|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 | |||
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Ech o dofinansowaniu jest ostatni akapit petycji, jako następstwie po uznaniu e-sportingu jako sportu. W petycji chodzi, żeby uznać e-sport jako każdy inny sport, co wtedy poniosło by za sobą konsekwencje dofinansowania:
O to proszą w petycji: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Mielibyście wykazać chociaż kszte szacunku dla prawdziwych sportowców i nie ciągnąć tego tematu......
Ja proponuje petycję w której zjawisko sportu wzbogaciło by swoją definicję o jedno małe stwierdzenie : "Musi dziać się w świecie realnym". |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Guild Wars
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Oerta Fallen
Gildia: Mroczna Armia [MROK]
Świat: Guild Wars: P
Poziom: 20
![]() |
![]() @Up: Tutaj odwaliłeś idiotyczny argument...
"krzte szacunku i zamknąć temat" 1 częścią się nie zgodze ale z drugą tak Krzte szacunku,Ja mam do nich wszytkich szacunek nie ważne czy to są golfiści,hokeiści czy e-sportowcy. Co do zamknięciu tematu to się zgadzam bo on zmierza do nikąd. Widać że każdy pozostanie przy swoim zdaniu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Cytuj:
Poprostu nie moge zrozumiec, ze jakas gowniana gierka moze byc sportem -.- Po za tym sport ma byc zdrowy, a czy lampienie si godzinami w komputer jets zdrowe?Wiem, ze zaraz wszyscy beda na mnie najezdzac, ale to tylko moja opinia. Dziekuje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Wogole wasze myslenie jest coraz bardziej smieszne. Porownujecie wasz e-sport do pilki noznej i gadacie, ze tak nie moze byc. Ale przeciez jak porownam szachy do jakiegokolwiek sportu silowego to i one nie moga byc nazywane sportem;];];] Emilok - mialbys szacunek dla ludzi uprawiajacych gaming i ucichnalbys. Oni w niczym sie nie roznia od pilkarzy, koszykarzy czy innych sportowcow pokroju szachistow czy snookerzystow. I jedni i drudzy maja wlasne zycia, ostro trenuja, maja cel, ROZWIJAJA SIE - co z tego, ze nie w tym samym kierunku, analizuja sytuacje, stresuja sie.? Ze niby pilka nozna poprawia intelekt? Znajdz mi magistra grajacego zawodowo w pilke, ilu takich jest na swiecie? Cytuj:
Nie wspominajac juz o tym, ze NADMIERNA eksploatacja organizmu w takich sportach jak pilka nozna czy maratony tez prowadzi do roznych powiklan na starosc. i ty mowisz o zepsutych oczach?
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 27-06-2006 o 11:48. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Olsztyn
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legendary Souls
Świat: Refugia
Poziom: ^^
Skille: 1337
Poziom mag.: hm
![]() ![]() |
![]() no to wyobrazmy sobie takich "sportowcow" skoro "moze dziac się w swiecie nierealnym" to czemu tibia nie moglaby byc sportem? bedzie wiecej takich ludzi co bija rodzine krzeslem z powodu czegos co istnieje tylko na ekranie
tak, tak wiem ze 'tu chodzi o CS'a" ale to i tak uzaleznia jak jak i inne gry, jezeli nie gra, to sam komputer wciaga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#109 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#111 | |
Born in Hell
![]() |
![]() Cytuj:
Np. Drużynie A został strzelony gol (piłka nożna) po czym drużyna A zaczęła kopać sędziego i bić pięściami. Nie chodzi o CS'a bo jest wiele gier, w których prowadzi się rywalizację, Tibia się do takich nie będzie zaliczać, no chyba że byś wziął tylko walki między ludźmi. Przestańcie myślec, że mówimy to o osobach grających w domach tu chodzi o zawodowych graczy, a wy wkółko ach jestem sportowcem gram w Tibię. Ciekawe co powiecie jak petycja zostanie przyjęta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |||||||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#113 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Modowie, nie zamykajcie jeszcze tematu, jeśli łaska
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ja po swojej stronie mam jeden argument: - E-sport to świat wirtualny. Dla niektórych ten argument jest gówno wart, dla mnie starczy aby obalić kilka innych. Dlaczego? Dlatego, że ostatnio coraz częściej wszystko jest cybernetyzowane. Kiedyś ludzie przestaną ćwiczyć grać w piłkę nożną, bo będą mogli grać sobie w FIFE 2037 i zarobić na tym i tak dużo kasy. Po co mają się męczyć, kontynuować mordercze treningi, jeśli dużo mniejszym nakładem pracy będą mogli pograć w symulację(a powiedziałbym nawet imitację ;P) swojej dyscypliny na komputerze, wygrać wirtualny turniej i zdobyć rzeczywistą nagrodę? Wam może się zdawać, że wyolbrzymiam. Według mnie jest to bardzo prawdopodobne, dlatego mowię NIE.
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pozatym ale popieramy sie FAKTAMI, albo GDYBAMY. Gdybania nie poprzesz argumentami Zreszta gra w symulacje nie zastapi prawidzwego treningu. I niektorzy ludzie nie zrezygnuja z wysilku fizycznego. Gdyby mieli - juz dawno pogrywaliby w FIFE. Pragne zauwazyc, ze juniorzy mlodsi wielu zespolow nie dostaja za mecze kasy, ale jednak chodza na treningi i graja w meczach. Czemu nie w FIFE?
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 27-06-2006 o 13:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 27-06-2006 o 13:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Born in Hell
![]() |
![]() Świat się rozwija i tego nie zatrzymasz, takie jest prawo postępu. Sport dzieli się na fizyczy i umysłowy i tak zapewne pozostanie.
Keel chyba nie zdajesz sobie sprawy ile jest osób interesujących się zawodami w gry komputerowe na świecie, nie jest to poprostu nagłaśnianie przez media. Ale czasami na progamie Hyper można obejrzeć takie imprezy. Moje zdanie: Rozwijaj się wraz ze światem albo zostań przez niego zniszczonym. Ostatnio edytowany przez DDoS - 27-06-2006 o 13:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 27-06-2006 o 13:30. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pozatym nie odpowiedziales mi na pytanie: co robi masa juniorow i mlodzikow grajacych w pilke za DARMO, zamiast siedziec w domu i pykac w fife?
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 27-06-2006 o 13:34. |
|
![]() |
![]() |