|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 |
Blondynka
|
![]() Jak juz napisalam - rownie dobrze mozemy pkowac 20 lvl postacia ; ). Moze wbijajac 50 lvl my mamy przyjemnosc, lecz w ten sposob stajemy sie niesprawiedliwie lepsi...
![]() |
|
![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2007
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 90
|
![]() Bardzo ciekawy temat.
Co do rozwoju postaci to... myślę, że kiedyś było lepiej. Expiło się po to żeby być coraz silniejszym. Miało się tą przyjemność jak się widziało coraz większe hity z visa, a teraz? Expienie jest bez sensu bo liczy się tylko mlvl. Gdyby siła każdej profesji zależała od lvla to było by cudnie. Skille i mlvl mogłyby być tylko dodatkiem, które lekko by wzmacniały postać. Więcej silnych potworów mogłoby być czułych na różne żywioły a nie tylko na lód, który teraz dominuje. Wtedy każda profesja miała by podobną siłę i to była by prawdziwa balansacja. Powiecie pewnie, że 300 sorc wziął by 50 lvl na "strzała"... Cipsoft mógłby wprowadzić ograniczenia co do pvp, można by było zaatakować jedynie gracza z najwięcej o 30/40/50 lvlem mniejszym lub większym od Twojego lvla, bądź też wprowadzić areny do walk między graczami lub też całe tereny do walki w grupach/gildiach. Można by było także wprowadzić wiele nowych rodzajów potworów, expowisk, miast, questów, outfitów, dodać zapowiedzi Bossów, zwiększyć funkcjonalność rare itemów, wprowadzać dużo eventów i poprzez inne ciekawe sposoby dodawać grze smaczku. Tibia była by o wiele ciekawsza. Takie jest moje zdanie, co o tym sądzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Chica mala
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
|
![]() Balansowanie postaci ciągle trwa, pożyjemy zobaczymy jak to się zakończy
![]() Itemy, miasta i te inne sprawy wciąż się rozwijają , wg mnie wystarczająco szybko. System pvp obecnie jest dobry. Dodarkowe warunki do zaatakowania kogoś byłyby nie fair ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
|
![]() Po prostu Cipsoft robi wszystko aby powstrzymac rzesze np-life'row ktorzy calkowicie poswiecaja sie grze. Na pewno wydaje sie im to dziwne, mimo tego ze zrobili tak ze 200 ek nie rozni sie niczym od 300 to oni nadal expia ;]
Podobnie zreszta z innymi profesjami. Roznica jest tylko w HP ale akurat w trapie taki 300 knight po prostu wytrzyma o 6 sekund dluzej ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Cytuj:
Nie mogę się zgodzić. Czy nie lepszym sposobem na powstrzymanie no-liferów jest dawanie im coraz większej mocy? Wtedy szybciej nabijali by lvle i mogli by wcześniej wyłączyć tibie xD Albo wprowadzić ograniczenie do 1-2 lvle dziennie możliwe do "wbicia" przy dmg zależnym od lvla. W przypadku trapa widziałem sytuacje gdy 250~ ek był trapnięty i dał exita, a mimo gradu ataków jego kumple sioherzy utrzymali do tak długo żeby zdążyło go kicknąć z gry. Gdyby przybyli po niewczasie było by po nim, a taki 350 by jeszcze trochę dłużej się utrzymał. Ta sama sytuacja przy dmg zależnym od lvla? "Exori gran" i droga wolna... Z tym, że teraz kolejne pytanie do cipsoftu. Co może poradzić trapnięty hlvl który by lekko pokonał przeciwników, gdy blokuje go 15 osob bez skuli a z dista nawalają go bezpieczny pk? Pamiętajmy, że po 3 osobach będzie skull a potem... więc drogi sobie nie wytrzaska. Dlaczego by nie dać w tibii wbudowanej możliwości nagrywania filmików? Tibia.cam nie jest oficjalną częścią gry, nie można być pewnym co do bezpieczeństwa korzystania z tego, a cipsoft by takiego czegoś nie uznał i nawet by nie zwrócił uwagi. W przypadku wbudowania takiej możliwości, ludzie w podobnych sytuacjach mogli by wnosić odwołania z przedstawionymi sytuacjami które są idiotyczne i bez innego wyjścia. A to, że 300lvle expią też mi się wydaje dziwne. Ja na 200~ bym sobie skilował żeby większe hity zadawać i chodził bym tylko okazyjnie na hunty z kumplami ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Cosinus Alfa
Profesja: Royal Paladin
Gildia: .i.
Świat: Lucera
Poziom: 69
Skille: 87/65
Poziom mag.: 17
|
![]() Miłoszu, jestem wprost dumny z twojego tematu
![]() Ma on niestety racje... Mówiąc w jednym zdaniu expienie od takiego 300lvla to juz tylko walenie potworów zeby wbić ten kolejny level i tak dalej i tak dalej.. ewentualny fun gdy pojawi sie jakis boss, i to w sumie tylko dla knight bo on to bloknie, a taki pall walnie pare starów/sd magowie to samo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() @up
No, 300rp zbloczysz orshaabala np. chociaż to i tak już gówno jest ;/ Ja tam gram 3 lata i najwyższego miałem 55ek ponieważ gdy się tylko expi, expi i expi gra staje się monotonna (czyt. nudna). I gdy tak expimy po pewnym czasie gdy np. mamy 150~ zazwyczaj nie rozmawiasz już z dawnymi kumplami na 50~... A ta gra bez przyjaciół jest bez sensu. I takie expienie cały czas jest to tak naprawdę strata życia. Ani takiego 300ek nie selniesz, wbijesz ten nawet 350, a potem co? Nic, tylko stracisz tam 3 czy więcej lat życia.
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
|
![]() no właśnie. Zmieniło by się to, gdyby cipsoft włożył nacisk nie na lvl gracza tylko na team. Tworząc questy nie z coraz silniejszymi potworami tylko wymagające myślenia i coraz większych teamów (coś jak desert quest, tylko wymagający nie po jednym graczu z każdej profesji ale po kilku np 3 sorcow, 3 kina itd...), ciekawsze itemy (nie tylko rare ale także przydatne) itp. Cipsoft nie ma pomysłów? Z zapowiedzi widzę, że dla newbie zrobili całkiem spory kawał roboty, ale co z normalnymi graczami? Niech dalej tłuką w kółko to samo... chociaż może nowe questy coś dadzą ciekawego... nie mogę się doczekać update ;]
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
questy są tylko do 100 leva dopiero ostatnie updaty dodaly potiony od 130 jedyny ukłon ku wyzszym levelom? ah jeszcze widziałem ze MLS jest od 140 śmiech, CIp soft nie chce abysmy expili bez opamietania i chce wszelkimi sposobami to zatrzymac, co dobrze im sie ostatnio udaje bo teraz zadna profesia na jakim kolwiek levelu nie czuje sie juz bezpieczna, Czasy eterniala ktory smiał sie ze wszystkich wojen bo nikt go nie był w stanie zabic, juz mineły. Wogole coz z tego ze knight wali o jakies 30-40% mocniej skoro druid manasue sie 3 razy szybciej jak dla mnie paranoja ze wracamy do punktu wyjscia bo 130 knight nadal ma powazne problemy w zabiciu pwiedzmy 50 druida W zasadzie juz od pewnego czasu obserwuje pewną nieudolnosc CIpsoftu w rozwiazywaniu problemów, chociazby w balansowaniu profesiii i gry jako całosci, pamieta ktos wakacyjny update ze "strzelajacymi" potworami? gdy goblin trafial kazdym kamyczkiem w 130 knighta w full secie, smiech na sali. Rozumiem ze cipsoft nie ma teamu jak blizard ale mogli by sie troche bardziej postarac w wymyslaniu nowinek i wprowadzaniu ich do gry Jak narazie Cipsoft to dla mnie taka osiedlowa firma studentów, poki kasa wpływa na konto i wszystko jako tako sie kręci to jest wpozadku. wyobrazam sobie ich zebranie gdzie jedna z 10 osob mowi "o wymyslilem nowy system leczenia teraz zamiast run będa potiony" i wszyscy sie bez zastanowienia zgadzaja, a pozniej wychodzi takie gówno, kiedy gracz majacy juz jakis cel w grze musi nagle męczyc sie z nowymi "ułatwieniami" a pamieta ktoś update z zasiegiem palkow? od 5 lat kazdy mial ful zasieg z kuszy i łuku ale cipsoft wpadl na genialny sposob "usprawnienia" pallkow, mianowicie zmniejszyli zasieg crossbow i bow, ale za to ( o zgrozo) jak chcesz miec taki sam jak przed update ukoncz questa i zdobadz arbalesta zeby strzelac jak dawniej, co to ma byc? spojzcie prawdzie w oczy Oni juz totalnie nie maja pomysłowi albo ta cała szopka rozsypie sie za jakis czas albo chłopcy z Cipsoftu pójda po rozum do głowy, na co sie nie zanosi. chyba odszedlem wystarczajaco od tematu wiec cos do topicu jasne ze wbijanie 400 leva nie ma wiekszego sensu ale mysle ze znajda sie tacy 12 latkowie ktorzy beda sie chcieli pochwalic przed kumplami z piaskownicy powalic PA i wbija, coz z tego ze bedzie to oznaczalo 12h przed dlami albo warlockami przez pol roku jak nic sie nie udaje w zyciu i nikt cie nie lubi na podwórku to chociaz w głupiej gierce mozna sie dowartosciowac. jaki z tego morał? zmien gre bo nasze gdybanie nic nie da a cipsoft zrobi itak co bedzie chciał i przy nablizszej okazji da ci delete ![]()
In my restles dreams... I see that town.... Ostatnio edytowany przez Kajzer - 16-06-2008 o 11:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cipsoft sie wypalil, zmienil filozofie gry na "jak chca tylko expic to niech expia, chocby 2-3x szybciej niz dawniej".
![]() |
![]() |
#131 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Wogole zauwazyliscie dziwny paradox? cipsoft osłabił sorcow i druidow wzmocnil tym samym knightow ale mimo to wszyscy expia jeszcze szybciej, powiedzialbym ze drudidzi i sorce expia szybciej niz przed ich "oslabieniem", moze dlatego ze teraz jest o niebo łatwiej i nikt nie zbiera 2 miechów sdkow zeby isc na demony/warlocki tylko bieze manasy, leci na dl poi i robi 150h na godzine
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kajzer zgadzam się w 98%. 2% to to, że 130 ek ubije 50 druta bez problemu
![]() ![]() ![]() P.S. Tobik ![]() Wracajac do tematu, jak myślicie w którą stronę powinien się cipsoft skierować? Do tego, żeby ludzie mieli na czym nabijać h lvle czy żeby gra stała się spowrotem cRPG (jak kto woli MMORPG) i żeby ludzie się jednoczyli w gildi i teamy? Czasy questów w teamach by się przydały... i to ciekawych na inteligencje a nie na spota/bota... (rym? xD). Moim zdaniem fajnie by było, gdyby ten 100lvl już wystarczał do radzenia sobie z ciekawymi potworami bez waste i problemów i żeby w teamach na questy sobie chodzić i radzić bez problemów (bo sory ale 100lvlowy team nie da rady poi wyczyscic, ale 5 osob z 130-150 lvlami już bez większego problemu... a 5 osobowy team to moim zdaniem troche mało. Gdyby zrobić questy dla 100lvli ale na których potrzeba po 20 zgranych osob i to z każdej profesji to by było dopiero ciekawie!). No nie wiem, pomysłów mam wiele na to jak ulepszyć grę w stronę tych którzy nabijają lvli a także w stronę by zahamować lvlowanie i rozwinąć współpracę graczy... a cipsoft jakoś wymyśla niestworzone rzeczy, które nikomu nic dobrego nie przynoszą... Nawet teraz mi przyszedł do głowy pomysł, żeby była blokada na powiedzmy 150 lub 200 lvl i że nie dostaje się expa z potworów, tylko za bardzo trudne questy do których potrzeba dużych teamów dostawało by się lvle (całe lvle bo na początek trudno by było wprowadzić wiele takich questów...). Wtedy może by było ciekawiej... No i oczywiście kwestia rare itemów, które nikomu się nie przydają tylko leżą w domkach... to też bardzo razi...
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 17-06-2008 o 00:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2008
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Malvera
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
|
![]() W trapie nie masz szans najmniejszych... a on do trapa umie doprowadzić możesz mi wierzyć
![]() P.S. Wróćmy do tematu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() No, bo to przecież takie proste, ten update można wprowadzić w 2 dni, ty byś to wymyślił i zaprogramował w 1 dzień! Pomyśl chłopcze, może przedstaw jakieś swoje pomysły? Pewnie żadnych nie masz, bo jesteś typowym Pollacksem, który gówno wie, a się wypowiada.
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Dębica
Profesja: Elder Druid
Gildia: Blade
Świat: Chimera
Poziom: 60
Poziom mag.: 55
|
![]() No coz paradoks tej gry polega na tym ze jest to jedyna gra rpg gdzie kazda postac jest samodzielna z prostego powodu... knight nie potrzebuje druida bo leczy sie sam druid nie potrzebuje knighta bo sam potworka zabija, palek nie potrzebuje juz knighta bo nie dosc ze sie leczy to w dodatku sie shielduje ma stary albo ucieka przed potworkiem i nic mu nie jest a sorc ktory powinnien byc cieki jak barszcz nie powinnien przezyc 20sec jest analogiczny do druta... I sa wynika to ze teamowosc w tej grze jest bezsensowna bo kazdy radzi sobie swietnie sam... Zlikwidowac knight jakiekolwiek leczenie, drutom obrazenia zredukowac do minimum z tych palkow zrobic co kolwiek a nie jakas masakryczna hybryde (tak, tak cale swiat fantasty smieje sie z palladyna cipow) a sorkowi zabrac wszelaka obrone a zaostawic dmg.. i tak powstaje zaleznosc... knight blokuje druid leczy pal i sorc bija i wszyscy dostaja expa mimo ze nie kazdy bije ale poprostu spelnia swoja role w druzynie... i tak powinna wygladac gra w druzynie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#138 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Cytuj:
Wracajac do topicu z dobrymi waypointami byle frajer ktory nie ma nic lepszego do roboty bedzie mogl wbic 400 lvl przy odpowiedniej ilosci cierpliwosci.A slyszac ze jakis typ ma 300 lvl na ek i mowie mu gz waypoint,a w temacie ktos mi odpowiada ze on nie boci i jestem zazdrosny to nie moge ze smiechu.W tibii do zazdroszczenia kiedys moglbyc tylko respect,za tibii 7.4 gdy trzebabylo cos umiec i bylo pare osob umiejacych grac np. [CHAR]Fosfik[CHAR] legenda arcanii,podczas wojny z ng nabil ponad 40 solo fragow to bylo cos,a nie jakies 300 lvlki,ktore pojecie o grze maja nikle.
temat roku http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=212441 Ostatnio edytowany przez Faytah - 17-06-2008 o 11:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co do tematu, to samie pierdoły. Cytuj:
Tibia się stacza, cipy zmieniają z durnych powodów pvp (chodzenie po potach-co to kurwa jest? teraz bez 9 mlvl kina solo gówno może) "Zmniejszają" dmg, ale tylko mobów, bo teraz 45 druid/sorc z sd mogą robić 150k/h++ na wrlck/frostach solo, lecząc się exurka. "Balansują" leczenie, ależ oczywiście, teraz 130 kina leczy się 2x słabiej niż przed upem, 49 kine można ubić z wanda+paru hmm, bo się nie wyleczy. "Balansują" profesje, ale PO JAKĄ CHOLERE? IDEALNY balans był w 7.4. Teraz "wyrownają" profy, robiąc każda jeszcze silniejszą. (bo teraz się sorcem/druidem używa exury, ew raz ja rok e gran) "PvP" jest teraz bardziej wymagające na non-pvp, bo na pvp to tylko combo bot, kiny podczas wojny siedzą w dp i exivuja wrogów, bo tylko do tego się przydają, sorce spamuja hotkeyami/combobotem. Dobra, coś jeszcze mi najdzie to dopisze. Pzdro. Thar~
![]() |
![]() |
#140 |
eX Moderator
![]() |
![]() wypada sie zgodzic, tylko ze ten balans byl wypadkowa kilku czynnikow ( brak taniej many, brak szybkich expowisk dla wysokich leveli itp itd ), jesli ludzie zaczeliby expic na chama byle do przodu to w jakims momencie ujawnilby sie imbalans kryjacy sie w mechanice gry, dokladnie tak jak bylo w 7.6.