|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#82 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
@Edek: 1) dlaczego to my mamy zmieniać podejście? 2) od decydowania czy temat zostaje, czy zamykamy jest moderator a nie Ty...
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Jakoś nigdy nie widziałem szachów na Igrzyskach, albo przynajmniej nie w wersji komputerowej. Ale to może być wina tego, że noszę okulary.
![]() |
#84 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Cytuj:
Dyskusja bedzie trwala tak dlugo, az wszyscy w koncu zgodzicie sie ze mna, bo tylko ja moge miec racje! A jak! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez styku - 26-06-2006 o 19:34. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @styku:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Od tego jest forum aby dyskutować na różne tematy, a ten temat jak narazie nie łamie żadnych zasad więc nie zostanie zamknięty.
Zastanaia mnie tylko czemu piszą niektórzy, w odpowiedzi na moje czy innych osób posty, że będą grać 12h dziennie w gry to będą sportowcami. Nie o to chodzi, ty będziesz grać dla "przyjemności", a nie czerpał z tego kożyści materialne. Tak samo to się odnosi gdybym powiedział, że uczeń na w-fie jest sportowcem. Sportowcem nazywamy raczej kogoś, kto uprawia sport zawodowo, a nie tylko dla przyjemności. Pomyśl chwilę Panie wyżej świat wirtualny jest to miejsce gry, czyli tak samo jak boisko, stół, szachownica. Poczekamy na gry w hologramach gdzie będziesz miał wysiłek fizyczny, może wtedy zmienisz zdanie. Cytuj:
Richard Carlson Ostatnio edytowany przez DDoS - 26-06-2006 o 20:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Przeciw: - Wirtualny swiat //choc IMO argument za maly i niewystarczajacy, tak jak napisano, wirtualna rzeczywistosc, to tylko miejsce gry, ktorej w swiecie realnym rozegrac by sie nie dalo. Za: - Podobienstwo do innych sportow np. Szachow. - Odpowiada w calosci definicji sportu podanej w rozdziale 1 art. 3 ust. 3 Ustawy o kulturze fizycznej z dnia 18 stycznia 1996 roku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#89 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Chyba juz wszyscy zapomnieli o co w tej petycji chodzilo. Biega o to, zeby usankcjonowac e-sport ( niezaleznie czy jest to sport rzeczywisty czy wirtualny ) jako pewna forme aktywnosci, chodzi jedynie o uznanie FAKTU rozwoju e-gamingu w Polsce. Ma to na celu m.in ustalenie jasnych regul sponsoringu ( bo _na pewno_ osoba/ firma fundujaca stoly do pingla w wiejskim domu kultury moze miec z tego jakies profity np odpisy podatkowe na dzialalnosc kulturalna czy cos w tym rodzaju ), co pozwoli pewnej grupie graczy rozwijac swoje umiejetnosci w tym co robia. Tak, to jest k**** ich wybor i nic wam do tego, skoro ludzie chca podejmowac rywalizacje na plaszczyznach innych niz najpopularniejsze nalezy im to umozliwic. Na pewno nie zbiedniejecie ani materialnie ani moralnie gdy jakis sklep komputerowy zasponsoruje Razera Copperhead dla zwyciezcy jakiegos turnieju, tak samo gdy taka Idea zdecyduje sie sponsorowac jakis team multigamingowy... Co was to boli ? Inwazja anemikow w pinglach wam nie grozi, zapewniam was ...
btw czujecie satysfakcje jak nasza ekipa nakopie Niemcom w CS, SC i pare innych ? Zadnych wymiernych korzysci z tego nie macie, ale tak samo byloby w przypadku 1:0 w meczu albo 1 miejscu wyzej w konkursie skokow druzynowych. A satysfakcja ze jednak w _czyms_ jestesmy lepsi pozostaje ..
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
@Ci_co_są_na_nie: co wam przeszkadza w tym, że e-gamming zostanie prawnie uznany za sport?
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
W sumie jeszcze tego w poprzednich postach nie powiedzialem: Jestem bardzo pozytywnie na pewno na tak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Cytuj:
I?... Szachy to sport RL, a Heros of M&M to WL... rozumiesz roznice? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Guild Wars
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Oerta Fallen
Gildia: Mroczna Armia [MROK]
Świat: Guild Wars: P
Poziom: 20
![]() |
![]() @up: niezbyt rozumiem,czyli jak zagram w szachy przez neta to juz nie jest sport?
Widać że to jest offtop bo temat to jest dofinsowanie polskich zawodników! Wg. mnie powinni zostać dofinansowani bo to są sportowcy jak inni,ciężko trenują(nie tylko przy kompie) I oni wcale nie graja 23.55 h na dobe grają zaledwie 3-4!Bo jeżeli myślicie że tak wygląda wizerunek e-sportowca to sie mylicie(chodzi mi o te 23.55 h na dobe).Przecież w normalnej lekkoatletyce człowiek by nie wytrzymałby takiego trenowania,maraton codziennie i kilkanaście setek to ponadludzkie siły. Bo taki turniej to jest stres i adrenalina,a to męczy(sam się przekonałem byłem na jednym czy dwóch turniejach) Ujme to tak: Cytuj:
![]() Jest jeszcze dużo spraw ale nie ma sensu żebym je pisał bo już były napisane Ostatnio edytowany przez Oerta - 27-06-2006 o 01:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Roznica jest, owszem, ale co ona zasoba pociaga? Nic. To jest swietna alternatywa dla tych, ktorzy np. chcieli by sobie postrzelac, pokooperowac, wspolnymi silami zwyciezac z innymi za pomoca broni palnej (trzymam sie CS'a) - w realu takich mozliwosci nie masz (pomijajac paintballa, ale to zupelnie co innego). No i jeszcze raz prosze, odpowiedz mi Keel: Co z tego, ze to rozgrywa sie w swiecie wirtualnym? I nie uzywaj bzdurnych argumentow w stylu "bo tego nie mozna nazwac sportem". Zal Ci, jak inni maja dobrze? Jakby panstwo wspomoglo e-sport stracilbys cos na tym, odczuwalbys dyskomfort psychiczny? Jesli tak - zal mi Cie. |
|
![]() |
![]() |