|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#122 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#123 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Bambuko
Zależy jakich masz rodziców ![]() A co do presji, to myślę, że częściej chodzi tu o sporo nauki, przygotowań do przyjęcia tego sakramentu, niż o presję otoczenia.
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Prace domowe powiny byc dla chetnych...
Jestem na Profilu Bio-Chem i jak nam baba zada z Polaka + Matematyka to zanim wszystko sie zrobi zabiera pol dnia nie mowiac o nauczeniu sie na biologie czy chemie. :/
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() To była by już przesada... Czego oni się nauczą przez te 45min? Ludzie sama lekcja nie wystarczy... Według mnie Giertych przesadzał, ale ten to już za bardzo daje luzu. Gdyby nie prace domowe 60% rzeczy, które potrafię nigdy bym ich nie zrozumiał. To trzeba posiedzieć pomyśleć a nie..
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Mapa_Europy - 23-12-2007 o 21:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Ja chciałem chodzić na religię. I nawet jeśli rodzice pozwolą Ci nie chodzić na religię, bo nie chcesz, to to jest ich wybór, nie Twój, prawda?
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2007
Lokacja: Bakersfield, Kalifornia
![]() |
![]() Proponował bym zadać pytanie jak można oceniać czyjąś wiare ?
A obowiązkowa to już inna działka to by było złamanie praw człowieka i innych tych paragrafów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Music addict
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Bambuko
Rodzice mogą dać Ci prawo do zdecydowania za siebie. Ale wybór podejmujesz Ty, a nie oni. @J.D I konstytucji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: Łódź
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Memento Mori
Świat: Aldora/Celesta
|
![]() Prace domowe? Kto nie chce to i tak ich nie robi, zawsze zdąży spisać czy wcisnąć kit nauczycielowi, ale tak naprawde to i tak poziom nauki w Polsce troche sie obniżył przez ostanie kilka lat, a jeżeli dojdzie do tego co nam ten rzecznik wciska, to będzie totalne dno.
Rozwiązanie? Zawsze można jakoś zmniejszyć ilość zadawanych prac domowych, skoro wprowadzono mundurki, to to też da się zrobić. A jeżeli Waszymi argumentami "za" są takie typu "bo nie wbijam lvla dziennie i qmle się ze mnie śmieją!!!11111oneone" to zastanówcie się nad swoim zyciem :d Moje zdanie !!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
[quote=J.D;1803536]Proponował bym zadać pytanie jak można oceniać czyjąś wiare ?/QUOTE] Ino wlasnie nie mozna. Znajdz mi wypowiedz w tym temacie, ze ktos napisal 'przez prace domowe nie mam czasu na tibie!!1111!!!oneone'
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Przyprowadź do domu pięćdziesięciolatka i powiedz, że wychodzisz za mąż. Twoi rodzice w małych sprawach pozwalają, żebyś wpłynęła na ich decyzje - ale jeśli się z czymś nie zgodzą, to na swoim nie postawisz.
![]() |
#132 |
Guest
|
![]() Topic: Nic nie mam do prac domowych ale uważam, że to lekka przesada gdy angielskiego uczymy się tylko w domu (facetka nam zadaje od groma pracy domowej co lekcje a potem całą lekcję sprawdza a jak nie masz to ofc 1).
Co na temat bierzmowania: W 3 gim nie przyjołem go (główny powód: zapomniałem o pierwszym spotkaniu i katechetka) na koniec gim miałem 5 z reli (bez bierzmowania...) a qmpel z bierzmowaniem miał 2... Teraz w 1 lo typek nam zadał prace domową o swoim patronie (ofc nie mam go), powiedziałęm mu, żeby mi dał jakąś inną pracę ale on mi powiedział, żebym sobie wymyślił patrona. Od jakiś 3 lat chodzę do kościoła kiedy jest taka potrzeba (pogrzeb etc.) nie spowiadam się (bo po co?) wszystko przez religię w szkole - odciągneła mnie od wiary... I jak tu być chrześcijaninem... Ostatnio edytowany przez Ghard Lage - 24-12-2007 o 23:16. |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Macie problemy, zapiszcie sie na etyke. Ja w tym semestrze bylem 2 razy na etyce, przynioslem 2 prace i na koniec semestru bedzie 4. Gdybym byl chociaz na polowie zajec byloby 5 : p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
Lokacja: ustka
|
![]() Ja jestem za nieobowiązkowymi. Polski mam w dupie, a z matmy muszę i tak robić czy zada czy nie, tak powinno byc. Nie chcesz - nie rób ale potem nie o*******aj się, że nie zdałeś.
![]() |
#135 |
Moderator
|
![]() Tia i tak mysli wlasnie 80% 'mlodzierzy a puzniej som takie kffiatki' ktore pisza tak a nie inaczej...
![]() |
#136 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Moderator
|
![]() Hmm wiesz istnieje cos takiego ze 2ga polowa moze byc wierzaca a wtedy nie masz wyjscia
![]()
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Przecież wszyscy, którzy nauke mają już za sobą pisać będą, że są jak najbardziej potrzebne bo oni swoje odrabiać musieli. A cała reszta, która ma kilka lat nauki przed sobą pisać będzie, że to zło wcielone.
Ja myśle, że da się żyć bez, ale potrzebne to są bo i tak większość się na lekcjach o*******a i nic z nich nie wynosi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Potrzebna jest w szkolę motywacja i zachęcenie uczniów do nauki, a nie... narobię sie tryliard sekund przed biurkiem(mój krzyż xD) i tak nie dostane oceny. Bezsens. Najlepiej byłoby gdyby w gim i podstawówkach mieli po 8~11 h dziennie nauki w szkole bez prac domowych. Wtedy nauka zyskałaby na czasie, jednak to i tak w Polsce nie możliwe. |
|
![]() |
![]() |