![]() |
#101 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2006
|
![]() Cytuj:
![]() Ale... na początku jak się domyśliłem, że można zabić króliczki i sprzedawać... to sprzedawałem, nie zaglądając do nich, bo nie wiedziałem ze można i że dają takie wspaniałe rzeczy jak meat, zresztą jak odkryłem raty to było to samo ![]() A jak ja się cieszyłem jak dostałem od kogoś rapier, taki zadowolony byłem, że latałem z nim na trolle... co to za potwory były wtedy dla mnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Kraj mlekiem i miodem płynący :)
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rudzik of Jamera
Profesja: Sorcerer
Gildia: Szukam
Świat: Jamera
Poziom: 15
Skille: 16/19
Poziom mag.: 8
|
![]() Jak wyszedłem ze świątyni, to znlazł się kolega, który mnie nauczył jak się gra. Ale po chwili musiał już iść
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2006
Lokacja: br?
|
![]() Moje początki:
-Problemy z drabinką(chyba wtedy robiłem z 10razy new chara) -Nie wiedziałem co to był bag -Nie wiedziałem po co są gp -Podniecałem się jak na mainie zobaczyłem u kolegi dwarven shielda i morning star -Dałem sie nabrac na haker page^^ -Podnieciłem sie gdy nabiłem 10lvl(wtedy to sie hmm zaczynało robic) i prawie sie rozpłakaem gdy odrazu potem mnie ubili. -Gdy miałem 14lvl byłem wesoły że hej -Gdy zaczołem grac knightem na 23lvl miałem skile 35/32 i myślałem że są zarąbiste -Nie wiedziałem jak dojśc do igldji^^ -Nie umiałem używac rope, shovel itp... -Oczywiście zwiedzanie zakątków tibii co sie wiązało z dedami -Gdy mnie zaatakował Hunter myślałem że to jakis gracz, któremu nie pojawiła się czaszka -Myślałem że nie da się dojśc z Carllin do Venore nie zabijaąc Draga I było tego jeszcze iwele.... @EDit I wtedy nie wiedziałem co to jest "mace" i jak zajżałem do słownika to moim oczom ukazało się słowo: buława/gałka muszkatołowa". A obecnie mam 45sorcka i wiedzie mi sie dobrze...
![]() Ostatnio edytowany przez Cedric - 23-06-2006 o 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Stanowice
Profesja: Druid
Świat: secura
Poziom: 41
|
![]() To jak ja zaczynałem gre na rooku nie umiałem zabijać owieczek bo myślałem że one były zywe a tak naprawde to juz nie żyły
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Stan: Na Emeryturze
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() Heh, to było mniej więcej coś takiego : "Co to za shit z g*** grafiką, w to się nie da grać chyba !" Potem dobiero się opamiętałem, ale dziś znów tibii nie lubie sry xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2005
![]() |
![]() Ja kompletnie nic nie umiałem. Ktoś powiedział "kliknij use na kratce" i wszedłem do kanałów. Tępiłem raty do swojej śmierci (nie umiałem sie leczyć) i powtarzałem to.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to było rok temu |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
Lokacja: Bytom
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nerolit
Profesja: Paladin
Gildia: ???????????
Świat: Celesta
Poziom: 15
Skille: 48/30
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() ja na poczontku znalezlem mace zbroje i 10gp w dead chumanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() A ja na początku powiedziałem "co to jest za dziwna gra?"
Potem "co to za głupia i brzydka gra?" Na końcu "po ch** odpalałem takie pier****** dziadostwo, k****? A po godzinie "jak to możliwe, że wcześniej nie dostrzegłem tej wspaniałej gry?" ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2006
Lokacja: Warszawa
Profesja: Druid
|
![]() Hehe opisze moja przygode:
Moja pierwsza postac, nazywala sie jak moje imie i nazwisko. Dobra nie wiem co robic, jestem w jakims dziwnym budynku i jest tam taki Mnich. Ide do przodu i mysle, kto wymyslil taka zwalona grafe. Dobra poszedlem na questa z torchem, nie wiedzialem nawet ze dostalem tego torcha. Nie wiedzialem ze mozna wejsc do kratki i do kanalow, tylko chodzilem na pojedynczy respawn rata tam przy quescie z torchem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To wszystko ![]() A jak odpalilem tibie pierwszy raz, mysl "Omg co za debilna grafika" |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Guest
|
![]() Tak....fajnie powspomunać te stare czasy..
![]() Później jednak się skusiłem. Kumpel pokazał mi gdzie są raty i nauczył mnie bić ![]() Później na drugim lvl odrazu poszedłem na Mino Helli się dziwiłem co sie stao (tak szybko mnie te mino zabiły) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No, to by było na tyle. Teraz, po wielu postaciach na mainie postanowiłem, ze zrobię sobie rookstayera. Gram na Calmerze a mój nick to creaus. Dzisiaj zecząłem expić. Pozdro ! ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Ustroń
Stan: Rookstayer
Imię: Fretka Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Trimera
Poziom: 13
Skille: 18/21
|
![]() A ja kiedys nie wiedzialem jak sie atakuje stworki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2006
Stan: Początkujący
|
![]() Ja jak Byłem początkującym.To myślałem ,że sprzedawca to normalny człowiek ktoy się zamknął ze swoim ekwipunkiem i nie może wyjść.I jeszcze nie umiałem wchodzić po drabinie.I jeszcze chciałem przechodzić na Pacc-ową część wyspy.
![]() Aha i jak nie miałem liny to musiałem sie specjalnie zabijać. Ostatnio edytowany przez cinek$ - 05-07-2006 o 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: Poland/wielkopolska/piła
Stan: Na emeryturze
Imię: :)
Profesja: Elder Druid
Świat: Refugia
Poziom: 000
Skille: 00/00
Poziom mag.: 00
|
![]() pamietacie ten stary system ropania samodzielnie loota..nowlasnie ja tego nie umialem ale to bylo 3 lata temu
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Wievioor
Profesja: Knight
Świat: Danera
Poziom: ~15
Skille: 41/39/\
Poziom mag.: 3
|
![]() Che che, ja na poczatku zaczalem grac i tak:
dobra polaze po miescie zobacze co i jak przeczytalem tutoriale umialem kupowac xD!!!! WOW ZABILEM 5 RABBITOW I ZAROBILEM 10gp i kupilem lopate podjaralem sie tym i w szkole opowiadalem o moich poczynaniach ("po co ci lopata?!") pozniej kumpel powiedzial mi ze sa szczury i na nich mozna expic no to jazda poszedlem gdzie mi kumpel powiedzial(tak go zrozumialem) czyli tam gdzie mozna zdobyc doublet ale tu ciemno(bylem z moim kumplem na privacie) zabilem szczura-wow jaka podjarka w ogole... zdobylem 2 gp hmmm mam club a... a co to jest ten badyl w reku? biore use WOW wszystko sie rozjasnilo podjaralem sie tym ze odkrylem torcha xD potem oczywiscie nie umialem wejsc po drabinie(z kumplem rozmawialem i po 15 min odkrylem jak to zrobic) dowiedzialem sie do czego jest lina od milego goscia ktory mnie ropnal i sprzedal line za 25 gp raz jakis koles sprzedal mi slima za 10 gp i kazal wypic - wylogowalem sie na drugi dzien wszedlem na tibia.pl dowiedzialem sie co to i wylalem - na szczescie pozniej gadalem troche i dowiedzialem sie o tibii i troche sobie pogralem az do 8 leva. Wyszedlem na maina, zostalem knightem i walczylem na cluby(nmialem mace) kumple polecili mi zebym kupil battle hammera - dostalem oferte - za 150 gp ok tylko teraz kompleks... JAK NA TRADZIOE DAC 2 PRZEDMIOTY NARAZ??!! max tego to 100 gp a nie da sie dac 1,5 platynki w 1 kratce... pozniej doowiedzialem s8ie od kumpli jak to zrobic, i kupilem od kogos innego... ostatnia rzecz: kumple powiedzieli mi ze na foldzie(tam gdzie jest fire elemental) jest quest i ze tam nie ma zadnych potworuw i mozna zdobyc sporo wartych rzeczy... ok poszedlem z innym kumplem i zabil nas fire elemental xD troche przydlugie ale mam nadzieje ze wam sie podobalo ![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() He początki były trudne. Kto mnie nauczył w to grać? Ano nauczył mnie ojciec, który mi tą gre polecił. Nie wiedziałem co to quest, item, afk, te wyrażenia. Łatwo mi szło, i pamiętam że rookgard przeszedłem dopiero na 13 lvlu bo nie wiedzialem że jest coś takiego jak Mainland. Potem zrobiłem nową postać i rookgarda przechodziłem w 2 tygodnie
![]()
![]() |
#117 |
Użytkownik Forum
|
![]() Stary nie pamietam juz calkiem mi to wylecialo z glowy to bylo z 2 lata temu..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik forum
|
![]() haha no a ja jak byłem początkujący, nie umiałem chodzić po drabinie i kiedys wlazłem do tej opuszczonej szopy na przeciwko Toma i zeszłem na dół, potem nie umiałem wyjść i robiłem od nowa postać xD Albo pamiętam jak z 2 tygodnie się siedziało na rooku z 2 lvl
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Guest
|
![]() a ja nie wiedziałem co to są raty. Ktoś mi powiedział, że mam iść na raty pomyślałem głupi - ja do żadnego banku po kredyt nie pojde
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Boleslawiec/Sztokholm
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Alliance of Krynn
Świat: Inferna
Poziom: 120
Poziom mag.: 67
|
![]() Hehehehehehehehe jak to czytam to sie malo nie zesikalem ze smiechu xDDDDD
a muj poczatek byl taki ze kolega dal mi 5 lv'a takie nooba ze muglbym nim dedac i w ogule z full eq i kiedys ktos pisal buy katana a ze ja dalem look na jakiegos tam smiecia i pisalo you see catana~to dalem mu ja na trade i odziwo kupil ![]() |
![]() |
![]() |