Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 04-12-2007, 22:44   #121
Maelion
Użytkownik Forum

Maelion's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Pakuńcza

Stan: Na Emeryturze
Imię: uevoli
Profesja: Druid
Świat: Antica
Poziom: 109
Poziom mag.: 81
Maelion ma numer GG 7678822
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post

Obecnie druid jest troche slabszy od maga (wedlug sond na Tibia.com).
Po update zdecydowania wiekszosc czarow nie zostaje jako tako usunieta tylko zastapiona ich odpowiednikiem w innym zywiole, i tak np. druid straci GFB, ale w zamian za to zyska czar dzialajacy dokladnie tak samo zadajacy obrazenia od ziemi.
Jesli chodzi o wieksza ilosc ladunkow na runach... to przeciez i tak runy glownie sie kupuje a nie robi samemu, wiec co za roznica jaka profesja moze je robic?

Ee? Pomysl dalczego ludzie robili drutów... bo chcieli sami je robic a nie kupowac.
BTW czy zna ktos ile bedzie strzałow z tych run LODU i ZIEMI. Bo skoro zmienią GFB Druidowi na np. Ziemny do bedzie tez 2x w runie, a w Lodowym HMM 10x?
PS: ile Sio Drutowi bedzie brało po Upie, bo jesli ma brac mi 2 manasy to troche dziwne.
Na te dwa ostatnie pytania prosiłbym zeby ktos mądry odpowiedział.
Maelion jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-12-2007, 10:15   #122
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wux Pokaż post
a nie przyszło ci na myśl że jak by dwie osoby włączyły się do tego expienia to było by szybciej i taniej, więc nie wiem co za idiota będzie brał na siebie takie potwory mając takie waste...
Oj wielu jest takich. Sam paru znam, np. mi kolega blokował GSy na POHu, choć straszny miał waste. Nie wspominając o paru maniakach, biorących 40-50 lvle i blokujących im demony. Za mało znasz ludzi.
Cytuj:
Po 1 to FACC i tak mają dużo, po za tym FACC w tym upie dostaną: nowe runy, potwory i rozszerzone tereny do expienia, niestety nie umiesz nawet poszukać.
No co takiego ma FACC? 17 534 sqm zasranych lasów i polanek, z czego 1/10 to expowiska? Takie argumenty to sobie w dupę wsadź i kijem ubij, bo pieprzysz od rzeczy. A teraz powiedz mi - gdzie może expić sobie np. 150 Elite Knight bez PACCa? PoH waste, MotLS też waste... (chyba, że z paroma shooterami. co na dłuższą metę się nie opłaci) nowe runy mówiłem, potwory - prawdopodobnie zrobią tak, jak z wampirem - pojedynczy resp Cyclops Smitha pod DTD, ewentualnie parę Troll Championów. Nie mogę się doczekać...
Cytuj:
FACC jest tylko zachętą do kupna PACC a o ile mi sie wydaję to FACCe i tak mają całkiem duże tereny, one cię powinny zachęcić do kupna PACCa jeśli ci mało to kup PACCa lub przestań grać…
Chrzanicie, obywatelu, chrzanicie. 90% z tej "zachęty" to pieprzone ozdóbki, w stylu masy domków, lasów, polan, gór, z czego większość po upie będzie się różniła tym, że będą sobie tam hasały wiewiórki - czyli kolejna ozdóbka. A skoro FACC ma duże tereny to powiedz mi, czemu narzekam? Jakby były NAPRAWDĘ duże te tereny, tobym nie miał na co. A tak to w półtora miecha z kolegą złaziłem całą mapę dla FACC, (a większość z tego czasu siedziałem pod depo i gadałem z kumplami) a on sam na PACCowej siedział pół roku i dalej jej nie znał. Wg. ciebie zachętą jest tekst typu: "Kup bo inaczej masz przerąbane!"? Dziękuję za taką zachętę... a co do "kup PACCa lub przestań grać" - innej alternatywy nie widzisz? Poza tym już około 2 lata nie gram na Mainlandzie, (a od roku w Tibię) bo czekam, aż znormalnieje - więc z takimi tekstami wara. Marnujesz tylko miejsce na forum.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)
Dark Alphadron jest offline  
stary 05-12-2007, 13:12   #123
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Alphadron Pokaż post
Oj wielu jest takich. Sam paru znam, np. mi kolega blokował GSy na POHu, choć straszny miał waste. Nie wspominając o paru maniakach, biorących 40-50 lvle i blokujących im demony. Za mało znasz ludzi.
no widzisz ale wszyscy w drużynie mieli jakaś role kolega blokował a ty waliłeś i po to jest ta nowa funkcja, żeby teraz twój kolega zamiast wastować i gówno z tego mieć też dostawał expa sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie.

Cytuj:
No co takiego ma FACC? 17 534 sqm zasranych lasów i polanek, z czego 1/10 to expowiska? Takie argumenty to sobie w dupę wsadź i kijem ubij, bo pieprzysz od rzeczy. A teraz powiedz mi - gdzie może expić sobie np. 150 Elite Knight bez PACCa? PoH waste, MotLS też waste... (chyba, że z paroma shooterami. co na dłuższą metę się nie opłaci) nowe runy mówiłem, potwory - prawdopodobnie zrobią tak, jak z wampirem - pojedynczy resp Cyclops Smitha pod DTD, ewentualnie parę Troll Championów. Nie mogę się doczekać...
jak ty chcesz expić do 150 lvlu bez PACCa to powodzenia z samego założenia jest to głupota bo po co mam kupować PACC skoro mogę sobie na FACCu dobrze expić na takim lvlu. jak już mówiłem to FACC to tylko zachęta, a jak ty grasz na światach gdzie jest tłum ludu to twój problem. Jeżeli chodzi o nowe potwory to nie chce mi się ci tłumaczyć co dostana FACCe poczekaj na update i zobaczysz, zapewniam cie to nie będzie pojedynczy resp Cyclopsa Smitha...

Cytuj:
Chrzanicie, obywatelu, chrzanicie. 90% z tej "zachęty" to pieprzone ozdóbki, w stylu masy domków, lasów, polan, gór, z czego większość po upie będzie się różniła tym, że będą sobie tam hasały wiewiórki - czyli kolejna ozdóbka. A skoro FACC ma duże tereny to powiedz mi, czemu narzekam? Jakby były NAPRAWDĘ duże te tereny, tobym nie miał na co. A tak to w półtora miecha z kolegą złaziłem całą mapę dla FACC, (a większość z tego czasu siedziałem pod depo i gadałem z kumplami) a on sam na PACCowej siedział pół roku i dalej jej nie znał. Wg. ciebie zachętą jest tekst typu: "Kup bo inaczej masz przerąbane!"? Dziękuję za taką zachętę... a co do "kup PACCa lub przestań grać" - innej alternatywy nie widzisz? Poza tym już około 2 lata nie gram na Mainlandzie, (a od roku w Tibię) bo czekam, aż znormalnieje - więc z takimi tekstami wara. Marnujesz tylko miejsce na forum.
Widzę alternatywę, myślisz że od zawsze miałem PACCa? O tusz musze ci rozczarować 80% mojej gry, to gra bez PACCa i umiem sobie znaleźć miejsce do expienia podać przykłady? po za tym jak by były NAPRAWDĘ duże tereny to po co kupować PACCa zrozum że tibia się zmienia a Cipsoft to nie fundacja charytatywna i chcą sobie po prostu porządnie zarobić...

PS: skończmy już tą kłótnię bo widzę że ty mnie nie rozumiesz i ja cie nie zrozumiem więc ta kłótnia jest bez sensu…
stary 05-12-2007, 15:10   #124
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patrickus Pokaż post
No właśnie dlatego byłaby to niespodzianka. Specjalnie CipSoft by tak napisał, żeby zrobić graczom surprise'a. O jaaaa...
n/c jak tam update? ...
Articuno jest offline  
stary 05-12-2007, 15:17   #125
Paramorefan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 12 2007

Domyślny update

ej a moze oni chca nam zrobic niespodzianke i mowia ze nei bedzie dzis up a bedzie xDD
Paramorefan jest offline  
stary 05-12-2007, 16:09   #126
gosc_tibia_pl
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 11 2007

Domyślny

Cytuj:

A teraz powiedz mi - gdzie może expić sobie np. 150 Elite Knight bez PACCa?
To ja nie wiedziałem, że bez pacca można mieć promocje. Dzięki za info.

Ludzie, to tylko gra! Musicie w nią grać? Ktoś wam każe?
Przed większością poprzednich update'ów masy osób pisały na tym forum, że jak tak zrobią to nie bedą grały...Ale grają dalej. Każdy z was kto gra dla przyjemności bedzie grał dalej. Ci co nie grają dla przyjemności tylko z powodu jakiejś "mani" bądź tego, że to ich nałog, to w przyszłości bedą wdzięczni niebiosom za to, że ten update był dla nich skopany. Tera kwestia pacca. Posiadacz PACC płaci, posiadacz PACC kożysta...Proste? Niby tak ale dla niewielu...

NIKT WAM NIE KAŻE GRAĆ

Ostatnio edytowany przez gosc_tibia_pl - 05-12-2007 o 16:16.
gosc_tibia_pl jest offline  
stary 05-12-2007, 17:26   #127
toma0071
Guest

Domyślny

Kiedy będzie można grać w TIBIE ??????

stary 05-12-2007, 18:01   #128
V_E_G_E_T_A
Użytkownik Forum

V_E_G_E_T_A's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Głuchołazy

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 82/68
Poziom mag.: 15
Evul Ave...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aqiet Pokaż post
@wszystcy co narzekają że FACCE mają za mało
jeśli chodzi o moje zdanie to servery powinny mieć limit graczy facc, np ~200, i potem już tylko paccy wpuszczać i tyle...
A nie lepiej 0? Przecież są serwery wyłącznie dla posiadaczy płatnych kont.

@
Dark Alphadron ma sporo racji. Pacc powinien być jedynie ułatwieniem gry dla tych, którzy chcą tego ułatwienia, a nie warunkiem, który musi spełnić każdy w przypadku gdy chce osiągnąć troszkę więcej niż 30 lvl. Lub gdy chce sobie poexpić. Jak człowiek, tak normalnie... zamiast zastanawiać się kilkanaście razy dziennie nad tym, w których miejscach prawdopodobnie może być mniej ludzi niż w tym, w którym stwierdził, iż 10 osób w ciasnej jaskini to troszkę za dużo jak dla niego i powinien poszukać lepszego miejsca, w którym być może będzie 9, a jak się poszczęści to i 8 osób, w lokacji o podobnych rozmiarach!! (z czego i tak 1/4 to boty )

Tak na serio to chyba każdy dureń jest w stanie pojąć, że dla Cipsoftu liczy się już tylko kasa. Mają gdzieś problemy osób, które nie płacą. Odstawiają jedynie szopkę dodając coś tam dla Facc'ów podczas aktualizacji gry. Wmawiając dodatkowo maluczkim, że Facc jest dla nich niesamowicie istotne. Prawda jest inna. Założę się, że nieraz przez puste łby twórców tego shita jakim bez wątpienia jest Tibia przeszło przez myśl "Facc? Powinni się cieszyć, że w ogóle mogą grać!" i założę się, że omawiali niejednokrotnie plany na przyszłość, w których Tibia miała by się odizolować od Facc lub ograniczyć, a nawet zablokować im dostęp do gry.

~~~~~~Przejrzyjcie na oczy, ludki!~~~~

Ostatnio edytowany przez V_E_G_E_T_A - 05-12-2007 o 18:08.
V_E_G_E_T_A jest offline  
stary 05-12-2007, 18:32   #129
Maelion
Użytkownik Forum

Maelion's Avatar

Pytanie

BTW czy zna ktos ile bedzie strzałow z tych run LODU i ZIEMI. Bo skoro zmienią GFB Druidowi na np. Ziemny do bedzie tez 2x w runie, a w Lodowym HMM 10x?
PS: ile Sio Drutowi bedzie brało po Upie, bo jesli ma brac mi 2 manasy to troche dziwne.
Na te dwa ostatnie pytania prosiłbym zeby ktos mądry odpowiedział.
Maelion jest offline  
stary 05-12-2007, 19:07   #130
Ath
Użytkownik Forum

Ath's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2007
Lokacja: Jastrzębie-Zdrój

Imię: Savekki
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 20
Skille: 72/72
Poziom mag.: 4
Ath ma numer GG 9213298
Domyślny @Maelion

Ziemne GFB bedzie miało na 100% 4 ładunki,
Lodowe HMM x10,
A w sio nic dziwnego, ponieważ będą nowe Mana Potiony. Będzie brać najprawdopodobniej 140 many.
Najmocniejszy będzie dawał około 240 mana max.
Średni 160~
Normalny 90-100~
Myśle, że pomogłem ;]
Pozdro

Ostatnio edytowany przez Ath - 06-12-2007 o 17:40. Powód: Newsy od kumpli
Ath jest offline  
stary 05-12-2007, 19:10   #131
Patrickus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Rypin

Świat: Secura
Poziom: 40
Poziom mag.: 40
Patrickus ma numer GG 3489664 Send a message via Skype™ to Patrickus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno Pokaż post
n/c jak tam update? ...
Żal. Wiesz, co to jest tryb przypuszczający? -_-
stary 05-12-2007, 23:24   #132
PaTeR1994
Guest

Domyślny pliss niech ktos mi odpowie

czy to prawda ze po updacie wszystkie postacie bedo mialy 1 lvl

stary 05-12-2007, 23:40   #133
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PaTeR1994 Pokaż post
twoja będzie miała taki jaki miała wczesniej.. czyli 1
stary 06-12-2007, 00:35   #134
PaTeR1994
Guest

Domyślny odpowiedz mi

ale to prawda ze wszystkie postacie cofjo sie do 1 lvl czy nie

stary 06-12-2007, 00:47   #135
Maelion
Użytkownik Forum

Maelion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
NIE NABIJAJ POSTÓW pało
PS:nie bedzie zadnej cofki...
Maelion jest offline  
stary 06-12-2007, 08:40   #136
Wipigi
Użytkownik Forum

Wipigi's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2005

Imię: Wipigi
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Zgaduje- kolega Ci tak powiedzial ?
Wipigi jest offline  
stary 06-12-2007, 08:52   #137
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Ten update bedzie lipa ;/
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 06-12-2007, 09:26   #138
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Domyślny

@UP,
Dlaczego? Bo tu knight znow będzie "słabszy" od magów?
stary 06-12-2007, 12:56   #139
Tore
Użytkownik Forum

Tore's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2006
Lokacja: Gdańsk

Imię: ---------
Profesja: Knight
Gildia: nie mam
Świat: Pacera
Poziom: 68
Skille: 85/81
Poziom mag.: 7
Tore ma numer GG 3328783
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shor'tugal Pokaż post
@UP,
Dlaczego? Bo tu knight znow będzie "słabszy" od magów?
.....Knight zawsze był słabszy od sorka tylko sorek miał większy waste .....

WBIJ A NIE POŻAŁUJESZ KLIKNIJ TU
A tu coś dla ziomów KLIKNIJ TU

Died at Level 132 by a monk STOP BOTEROM
Tore jest offline  
stary 06-12-2007, 17:16   #140
MiciSik
Guest

Problem

Cytuj:

Ja ci powiem tak że jeśli to prawda to ich pojebalo, jeżeli klamstwo ktos wymyslil to spox ale ja ,mysle ze nie bedzie tak!!

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania