Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-10-2006, 15:19   #81
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
<nie wale z axa>
To nie jest akurat zaden powod do dumy, wszak axe jest najlepszym typem broni do walki wrecz.
Cytuj:
80/80 (34% do 80 sword
W jaki sposob mozesz miec juz 80 sworda skoro brakuje ci do niego 34%?
Cytuj:
Mam tylko nadzieje, że koszty takiej wyprawy nie będą zbyt wysokie?
Z wlasnego doswiadczenia ci powiem ze za pierwszym razem koszty beda dosyc wysokie. Czlowiek nie znajac terenu porusza sie na oslep i chcac nie chcac bedziesz trafiac na kilka scoutow jednoczesnie. Nie zalamuj sie wiec tym ze na poczatku bedzie ciezko ci szlo, a caly czas staraj sie znalezc optymalna trase chodzenia po fortecy i zabijania potworkow po drodze.
Cytuj:
Już raz na elfach byłem, koło 22 lvl'u (61/60, 4 mlvl), ale wiele tam nie ugrałem i wróciłem na minosy.
22 lvl chodzi za wolno wiec scouty maja sporo czasu na zbombardowanie go.
Cytuj:
W nocy jest słaby resp dlatego, że mało ludzi gra.
W srodku nocy moze i tak, ale pomiedzy godzina 21 a godzina 23 jest swietny resp. Wszystkie swoje rekordy we wbijaniu konkretnej ilosci expa na godzine robilem zawsze kolo godziny 22. O tej porze graja zarowno brazyle jak i polacy a to powoduje duze zaludnienie serwera i w konsekwencji szybki resp.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 06-10-2006 o 15:22.
noobowaty mistrz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-10-2006, 15:21   #82
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Diddy Pokaż post
W nocy jest słaby resp dlatego, że mało ludzi gra.Wez jednoręczną broń.
Może na innych serwerach gra mało ludzi. Jak dla mnie 400-600 osób online koło 2-3 w nocy to całkiem całkiem ;]
P0nury jest offline  
stary 06-10-2006, 15:22   #83
Diddy
Użytkownik Forum

Diddy's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2006

Stan: Niegrający
Diddy ma numer GG 8025029
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz Pokaż post
W srodku nocy moze i tak, ale pomiedzy godzina 21 do 23 jest swietny resp. Wszystkie swoje rekordy we wbijaniu konkretnej ilosci expa na godzine robilem zawsze kolo godziny 22. O tej porze graja zarowno brazyle jak i polacy a to powoduje duze zaludnienie serwera i w konsekwencji szybki resp.
Zgadzam się ,ale myślę że on ma wlaśnie na myśli środek nocy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
Może na innych serwerach gra mało ludzi. Jak dla mnie 400-600 osób online koło 2-3 w nocy to całkiem całkiem ;]
Grasz na harmonii,sądzę ,że jest tam dużo polaków a przeciętny polak o 2-3 śpi.( zdarzają się wyjątki) 200-400 ludzi tak ale nie 400-600.Chociaż może..

Ostatnio edytowany przez Diddy - 06-10-2006 o 15:27.
Diddy jest offline  
stary 06-10-2006, 15:27   #84
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Grasz na harmonii,sądzę ,że jest tam dużo polaków a przeciętny polak o 2-3 śpi.( zdarzają się wyjątki) 200-400 ludzi tak ale nie 400-600.
Czy ty naprawde myslisz ze w tibie graja tylko polacy?

Wiele krajow ma calkiem inna strefe czasowa i wtedy kiedy u nas jest noc, to u nich jest dzien i sobie moga grac w tibie.
noobowaty mistrz jest offline  
stary 06-10-2006, 15:32   #85
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:

Wiele krajow ma calkiem inna strefe czasowa i wtedy kiedy u nas jest noc, to u nich jest dzien i sobie moga grac w tibie.
Dokładnie. O tej porze zresztą, zwłaszcza w weekend, dalej przesiaduje część Polaków + rzesza Brazylijczyków i ludzi z podobnych stref czasowych. Wierz mi, nie sposób się nudzić.
P0nury jest offline  
stary 06-10-2006, 15:34   #86
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:

"Harmonia" i wszystko jasne. Jak wciaz nie jest to jasne to wejdzcie do jakiegokolwiek depotu na tym serwerze-masakra.
Stożek jest offline  
stary 19-10-2006, 22:55   #87
Wojciech25
Użytkownik Forum

Wojciech25's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2006
Lokacja: Ś-cie

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ostomwoj
Poziom: 64
Domyślny

moim zdaniem skili takich niema zeby juz nigdy nieskiilic ja uwazam za sluszne nabicie kilku leveli potem skills potem expienie ......zeby sie nienudzilo
Wojciech25 jest offline  
stary 21-10-2006, 14:26   #88
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Złotą radą na skile jest robić to, co się chce.
Jak tu ktoś wcześniej powiedział - Tibia jest dla Ciebie, nie Ty dla niej
Nie masz cierpliwości do skilowania, męcz się z tym co masz.
Chcesz iść na guardy, wbij 70+, chcesz iść na smoki, wbij 80+.
Stosunek poziomu do skili też nie jest bez znaczenia, dobrze jest skilować jak trzeba robić jednocześnie coś innego a expić, kiedy ma się na to czas.
Nie ma sensu za to grać cały czas bez treningu, albo wbijać nieludzkie skile na słabym poziomie.
Warto porównywać czas potrzebny na wbicie poziomu (lub kilku) z czasem potrzebnym na wbicie skila.
Marciniek jest offline  
stary 24-10-2006, 12:34   #89
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

ja ze skilem 73/73 na 39 levie jak chce isc na gs hunta z kumplem to ide. jak chce isc na guardy to ide. jak chce isc do tomba to ide. jak chce isc na dragon hunta to ide. jak chce isc do cyclo to rowniez ide... po co wbijac niewiadomo jakie skile? po to, ze jak sobie ide przez poh to nie martwie sie o to, czy mi wyskoczy gs czy nie. czy ktos zluruje berka czy lidera tymbardziej mnie nie obchodzi... wczoraj bylem na gs huncie. gs co 4-5 minut. siedzialem tam z kumplem przez 4 godziny. nie poszlo nawet 4 bp uhow i wypadly 2 pary k-legow. oplacalo sie? czy oplacalo by mi sie bloczyc gsy przy skilu 60/60? raczej nie sadze. zdarzaly sie gsy, na ktorych tracilem hp tylko z powodu trucizny. one same mi nie zadaly ani jednego punktu obrazen. bywaly tez takie, na ktore potrzebowalem az 2 run UH. ze skilem 60/60 na 39 levie mozna by bylo mowic o szczesciu uzywajac 2 uhow na gsa.
sat jest offline  
stary 25-10-2006, 22:25   #90
ManiekEvilMage
Użytkownik Forum

ManiekEvilMage's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Ostrow Maz

Imię: Secret
Gildia: Secret
Świat: Hiberna
ManiekEvilMage ma numer GG 9369666
Domyślny

Mam 161 knighta i skille 101/98. Sadze ze powinienes wbic najpierw z 20 lvl i zaczac skillowac do 70/70 (nie wiecej bo to tak latwo nie przychodzi, a na malym lvlu latwo stracic te skille przez pk, kicki i inne dedy) na tych skillach mozesz spokojnie expic 50 lvl a od 50 pomyslec o ponownym skillowaniu np 85/85. Reszte zalezy od twoich ambicji. Duzo tez zalezy od tego czy to jest swiat pvp czy non-pvp
ManiekEvilMage jest offline  
stary 25-10-2006, 23:13   #91
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ManiekEvilMage Pokaż post
Mam 161 knighta i skille 101/98.
noob. nudzilo mi sie i znalazlem takiego knighta [podobnego]. jego nick Sir Cover i jest z brazyli. innego nie ma wiec sie skompromitowales troszke

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ManiekEvilMage Pokaż post
Sadze ze powinienes wbic najpierw z 20 lvl i zaczac skillowac do 70/70 (nie wiecej bo to tak latwo nie przychodzi, a na malym lvlu latwo stracic te skille przez pk, kicki i inne dedy) na tych skillach mozesz spokojnie expic 50 lvl a od 50 pomyslec o ponownym skillowaniu np 85/85. Reszte zalezy od twoich ambicji. Duzo tez zalezy od tego czy to jest swiat pvp czy non-pvp
tu sie zgodze
Raditz Saiya-jin jest offline  
stary 26-10-2006, 22:43   #92
lajtn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 05 2006

Poziom: 71
Skille: 85/85
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
ja ze skilem 73/73 na 39 levie jak chce isc na gs hunta z kumplem to ide. jak chce isc na guardy to ide. jak chce isc do tomba to ide. jak chce isc na dragon hunta to ide. jak chce isc do cyclo to rowniez ide... po co wbijac niewiadomo jakie skile? po to, ze jak sobie ide przez poh to nie martwie sie o to, czy mi wyskoczy gs czy nie. czy ktos zluruje berka czy lidera tymbardziej mnie nie obchodzi... wczoraj bylem na gs huncie. gs co 4-5 minut. siedzialem tam z kumplem przez 4 godziny. nie poszlo nawet 4 bp uhow i wypadly 2 pary k-legow. oplacalo sie? czy oplacalo by mi sie bloczyc gsy przy skilu 60/60? raczej nie sadze. zdarzaly sie gsy, na ktorych tracilem hp tylko z powodu trucizny. one same mi nie zadaly ani jednego punktu obrazen. bywaly tez takie, na ktore potrzebowalem az 2 run UH. ze skilem 60/60 na 39 levie mozna by bylo mowic o szczesciu uzywajac 2 uhow na gsa.
A z 55 levelem i 65/65 ?

Ja przy 80/81 praktycznie na kazdym gsie dostaje hita 100+.
Kolega 80 ms z shieldem 25 <?> dostawał o dziwo takie same obrażenia jak ja lub mniejsze. Giant spider jest jednym z potworów, który praktycznie ignoruje shield. U potwora typu bk jednak widać dużą rożnicę, 80% uderzen nie trafia, natomiast sork dostaje wciąż po 100+.
stary 27-10-2006, 10:02   #93
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lajtn Pokaż post
A z 55 levelem i 65/65 ?

Ja przy 80/81 praktycznie na kazdym gsie dostaje hita 100+.
Kolega 80 ms z shieldem 25 <?> dostawał o dziwo takie same obrażenia jak ja lub mniejsze. Giant spider jest jednym z potworów, który praktycznie ignoruje shield. U potwora typu bk jednak widać dużą rożnicę, 80% uderzen nie trafia, natomiast sork dostaje wciąż po 100+.
zalezy ile gsow lejecie. niektore jak juz napisalem nie zadaja praktycznie obrazen, wtedy kiedy inne zadaja obrazenia na poziomie 70-180 hp. poza tym nie zapominaj, ze tylko 2 ciosy sa blokowane przez tarcze. jesli cie leje gs i 1 poison spidery, to bedziesz dostawal bardzo duze obrazenia.

PS. nie zpaominaj ze blokuje sie na full def
sat jest offline  
stary 28-10-2006, 19:52   #94
lajtn
Użytkownik Forum

Domyślny

Jakoś poison spidery ubijam, wszystko gra i wciąż dostaje mocniej, a taki bk mnie nie trafia 80% i sypie się z niego dużo lepszy loot, minusem jest czas respawnu i wieczorem całkowite zaludnienie, lekko po południu pustka x].
stary 28-10-2006, 20:12   #95
Colard
Użytkownik Forum

Colard's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Jakoś poison spidery ubijam, wszystko gra i wciąż dostaje mocniej, a taki bk mnie nie trafia 80% i sypie się z niego dużo lepszy loot, minusem jest czas respawnu i wieczorem całkowite zaludnienie, lekko po południu pustka x].
BK ma za to dobra obrone i twoj sredni hit w niego przy skillu 80 i broni dwurecznej wynosi grubo ponizej 100 hp.

Bije sie go dlugo wiec, pomimo stosunkowo malych obrazen przez niego zadawanych, nie jest to oplacalny potwor do huntowania, a tym bardziej masowego expienia.

Ostatnio edytowany przez Colard - 28-10-2006 o 20:16.
Colard jest offline  
stary 28-10-2006, 20:24   #96
lajtn
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Ja tam huntuje z kolegą, ponad godzine siedzimy to zawsze 5k+ na łeb. A jak fart to i 30k się zdarza, czyli kasa się sypie ładnie, nakłady zerowe, jak pójdzie uh to dopiero po 5~ bk.

@Edit
Nawet czasem robi sdki albo ue wali, bo mu się mana za szybko ładuje.

Ostatnio edytowany przez lajtn - 28-10-2006 o 20:26.
lajtn jest offline  
stary 28-10-2006, 20:48   #97
Colard
Użytkownik Forum

Colard's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
@up
Ja tam huntuje z kolegą, ponad godzine siedzimy to zawsze 5k+ na łeb. A jak fart to i 30k się zdarza, czyli kasa się sypie ładnie, nakłady zerowe, jak pójdzie uh to dopiero po 5~ bk.

@Edit
Nawet czasem robi sdki albo ue wali, bo mu się mana za szybko ładuje.
Ja tam nie lubię chodzić na hunty bo za wolny resp i trzeba długo czekać na nowego BK. Ale nie będę się kłócił, niech każdy gra po swojemu.
Colard jest offline  
stary 28-10-2006, 21:10   #98
lajtn
Użytkownik Forum

Domyślny

Welu mi zarzuca, że bardzo marnie tam shooter expi (10-15k/h), ale jakoś nie narzeka i czuję większą frajdę blokując bk co 6~ minut, przynajmniej za każdym razem mam nadzieję na loota. Z gsów podczas 6 huntów poleciały mi 2 pajęczyny, reszta p armory itp. Potem zaczne skakać na dle jak uznam to za oplacalne.
stary 04-11-2006, 19:50   #99
Bugatti183
Użytkownik Forum

Bugatti183's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Carlin

Imię: Xydijo
Świat: Harmonia
Poziom: 32
Skille: 67/66
Poziom mag.: 5
Domyślny lol

co wy wygadujecie ludzie !! Skille maja byc takie jak tobie sie podoba ( ja na 30 lvl mam 56/54 I JESTEM DUMNY !!!!!! ) nie obchodzi mnie to ze 8 lvl kolomnie ma skille 70/70 i sie ze mnie smieje . A pozatym to przy skillach
60-100 to tak wolno idzie ze bedziesz musial siedziec calymi dniami i tak nie bedziesz mial

BEST SOLO=
Bugatti183 jest offline  
stary 04-11-2006, 23:23   #100
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bugatti183 Pokaż post
co wy wygadujecie ludzie !! Skille maja byc takie jak tobie sie podoba ( ja na 30 lvl mam 56/54 I JESTEM DUMNY !!!!!! ) nie obchodzi mnie to ze 8 lvl kolomnie ma skille 70/70 i sie ze mnie smieje . A pozatym to przy skillach
60-100 to tak wolno idzie ze bedziesz musial siedziec calymi dniami i tak nie bedziesz mial
Cóż, jeżeli 56/54 wystarcza Ci do efektywnego i wygodnego expienia, to nie trzeba tych skillów podbijać. Same podrosną podczas expa.

Na 41 lvl'u mam 68/65. Czasami pójdę sobie na slima potrenować, jak mam 15-20% do advance'u. W innym wypadku zupełnie mi się to nie opłaca, bo podczas expienia nie widzę różnicy w zadawanych hitach/otrzymywanych obrażeniach. Każdy kolejny level z kolei sprawia, że expi mi się wygodniej (więcej rybek mogę wziąć na hunt, mam więcej hp max i więcej exurek pod rząd moge strzelić bez używania manasów) i efektywniej. Nie wspominając nic o tym, że stać mnie na dobry ekwipunek w przeciwieństwie do znajomych, którzy tylko skillują ;]
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania