Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Berylia

Notki

Berylia Wydarzenia ze świata Berylia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-12-2006, 21:40   #1001
Etan Marth
Użytkownik Forum

Etan Marth's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Etan Marth
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Etan Marth ma numer GG 7164295
Domyślny

To jak dwa tygodnie, to czemu moj kolega dostal bana pol roku po skonczeniu pacca?
A bylo to tak, ze koles sprzedawal pacce karta tatusia, ktory wyjechal do USA, pozniej wrocil, zobaczyl ze nie ma nic na koncie, wycofal wszystkie wplaty, no i ban.
Poza tym, w newsie kiedys na tibia.pl bylo napisane, ze ma sie rok na wycofanie wplaty.
Etan Marth jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-12-2006, 22:51   #1002
Wala
Użytkownik Forum

Wala's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Inferna
Brak ikony

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corso Pokaż post
Jeśli nie zapłacą są hunted, ale wszysccy coodchodzą to płacą.
Jeśli masz namyśli Jaeffa , on również płacił
No to już wiem wszystko, no o Jaeffa mi chodziło ;p tak myślałem

@Up.

Ale logika sie chyba kłania! Pomyśl, napisałeś że po skończeniu pacca dostał kolega bana za wycofanie ?? no to nooby by kupowały pacca a jak by im się skończył to by wycofywały i kaska by wracała spowrotem na konto?
Ja gdzieś czytałem że na wycofanie pacca ma sie 2 tygodnie
stary 30-12-2006, 23:10   #1003
Etan Marth
Użytkownik Forum

Etan Marth's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Etan Marth
Etan Marth ma numer GG 7164295
Domyślny

Cytuj:
@Up.

Ale logika sie chyba kłania! Pomyśl, napisałeś że po skończeniu pacca dostał kolega bana za wycofanie ?? no to nooby by kupowały pacca a jak by im się skończył to by wycofywały i kaska by wracała spowrotem na konto?
Ja gdzieś czytałem że na wycofanie pacca ma sie 2 tygodnie
A za drugim lub trzecim takim banem delete konta.
Dostal bana pol roku po skonczeniu pacca.
A no i zeby bana sie pozbyc trzeba kupic nowego pacca.

@Edit
Wkurzyles mnie wiec postanowilem poszukac i znalazlem tego newsa.
http://forum.tibia.pl/showthread.php...nvalid+Payment
A tera troche przytocze (Slowa z posta Dwimenora)
Cytuj:
Gdy ktoś zamawia premium account kartą kredytową ma on możliwość wycofania wpłaty, nawet do roku czasu od jej dokonania. Gdy taka osoba wycofa pieniądze konto gracza zostaje zbanowane. Odbanować można je jedynie poprzez zamówienie po raz kolejny premium account, czyli drugi raz trzeba za to samo zapłacić jeśli kupowałeś od kogoś. Wtedy konto zostaje odbanowane, jednak gdy gracz za dużo razy otrzymuje bana za wycofanie pieniedzy wtedy konto gracza zostaje skasowane.
W skrócie: kupiłeś pacc za pieniądze w tibii od nieznajomego, który mógł np. ukraść karte rodzicom. Dostajesz pacc jest fajnie, ale po jakimś czasie prawdziwy właściciel karty, bądź nawet ta sama osoba dokonuje cofnięcia wpłaty pieniedzy i dostajesz bana.
Gdy zbierzesz za dużo takich banów twoje konto zostanie skasowane.
Podobnie ludzie robią przekrety na allegro. Sprzedają premium account, a potem wycofują pieniądze z wszystkich, albo z kilku wpłat, żeby nikt się nie dowiedział.

Ostatnio edytowany przez Etan Marth - 30-12-2006 o 23:35.
Etan Marth jest offline  
stary 30-12-2006, 23:42   #1004
Wala
Użytkownik Forum

Wala's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Etan Marth Pokaż post
A za drugim lub trzecim takim banem delete konta.
Dostal bana pol roku po skonczeniu pacca.
A no i zeby bana sie pozbyc trzeba kupic nowego pacca.
dobra, ale mi chodzila o takich graczy co graja do 20lvl i koncza bo im sie niechce wiecej grać i takiego noobka wali zbanowane konto, zaraz sobie drugie założy a pacca miał 3 miechy za free bardzo ciekawe

bede miał kase to zrobie posatc na osobnym koncie i kupie pacca a jak bedzie zblizał sie koniec to wycofam oczywiście kartą płatniczą
stary 30-12-2006, 23:42   #1005
taule
Użytkownik forum

taule's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Szczecinek

Profesja: Elder Druid
Świat: Nebula
Poziom: 50+
Skille: 10/20
Poziom mag.: 50
Domyślny

Kilka prawd o wycofywaniu PACCA (zdanie zaczerpnięte z regulaminu tibii.com), link:
http://www.tibia.com/service/?subtop...endedagreement
PUNKT 4!!
dokladnie tłumaczenie:

"Płatności mogą zostać unieważnione (cofnięte) w przeciągu 14 dni (DWOCH TYGODNI) po otrzymaniu ich, CHYBA ŻE PREMIUM ACCOUNT jest już używany. Unieważnienie musi zostać zgłoszone mailowo: [email protected].
Unieważnione płatności zostaną zwrócone płatnikowi. Jakikolwiek koszt zwrotu pieniędzy zostanie pokryty przez płacącego (kupujacego pacca)."

Tak wiec wierzysz Tibia.pl czy tibia.com ?
tibia.pl napisala tak, aby unieszkodliwić allegro, pacc kosztuje 72 zl, plus wyswaitnie aukcji przez allegro, wychodzi ze koles sprzedajacy na allegro zarabia okolo 2 zl, drom z tibi.pl zarabia z 10 zl od pacca. chcac pozbyc sie konkurencji, napisal taki o to temat na tibia.pl
taule jest offline  
stary 31-12-2006, 01:29   #1006
Kajn
Zbanowany

Kajn's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Royal Paladin
Kajn ma numer GG 1337
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez taule Pokaż post
Kilka prawd o wycofywaniu PACCA (zdanie zaczerpnięte z regulaminu tibii.com), link:
http://www.tibia.com/service/?subtop...endedagreement
PUNKT 4!!
dokladnie tłumaczenie:

"Płatności mogą zostać unieważnione (cofnięte) w przeciągu 14 dni (DWOCH TYGODNI) po otrzymaniu ich, CHYBA ŻE PREMIUM ACCOUNT jest już używany. Unieważnienie musi zostać zgłoszone mailowo: [email protected].
Unieważnione płatności zostaną zwrócone płatnikowi. Jakikolwiek koszt zwrotu pieniędzy zostanie pokryty przez płacącego (kupujacego pacca)."

Tak wiec wierzysz Tibia.pl czy tibia.com ?
tibia.pl napisala tak, aby unieszkodliwić allegro, pacc kosztuje 72 zl, plus wyswaitnie aukcji przez allegro, wychodzi ze koles sprzedajacy na allegro zarabia okolo 2 zl, drom z tibi.pl zarabia z 10 zl od pacca. chcac pozbyc sie konkurencji, napisal taki o to temat na tibia.pl
Święta prawda widac teraz jaki Bullshit pisza tutaj na tibia.pl dosc ze okradaja bo biora 10zl wiecej to jeszcze pacc w tydzien i ROK NA WYCOFANIE lol juz wole kupic sobie pacc u xp system na allegro i mam w 5 min
Kajn jest offline  
stary 31-12-2006, 09:04   #1007
Sk8inLine
Użytkownik forum

Sk8inLine's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2006

Świat: Obsidia
Domyślny Ane...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polandroyal Pokaż post
hahaha ;> cos widze ze ktos sie podemnie podszywa :S

PS Corso daj glos !!

Oj dude dude ... i po co Ci to wyśmiewanie mnie i mówienie że ktoś się niby podszywa pod Anezisa ... ? To było nie potrzebne ... wiec teraz musze to zprostowac ;] ... mogles to zostawic tak jak jest bo napisalem prawde ze oddałem Ci Anezisa bo mialem slabego neta na palka ... a ty mi tu wyskakujesz z tekstami że ja sie niby podszywam pod własna postać ... ;] a moze sie myle? ...
hmm no wiec slucham co takiego stało sie jak Ane mial 42lvl? ... do jakiej guildy doszedłem na 52 lvl'u ? ... albo z jakim dobrym kumplem z tibi sie poklocilem przez to ze znalazl sobie drugiego ownera, ktory za mna nie przepadal i moze jeszcze mi powiesz na jakim lvl'u to bylo i jak to wygladalo? ... no slucham ... ;] ... wiesz tak sie sklada ze "Anezis" to ja i sie nikt pod Ciebie nie podszywa ... moze i teraz ty grasz "Anezisem" ale ja chcialem sprostowac legendy i ploty jakie chodzily o Anezisie po forum. .... Tak sie sklada ze Anezisa ja robilem od 1 lvl'u ... wiec przestan mi pier... na forum ze sie pod niego podszywam ;] ... a moze te pytania na ktore ja znam odpowiedz to malo? ... a moze przeslesz mi jakies fotki z advencow wczesniejszych ? ... hm np. na 50lvl ? co nie masz ? uuu a moze nie robiles albo formata miales ? uu szkoda ... bo tak sie sklada ze mam wszystkie fotki ktore ja robilem jak gralem Anezisem ... tak wiec Peace and Love dude ;] ... i tym razem to ja moge powiedziec to twoje "hahaha" ;] ...

..............................
Wasz Ane ;]

Ostatnio edytowany przez Sk8inLine - 31-12-2006 o 09:06.
Sk8inLine jest offline  
stary 31-12-2006, 10:26   #1008
Szkut
Zbanowany

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajn Pokaż post
Święta prawda widac teraz jaki Bullshit pisza tutaj na tibia.pl dosc ze okradaja bo biora 10zl wiecej to jeszcze pacc w tydzien i ROK NA WYCOFANIE lol juz wole kupic sobie pacc u xp system na allegro i mam w 5 min
Ja tez kupilem u ikspe system i bylo w 3 minuty ;]
Szkut jest offline  
stary 31-12-2006, 10:39   #1009
Floy
Użytkownik Forum

Floy's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2006

Profesja: Knight
Poziom: 70
Domyślny

Jaeff
Dec 31 2006, 01:05:26 CET Killed at Level 72 by Sparkin

wystarczyło niecałe 24h od zapłacenia żeby paść od Ruinsów.
Powód? Zabicie kilku rl kolegów Ruinsów.
Floy jest offline  
stary 31-12-2006, 11:02   #1010
Gienass
Użytkownik forum

Gienass's Avatar

Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Bielsko-Biała

Imię: Lady Moki
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 107
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sk8inLine Pokaż post
Oj dude dude ... i po co Ci to wyśmiewanie mnie i mówienie że ktoś się niby podszywa pod Anezisa ... ? To było nie potrzebne ... wiec teraz musze to zprostowac ;] ... mogles to zostawic tak jak jest bo napisalem prawde ze oddałem Ci Anezisa bo mialem slabego neta na palka ... a ty mi tu wyskakujesz z tekstami że ja sie niby podszywam pod własna postać ... ;] a moze sie myle? ...
hmm no wiec slucham co takiego stało sie jak Ane mial 42lvl? ... do jakiej guildy doszedłem na 52 lvl'u ? ... albo z jakim dobrym kumplem z tibi sie poklocilem przez to ze znalazl sobie drugiego ownera, ktory za mna nie przepadal i moze jeszcze mi powiesz na jakim lvl'u to bylo i jak to wygladalo? ... no slucham ... ;] ... wiesz tak sie sklada ze "Anezis" to ja i sie nikt pod Ciebie nie podszywa ... moze i teraz ty grasz "Anezisem" ale ja chcialem sprostowac legendy i ploty jakie chodzily o Anezisie po forum. .... Tak sie sklada ze Anezisa ja robilem od 1 lvl'u ... wiec przestan mi pier... na forum ze sie pod niego podszywam ;] ... a moze te pytania na ktore ja znam odpowiedz to malo? ... a moze przeslesz mi jakies fotki z advencow wczesniejszych ? ... hm np. na 50lvl ? co nie masz ? uuu a moze nie robiles albo formata miales ? uu szkoda ... bo tak sie sklada ze mam wszystkie fotki ktore ja robilem jak gralem Anezisem ... tak wiec Peace and Love dude ;] ... i tym razem to ja moge powiedziec to twoje "hahaha" ;] ...

..............................
Wasz Ane ;]

Skoro teraz nie grasz Anezisem to nie mów ze to jest twoja postac...Oddałes tą postać "kumplowi" to po co pytasz sie go na forum czy ma ss'y z advensów etc. Zapytaj sie go na gg a nie wysmiewaj kumpla przy wszystkich...Moze on nie chce zeby wszyscy wiedzieli ze on nie grał tą postacią od początku...
Gienass jest offline  
stary 31-12-2006, 12:11   #1011
Wala
Użytkownik Forum

Wala's Avatar

Brak ikony

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Floy Pokaż post
Jaeff
Dec 31 2006, 01:05:26 CET Killed at Level 72 by Sparkin

wystarczyło niecałe 24h od zapłacenia żeby paść od Ruinsów.
Powód? Zabicie kilku rl kolegów Ruinsów.
I good bylo trzeba siedzieć spokojnie, a nie odrazu zabijać

a jak on wogóle sie w LS znalazł???
Bo chyba do LS niemoże wejść od tak se byle kretyn i z niego wyjść czy można tak ???
stary 31-12-2006, 12:35   #1012
Sk8inLine
Użytkownik forum

Sk8inLine's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gienass Pokaż post
Skoro teraz nie grasz Anezisem to nie mów ze to jest twoja postac...Oddałes tą postać "kumplowi" to po co pytasz sie go na forum czy ma ss'y z advensów etc. Zapytaj sie go na gg a nie wysmiewaj kumpla przy wszystkich...Moze on nie chce zeby wszyscy wiedzieli ze on nie grał tą postacią od początku...
... Gienass ty jestes slepy ? ... to Anezis pierwszy mnie wysmial na forum i mowi ze sie pod kogos podszywam ... ;] skoro wie jaka jest prawda to po co to pisze ;] ... no a pytam sie o fotki etc. bo skoro twierdzi ze sie podszywam pod Anezisa ;] to chce mu udowodnić ze sie myli ;] a jak ty niewiesz o co chodzi to po co tez sie udzielasz ? ...
Sk8inLine jest offline  
stary 31-12-2006, 12:57   #1013
Corso
Użytkownik Forum

Corso's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Szczecin

Poziom: 106
Skille: 90\85
Poziom mag.: 7
Corso ma numer GG 8093400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wala Pokaż post

Bo chyba do LS niemoże wejść od tak se byle kretyn i z niego wyjść czy można tak ???
Do LS może wejść prawnie niemal każdy kto padnie/ma hunta od Ruin , a on od tak sobie nie wyszedł , tylko po zapłacie.

@Sk8inLine
To jest forum o wojnie na Beryli , anie o tym kto kiedy grał Anezisem , a pozatym nikt o nim nie gada żadnych opowieści i legend , bo Anezis niebył i nie jest i raczej nie będzie legendą.
stary 31-12-2006, 13:52   #1014
Sk8inLine
Użytkownik forum

Sk8inLine's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corso Pokaż post
Do LS może wejść prawnie niemal każdy kto padnie/ma hunta od Ruin , a on od tak sobie nie wyszedł , tylko po zapłacie.

@Sk8inLine
To jest forum o wojnie na Beryli , anie o tym kto kiedy grał Anezisem , a pozatym nikt o nim nie gada żadnych opowieści i legend , bo Anezis niebył i nie jest i raczej nie będzie legendą.
A ty jestes idiota ? ... szkoda mi Ciebie ... pewnie nie tylko mi ... nie dosc ze zdrajca i asslicker to jeszcze idiota ... to jest forum "BERYLIA" i nie tylko o wojnie na beryli ale tez o tym co sie na niej dzieje ... a co do Anezisa to zna go i szanuje stokroć wiecej osob niż Ciebie ... o ile Ciebie ktos szanuje ;] ... dajmy na to, że Ruin wygra wojne ... i zaczniecie expić ... wbij 100+ ... bede z ciekawoscia patrzyl na twoja rozpacz jak bedziesz hunted od Ruinow za bycie Polakiem ;] ...
a Anezis jest legenda dla tych którzy go szanowali na tym servie i dla jego przyjaciól ... ale Ty nie masz sie o co bać ... bo Ty juz zostales legenda jako najwiekszy podlizywacz i zdrajca jaki istnial na Berylia ;] ... takze pozdro dla Ciebie ... i z radoscia bede patrzyl na dzien twojej kleski i konca gry na tym servie ;] ....
Sk8inLine jest offline  
stary 31-12-2006, 14:15   #1015
Gienass
Użytkownik forum

Gienass's Avatar

Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Bielsko-Biała

Imię: Lady Moki
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 107
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sk8inLine Pokaż post
... Gienass ty jestes slepy ? ... to Anezis pierwszy mnie wysmial na forum i mowi ze sie pod kogos podszywam ... ;] skoro wie jaka jest prawda to po co to pisze ;] ... no a pytam sie o fotki etc. bo skoro twierdzi ze sie podszywam pod Anezisa ;] to chce mu udowodnić ze sie myli ;] a jak ty niewiesz o co chodzi to po co tez sie udzielasz ? ...
To napewno jest twój kumpel? On Cie wysmiał bo skąd miał wiedzieć że Ty to Ty?
Gienass jest offline  
stary 31-12-2006, 14:25   #1016
Floy
Użytkownik Forum

Floy's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2006

Profesja: Knight
Poziom: 70
Domyślny

Cytuj:

Nie mow Tak o Jaeffie ze to byle kto bo to bardzo bardzo dobry player. Wiem bo znam go, i napewno zna go bardzo wielu ludzi. Poczynał na innych serwach niesamowite rzeczy, kto go zna to napewno wie o co chodzi.

BTW. Wszystkiego dobrego w nowym roku, szampańskiej zabawy i Wszystkiego co sobie zapragniecie

/Yours Scotty

Ostatnio edytowany przez Floy - 31-12-2006 o 14:27.
Floy jest offline  
stary 31-12-2006, 14:58   #1017
krychan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: krychanin
Gildia: G~~
Poziom: 58
Skille: 77/78
Poziom mag.: 6
Domyślny

Szczęśliwego Nowego Roku dla wszyytkicch ludzi z BERYLI
krychan jest offline  
stary 31-12-2006, 17:00   #1018
Klucio
Użytkownik Forum

Klucio's Avatar

Data dołączenia: 21 10 2006
Lokacja: Polska

Imię: Klotnez
Profesja: Paladin
Gildia: Greafons
Poziom: 68
Skille: 85/64
Poziom mag.: 16
Domyślny

W Nowym Roku życzę Wam 12 miesięcy wolnych expowisk,
53 tygodnie bez deada, 8760 godzin dobrego loota,
525600 minut ze spoko addonami i 31536000 sekund z dobrymi kumplami...

ŻyCzY YoUr KlOtNeZ...
Klucio jest offline  
stary 31-12-2006, 17:33   #1019
Wala
Użytkownik Forum

Wala's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Floy Pokaż post
Nie mow Tak o Jaeffie ze to byle kto bo to bardzo bardzo dobry player. Wiem bo znam go, i napewno zna go bardzo wielu ludzi. Poczynał na innych serwach niesamowite rzeczy, kto go zna to napewno wie o co chodzi.

BTW. Wszystkiego dobrego w nowym roku, szampańskiej zabawy i Wszystkiego co sobie zapragniecie

/Yours Scotty
Sorry ale ja mam swoje zdanie o nim i to co on raz w grze zrobił to śmiech ale niechce mi sie już o nim gadać, życze mu przyszłości ale nie na tym serwie
Pozdro all, i Szczęśliwego Nowego Roku
stary 31-12-2006, 17:48   #1020
Guardian anubite
Zbanowany

Data dołączenia: 15 07 2006

Profesja: Sorcerer
Gildia: Vis Maior
Poziom: 35+
Poziom mag.: 00
Domyślny

Cytuj:
Sorry ale ja mam swoje zdanie o nim i to co on raz w grze zrobił to śmiech ale niechce mi sie już o nim gadać, życze mu przyszłości ale nie na tym serwie
Pozdro all, i Szczęśliwego Nowego Roku
Dokładnie!! Jeden z jego wonerów na krzye lizał i mi dupę zeby tylko go chronic hahaha jak sobie to przypomne to aż mi zal go!! jeżeli ktos nie wie to jaeff to Fociu i Impalex z kyry.. Fociu jako tako to dobry gracz ale Impalex ahahaha ladnie się do mnie przylizywałeś a ja cię głęboko miałem..
Guardian anubite jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania