![]() |
#101 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
|
![]() |
#102 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#103 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() co "HP I KP" przeczytałem książka na pewno spodoba się tym co lubią dużo opisów miejsc,postaci itd. bo troche duzo tego jest ale książka w dużej mierze potrafi zaskoczyć mysle że jeśli chodzi o Draco to on stanie się w 7 części dobry Wniosek-mógł zabić ci co przeczytali książke lub spolingi wiedzą kogo a nie będe spoilował. a nie zabił więc jest możliwe że w 7 cześci draco stanie się dobry coś na niego wpłynie to tylko domyśly ogółem:książka w skali id 1-10 8 polecam wszystkim co lubią HP
|
![]() |
![]() |
#105 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#106 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Może ja czegoś nie czaje, ale przecież mówili, że to nie może być książka Jamesa, ani Syriusza, bo była używana, przed ich kształceniem w Hogwarcie. A przecież Snape, był a nimi na jednym roku... Wytłumaczy mi to ktoś? prosze ![]()
![]() |
#107 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() @up
To mowila Hermiona i to dlatego, ze znalazla pewna pania o nawisku Prince, ktora byla w Hogwarcie kilka lat przed Jamsem, Syriuszem i Snapem. Tyle, ze pewnie wiesz, ze owa pani, byla takze matka Snape'a. Owa matka pochodziła z mugloskiej rodziny, więc nie była czystej krwi. Zaś ojciec Snape'a był czarodziej czystej krwi, więc Snape podpisywał się Książę Półkrwi.
![]() |
#108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2005
Imię: Angel'ek
Profesja: Knight
Gildia: Mystical Brothers
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ale te dialogi całej trójki jak rozmyślają są niezastąpione, albo jak Ron coś czasami palnie
![]()
![]() |
#109 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Co do filmów, to faktycznie, nie są na zbyt wygórowanym poziomie. O ile I i II film są jeszcze good, o tyle III ma parę w IV masę niedociągnięć, nieopowiedzianych (ważnych) wątków... IV film można było nazwać "Harry Potter i turniej trójmagiczny" bo autor na niczym innym się nie skupił...znając życie, jeśli filmu się nie rozciągnie do 3h albo na 2 części to i pozostałe okażą się nie dociągniętymi klapami jadącymi na sławie książki...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 31-01-2006 o 21:37. |
|
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
|
![]() offtopic@
Zeby nie zkaladac nowego tematu.. gral ktos z was w "HP i czara ognia"? Bo mam problem... Jestem w cieplarni w pomieszczeniu gdzie sie chodzi po liliach wodnych i kompletnei nie wiem co tam trzeba zrobic...
#111 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzisiaj skończyłem czytać. Książka była hmm dobra. Zwłaszcza zakończenie (Wzruszyłem się troche szczerze mówiąc ). Szkoda, że tak niewiele było mowy o samym księciu pół-krwi. Podobało mi się także działanie zaklęcia Sectusempra
![]() btw. Wytłumaczy mi ktoś znaczenie zdania wypowiedzianego przez Slughorna: " -Brawo! Zapewne poznałaś ją po przypominającym lśniącą macicę zapachu?". Zupelnie nie wiem w jakim kontekscie to odbierać ![]()
![]() |
#112 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() Hp.. um.. książki
![]() Ale 5.. u.. 2 dni. Nawet mniej. Tyle mi zajęlo przeczytanie 5. części. Mozna powiedzieć, że ją połknąłem;P. Tiaa.. wciągnięty byłem ![]() 6 część.. najpierw przeczytałem pirata w necie, a niedawno oryginał. Podoba mi się, ale nie ukrywam, że odczułem lekkie rozczarowanie. Myślałem, że trochę lepsze będzie;p. Kilka rozdziałów(np. Felix Felicitis czy ja mu tam) to dla mnie porażka. Może nie doslowna, ale... jakieś to sztuczne było;/. No ale ogólnie książka spox. Słsyzałem, że Rowling niiby mówiła(ja twgo nei widziałem), że Harry a) will join to the Dark Side of Power b) zginie.. W00t, mam nadzieję, że Rowling tylko plotkuje, żeby fani mieli większy poziom adrenaliny._.. Hmm.. jakby "a)" była prawdą, to i tak(zgodnie z przepowiednia) któryś z nich zabije innego. Jakby"b)" było prawda.. to Harry mógłby zostać duchem.. i nękać Voldemorta, az ten (wkurzony) popełni samobójstwo xD. W każdym razie myslę, że Snapcio nie jest śmierciożercą.W końcu złożył P Wieczystą, jak byl na przeszpiegach. Miał inny wybór? Poza tym, Harremu nawet pod koniec przypomniał o oklumencji o_O"". Malfoy tez moze być nawrócony(nie potrafił zabić Dumbla) i Glizdogon(cytat Dumbledore'a"kiedys bedziesz bardzo rad, ze mu uratowałeś życie" z 3. części). To tyle. się rozpisalem x_X
#114 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() To, żę dołączy się do ciemnej strny mocy jest nie możliwe. Przecież chęć zemsty jaka jest teraz w nim, nie pozwoli mu przejść na drugą stronę. Voldzio zabił mu rodziców, Bellatrix Syriusza, Snape Dumbla. A jak myślicie, czy 7 część ksiązki będzie działa się w Hogwarcie czy poza nim? Ja uważam, że powinna dziać się w szkole. W końcu, to nie to samo, niż przygody małego Pottera zdobywającego horokruksy. On by sobie nie poradził z czarami, zabezpieczeniami itp. Przecież Dumledore (R.I.P) sam mało nie zginął zdobywająć horokruksy Voldzia. To byłoby dla Harrego za bardzo nie bezpeiczne.
![]() |
#115 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 02-02-2006 o 08:55. |
|
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Książka bardzo fajna i ciekawa , ale akcja z inferiusami żywcem sciągnięta z Władcy Pierścieni . Zakonczenie troche glupie szczerze mówiąc byłem rozczarowany że nie dopadł snapa . A najgorsze jest to ze na 7 część znowu trzeba czekać 2 lata .
#118 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() wiem moge byc zly ale jak ktos chce ksiazke harrego 6 cz. to niech pisze do mnie pw to przesle link do e booka
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @down: A kto, że nie? To było by idiotyczne... Najprawdopodobniej będzie to: Harry Potter i Piramida(y?) Furmatu Ostatnio edytowany przez Ryłek - 02-02-2006 o 11:05. |
|
![]() |
![]() |
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2005
Imię: Angel'ek
Profesja: Knight
Gildia: Mystical Brothers
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() LOL! Harry nie padnie ani nie przejdzie na strone Czarnego Pana. Prawdopodobnie po zniszczeniu wszystkich 6 horkruksów, Tom Marvolo Riddle straci moce magiczne. Snape jakos tam bedzie go probowal bronic ale i tak sie skonczy na zwyciestwie Pottera. Ciekawe czy Harry znowu bedzie z ginny
![]() P.S Kto chce sie zalozyc ze VII Czesc bedzie sie nazywala Harry Potter i Horkruksy ? EDIT : Sorry wszystkim ze te Chary ![]()
Ostatnio edytowany przez go-fan - 02-02-2006 o 17:20. |
![]() |