli bedzie sie żle dziac na tym swiecie Bóg zbyt dlugo nam nie pozwoli na niszczenie jego dzieła, którym i my jesteśmy wkońcu stworzył nas na własne podobieństwo. Osobiście uważam że jezeli nastąpi koniec świata to z ludzkiej głupoty, a nie przez matkę naturę. (czyt. Kometę) Powyższe teksty mogą (raczej napewno zawieraja błedy ortograficzne) tak wiec prosze nie wypisywac ich bo to mnie nie obchodzi. Prosze o pisanie swoich spostrzezeń, krytykę(jezeli cos waz sfrustrowalo, lub zostało napisane nieprawdziwie). Zastrzegam iz tekst jest oparty na mojej wiedzy nie jest zadnym plagiatem. ![]() Sroki za ten 3 posty nie moja wina cos sie tibia.pl mulila prosze modków o usuniecie 2 postow Z góry przepraszam Ostatnio edytowany przez fifka - 21-03-2006 o 16:25. |
![]() |
#93 | ||||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I cos ode mnie : jestes kolejnym argumentem pokazujacym, ze 12letni glupek nie powinien zostac dopuszczony do internetu, bo sie nawet zachowac nie potrafi. Mam nadzieje, ze dostaniesz warna za ten post. Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
#94 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() |
#96 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Mądrość ludowa:
Myślał indyk o niedzieli, a w sobote mu łeb ucieli. |
![]() |
![]() |
#97 |
Zbanowany
|
![]() jak przeczytałem że będzie mogli ruszać słońcem to...poległem?ps.co za różnica czy walnie w nas meteoryt?czy będzie epoka lodowcowa?czy ufo czy może sami ludzie się wybiją.jeśli was to martwi to nie odkładajcie życia na potem?wykorzystaj je na maXa?
|
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() A ja mam coś bardzo na temat...
http://rapidshare.de/files/5768115/D...eteor*****.html http://www.megaupload.com/?d=66YJYB23 Troche zmienie postać rzeczy, co nie?
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
![]() |
![]() Majowie przepowiedzieli koniec świata na 2012 ;] więc wiecie
![]()
#100 | |
Użytkownik Forum