Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy podoba Ci sie Polska Szkola?
Tak! 10 7.41%
Nie! 55 40.74%
Moze byc. 55 40.74%
Mam to gdzies. Ide na piekarza 15 11.11%
Głosujących: 135. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-09-2006, 21:17   #81
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vandoz
Albo pomoczyl. WtEdy co?
Spodziewasz się, że mundurki byłyby wyrabiane z cukru?:>

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-09-2006, 21:38   #82
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Polska szkola nie wiem jaka jest, ale wiem jaka jest moja.
Podstawowa:
-budynek zbudowany jeszcze przez zabor austriacki w 1905r, rozsypuje sie a boisko jest marzeniem (male gowno do gry w reczna bez bramek)
-nauczyciele "byle do emerytury" nie przejmuja sie uczniami
Gimnazjum:
-swietny nowy budynek, odremontowany kilka lat temu
-materialy do nauki swietne (biblioteka, pomoce naukowe)
-nauczyciele rozni byli: jedni gorsi inni lepsi a ja akurat mialem szczescie trawic na mily a w dodatku potrafiacych uczyc (pomijajac j.polski...)
-jesli chodzi o sport to wielki + to tam wlasnie zaczelem uprawiac triatlon
Liceum:
-wydawalo sie, ze jak tyle osob na jedno miejsce to musi byc dobre, na dniach otwartych pokazali nam kilka sal(odremontowanych) i zaprezentowano mi je jako miejsce przyjazne ucznia-istna Arkadia

Teraz jak juz pochodzilem troche do tego liceum (klasa biol-chem) to mam dosyc:
-nauczyciele nudni, nie potrafia zaciekawic-zniechecaja mnie wrecz do nauki
-sport gdzies sie zgubil-jedyne co dobre to wuefista i basen 2h w tygodniu, zero sprzetu, sali gim. praktycznie nie ma
-dostalem sie do klasy imbecyli, ktorych fascynuja wiazania jonowe, czesci skladowe jada komorowego i oczywiscie najnudniejsze co moze byc... jest tego naprawde sporo. W 36 osobowej klasie potrafie nawiazac kontakt z 4-5 osobami. Poczucia humoru 0 slownie brak. Moglbym godzinami ale pozostale minusy!
-spoleczniectwo-jak sie nie udzielasz to idziesz w dol, organizacja jakis festynow, sprzatanie, jebane prezentacje
-budynek obskorny, sciany nierowne (od winkla odchodzi ze hej), mapy i pomoce naukowe sprzed 30lat
-wychowawca traktuje nas jak male dzieci

Polska szkola nie jest zla, mozna sie nauczyc b.duzo ale po co komu taka wiedza? Za 3 lata nie przypomne sobie z czego jest zbudowana czasteczka dipeptydu czy DNA. Niestety u nas nie ksztalci sie tak jak powinno a do tego warunki sa beznadziejne.

Mundurki-nie wprowadzac, bo znowu benda klutnie i niepotrzebne terroryzowanie mlodziezy.

Ostatnio edytowany przez Stożek - 20-09-2006 o 21:39.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 21:39   #83
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Qrde. Szkoda że niemam jakieś fotki mundurka/kogoś w mundurku z naszej szkoły. Tak jak Pan Caer powiedział mundruki nie są z cukru. Przecież taki mundurek baaardzo trudno zniszczyć. I zniszczenie takiego jak akurat u nas w szkole bez premedytacji jest baaaaaardzo mało prawdopodobne. To włąsnie jest zaleta teg mateirału z którego robione są mundurki w naszym Gimnazjum, są lekki, trwałe, przewiewne (Koniec reklamy mundurków Publicznego Gimanzjum nr. 3 w Chrzanowie xD)

@Vandoz:
Jak dla mnie to troche przedobrzyłeś PP Nie sądze żeby aż 3 razy w ciągu roku szkolnego ktoś musiał zmieniać mundurek Lekka przesada. Niewiem jakby to było w podstawówce ale moim zdaniem maxymalnie by to wyszło około 1 mundurek na rok. Ja w zasadzie może jestem dziwny ale mimo tego że naturalnie rosne to jeden mundurek nosiłem 2 lata, a teraz w trzeciej klasie kupiłem sobie, uzywany za 20 zł mundurek od starszego rocznika
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 22:00   #84
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Tak sobie pomyślałem - fajnie by było jakby niektóre dziewczyny przychodziły do szkoły w cukrowych mundurkach ;-)
stary 20-09-2006, 22:04   #85
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
Tak sobie pomyślałem - fajnie by było jakby niektóre dziewczyny przychodziły do szkoły w cukrowych mundurkach ;-)
I równie nie fajnie jakby wszystkie przychodziły <Yuck!>
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 22:10   #86
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Domyślny

@2up : I żeby przez cały rok szkolny padało xP
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 22:20   #87
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Ta... I jeszcze, żeby wszystkie wyposzczone były -.-
Chłopaki, takie rzeczy to tylko w Erze.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 22:42   #88
Luk"
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 09 2006

Domyślny

Moja szkola (PG nr. 6 w Opolu) [sry za fotki ale wiekszych, wiecej nie znalazlem]

jak sie zhostowalem to sry ;f

<edit>
nie myslcie sobie ze kazdy rzad okien to 1 pietro xD 2 rzedy poziome to 1 pietro

Ostatnio edytowany przez Luk" - 20-09-2006 o 22:44.
Luk" jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 22:50   #89
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Peelelele Pokaż post
Wg. mnie pomysły "pana" Giertycha są conajmniej bez sensu.

-monitoring w szkołach;

A czy on jest tak bardzo (jeśli wogóle) potrzebny.

-mundurki;

Chyba najbardziej debilny z jego pomysłów. Dla mnie (nie tylko) ubranie takiego mundurka to (że tak to ujmę) obciach.

-historia rozdzielona na dwa przedmioty: historia Polski i historia powszechna;

Bzdura! 3 lata w podstawówce/gimnazjum zupełnie wystarczy by się nauczyć tego co się w życiu naprawde przyda.
Te dodatkowe godziny można spożytować na bardziej przydatne w życiu przedmioty.

-będą lekcje patriotyzmu, i to każdy nie zależnie od naradowości bedzie musiał na nie uczęszczać;

<lol> Gdy ktoś jest np Niemcem ma się uczyć "miłosci" do Polski?
Gz dla naszego MEN.

-do średniej będzie wliczana ocena z religii;

Kolejne Gz. Jak ktoś nie chodzi na religie bo jest innej wiary/nie wierzy w Boga to też bedzię mu się średnia wliczała?

-kaplice w szkole;

no comment.

A co do polskiej szkoły to też uważam ją za "złom" <lol2>.
Na niektórych przedmiotach uczymy się takich rzeczy, które nam się wogóle w życiu nie przydadzą! (wyjątek: studia w wybranym kierunku).
Translakcja-przesunięcie o wektor. (jeden z naszych ostatnch tematów na matematyce).
Po co to komu? - niewiem.
Nauczyciele uczą nas tego, my sie uczymy tego pózniej na studiach żeby następnie uczyć tego kolejne pokolenie. I koło się zamyka. Wg. mnie takie rzeczy powinny byc dopiero na studiach.

Zamiast tego mogły by być lekcje języków lub przedmioty, które bardziej się przydadzą w życiu.
Bo chyba to jest najbardziej potrzebne nie?

To jest moje zdanie na temat pomysłów p. Giertycha i naszej polskiej szkoły.

Pozdrawiam
1:Moinitoring nie potrzebny popieram
2:Mundurki to dobry pomysl, ale wole zeby byly wybory (luzny ciasny..)
3:Masz racje jedna historia wystarczy
4:Akurat mie to zastanawia...
5:Wlaczenie reli na srednia to bardzo dobry pomysl(+srednia XD). Nie wiem jak to w twojej szkole jest, ale religia u mie jest nieobowiazkowa wiec kiedy ktos nie chodzilby na religie to by sie nie wliczalo do sreniej... Proste??
6:Kaplice? Zartujesz chyba, a niby po co ? Zeby tacy "ale deb.." bezczeszczyl
ja? Ciekawe jaka kaplice ma na misly prawoslawna,protestancka? Nie przejdzie...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez vaviec Pokaż post
Sa inne przedmioty, ktore mozna usunac: religia,niemiecki,GW,Technika,Muzyka.
Usuniecie GW to skutek samodestrukcji... (jak bedziesz zalatwial sprawy z nauczycielem/). Tak akurat uwazaj zeby usuneli technike jakby nie ieli nic do roboty. chyba cie cos swedzi??? LOL Jakby jej nie bylo to bylo by poprostu lolq wiecej wypadktow drogowym, a wiekszosc by zdechla z powodu zlej pierwszej pomocy kierowcy sprawcy. Muzyka tez jest wazna jak chcerz byc muzykantem (ten przedmiot daje droge do muzyki jak narazie). Religia tez jest typowa droga... (patrz wyzej)
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2006, 23:44   #90
Chobits
Użytkownik forum

Chobits's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2006

Domyślny

Dawniej w mojej szkole wstyd bylo przyznac sie, ze jestes innej wiary/nie wierzacy. Teraz kazdy z moich qmpli spytany czy wiezy, odpowiada, ze jest ateista. Jakas moda sie zrobila chyba. A moze ludzie maja juz dosci kosciala i innych Rydzykow. No nie wiem. Sam od urodzenia bylem innej wiary (nie napisze jakiej bo niektorzy uwazaja ja za sekte ). Obecnie juz nie wyznaje zadnej religii ze wzgledu na ograniczenia: co tydzien do kosciala*, jakies tam studia (znaczy sie liczba mnoga od studium), codzienna modlitwa, "sluzba w terenie" (teraz to juz wiadomo jaka religia ) itd... Ciagle te obowiazki, zero luzu.

* to sie tak nie nazywa, ale co tam

Ostatnio edytowany przez Chobits - 20-09-2006 o 23:45.
Chobits jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2006, 00:07   #91
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
Domyślny

10 rzeczy, które są w szkole/są w planach i które oddalają polską szkolę od zachodniej, nowoczesnej:

1] Mundurek - Noszenie jednakowego stroju jak 500 innych osób to jak dla mnie upokorzenie. Jesteśmy uczniami, a nie bydłem, może niedługo będą nam na skórze wypalać numery? Poza tym nauczyciele też powinni takowe mundurki nosić, nie wspominajac juz o tym, ze uczniowie nie powinni za nie płacić.

2] Religia do średniej - Dobre tylko z pozoru:
~ "Religia w sredniej roks bo i tak bede mial piontke, me ownZ0r!"
Ocenienie średniej jako dobrej bądź złej polega na porównaniu jej z innymi, a co to da skoro wszyscy beda miec bdb/cel?

Dać nikomu nic nie da, odbierze tym którzy są niewierzący.
Religia w średniej to symbol nietolerancji i inkwizycja w iście nowoczesnym stylu.

3] Muzyka - Po 1.5 roku nie nauczylem sie na muzyce nic przydatnego, a jesli ktos wiaze z tym przyszlosc i tak musi chodzic na lekcje prywatne ew. do szkoly muzycznej.

4] Monitoring - Ogólnie nie mam nic przeciwko, w koncu nie jest mile zostac okradzionym.

5] System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice.

6] Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje.

7] WDŻ - sytuacja ze facet nie potrafi sie masturbować moze zdarzyc sie tylko gdzie...? Tak, tak w Polsce!

8] Lekcje patriotyzmu - Daremny pomysł, strata czasu, nikt i tak nie bedzie kochal ojczyzny ktora rzadza skorumpowani oszusci, lepiej zaczac naprawe swiata od sejmu, a potem zabrac sie za szkole.

9] Podzial historii - Pointless one in my opinion.

10] Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.
stary 21-09-2006, 00:30   #92
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lovah Pokaż post
10 rzeczy, które są w szkole/są w planach i które oddalają polską szkolę od zachodniej, nowoczesnej:

1] Mundurek - Noszenie jednakowego stroju jak 500 innych osób to jak dla mnie upokorzenie. Jesteśmy uczniami, a nie bydłem, może niedługo będą nam na skórze wypalać numery? Poza tym nauczyciele też powinni takowe mundurki nosić, nie wspominajac juz o tym, ze uczniowie nie powinni za nie płacić.
Mundurki w szkolach sa popularne w UK i nikt nie powie, ze to zacofane szkoly.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lovah
Religia do średniej - Dobre tylko z pozoru:
Ocenienie średniej jako dobrej bądź złej polega na porównaniu jej z innymi, a co to da skoro wszyscy beda miec bdb/cel?

Religia w średniej to symbol nietolerancji i inkwizycja w iście nowoczesnym stylu.
Sam nie chodze na religie i mi nic nie przeszkadza zaliczenie jej do sredniej. Co jak co ale trzeba byc niezle szurnietym, zeby o to rozpaczac.
Cytuj:
Monitoring - Ogólnie nie mam nic przeciwko, w koncu nie jest mile zostac okradzionym.
I to tez oddala polskie szkoly od tych nowoczesnych?
Cytuj:
System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice.
Dopoki nie skonczysz 18 lat to picie/palenie jest niezgodne z prawem i ukaranie przez nauczyciela za to jest jak najbardziej sluszne. O cpaniu juz nie wspominam...
Cytuj:
Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje.
i myslisz, ze pod takim naporem materialu bedziesz sie szybciej uczyl?

Cytuj:
Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.
Bo nauczyciel jest nauczycielem, a uczen - uczniem. Jesli wykracza poza swoje uprawnienia to nalezy to zglosic do kuratorium. A ty bys chcial, zeby wywalic kazdego nauczyciela, ktory stawia ci oceny ponizej 5? Niestety, czasami musisz sie podporzadkowac, bo nie jestes pepkiem swiata.
stary 21-09-2006, 01:04   #93
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:

Co dodatkowa wiedza na temat chrześcijaństwa może odebrać "niewierzącym"? Religia nie zmusza do kochania Boga, a jedynie do "zgłębienia tajników wiary", a to nie zaszkodzi nawet "ateistom". Dobrze wiedzieć w co się nie wierzy.
Cytuj:
6] Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje.
Wywalić lekcje patriotyzmu, religie i muzykę, wwalić do oporu j. obcych, bo JA uciekam z kraju.
stary 21-09-2006, 16:43   #94
Vandoz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
... Muzyka tez jest wazna jak chcerz byc muzykantem (ten przedmiot daje droge do muzyki jak narazie). Religia tez jest typowa droga... (patrz wyzej)
Taaaa. Jak chcesz , ale jesli nie to co?

@UP
Umiejetnosc poslugiwania sie wiecej niz 1 jezykiem sprawdza sie w zyciu codziennym

Cytuj:
System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice.
Rodzice Cie nie kochaja?
Ahaaa, GRATZ szpanu

Cytuj:
10] Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.
Nie, nie moze robic co mu sie podoba
A jesli nauczyciel ma zejb***e kwalifikacje??? Dobrze uczy, ale jest surowy? Wolisz sie uczyc od jakiegos memelca co Ci bedzie tlumaczyl 1 przyklad 45 minut i sie nic nie nauczysz?

Cytuj:
3] Muzyka - Po 1.5 roku nie nauczylem sie na muzyce nic przydatnego, a jesli ktos wiaze z tym przyszlosc i tak musi chodzic na lekcje prywatne ew. do szkoly muzycznej.
Heh? Ja sie nauczylem gry na cymbalkach i wiele o muzyce. Nut itp. Moze sie nie uczyles?

Cytuj:
7] WDŻ - sytuacja ze facet nie potrafi sie masturbować moze zdarzyc sie tylko gdzie...? Tak, tak w Polsce!
Hahaha! Tu spadlem z krzesla. Jestes pewnien ze tylko w Polsce? Moze niekotrym jest to niepotrzebne, wiec nie pird**, PLX!

Cytuj:
9] Podzial historii - Pointless one in my opinion.
Tu sie zgodze

Cytuj:
8] Lekcje patriotyzmu - Daremny pomysł, strata czasu, nikt i tak nie bedzie kochal ojczyzny ktora rzadza skorumpowani oszusci, lepiej zaczac naprawe swiata od sejmu, a potem zabrac sie za szkole.
Tu tez sie zgodze

Cytuj:
Jesli dobrze mi wiadomo, w Polsce obowiazuje TOLERANCJA RELIGIJNA. Wiec nie sadze, ze all beda musieli chodzic na Religie. Wysyla rodzic takiego kogos list do dyrekcji, w ktorym jets zawarte, np: Moj syn/corka jest niewierzacy/ca. Prosze o zwolnienie go z obowiazku uczeszczania na lekcje Religii.

To by rozwiazala problem

Ostatnio edytowany przez Vandoz - 21-09-2006 o 16:55.
Vandoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2006, 20:06   #95
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
Co dodatkowa wiedza na temat chrześcijaństwa może odebrać "niewierzącym"? Religia nie zmusza do kochania Boga, a jedynie do "zgłębienia tajników wiary", a to nie zaszkodzi nawet "ateistom". Dobrze wiedzieć w co się nie wierzy.
Być może miałeś tolerancyjnych nauczycieli od religii, bo moi za to, że się nie chodziło do kościoła i zadawało pytania na które katechetka/ksiądz nie znał odpowiedzi (np. jak wygląda Bóg) były karane oceną niedostateczną. A za takie "tajniki religijne" to ja podziękuje z góry.
@Edit:
A co do wywalenia muzyki - jestem za. Jakoś nie podnieca mnie słuchanie rzępolenia skrzypiec autorstwa muzyka który schlał się winem na śmierć.
stary 22-09-2006, 07:30   #96
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

@Gremlin
Podpisuje się pod Twoim postem ;s
Cytuj:
A co do wywalenia muzyki - jestem za. Jakoś nie podnieca mnie słuchanie rzępolenia skrzypiec autorstwa muzyka który schlał się winem na śmierć.
Hrhrhr... Widać, że mało jeszcze wiesz o świecie muzyki ; )
stary 22-09-2006, 14:25   #97
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Hrhrhr... Widać, że mało jeszcze wiesz o świecie muzyki ; )
Na przykład ja do lekcji muzyki nie mam nic. Ale do materiału na nich - tak. Bo po cholerę mi umieć śpiewać Bogurodzicę, wiedzieć co to ch(h?)orał gregoriański czy jakiśtam inny, po co mam wiedzieć czym się jakiśtam gatunek w drugiej połowie DCLXVI (czyli 666) wieku charakteryzował i inne tego typu rzeczy? Mi się nie przyda (do kompletnie niczego). A jak komuś się przyda, to w tym wypadku na ogół wie to od dziecka (bo do szkół muzycznych wszyscy moi uczeszczający-do-nich znajomi chodzą co najwyżej od 13 roku życia).

Co innego np. współczesne gatunki muzyki, bo to się przyda każdemu (choćby po to, żeby się orientować, czy TH to metal - słyszałem taką opinię -,- - czy ścierwo - NIE, nie chodzi o to, że nie-metal to ścierwo, tylko, że TH to ścierwo). Ale tego nawet nie tknęliśmy w gimnazjum. A słowo 'metal' nie padło chyba ani razu (nie, żeby rock/techno/hiphop/rap padły...)

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 22-09-2006 o 14:28.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 08:07   #98
Vandoz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Co innego np. współczesne gatunki muzyki, bo to się przyda każdemu (choćby po to, żeby się orientować, czy TH to metal - słyszałem taką opinię -,- - czy ścierwo - NIE, nie chodzi o to, że nie-metal to ścierwo, tylko, że TH to ścierwo). Ale tego nawet nie tknęliśmy w gimnazjum. A słowo 'metal' nie padło chyba ani razu (nie, żeby rock/techno/hiphop/rap padły...)
I to jakie scierwo!!!
Vandoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 08:37   #99
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Lasooch... U mnie w podręczniku w jednym podpunkcie Madonne z Maidenami umieścili - nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Muzyka w szkole jest zasadniczo gówno warta. W wrześniu zacząłem 9-ty rok mojej edukacji, a na muzyce maks co przerobiliśmy to wartości rytmiczne, z których większość i tak gówno zrozumiała - było to 3-4 lata temu. Fajnie, co? Już pal licho teorię - nie każdemu trzeba wiedzieć czym się różni gama jońska od harmonicznej, ale rozmowy o muzyce współczesnej mogłyby być. Choćby po to, by rozumieć różnice pomiędzy nimi, różnorodność subkultur powiązanych z muzyką itd. Bo szlag mnie trafia jak słyszę mojego znajomego z klasy, kiedy zapytany "dlaczego techno słuchasz?" odpowiada "bo każdy tego słucha" -.-
stary 23-09-2006, 08:41   #100
Max121
Zbanowany

Max121's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....

Profesja: Rookstayer
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
Max121 ma numer GG 1064581 Max121 ma login Tlenu max11-93@tlen.pl
Domyślny

A ja swoją szkołę lubię ^.^. Fajnych mamy nauczycieli. Gostek od Angielskiego w przerwach kiedy pisaliśmy grał sobie w AvP, jak to zobaczyłem i skomentowałem tekstem w stylu "AvP 2 jest lepsze, nawet mam", to spytał się czy mu pożyczę bo chce sobie przegrać ^.^
Max121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania