Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 31-01-2006, 09:46   #101
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Z tyłu książki masz słowniczek, zajrzyj. W tytule „Książę” jest użyte jako tytuł (np.: Książę William) a nie jako nazwisko Prince. Autor pozostawił nie przetłumaczone nazwisko ponieważ nie tłumaczy on nazwisk (wyjątek: Knot). Wyobrażasz sobie by matka Snape’a nazywała się Eileen Książę ? Autor i ja chyba jakoś nie zbyt…
Kolejnym „dowodem” na to, że chodzi o tytuł a nie o nazwisko jest samo słowo „półkrwi” Wyobrażasz sobie by ów Książe było użyte jako nazwisko w tym kontekście? Czyli podrzucając inne nazwisko „Potter Półkrwi” ? Trochę to głupie…
W tytule jest jak byk napisane "Spoling"... wystarczy się opanować i nie wchodzić...
Sorry, polskiego tłumaczenia jeszcze nie mam, więc pisze to co wiem o nim. Najwyraźniej mało wiem xD
Ryłek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2006, 10:06   #102
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez go-fan
Draco śmiercożerca, to mi do niego pasuje !
Rzeczywiscie pasuje, ale zauwaz, ze tylko na poczatku cieszy go ta misja. Potem wyraznie widac, ze juz nie chce byc smierciozerca i nie jest do konca zly. Ten watek naprawde mi sie spodobal .
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
Co do tej grupy odbiorców. Pierwszego Harry'ego czytałem w 2000r. wtedy mało kto wiedział z czym to się je. I wiecie co? Wolał bym, żeby tak zostało. Przynajmniej nikt nie zarzucał by mi, że moją ulubioną książką (a co do tego nie mam wątpliwości, sentyment pozostaje) jest komercyjne g*wno...
Ja rowniez po raz 1szy przeczytalem HP w 2000 r. Ale wiadomo, jednemu sie spodoba a innemu nie. Szkoda tylko, ze na podstawie takich fajnych ksiazek zrobiono takie kiepskie filmy [bo moglyby byc o wiele lepsze :/] No i jesli ktos obejrzy same filmy, a nie przeczyta ksiazek to latwo mozna uznac, ze HP to komerycjny shit :\.
stary 31-01-2006, 10:52   #103
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thjordir
To ty wogóle nic nie czytasz?Siedzisz przed kompem i grasz...lol
Gwoli ścisłości, czytam na pewno dużo więcej niż ty, a to, że NIE UBÓSTWIAM Harry'ego Pottera nie oznacza, że nic nie czytam.
stary 31-01-2006, 13:28   #104
Knight Simon Dark lord
Użytkownik Forum

Knight Simon Dark lord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
Knight Simon Dark lord ma numer GG 2398454
Domyślny

co "HP I KP" przeczytałem książka na pewno spodoba się tym co lubią dużo opisów miejsc,postaci itd. bo troche duzo tego jest ale książka w dużej mierze potrafi zaskoczyć mysle że jeśli chodzi o Draco to on stanie się w 7 części dobry Wniosek-mógł zabić ci co przeczytali książke lub spolingi wiedzą kogo a nie będe spoilował. a nie zabił więc jest możliwe że w 7 cześci draco stanie się dobry coś na niego wpłynie to tylko domyśly ogółem:książka w skali id 1-10 8 polecam wszystkim co lubią HP

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????

Knight Simon Dark lord jest offline  
stary 31-01-2006, 13:32   #105
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Rzeczywiscie pasuje, ale zauwaz, ze tylko na poczatku cieszy go ta misja. Potem wyraznie widac, ze juz nie chce byc smierciozerca i nie jest do konca zly. Ten watek naprawde mi sie spodobal .

Ja rowniez po raz 1szy przeczytalem HP w 2000 r. Ale wiadomo, jednemu sie spodoba a innemu nie. Szkoda tylko, ze na podstawie takich fajnych ksiazek zrobiono takie kiepskie filmy [bo moglyby byc o wiele lepsze :/] No i jesli ktos obejrzy same filmy, a nie przeczyta ksiazek to latwo mozna uznac, ze HP to komerycjny shit :\.
Mam podobne zdanie co do filmów. Władca Pierścieni też film mógłby być lepszy. Książka dla mnie jest o wiele lepsza od filmu...

Chessterr jest offline  
stary 31-01-2006, 14:02   #106
Thomas
Użytkownik Forum

Thomas's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz:]

Imię: ...
Thomas ma numer GG 5032215
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
W tytule jest jak byk napisane "Spoling"... wystarczy się opanować i nie wchodzić...
Sorki ale nie zauważyłem tego xD

Może ja czegoś nie czaje, ale przecież mówili, że to nie może być książka Jamesa, ani Syriusza, bo była używana, przed ich kształceniem w Hogwarcie. A przecież Snape, był a nimi na jednym roku... Wytłumaczy mi to ktoś? prosze
stary 31-01-2006, 14:39   #107
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@up
To mowila Hermiona i to dlatego, ze znalazla pewna pania o nawisku Prince, ktora byla w Hogwarcie kilka lat przed Jamsem, Syriuszem i Snapem. Tyle, ze pewnie wiesz, ze owa pani, byla takze matka Snape'a. Owa matka pochodziła z mugloskiej rodziny, więc nie była czystej krwi. Zaś ojciec Snape'a był czarodziej czystej krwi, więc Snape podpisywał się Książę Półkrwi.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline  
stary 31-01-2006, 19:31   #108
go-fan
Użytkownik Forum

go-fan's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2005

Imię: Angel'ek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
go-fan ma numer GG 1598897
Domyślny

Ale te dialogi całej trójki jak rozmyślają są niezastąpione, albo jak Ron coś czasami palnie
stary 31-01-2006, 21:32   #109
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thomas
Sorki ale nie zauważyłem tego xD

Może ja czegoś nie czaje, ale przecież mówili, że to nie może być książka Jamesa, ani Syriusza, bo była używana, przed ich kształceniem w Hogwarcie. A przecież Snape, był a nimi na jednym roku... Wytłumaczy mi to ktoś? prosze
Książka albo należała prawdopodobnie do matki Snape'a dlatego jest tak wczesna data wydania. Mógł ją też dostać tak jak Hary ale wtedy by chyba po niej nie pisał...

Co do filmów, to faktycznie, nie są na zbyt wygórowanym poziomie. O ile I i II film są jeszcze good, o tyle III ma parę w IV masę niedociągnięć, nieopowiedzianych (ważnych) wątków... IV film można było nazwać "Harry Potter i turniej trójmagiczny" bo autor na niczym innym się nie skupił...znając życie, jeśli filmu się nie rozciągnie do 3h albo na 2 części to i pozostałe okażą się nie dociągniętymi klapami jadącymi na sławie książki...

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 31-01-2006 o 21:37.
Vanhelsen jest offline  
stary 01-02-2006, 16:01   #110
Maximus89
Użytkownik Forum

Maximus89's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2005

Domyślny

offtopic@

Zeby nie zkaladac nowego tematu.. gral ktos z was w "HP i czara ognia"?
Bo mam problem... Jestem w cieplarni w pomieszczeniu gdzie sie chodzi po liliach wodnych i kompletnei nie wiem co tam trzeba zrobic...
stary 01-02-2006, 20:04   #111
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

Dzisiaj skończyłem czytać. Książka była hmm dobra. Zwłaszcza zakończenie (Wzruszyłem się troche szczerze mówiąc ). Szkoda, że tak niewiele było mowy o samym księciu pół-krwi. Podobało mi się także działanie zaklęcia Sectusempra .
btw. Wytłumaczy mi ktoś znaczenie zdania wypowiedzianego przez Slughorna: " -Brawo! Zapewne poznałaś ją po przypominającym lśniącą macicę zapachu?". Zupelnie nie wiem w jakim kontekscie to odbierać
stary 01-02-2006, 20:40   #112
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
Dzisiaj skończyłem czytać. Książka była hmm dobra. Zwłaszcza zakończenie (Wzruszyłem się troche szczerze mówiąc ). Szkoda, że tak niewiele było mowy o samym księciu pół-krwi. Podobało mi się także działanie zaklęcia Sectusempra .
btw. Wytłumaczy mi ktoś znaczenie zdania wypowiedzianego przez Slughorna: " -Brawo! Zapewne poznałaś ją po przypominającym lśniącą macicę zapachu?". Zupelnie nie wiem w jakim kontekscie to odbierać
Gdybys podał stronkę, było by łatwiej

Vanhelsen jest offline  
stary 01-02-2006, 21:26   #113
MATI9630
Użytkownik Forum

MATI9630's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1

Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
Wyślij wiadomość przez ICQ do MATI9630 MATI9630 ma numer GG 6706595 MATI9630 ma login Tlenu mati9630@tlen.pl Adres Jabbera do MATI9630
Domyślny

Hp.. um.. książki .. 1-4 przeczytaem półłebkiem, musiałem potem cytać parę razy, zeb yzrozumieć o co chodzi.. nie dlatego, ze bylem zbyt podniecony - jak cos to za mało..
Ale 5.. u.. 2 dni. Nawet mniej. Tyle mi zajęlo przeczytanie 5. części. Mozna powiedzieć, że ją połknąłem;P. Tiaa.. wciągnięty byłem
6 część.. najpierw przeczytałem pirata w necie, a niedawno oryginał. Podoba mi się, ale nie ukrywam, że odczułem lekkie rozczarowanie. Myślałem, że trochę lepsze będzie;p. Kilka rozdziałów(np. Felix Felicitis czy ja mu tam) to dla mnie porażka. Może nie doslowna, ale... jakieś to sztuczne było;/. No ale ogólnie książka spox.
Słsyzałem, że Rowling niiby mówiła(ja twgo nei widziałem), że Harry
a) will join to the Dark Side of Power
b) zginie..
W00t, mam nadzieję, że Rowling tylko plotkuje, żeby fani mieli większy poziom adrenaliny._.. Hmm.. jakby "a)" była prawdą, to i tak(zgodnie z przepowiednia) któryś z nich zabije innego. Jakby"b)" było prawda.. to Harry mógłby zostać duchem.. i nękać Voldemorta, az ten (wkurzony) popełni samobójstwo xD. W każdym razie myslę, że Snapcio nie jest śmierciożercą.W końcu złożył P Wieczystą, jak byl na przeszpiegach. Miał inny wybór? Poza tym, Harremu nawet pod koniec przypomniał o oklumencji o_O"". Malfoy tez moze być nawrócony(nie potrafił zabić Dumbla) i Glizdogon(cytat Dumbledore'a"kiedys bedziesz bardzo rad, ze mu uratowałeś życie" z 3. części). To tyle. się rozpisalem x_X
[ ]mieć super sexy wazon
[ ]2 posty

MATI9630 jest offline  
stary 01-02-2006, 22:18   #114
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

To, żę dołączy się do ciemnej strny mocy jest nie możliwe. Przecież chęć zemsty jaka jest teraz w nim, nie pozwoli mu przejść na drugą stronę. Voldzio zabił mu rodziców, Bellatrix Syriusza, Snape Dumbla. A jak myślicie, czy 7 część ksiązki będzie działa się w Hogwarcie czy poza nim? Ja uważam, że powinna dziać się w szkole. W końcu, to nie to samo, niż przygody małego Pottera zdobywającego horokruksy. On by sobie nie poradził z czarami, zabezpieczeniami itp. Przecież Dumledore (R.I.P) sam mało nie zginął zdobywająć horokruksy Voldzia. To byłoby dla Harrego za bardzo nie bezpeiczne.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline  
stary 01-02-2006, 22:34   #115
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MATI9630
W każdym razie myslę, że Snapcio nie jest śmierciożercą.W końcu złożył P Wieczystą, jak byl na przeszpiegach.
Ty jestes gorszy od Dumbledore'a. On przynajmniej zrozumial kiedy umierał ze Snape go zdradził, a ty dalej swoje

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline  
stary 02-02-2006, 08:53   #116
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys
A jak myślicie, czy 7 część ksiązki będzie działa się w Hogwarcie czy poza nim? Ja uważam, że powinna dziać się w szkole. W końcu, to nie to samo, niż przygody małego Pottera zdobywającego horokruksy. On by sobie nie poradził z czarami, zabezpieczeniami itp. Przecież Dumledore (R.I.P) sam mało nie zginął zdobywająć horokruksy Voldzia. To byłoby dla Harrego za bardzo nie bezpeiczne.
Ja mysle, ze Harry nie wroci do szkoly. I uwazam, ze on i reszta spotkaja jakiegos poteznego czarodzieja ktory bedzie ich uczyl jakichs mocnych czarow do walki ze smierciozercami i Voldemortem.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 02-02-2006 o 08:55.
spider-bialystok jest offline  
stary 02-02-2006, 09:35   #117
Jowisz
Użytkownik Forum

Jowisz's Avatar

Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok

Jowisz ma numer GG 1088052
Domyślny

Książka bardzo fajna i ciekawa , ale akcja z inferiusami żywcem sciągnięta z Władcy Pierścieni . Zakonczenie troche glupie szczerze mówiąc byłem rozczarowany że nie dopadł snapa . A najgorsze jest to ze na 7 część znowu trzeba czekać 2 lata .
stary 02-02-2006, 09:38   #118
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

wiem moge byc zly ale jak ktos chce ksiazke harrego 6 cz. to niech pisze do mnie pw to przesle link do e booka

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 02-02-2006, 10:16   #119
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
I uwazam, ze on i reszta spotkaja jakiegos poteznego czarodzieja ktory bedzie ich uczyl jakichs mocnych czarow do walki ze smierciozercami i Voldemortem.
Aż się prosi o wykorzystanie motywu z bratem Dumbledore'a , choć w czwartej części jest mowa, że on raczej taką czarną owcą był.

@down: A kto, że nie? To było by idiotyczne... Najprawdopodobniej będzie to: Harry Potter i Piramida(y?) Furmatu

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 02-02-2006 o 11:05.
Ryłek jest offline  
stary 02-02-2006, 11:00   #120
go-fan
Użytkownik Forum

go-fan's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2005

Imię: Angel'ek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 25
Skille: 66/64
Poziom mag.: 4
go-fan ma numer GG 1598897
Domyślny

LOL! Harry nie padnie ani nie przejdzie na strone Czarnego Pana. Prawdopodobnie po zniszczeniu wszystkich 6 horkruksów, Tom Marvolo Riddle straci moce magiczne. Snape jakos tam bedzie go probowal bronic ale i tak sie skonczy na zwyciestwie Pottera. Ciekawe czy Harry znowu bedzie z ginny

P.S Kto chce sie zalozyc ze VII Czesc bedzie sie nazywala Harry Potter i Horkruksy ?

EDIT : Sorry wszystkim ze te Chary

Ostatnio edytowany przez go-fan - 02-02-2006 o 17:20.
go-fan jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania