|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Niesłuszałeś o braciach Wright? To przeciesz twórcy pierwszego samolotu, co prawda przeleciał tylko około 300m ale zawsze coś
![]()
|
![]() |
#102 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Ale ona dmuchając w długopis pije colę, więc jej wybacz.
6)W którym roku był ostatni zjazd papieży? Nigdy go nie było, bo jak było 3 papieży to się nie chcieli spotykać.
![]() |
#103 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
|
![]() Niech ktoś odpowie na moje pytania, proszę!!! Przecież one są proste!!!
re up: Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2003
![]() |
![]() hehe... nie wiem czy taka zagadka juz była bo jest sporo tego i nie chce mi sie wszstkiego czytać :/ ale jest ona bardzo łatwa
![]() cegła wazy 1kb i poł cegły. ile waży cegła? ![]() odpowiedzi prosze tutaj wpisaywać! na pierwsza osobe ktora udzieli poprawnej odpowiedz czekaja bardzo atrakcyjne nagrody! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
|
![]() kb to są kilobajty? To nie jest jednostka wagi:/
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
|
![]() Następna zagadka:
Wzduż równika Ziemi postawiono mur z cegieł o wadzę- dajmy na to- 10 000 000 ton. O ile zwiększy się ciężar Ziemi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() @R.I.P.: Ta zagadka była
![]() ![]() @SuPeRMAN: Może jego cegła jest wirtualna (Taki MaTrIx ![]() ![]() @Hrabia von Nox: To proste, waga ziemi się niezmieni, bo cegłu będą pochodzić z ziemi. ![]()
![]() |
#108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Pewien statek dryfuje po morzu , jest zniego spuszczona linowa drabinka licząca 15 szczebli(? , no może to nieszczebel ale wiecie o co chodzi) i każdy w odlgłosci od drugiego 40 cm, ostatni dotyka tafli wody. Wiemy że woda podwyższa się o 20 cm w góre co godzine, po jakim czasie woda dotknie 3 szczbla ? (licząc od dołu)
I moje pytanie nienatemat (niechce zakładać odzielnego tematu bo i tak 5 sec. póxniej byłby zamkniety ![]() U jakiegoś użytkownika zobaczyłem awatarek na którym jest anioł i przypomniałem sobie że widziałem go kiedyś na bardzo ładniej stronie (w całości poświęconej awatarom). Lecz niestety niemoge znaleźć jej adresu, ktos może dać jakiś link do niej lub do jakieś innej? (bo jakoś mnie naszła ochota na awatar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Woda dotknie 3 szczebla po 4 godzinach. Proste
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
|
![]() No nie zawiodłem się
![]() <uśmiech na ustach> Czy ja bym dawał zagadki dla uczniów klasy 1 w szkole podstawowej? Raczej nie ![]() Myśl dalej |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() @Kagan: Jakto nie 4, nic innego mi niepasuje
![]() Tera znowu ja ![]() Oto 2 troche ![]() 1)Pewien człowiek mieszka na ostatnim piętrze bardzo wysokiego budynku. Każdego dnia idąc do pracy jedzie windą aż na parter, jednak wracając z pracy wyjeżdża windą tylko do połowy wysokości, a dalej idzie po schodach. Chyba, że jest zła pogoda - wtedy wyjeżdża windą na samą górę! Dlaczego? 2)Pewien facet jest ubrany całkowicie na czarno. Ma czarne buty, skarpetki, spodnie, sweter, rękawiczki i kominiarkę. Idzie czarną ulicą, na której nie świeci się żadna latarnia. Nie widać też księżyca - jest nów, a niebo zachmurzone. Naprzeciw niego z dużą prędkością jedzie czarny samochód z wyłączonymi światłami - jednak w jakiś sposób kierowca zobaczył mężczyznę i się zatrzymał. Jak to możliwe? Są one doć długie ![]() ![]() 1)co jest duze , biale , i jak spadnie to boli??? 2)Jakie ryby łowią matematycy? 3)Do jakiego portu nie wpływają statki? 4)Jaka jest różnica między przejechanym psem a przejechaną blondynką? 5)Co to jest: daje mleko i głośno trąbi? 6)Dlaczego Mojżesz przeprowadził Żydów przez morze? 7)Co powinien zrobić żołnierz podczas wybuchu składu broni? 8)Co to jest: małe, żółte i łazi po trawie? 8b)A co to jest: małe, żółte i lata? 9)Co znaczy skrót PKO? 10)Czy akumulator może zabić czlowieka? 11)Co to są wakacje? 11b)A co to są wagary? Prawidłowe odpoowiedzi podam pużniej ![]() ![]()
![]() |
#112 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale jednak do moejj zagadki coś pasuje, co jes takzwana zagadka lateralna
![]() 1) Ów człek jest niskiego wzrostu i niedosięha do guziczka w windzie i musi wysiąść wczesniej, ale gdy pada deszcz ma parasol i dzieki niemu nieciśnie dobry guzik. 2)Krótki tresciwie i na temat: Jest dzień. Co do twoich pozostałych zagadek to wybacz ale nieprzepadam za takimi, bo z odpowiedzia do nich mozna się długooooooo kłócić ![]() 3. Może chodzi o port komputerowy? 2. matematyczne? wszytkie? żadne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() Samochód ma światła wyłączone w nocy?? Chyba dzień musi być:/ Więc widzi ludka. EDIT: Ubiegłeś mnie
![]() |
#114 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Co jest duze, biale a jak spadnie to boli-kreda, caegla utytlana w mace, mozna dlugo wymieniac-po prostu spadnie ci na noge to boli
![]() Matematycy lowia sumy komputerowego/sieciowego/cois w tym stylu ![]() przed psem/blondynka widac slady hamowania(sa rozne wersje) Slon, kazdy ma mleko, nawet ludzie;p Bo tak ladnie jest i poetycko?...
![]() |
#115 |
Użytkownik Forum
|
![]() 6)Dlaczego Mojżesz przeprowadził Żydów przez morze?
Bo się wstydził przez miasto - ale to jest rasistowskie.
![]() |
#116 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() By niebyło podaje odpowiedzi do mych pytań. Jak to Kagan zauwarzył, można sięczepiać wielu wariantów, podaje tu te które byłu zamieszczone na stronach:
Zagadki długie: 1) Typek jest za niski i dosięga do połowy a jak pada deszcz to parasolem może normalnie włanczać winde. 2)To proste, w tekscie niema nic napisane, że jest noc. Zagadki głupie: 1)Sufit 2)Sumy 3)Portu lotniczego 4)Przed psem są ślady chamowania 5)Cysterna z mlekiem 6)Bo się wstydził przez miasto. (@SuPeRMAN: niemam nic przeciw Żydom, nieja wymyślałem) 7)Wylećieć w powietrze 8 )Wietnamczyk szukający miny 8b) Wietnamczyk który znalazł mine 9)Po co Kurw*Oszczędzałeś 10)To zalerzy z jakiej wysokośći spada 11)Legalne wagary 11b)Nielegalne wakacje. Skończyły mi się strony z zagadkami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#117 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
<------ tym? ^^ Cytuj:
EDIT: Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Cytuj:
Superman, dobrze mowi, ze pilam przez dlugopis Cole, ale o nabojach mi nie wiadomo. O braciach Wright na serio nie slyszalam nie interesuuje sie samolotami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
|
![]() Załóżmy że Ziemia jest idealną kulą i jej obwód wynosi te 40000 km. Bierzemy linę o długości 40000 km i opasamy Ziemię tak, że końce się stykają. Dodajemy 10 (dziesięć) metrów liny. Tworzy się pewien luz (załóżmy, że lina w każdym miejscu równomiernie oddaliła się od powierzchni). Jak duży jest ten luz? Dasz radę tam wsadzić palec? Da radę przejść kot? Może pies? Może człowiek?
Jak nie zgadniesz do poranku, to ci panku urwę głowę i gotowe! Hahahaha ![]() PS. Kto kiedykolwiek słuchał płyt gramofonowych z bajką "Szewczyk Dratewka" powinien się uśmiechnąć ![]()
![]() |
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Odpowiedź do pytania "Co Było Pierwsze Kura Czy Jajko?", ja znam odpowiedź... to jest "Kogut"
![]() ![]()
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO |
![]() |
![]() |