|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#102 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() @up
Dokladnie. Dokladnie jak walnal ja w centrum. A ja nadal jestem za tym zeby odebrac prawa do technologi jadrowej(jzeli ona takie a) Korei i wyslania tam inspektorow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Arbalest - broń atomowa nie jest aż tak potężna. To znaczy taka broń, jaką Korea może mieć - bo na pewno nie mają nic bardzo potężnego, dopiero odkrywają te bronie (pierwsza amerykańska bomba zniszczyła jedynie miasto, nie całe - rozłożone na kilkudziesięciu czy ilu tam wyspach - państwo). Swoją drogą ponoć Korea uznała nałożenie na nią sankcji za wypowiedzenie wojny.
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: Hez-Hezron
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 74
Skille: 98/50
Poziom mag.: 16
|
![]() Uuuła ognisty temat
![]() A załóżmy wysztrzelą 1 atomówkę (na więcej ich niestać ![]() W nato bądź innych organizacjach zapanował chaos,dzielni amerykanie wysłali 100 milionów Herkólesów(samolot transportowy) 1mld żołnieży oraz innych pojazdo-maszyno-bombo podobnych rzeczy.Przy okazji podbili 3 państwa i rozbili 3 siatki terrorystyczno-narkotykowe.W organizacjach dalej chaos.W 598 minut po ataku żółtków amerykanie zajeli pół świata a w drógie pół przez przypadek wysłali wszystkie swoje rakiety oraz promienie gamma sramma.Potem przyleciał Kapitan Żbik i uratował świat. I tak oto atomowa siła atomówek została pokonana przez Żbika... To była ironia-uważam że w tak powarznym temacie potrzebna jest dawka humoru(musiałem się wypowiedzieć więć napisałem cokolwiek żeby zaistnieć) Ci którzy nierozumieją żartu radze udać się do sklepu na rogu i go poszukać w regale z rupieciami. NARQA
De las glorias deportivas Que campean por Espana Va el Madrid con su bandera Limpia y blanca que no empana. Club castizo y generoso Todo nervio y corazon Veteranoz y noveles Veteranoz y noveles Miran siempre sus laureles Con respeto y emocion. Hala Madrid, hala Madrid Noble y belico adalid Caballero del honor. Hala Madrid, hala Madrid A triunfar en buena lid Defendiendo tu color Hala Madrid, hala Madrid, hala Madrid. <....> Viva MADRIT |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gdyby nie przyjeli by nato. To ja juz nie wole myslec co sie stanie z ta biedna Korea ;p To cale 28 panstw jak sie nie myle by mieli na karku. XD (i jeszcze wiecej?)
Moge sie mylic, ale czy kraje, ktore wygraja wojne nie maja prawa kontrolowac to co sie dzieje na swiecie? ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Janek:
I własnie po to Korea tworzy Bombę atomową. By móc powiedzieć "No spróbójcie dokonać inwazji" A Poza tym - nie można byc w pełni pewnym co Korea posiada, a co nie. I na jakim to jest etapie - takie rzeczy to mgoą być tylko domysły. A co, jeżeli ich nie doceniamy? ![]() Zazwyczaj najgorsze rozróby się robią od niedocenienia rpzeciwnika. Ot takie niemcy chciały sobie zrobić Blitzkriega...
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Sven - albo i więcej ;S
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @Gremlin
Ale wykład... ![]() Jeżeli chodzi o wojny USA to ja nawet nie wybrałem historii jako przedmiot, więc działam na tym co zasłyszałem, niemniej dzięki za naprostowanie. Cytuj:
![]() |
![]() |
#111 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytując z Wikipedii: Kilogram plutonu-239 może wyzwolić taką energię jak wybuch 20 000 ton trotylu. Nie wiem, czy 1 kg mógłby sam wybuchnąć, ale byłby silniejszy od Little Boy'a. I walizka ważąca 30 kg to nie jest jeszcze nic wielkiego, zapewne taki generał nie chodził sam, i ktoś nosił walizkę za niego... nie wiem, czy z tymi walizkami to prawda, ale 'gdzieś czytałem' o tychże (jednak źródła nie jestem w stanie podać, bo po prostu nie pamiętam). Ogólnie jednak się z Tobą, Gremlin, zgadzam [ale naucz się pisać OM zamiast Ą (NiemcOM etc.) xD]
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() tylko zeby Poludniowa w spokoju zostawili bo calkiem fajny kraj ..
![]() |
#114 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
|
![]() Oświece wa: Stany Zjednoczone posaidają 30 tysiecy rakiet miedzykontynentalnych uzbrojonych w głowice atomowe i gotowych do wystrzelenia w ciągu około 5-15 min max. Teraz z tego co podają obce agencje wywaidowcze i skruszeni pracownicy agencji posiadaja oni okoł 1 tysiąca głwoic wodorowych znacznie potęzniejszych od "bomby cara" o sile szacowanej na 170-200 MG ton trotylu co jest niewyobrazalnym BUM!
Aha i jak sami wiecie bombe można zrzucić z samolotu wystrzelic na rakiecie lub z okrętu nawodnego lub podwodnego. Ale wodorowe tylko i wylacznie z samolotów. Powód? Za duza masa rakieta musiala by byc rozmiarów Saturn 5 zeby to wyniesc an drugi kontynent. Teraz co ma Korea: Pare stateczkow do obrony wybrzeza z czasow ZSRR. Okolo 13 tysiecy dzial artyleryjskich tyle co Chiny ale w wiekszosci przestarzale. 6-9 tysiecy czołgów ktore moga zostac rozwalone przez amerykanskie reczne wyrzutnie rakiet. Troszq samolotow (dokladana is zacowana liczba nieznana) ktore nie sa zbyt nowoczesne ale maja chyba MiG 21 i z najnowszych to pare rosyjskich Su. Okolo 4 miliony zolnierzy wyposazonychw karabiny AK ktorzy staconuja w wiekszosci na granicy. Pare rakiet Taepong 2 ktore sa rozwinieciem amerykanskich SCUDów. Egipt im te okolo 200 rakiet sprzedal.Ich rakeita miala doleciec na alaske wpadal do morza troche za korea wiec....chociaz przez japonie to cos jakims cudem przelecialo. Kto wygra? Odp brzmi Wujek Sam. Jedna zablakana rakieta koreanska ktora uderzy w jakas wies an zachodznim wybrzezu i amerykanskie niewidzialne dla radarów (no mzoe po otwarciu luków bombowych) B-2 albo F-117 Nighthawk zrzuca an Phenian wodorowa bombke i na ich kompleks badawczy a z poludnia ruszy amerykansko-koreansko-japonska ofensywa a z polnocy ruscy i chinczycy wbija im noz w plecy. Zbierze sie rada bezpieczenstwa ONZ kraj sie podzieli miedzy zwyciezcow a Kimajak rpzezyje psotawi przed miaedzynarodowym trybunałem jak w Norymberdze tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Łodź
Poziom: 65
|
![]() Cytuj:
Oj oj 30 tys rakiet ataomowych? Pomylilo si cie chyba z jakimmis ciezszymi balistycznymi 30 tyus rakiet wystrzelic? w 10-15 min? watpie zeby mieli 30 tys rakiet atomowych... bo przeciez nie poleca tam 30 tys amolotow....Jeszcze trzeba zwrocic uwage na koszt takich operacji to nie irak gdzie ci wyskoczy 20 buntownikow z aksami.... I na wypadek wojny oczywiscie pojada tam...POLACY.... Ostatnio edytowany przez Kasztaniaczek - 29-10-2006 o 06:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can
|
![]() Tylko że Rosjanie mają mózg i zalezy im na kontaktach międzynarodowych.
![]() |
![]() |
#117 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Uwazaj, ze Chiny i Rosja pomoga im. A jeszcze bardziej, ze uzyja tej bomby wodorowej.. To nie 2 wojna swiatowa, ze mozna by zniszczyc 1 milion ludzi, z ktorych tylko 1 jest winny. Jakby Ameryka wysadzila choc mala bombe atomowa mialaby niezle przesrane od spoloczenstwa itp. Predzej juz wysla agentow jakies oddzialy lub jak najwyzej wojsko. Niesadze by Ameryka zaczela nawalac w cywili bombami wodorowymi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Dobrze wiecie że Koreji chodzi o to, żeby jej obywatele myśleli, że oni maja najlepszą broń jądrową.A z tego co słyszałem, to prawdopodobnie tej całej próby w ogóle nie było...to tylko trzeńsienie ziemi w okolicach Japonji które było odczytane w bardzo sąłbym stopniu na wyspach Fenian, i miało moc podobną do wybuchu bardzo słąbej bomby jądrowej co wykorzystał Kim Jong Jl któryś tam.
Nie zapominajcie o tym, że przecież nadal wielu wysoko postawionych urzędników i wojskowych to zwolennicy dawnego ustroju...a oni nie zawachali by się użyć takiej broni.
*** † Jarosław Krasuski (1974-2007) *** Może wstawisz mi notkę ? *** Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Uther92 - 29-10-2006 o 16:20. |
![]() |
![]() |