|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
| Pokaż wyniki sondy: Czy podoba Ci sie Polska Szkola? | |||
| Tak! |
|
10 | 7.41% |
| Nie! |
|
55 | 40.74% |
| Moze byc. |
|
55 | 40.74% |
Mam to gdzies. Ide na piekarza
|
|
15 | 11.11% |
| Głosujących: 135. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#81 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
|
Polska szkola nie wiem jaka jest, ale wiem jaka jest moja.
Podstawowa: -budynek zbudowany jeszcze przez zabor austriacki w 1905r, rozsypuje sie a boisko jest marzeniem (male gowno do gry w reczna bez bramek) -nauczyciele "byle do emerytury" nie przejmuja sie uczniami Gimnazjum: -swietny nowy budynek, odremontowany kilka lat temu -materialy do nauki swietne (biblioteka, pomoce naukowe) -nauczyciele rozni byli: jedni gorsi inni lepsi a ja akurat mialem szczescie trawic na mily a w dodatku potrafiacych uczyc (pomijajac j.polski...) -jesli chodzi o sport to wielki + to tam wlasnie zaczelem uprawiac triatlon Liceum: -wydawalo sie, ze jak tyle osob na jedno miejsce to musi byc dobre, na dniach otwartych pokazali nam kilka sal(odremontowanych) i zaprezentowano mi je jako miejsce przyjazne ucznia-istna Arkadia Teraz jak juz pochodzilem troche do tego liceum (klasa biol-chem) to mam dosyc: -nauczyciele nudni, nie potrafia zaciekawic-zniechecaja mnie wrecz do nauki -sport gdzies sie zgubil-jedyne co dobre to wuefista i basen 2h w tygodniu, zero sprzetu, sali gim. praktycznie nie ma -dostalem sie do klasy imbecyli, ktorych fascynuja wiazania jonowe, czesci skladowe jada komorowego i oczywiscie najnudniejsze co moze byc... jest tego naprawde sporo. W 36 osobowej klasie potrafie nawiazac kontakt z 4-5 osobami. Poczucia humoru 0 slownie brak. Moglbym godzinami ale pozostale minusy! -spoleczniectwo-jak sie nie udzielasz to idziesz w dol, organizacja jakis festynow, sprzatanie, jebane prezentacje -budynek obskorny, sciany nierowne (od winkla odchodzi ze hej), mapy i pomoce naukowe sprzed 30lat -wychowawca traktuje nas jak male dzieci Polska szkola nie jest zla, mozna sie nauczyc b.duzo ale po co komu taka wiedza? Za 3 lata nie przypomne sobie z czego jest zbudowana czasteczka dipeptydu czy DNA. Niestety u nas nie ksztalci sie tak jak powinno a do tego warunki sa beznadziejne. Mundurki-nie wprowadzac, bo znowu benda klutnie i niepotrzebne terroryzowanie mlodziezy. Ostatnio edytowany przez Stożek - 20-09-2006 o 22:39. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
Qrde. Szkoda że niemam jakieś fotki mundurka/kogoś w mundurku z naszej szkoły. Tak jak Pan Caer powiedział mundruki nie są z cukru. Przecież taki mundurek baaardzo trudno zniszczyć. I zniszczenie takiego jak akurat u nas w szkole bez premedytacji jest baaaaaardzo mało prawdopodobne. To włąsnie jest zaleta teg mateirału z którego robione są mundurki w naszym Gimnazjum, są lekki, trwałe, przewiewne
(Koniec reklamy mundurków Publicznego Gimanzjum nr. 3 w Chrzanowie xD)@Vandoz: Jak dla mnie to troche przedobrzyłeś PP Nie sądze żeby aż 3 razy w ciągu roku szkolnego ktoś musiał zmieniać mundurek Lekka przesada. Niewiem jakby to było w podstawówce ale moim zdaniem maxymalnie by to wyszło około 1 mundurek na rok. Ja w zasadzie może jestem dziwny ale mimo tego że naturalnie rosne to jeden mundurek nosiłem 2 lata, a teraz w trzeciej klasie kupiłem sobie, uzywany za 20 zł mundurek od starszego rocznika ![]() |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Użytkownik Forum
|
Tak sobie pomyślałem - fajnie by było jakby niektóre dziewczyny przychodziły do szkoły w cukrowych mundurkach ;-)
|
|
|
|
#85 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
I równie nie fajnie jakby wszystkie przychodziły <Yuck!>
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
@2up : I żeby przez cały rok szkolny padało xP
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
|
Ta... I jeszcze, żeby wszystkie wyposzczone były -.-
Chłopaki, takie rzeczy to tylko w Erze. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2006
|
Moja szkola (PG nr. 6 w Opolu) [sry za fotki ale wiekszych, wiecej nie znalazlem]
![]() ![]() jak sie zhostowalem to sry ;f <edit> nie myslcie sobie ze kazdy rzad okien to 1 pietro xD 2 rzedy poziome to 1 pietro Ostatnio edytowany przez Luk" - 20-09-2006 o 23:44. |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
Cytuj:
2:Mundurki to dobry pomysl, ale wole zeby byly wybory (luzny ciasny..) 3:Masz racje jedna historia wystarczy 4:Akurat mie to zastanawia... 5:Wlaczenie reli na srednia to bardzo dobry pomysl(+srednia XD). Nie wiem jak to w twojej szkole jest, ale religia u mie jest nieobowiazkowa wiec kiedy ktos nie chodzilby na religie to by sie nie wliczalo do sreniej... Proste?? 6:Kaplice? Zartujesz chyba, a niby po co ? Zeby tacy "ale deb.." bezczeszczyl ja? Ciekawe jaka kaplice ma na misly prawoslawna,protestancka? Nie przejdzie... Usuniecie GW to skutek samodestrukcji... (jak bedziesz zalatwial sprawy z nauczycielem/). Tak akurat uwazaj zeby usuneli technike jakby nie ieli nic do roboty. chyba cie cos swedzi??? LOL Jakby jej nie bylo to bylo by poprostu lolq wiecej wypadktow drogowym, a wiekszosc by zdechla z powodu zlej pierwszej pomocy kierowcy sprawcy. Muzyka tez jest wazna jak chcerz byc muzykantem (ten przedmiot daje droge do muzyki jak narazie). Religia tez jest typowa droga... (patrz wyzej) |
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 09 2006
|
Dawniej w mojej szkole wstyd bylo przyznac sie, ze jestes innej wiary/nie wierzacy. Teraz kazdy z moich qmpli spytany czy wiezy, odpowiada, ze jest ateista. Jakas moda sie zrobila chyba. A moze ludzie maja juz dosci kosciala i innych Rydzykow. No nie wiem. Sam od urodzenia bylem innej wiary (nie napisze jakiej bo niektorzy uwazaja ja za sekte
). Obecnie juz nie wyznaje zadnej religii ze wzgledu na ograniczenia: co tydzien do kosciala*, jakies tam studia (znaczy sie liczba mnoga od studium), codzienna modlitwa, "sluzba w terenie" (teraz to juz wiadomo jaka religia ) itd... Ciagle te obowiazki, zero luzu.* to sie tak nie nazywa, ale co tam Ostatnio edytowany przez Chobits - 21-09-2006 o 00:45. |
|
|
|
|
|
#91 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
|
10 rzeczy, które są w szkole/są w planach i które oddalają polską szkolę od zachodniej, nowoczesnej:
1] Mundurek - Noszenie jednakowego stroju jak 500 innych osób to jak dla mnie upokorzenie. Jesteśmy uczniami, a nie bydłem, może niedługo będą nam na skórze wypalać numery? Poza tym nauczyciele też powinni takowe mundurki nosić, nie wspominajac juz o tym, ze uczniowie nie powinni za nie płacić. 2] Religia do średniej - Dobre tylko z pozoru: ~ "Religia w sredniej roks bo i tak bede mial piontke, me ownZ0r!" Ocenienie średniej jako dobrej bądź złej polega na porównaniu jej z innymi, a co to da skoro wszyscy beda miec bdb/cel? Dać nikomu nic nie da, odbierze tym którzy są niewierzący. Religia w średniej to symbol nietolerancji i inkwizycja w iście nowoczesnym stylu. 3] Muzyka - Po 1.5 roku nie nauczylem sie na muzyce nic przydatnego, a jesli ktos wiaze z tym przyszlosc i tak musi chodzic na lekcje prywatne ew. do szkoly muzycznej. 4] Monitoring - Ogólnie nie mam nic przeciwko, w koncu nie jest mile zostac okradzionym. 5] System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice. 6] Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje. 7] WDŻ - sytuacja ze facet nie potrafi sie masturbować moze zdarzyc sie tylko gdzie...? Tak, tak w Polsce! 8] Lekcje patriotyzmu - Daremny pomysł, strata czasu, nikt i tak nie bedzie kochal ojczyzny ktora rzadza skorumpowani oszusci, lepiej zaczac naprawe swiata od sejmu, a potem zabrac sie za szkole. 9] Podzial historii - Pointless one in my opinion. 10] Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.
|
|
|
#92 | ||||||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|
|
|
#93 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Cytuj:
|
|
|
|
|
#94 | ||||||||
|
Zbanowany
|
Cytuj:
, ale jesli nie to co?@UP Umiejetnosc poslugiwania sie wiecej niz 1 jezykiem sprawdza sie w zyciu codziennym ![]() Cytuj:
Ahaaa, GRATZ szpanu ![]() Cytuj:
A jesli nauczyciel ma zejb***e kwalifikacje??? Dobrze uczy, ale jest surowy? Wolisz sie uczyc od jakiegos memelca co Ci bedzie tlumaczyl 1 przyklad 45 minut i sie nic nie nauczysz? Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
To by rozwiazala problem ![]() Ostatnio edytowany przez Vandoz - 21-09-2006 o 17:55. |
||||||||
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
@Edit: A co do wywalenia muzyki - jestem za. Jakoś nie podnieca mnie słuchanie rzępolenia skrzypiec autorstwa muzyka który schlał się winem na śmierć.
|
|
|
|
#96 | |
|
Użytkownik Forum
|
@Gremlin
Podpisuje się pod Twoim postem ;s Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
Cytuj:
Co innego np. współczesne gatunki muzyki, bo to się przyda każdemu (choćby po to, żeby się orientować, czy TH to metal - słyszałem taką opinię -,- - czy ścierwo - NIE, nie chodzi o to, że nie-metal to ścierwo, tylko, że TH to ścierwo). Ale tego nawet nie tknęliśmy w gimnazjum. A słowo 'metal' nie padło chyba ani razu (nie, żeby rock/techno/hiphop/rap padły...)
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 22-09-2006 o 15:28. |
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zbanowany
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Użytkownik Forum
|
Lasooch... U mnie w podręczniku w jednym podpunkcie Madonne z Maidenami umieścili - nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Muzyka w szkole jest zasadniczo gówno warta. W wrześniu zacząłem 9-ty rok mojej edukacji, a na muzyce maks co przerobiliśmy to wartości rytmiczne, z których większość i tak gówno zrozumiała - było to 3-4 lata temu. Fajnie, co? Już pal licho teorię - nie każdemu trzeba wiedzieć czym się różni gama jońska od harmonicznej, ale rozmowy o muzyce współczesnej mogłyby być. Choćby po to, by rozumieć różnice pomiędzy nimi, różnorodność subkultur powiązanych z muzyką itd. Bo szlag mnie trafia jak słyszę mojego znajomego z klasy, kiedy zapytany "dlaczego techno słuchasz?" odpowiada "bo każdy tego słucha" -.- |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
|
A ja swoją szkołę lubię ^.^. Fajnych mamy nauczycieli. Gostek od Angielskiego w przerwach kiedy pisaliśmy grał sobie w AvP, jak to zobaczyłem i skomentowałem tekstem w stylu "AvP 2 jest lepsze, nawet mam", to spytał się czy mu pożyczę bo chce sobie przegrać ^.^
|
|
|
|