|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszym miastem jest: | |||
Thais |
![]() ![]() ![]() ![]() |
108 | 16.80% |
Carlin |
107 | 16.64% |
Venore |
100 | 15.55% |
Ab' Dendriel |
102 | 15.86% |
Kazordoon |
98 | 15.24% |
Edron |
35 | 5.44% |
Darashia |
19 | 2.95% |
Ankrahmun |
62 | 9.64% |
Port Hope |
12 | 1.87% |
Głosujących: 643. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
Profesja: Knight
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() OCZYWISCIE, ze Venore. powody:
1. blisko katedry, najlepszej miejscowki na 20 lvl jakiej jeszcze nigdy nie spotkalem (ale trzeba sie liczyc, ze kazzo jest blizej). Wogole wiele miejscowek. 2. Miasto knightow bo obrze expi sie tam. 3. Duzo miejsc do trenienia 4. Blisko poh. 5. Mozna z niej doplynac do edron jak sie nie myle ;]. 6. Kiedys gs'y mogly byc lurunowane, a to ze miasto bylo o 1 pietro wyzej dawalo poczucie bezpieczenstwa. Kilka wad : 1. Mozna sie pogubic (ale nie tak jak w kazzodron ;p) 2. trudno sie lootuje w nim. I to chyba wszystko. Podoba mi sie tez ab, ale nie tak jak Venore. Ostatnio edytowany przez janek@ - 26-11-2006 o 02:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Ank bikoz fajne expowiska mili ludzie bardzo malo noobow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: z nowego jadowa
Stan: Aktywny gracz
Imię: ta gra jest do dupy
Gildia: Draconus
Świat: Zanera
Poziom: 32
Skille: 65/65
Poziom mag.: 99
|
![]() kazoo i to by było na tyle ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cos malo glosow ma Port Hope a nieslusznie , oj nie slusznie! Bo to idealne miejsce do robienia runow , jedzenie praktycznie samo pod nos podchodzi , soule az sie pchaja w postaci slimow i tarantul, na banucie tudziez chorze mozna niezle poxpic i przy tym zarobic. Statki do wiekszosci miast....cisza, spokoj i te hamaki! ;]
![]() |
#86 |
Guest
|
![]() Czemu Nie Ma Rookgaardu ?!
|
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 12 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
|
![]() Ab'Dendriel to najlepsze i najladniejsze miasto w tibi xD !!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Farujer
Gildia: POSZUKUJE :]
Świat: Xantera
Poziom: 18
Skille: --/21
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() dla mnie venore z tego wzgledu ze gdy wyjdziesz z rooka to masz gdzie expic nawet do 40 lvl mozesz se posiedziec w veno bo i do poha blisko smoki nie daleko a minusy hmm no nie wiem raczej dla mnie nie ma zabardzo no ale jak ktos juz tam powiedzial te lurowanie gsow jest glupie bo nie mozesz wyjsc z miasta a h lvl stoij se i czeka az padna itemy pozabiera itd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Daleko nad rzeką....
Stan: Na emeryturze
Imię: Azbesciak
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
|
![]() niby to ab.... niby mieszkam na edron... ale to z carlin laczy mnie jakis sentyment
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Zgierz
|
![]() Zaznaczyłem Thais gdyż to miasto dla mnie jest bardzo fajne, tam właśnie poszedłem moim pierwszym charem w Tibii, na drugim miejscu jest u mnie Ab'Dendriel gdyż jest tam miła atmosfera
![]() ![]()
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Suwałki
Imię: Purek Pallek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 70
Skille: 78+2/56
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Venore
+d lair +s trolle +roty +bh +poh +ef +bk - brak trolli(czyli spearów ![]() - dużo expowisk, a jeszcze więcej noobów, czyli na NON wybijajo - jest mało respów slimów i jak zawsze zajęte ;/(znam 4 ^^) |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 12 2006
Imię: Emboiment Of Apophis
Gildia: brak
Świat: Calmera
Poziom: 27
Skille: trenuje
Poziom mag.: 4
|
![]() Moim ulubionym miastem jest Venore gram w nim od początku i uwazam że dla każdego znajdzie się coś dobrego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Kozy
Imię: Master Timoty
Gildia: -
Świat: Harmonia
Poziom: 22
Poziom mag.: 26
|
![]() Ja uwarzam ze Darashia.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Skopanie city
Profesja: Paladin
Świat: Galana
|
![]() A najlepsze to jest Carlin a Wy sie nie znacie
![]()
![]() |
#95 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Tomoleklolek
Profesja: Sorcerer
Gildia: Wyrwani ze snu
Świat: Guardia
Poziom: 28
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
![]() |
![]() Opiszę wszystkie miejsca dla FACC:
AB-nawet dobre miasto , bardzo ładne , Cudowne miejsce do skilowania na l-lvl , exp również niezły, Venore-świetne miasto dla l-lvl pozatym Dragon lair Efy w fortecy cudowny exp , i wreszcie swamp (zawsze jak zaczynam grać nową postacią to ide na swamp), minusy to moim zdaniem to najgorsze miejsce do skilowania powód DUŻŻŻŻŻŻOOOOOOOOOO NOOBÓW , tak jak wspomniałem jest tam bardzo wiele noobów (dowód: kiedyś jakiś noob na 12lvl (ja miałem wtedy podajrze 13lvl) spytał się mnie "Cho na draga dwoma szotami go zabijemy albo "O ile dwarf jest mocniejszy od beholdera" takich tekstów jest o wiele wiecej) morał:chcesz się ubawić idz do veno Thais- przyjemne miasto , kapitalne dla druidów jest super miejsce z cyckami i minosami , pozatym też expowiska dla low (trolle i orki) i dla h-lvl (dragi itp) Kazo-miasto dla każdego lvl na początku radze tam chodzic na zwykłe dwarfy (chyba że masz super skile to nawet na gutki) , na 15 lvl można już chodzić na soldiery a na wyższych cud nad cuda zwany dwarf guard. Pozatym cudowne miejsce do skilowania z dwarfikami. Wielki minus to to że depo jest dość daleko od kopalni moim zdaniem to najlepsze miasto Carlin-dobre miejsce dla palów , myśle tu o ghoustland, blisko do lodowych wysp, ale jest przepełnione i mało expowisk , oczywiście jest jescze alternatywa myśle tu o amazon camp i molts Senija,Folda i Vega - Nawet całkiem całkiem , ładny exp w podziemiach szczególnie na behach Fibula-Dobre miasto dla l-lvl sorc. Jest dużo rotów świetne do expa i skilowania. A pozatym świetne miejsce do expa z beho i ds Komentujcie pls. Nie mówcie "weź słownik" itp. wiem że robie dużo błędów |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz
Stan: Niegrający
|
![]() Ab jest zdecydowanie najlepsze, chodź zmuszony jestem mieszkać w veno- blisko do "Elf Fortess".
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: gdzies tam >>>>>>
Stan: Na Emeryturze
Imię: zapomniałem
Świat: Secura
|
![]() CARLIN najlepsze miasto! Moje pierwsze miasto
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Lucera
Stan: Aktywny gracz
Świat: Lucera
|
![]() hmmm z Thais wszedzie rowna droga, w (niedaleko ) carlin ciekawe expowiska np wyspy ghostland, kazzo wiadomo dwarf... thais to od orkow po dragi, veno czesto wybierane ze wzgledu na swampy
![]()
"Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć." ( Albert Schweitzer ) http://www.fasole.pl/default.asp?id=11162 zbieraj fasole i wymieniaj je na nagrody ( sms, doładowania ...), nie martw się link bez wirów ![]() www.naturalnie.ovh.org strona o medycynie naturalnej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Gildia: Serdar Army
Świat: Pacera
Poziom: 34
Skille: 17/24
Poziom mag.: 40
|
![]() Moim zdaniem Kazordoon, ponieważ jest tam wiele kopalni. Nawet jeśli expi tam wiele ludzi jest tam i tak dużo potworów i oczywiście bardzo szybki resp. Można isc na gsy, ale bardziej sie opłaca na nie chodzic na POH. Najlepszy exp dajom Dwarf Guardy i loot też wcale nie byle jaki. Ja zarabiam w demonicznym tempie chociaż nie posiadam Pacca. (marze o nim, ale jak już bym miał go kupic to na 55 lvlu...) Chciałem jeszcze dodac, że to jest centralne miasto i można równo i łatwo handlowac xD. Jak komus sie nudzi może isc w kazoo na dragi, lecz nie jest tam zbyt ciekawie niż w innych miejscówkach z dragami
![]()
Tibia jest po to żeby w nią grac a rozważanie o niej to jakby marzenia o czymś co jest dla niektórych niemożliwe. To nieprawda. Jak grasz to robisz level a jak nie grasz to go nie robisz i tyle ![]() Ostatnio edytowany przez KoLoMaG - 17-03-2007 o 12:52. |
![]() |
![]() |