Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-11-2007, 23:45   #1201
Adow Adan
Użytkownik Forum

Adow Adan's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Brzezie

Profesja: Elite Knight
Gildia: Jest
Świat: Honera
Poziom: 82
Skille: 80/73
Poziom mag.: 6
Adow Adan ma numer GG 7709842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -Adam90- Pokaż post
Co oni zrobili Duza mikstura za 435 GP to ja nie wyrobie moim knightem z kasa !!!!!! a po drugie to jak padnie tutor na tescie to traci lvl
A masz chociaż ten 80 lvl żeby móc używać Great Life Potion? Bo one są od 80 lvl ... , Jeżeli masz to z kasą na takim lvl'u powinieneś na huntach spokojnie wyjść na + .

panie Up@

Jak dla mnie to niezła balansacja , spodziewałem się czegoś lepszego(troche mniej pogorszeń Knighta) ale w sumie nie jest tak źle.
IP:77.79.210.73:27199
Hasło:klan

Nie toleruje Noobow z Honery ....

Cytuj:
"Gdyby te dzieci neo postawić jedno na drugim, ostatnie 'łupło' by główką w słońce..."
Adow Adan jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-11-2007, 00:06   #1202
Bajsyndzer
Użytkownik Forum

Bajsyndzer's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2007
Lokacja: wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Abasidius
Gildia: Gold Breams
Świat: Arcania
Poziom: 67
Skille: 72/70
Poziom mag.: 5
Send a message via Skype™ to Bajsyndzer
Domyślny

No, wg mnie tez bedize calkiem niezle. Na pewno bedzie ciekawiej w tibii. Szkoda tylko ze te potiony 80+ sa takie drogie, ale w sumie najtem i tak sie szybko z kasa leci. Teraz chyba postacie beda najlepiej zbalansowane niz dotychczas
Bajsyndzer jest offline  
stary 21-11-2007, 00:11   #1203
Psycho-Tata
Użytkownik Forum

Psycho-Tata's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Chodzież

Imię: Kams
Gildia: Inshon
Świat: Furora
Psycho-Tata ma numer GG 5660601
Domyślny

@up
Magowie i druci zbalansowani wobec palkow i najtow? nie sadze...
stary 21-11-2007, 00:19   #1204
Nightmare2
Użytkownik forum

Nightmare2's Avatar

Data dołączenia: 23 10 2007
Lokacja: znajdz mnie

Imię: Bad Boy
Profesja: Elder Druid
Świat: zaswiaty
Domyślny

wg mnie kazda prof.bedzie mniej wiecej sobie rowna wiec nie narzekajcie
Nightmare2 jest offline  
stary 21-11-2007, 00:29   #1205
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Valariazz Pokaż post
No cóż. Szykuje się żałosny update... patrząc na to co widać teraz - na "balansacje" profesji aż żal mi dupe ściska ... nie wiem dlaczego, ale jednak nie jestem zdziwiony. Fakt, kiedy pojawiło się pierwsze info na temat "balansacji" myślałem że CipSoft wszystko sobie dokładnie przemyślał i zmierza w dobrym kierunku. Potem jednak naszła mnie następne myśl - "chociaż wszystko wygląda tak pięknie, pewnie znów wcale takie piękne nie bedzie". I co ? To wszystko widać w tym temacie ! Czy rycerze są zadowoleni z nadchodzącego update? NIE ! CipSoft nie osiągnął swojego celu ponieważ gracze nie sa zadowoleni. Myśle że owy CipqąSoft powinien pójść po rozum do głowy i wreszcie zwrócić uwagę na bardzo ważna rzecz - NASZĄ OPINIĘ, bo wydaje mi się że wprowadzając zmiany wcale nie zwracają uwagi na nas. Dopiero później zauważają nas i zmieniają następne rzeczy w następnym update zamiast wszystko załatwić od razu. Ile jeszcze updatów czeka na nas żebyśmy wreszcie poczuli się (wszyscy, nie tylko knghci) szczęśliwi?
Zeby zaczerpneli cos z naszej opinii to musieli by sluchac 150 + lvl bo juz widze co by sie dzalo jakby sluchali 11 palladynow.

@down
Glos graczy przed 70 lvl nie powinien sie wogole liczyc.(Moj takze bo w tą gre juz nie gram nie ma po co ; ) )

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 21-11-2007 o 01:22.
Salarigoth jest offline  
stary 21-11-2007, 01:15   #1206
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
No cóż. Szykuje się żałosny update... patrząc na to co widać teraz - na "balansacje" profesji aż żal mi dupe ściska ... nie wiem dlaczego, ale jednak nie jestem zdziwiony. Fakt, kiedy pojawiło się pierwsze info na temat "balansacji" myślałem że CipSoft wszystko sobie dokładnie przemyślał i zmierza w dobrym kierunku. Potem jednak naszła mnie następne myśl - "chociaż wszystko wygląda tak pięknie, pewnie znów wcale takie piękne nie bedzie". I co ? To wszystko widać w tym temacie ! Czy rycerze są zadowoleni z nadchodzącego update? NIE ! CipSoft nie osiągnął swojego celu ponieważ gracze nie sa zadowoleni. Myśle że owy CipqąSoft powinien pójść po rozum do głowy i wreszcie zwrócić uwagę na bardzo ważna rzecz - NASZĄ OPINIĘ, bo wydaje mi się że wprowadzając zmiany wcale nie zwracają uwagi na nas. Dopiero później zauważają nas i zmieniają następne rzeczy w następnym update zamiast wszystko załatwić od razu. Ile jeszcze updatów czeka na nas żebyśmy wreszcie poczuli się (wszyscy, nie tylko knghci) szczęśliwi?
Nigdy, powtarzam nigdy! wszyscy nie beda zadowoleni... To jest po prostu niemozliwe. Po upadach cip wypuszcza sonde z pytaniem o opinie, czy sie podoba... I jakos wiekszosc akceptuje zmiany. A protesty w tym temacie? Najglosniej krzycza po prostu przeciwnicy. Zawsze tak bylo.
stary 21-11-2007, 03:37   #1207
Ola_Petrov
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: Bialystok

Stan: Początkujący
Imię: _
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Domyślny

1 pytanie tibia.pl to oficjalna strona? Jak tak to chcialem powiedziec tyle szczerze h*j mnie to obchodzi ze ktos jest niecierpliwy i nie moze sie doczekac zeby sie dowiedziec co bedzie po upie...bez przesady tacy wielcy tutorzy ktorzy mieli zakaz sie tym chwalic a jednak postapil wbrew reguł..tyle

Agressiv!
Ola_Petrov jest offline  
stary 21-11-2007, 08:29   #1208
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

-.- powtarzam po raz kolejny

TEN TEST SERVER MA NA CELU TESTOWANIE BALANSACJI POSTACI !!

zauważcie że w tym ts nie ma:
nowych terenów
nowych npc
nowych questów
ITD.
Więc narazie nie ma co robić paniki CipSoft zaprosił tutorów aby przetestowali nową balansację i ewentualnie zgłaszali swoje uwagi na temat tej balansacji. ! !
stary 21-11-2007, 08:49   #1209
Ateveo
Użytkownik Forum

Ateveo's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2007
Lokacja: Włodawa

Ateveo ma numer GG 9972300
Domyślny

Cytuj:
No, wg mnie tez bedize calkiem niezle. Na pewno bedzie ciekawiej w tibii. Szkoda tylko ze te potiony 80+ sa takie drogie, ale w sumie najtem i tak sie szybko z kasa leci. Teraz chyba postacie beda najlepiej zbalansowane niz dotychczas

Ale czy Ty nie rozumiesz że to był test serwer? Sprawdzali jak to będzie. Ceny mogą być mniejsze. Kiedyś na test serwie Aol kosztował 10k a normalnie 50k.. Myślę że obniżą ceny tych potionów
Ateveo jest offline  
stary 21-11-2007, 08:54   #1210
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ateveo Pokaż post
Ale czy Ty nie rozumiesz że to był test serwer? Sprawdzali jak to będzie. Ceny mogą być mniejsze. Kiedyś na test serwie Aol kosztował 10k a normalnie 50k.. Myślę że obniżą ceny tych potionów
assasin star z poczatku mial 85 ataku i walil po 450 w ludzi xD
krzysheak jest offline  
stary 21-11-2007, 09:07   #1211
psyhopatka
Użytkownik Forum

psyhopatka's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Knurów

Imię: Artix-pal
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Eternus
Świat: Elera
Poziom: 102
Skille: 88/69
Poziom mag.: 20
Domyślny

Danie tańszych mikstur knigtom i normalnej vity palkowi (o spearach już nie marze , ale dobrze że dostawili na 3 sqm) i balansja będzie dobra.
Jeszcze by było lepiej jak by bronie sie gemami zaklinało by ktoś je wreszcie kupował.
stary 21-11-2007, 09:51   #1212
Elitek70
Użytkownik Forum

Elitek70's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2007

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 70+
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Ja mam 44 knighta i malo kasy wiec moge miec problem . Zanim dobilbym 80lvl to bym pewnie tracil kase na srednie lifefluidy i pozniej mialbym problem z kupnem najlepszych, ale nic, jakos wyrobie - przynajmniej tak mysle
Elitek70 jest offline  
stary 21-11-2007, 10:50   #1213
atari
Użytkownik Forum

atari's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007

Profesja: Knight
Gildia: Ad Infinitum
Świat: Celesta
Poziom: 105
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miłosz Pokaż post
/up\
Jakbyś nieopowiadał mu kłamstw to może by ci koleś uwierzył... Najsłabszy potion od 50 lvla i leczy 100hp, skąd ty te info wziełeś? >.>
Do kretynie, do 50lvl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adiq90 Pokaż post
Jakbyś czytał uważnie parujonca kupo to byś zauważył, że jest tam "do 50 lvla" Chyba że zedytował

@offtop
Ciekawe czy mnie skojarzysz Kamyk Dark Druid xD Może teraz? Wiem wiem smierdzisz kupom
Edytowałem zeby dodac PS xD
Exorin nie umie czytać i smierdzi kupa
70lvl
80lvl
90lvl
100lv
80/80
7mlvl na arenie
Poi z securum. thx ;*

Best Hit przed Update 2007: 193 z Giant Sworda

Best Hit po Update 2007: 327 z Mistic Blade

Best solo
: Demon, Behemot, Hydra,Warlock.

Ostatnio edytowany przez atari - 21-11-2007 o 10:55.
atari jest offline  
stary 21-11-2007, 11:15   #1214
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów

Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bajsyndzer Pokaż post
najepsza balansacje byla za czasow gdy nie byo wandow i szybkiej many czyli tak 7.5 w dol
03:44 Icarus Grimm [7]: and see ya tomorrow
03:44 Vivienne De Marco [100]: what see?
03:44 Icarus Grimm [7]: lol
03:44 Icarus Grimm [7]: see you tomorrow
03:44 Icarus Grimm [7]: ??
03:44 Vivienne De Marco [100]: what i see?

Misiuuu jest offline  
stary 21-11-2007, 11:31   #1215
Guber07
Użytkownik Forum

Guber07's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2007

Imię: Guber
Świat: Danera
Poziom: 120
Domyślny

nowy up date moglby byc gdyby niezmieniali leczenia bo bylo dobrze to niewiem po co zmieniaja teraz sorc vs knight na tym samym lvl to wiadomo z eknight niema szans nawet uciec :/
Guber07 jest offline  
stary 21-11-2007, 12:08   #1216
Dudziu07
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 11 2007

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Gotti
Świat: Menera
Domyślny Wazne

Witam, mam takie pytanie co do sd po update. Zrobilem sobie 100 bp sd i nie wiem wlasnie czy oplaca sie isc teraz na demki czy po upie i czy te runki moje beda 3 razowe czy dopiero sd ktore zrobie po upie beda 3x. Jak ktos wie piszcie. Z gory thx
Dudziu07 jest offline  
stary 21-11-2007, 12:49   #1217
Buszman
Użytkownik Forum

Buszman's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2007
Lokacja: Rzeszów

Profesja: Paladin
Świat: Saphira
Domyślny Palek?

Hmm, a ja sobie myślę, że fajnie palka przypakują. Może i będzie zbyt silny ale to fajnie xD. Po za tym wg. mnie update zapowiada się ciekawie, nawet bardzo. Cipsoft zrobił teraz wielki krok ku balansacji, ciekawe czy w dobrą stronę ;>.

Pozdrawiam

Ps. Dajcie więcej ss'ów z palkiem

Ostatnio edytowany przez Buszman - 21-11-2007 o 13:04.
Buszman jest offline  
stary 21-11-2007, 13:26   #1218
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Valariazz Pokaż post
A ja widzę tylko jedną żałosną rzecz. Ciebie. Masz 131 poziom, zrobiony na neranie, pewnie po upie. I już płaczesz, że będzie do dupy tak? Ja też gram rycerzem i ten update mi się podoba, choćbym miał jechać na samych exurkach on mi się podoba. Wielu spyta dlaczego? A to dlatego, że każdy UPDATE to jest coś nowego co dodaje tej grzej tajemniczości i itp. to jest ważne, a nie to czy ja będę expił i wbijał 4kk expa rycerzem czy będę wbijał 500k.
Sory za wyrażenie, ale szczerze koło dupy mi lata POZIOM.
Przestańcie się ludzie żalić, skoro nawet nie wiecie jak UPDATE wyglądać będzie gdy wejdzie na RL TIBIE.
Test Server jest po to by sprawdzić czy balansacja jest dobra.
Ceny potionów są takie, ale zauważmy, że w letnim upie gdy był test server. Assasin Stary miały 90 atk i biły takie hity, że szok, a potem zostały zmienione. Ceny potionów i ich uleczalność też zostaną pewnie zmodyfikowanie, także nie płaczcie.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline  
stary 21-11-2007, 13:36   #1219
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Mi sie tez upade podoba. Oczywiscie, nie wszystko, lecz nie musi byc idealnie.
mam 50 ek (na tescie 49). I jakos wole grac na tescie. Fakt, ze nie nadazalam z leczeniem na arenie przy split of water, ale mi sie podobalo. I nie narzekam... Bo po co?
Nawet nowy mieczyk dla siebie znalazlam..
Teraz czekam tylko na nowe domki i tereny, bo to mnie najbardziej interesuje.
stary 21-11-2007, 13:38   #1220
Pat_o.O
Zbanowany

Pat_o.O's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2007
Wpisy bloga: 1

Imię: PatusieQ
Profesja: Paladin
Świat: Pacera ;*
Poziom: 30
Skille: N/C
Poziom mag.: 8
Domyślny ;)

Mam jedno pytanie. Czy czary typu exori vis,flam,mort,tera i frigo beda na odleglosc? Jedni mowia ze beda jeszcze inni ze nie, wiec juz sam nie wiem jak to jest. Jezeli tak to na jaka odleglosc beda bily te czary.

A co do tych klucacych sie: Kiedy pojawil sie summer update ja expilem i expie nadal lecz juz z niecierpliwoscia czekam na upa
Aha i jeszcze jedno: Wie ktos kiedy bedzie update?

Pozdrawiam Pat~
Pat_o.O jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania