|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy podoba Ci sie Polska Szkola? | |||
Tak! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 7.41% |
Nie! |
55 | 40.74% |
Moze byc. |
55 | 40.74% |
Mam to gdzies. Ide na piekarza ![]() |
15 | 11.11% |
Głosujących: 135. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Polska szkola nie wiem jaka jest, ale wiem jaka jest moja.
Podstawowa: -budynek zbudowany jeszcze przez zabor austriacki w 1905r, rozsypuje sie a boisko jest marzeniem (male gowno do gry w reczna bez bramek) -nauczyciele "byle do emerytury" nie przejmuja sie uczniami Gimnazjum: -swietny nowy budynek, odremontowany kilka lat temu -materialy do nauki swietne (biblioteka, pomoce naukowe) -nauczyciele rozni byli: jedni gorsi inni lepsi a ja akurat mialem szczescie trawic na mily a w dodatku potrafiacych uczyc (pomijajac j.polski...) -jesli chodzi o sport to wielki + to tam wlasnie zaczelem uprawiac triatlon Liceum: -wydawalo sie, ze jak tyle osob na jedno miejsce to musi byc dobre, na dniach otwartych pokazali nam kilka sal(odremontowanych) i zaprezentowano mi je jako miejsce przyjazne ucznia-istna Arkadia Teraz jak juz pochodzilem troche do tego liceum (klasa biol-chem) to mam dosyc: -nauczyciele nudni, nie potrafia zaciekawic-zniechecaja mnie wrecz do nauki -sport gdzies sie zgubil-jedyne co dobre to wuefista i basen 2h w tygodniu, zero sprzetu, sali gim. praktycznie nie ma -dostalem sie do klasy imbecyli, ktorych fascynuja wiazania jonowe, czesci skladowe jada komorowego i oczywiscie najnudniejsze co moze byc... jest tego naprawde sporo. W 36 osobowej klasie potrafie nawiazac kontakt z 4-5 osobami. Poczucia humoru 0 slownie brak. Moglbym godzinami ale pozostale minusy! -spoleczniectwo-jak sie nie udzielasz to idziesz w dol, organizacja jakis festynow, sprzatanie, jebane prezentacje -budynek obskorny, sciany nierowne (od winkla odchodzi ze hej), mapy i pomoce naukowe sprzed 30lat -wychowawca traktuje nas jak male dzieci Polska szkola nie jest zla, mozna sie nauczyc b.duzo ale po co komu taka wiedza? Za 3 lata nie przypomne sobie z czego jest zbudowana czasteczka dipeptydu czy DNA. Niestety u nas nie ksztalci sie tak jak powinno a do tego warunki sa beznadziejne. Mundurki-nie wprowadzac, bo znowu benda klutnie i niepotrzebne terroryzowanie mlodziezy. Ostatnio edytowany przez Stożek - 20-09-2006 o 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Qrde. Szkoda że niemam jakieś fotki mundurka/kogoś w mundurku z naszej szkoły. Tak jak Pan Caer powiedział mundruki nie są z cukru. Przecież taki mundurek baaardzo trudno zniszczyć. I zniszczenie takiego jak akurat u nas w szkole bez premedytacji jest baaaaaardzo mało prawdopodobne. To włąsnie jest zaleta teg mateirału z którego robione są mundurki w naszym Gimnazjum, są lekki, trwałe, przewiewne
![]() @Vandoz: Jak dla mnie to troche przedobrzyłeś ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Tak sobie pomyślałem - fajnie by było jakby niektóre dziewczyny przychodziły do szkoły w cukrowych mundurkach ;-)
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() I równie nie fajnie jakby wszystkie przychodziły <Yuck!>
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() @2up : I żeby przez cały rok szkolny padało xP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ta... I jeszcze, żeby wszystkie wyposzczone były -.-
Chłopaki, takie rzeczy to tylko w Erze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2006
|
![]() Moja szkola (PG nr. 6 w Opolu) [sry za fotki ale wiekszych, wiecej nie znalazlem]
![]() ![]() jak sie zhostowalem to sry ;f <edit> nie myslcie sobie ze kazdy rzad okien to 1 pietro xD 2 rzedy poziome to 1 pietro Ostatnio edytowany przez Luk" - 20-09-2006 o 22:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
2:Mundurki to dobry pomysl, ale wole zeby byly wybory (luzny ciasny..) 3:Masz racje jedna historia wystarczy 4:Akurat mie to zastanawia... 5:Wlaczenie reli na srednia to bardzo dobry pomysl(+srednia XD). Nie wiem jak to w twojej szkole jest, ale religia u mie jest nieobowiazkowa wiec kiedy ktos nie chodzilby na religie to by sie nie wliczalo do sreniej... Proste?? 6:Kaplice? Zartujesz chyba, a niby po co ? Zeby tacy "ale deb.." bezczeszczyl ja? Ciekawe jaka kaplice ma na misly prawoslawna,protestancka? Nie przejdzie... Usuniecie GW to skutek samodestrukcji... (jak bedziesz zalatwial sprawy z nauczycielem/). Tak akurat uwazaj zeby usuneli technike jakby nie ieli nic do roboty. chyba cie cos swedzi??? LOL Jakby jej nie bylo to bylo by poprostu lolq wiecej wypadktow drogowym, a wiekszosc by zdechla z powodu zlej pierwszej pomocy kierowcy sprawcy. Muzyka tez jest wazna jak chcerz byc muzykantem (ten przedmiot daje droge do muzyki jak narazie). Religia tez jest typowa droga... (patrz wyzej) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 09 2006
|
![]() Dawniej w mojej szkole wstyd bylo przyznac sie, ze jestes innej wiary/nie wierzacy. Teraz kazdy z moich qmpli spytany czy wiezy, odpowiada, ze jest ateista. Jakas moda sie zrobila chyba. A moze ludzie maja juz dosci kosciala i innych Rydzykow. No nie wiem. Sam od urodzenia bylem innej wiary (nie napisze jakiej bo niektorzy uwazaja ja za sekte
![]() ![]() * to sie tak nie nazywa, ale co tam Ostatnio edytowany przez Chobits - 20-09-2006 o 23:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
|
![]() 10 rzeczy, które są w szkole/są w planach i które oddalają polską szkolę od zachodniej, nowoczesnej:
1] Mundurek - Noszenie jednakowego stroju jak 500 innych osób to jak dla mnie upokorzenie. Jesteśmy uczniami, a nie bydłem, może niedługo będą nam na skórze wypalać numery? Poza tym nauczyciele też powinni takowe mundurki nosić, nie wspominajac juz o tym, ze uczniowie nie powinni za nie płacić. 2] Religia do średniej - Dobre tylko z pozoru: ~ "Religia w sredniej roks bo i tak bede mial piontke, me ownZ0r!" Ocenienie średniej jako dobrej bądź złej polega na porównaniu jej z innymi, a co to da skoro wszyscy beda miec bdb/cel? Dać nikomu nic nie da, odbierze tym którzy są niewierzący. Religia w średniej to symbol nietolerancji i inkwizycja w iście nowoczesnym stylu. 3] Muzyka - Po 1.5 roku nie nauczylem sie na muzyce nic przydatnego, a jesli ktos wiaze z tym przyszlosc i tak musi chodzic na lekcje prywatne ew. do szkoly muzycznej. 4] Monitoring - Ogólnie nie mam nic przeciwko, w koncu nie jest mile zostac okradzionym. 5] System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice. 6] Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje. 7] WDŻ - sytuacja ze facet nie potrafi sie masturbować moze zdarzyc sie tylko gdzie...? Tak, tak w Polsce! 8] Lekcje patriotyzmu - Daremny pomysł, strata czasu, nikt i tak nie bedzie kochal ojczyzny ktora rzadza skorumpowani oszusci, lepiej zaczac naprawe swiata od sejmu, a potem zabrac sie za szkole. 9] Podzial historii - Pointless one in my opinion. 10] Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.
![]() |
#92 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#93 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() @UP Umiejetnosc poslugiwania sie wiecej niz 1 jezykiem sprawdza sie w zyciu codziennym ![]() Cytuj:
![]() Ahaaa, GRATZ szpanu ![]() Cytuj:
![]() A jesli nauczyciel ma zejb***e kwalifikacje??? Dobrze uczy, ale jest surowy? Wolisz sie uczyc od jakiegos memelca co Ci bedzie tlumaczyl 1 przyklad 45 minut i sie nic nie nauczysz? Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
To by rozwiazala problem ![]() Ostatnio edytowany przez Vandoz - 21-09-2006 o 16:55. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Edit: A co do wywalenia muzyki - jestem za. Jakoś nie podnieca mnie słuchanie rzępolenia skrzypiec autorstwa muzyka który schlał się winem na śmierć.
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Gremlin
Podpisuje się pod Twoim postem ;s Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Co innego np. współczesne gatunki muzyki, bo to się przyda każdemu (choćby po to, żeby się orientować, czy TH to metal - słyszałem taką opinię -,- - czy ścierwo - NIE, nie chodzi o to, że nie-metal to ścierwo, tylko, że TH to ścierwo). Ale tego nawet nie tknęliśmy w gimnazjum. A słowo 'metal' nie padło chyba ani razu (nie, żeby rock/techno/hiphop/rap padły...)
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 22-09-2006 o 14:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Lasooch... U mnie w podręczniku w jednym podpunkcie Madonne z Maidenami umieścili - nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Muzyka w szkole jest zasadniczo gówno warta. W wrześniu zacząłem 9-ty rok mojej edukacji, a na muzyce maks co przerobiliśmy to wartości rytmiczne, z których większość i tak gówno zrozumiała - było to 3-4 lata temu. Fajnie, co? Już pal licho teorię - nie każdemu trzeba wiedzieć czym się różni gama jońska od harmonicznej, ale rozmowy o muzyce współczesnej mogłyby być. Choćby po to, by rozumieć różnice pomiędzy nimi, różnorodność subkultur powiązanych z muzyką itd. Bo szlag mnie trafia jak słyszę mojego znajomego z klasy, kiedy zapytany "dlaczego techno słuchasz?" odpowiada "bo każdy tego słucha" -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() A ja swoją szkołę lubię ^.^. Fajnych mamy nauczycieli. Gostek od Angielskiego w przerwach kiedy pisaliśmy grał sobie w AvP, jak to zobaczyłem i skomentowałem tekstem w stylu "AvP 2 jest lepsze, nawet mam", to spytał się czy mu pożyczę bo chce sobie przegrać ^.^
|
![]() |
![]() |