|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Ostatnio paliłem na węglu do grila =P i dawało rade ;D
|
![]() |
#122 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Czemu miałoby nie dać.?: O Po prostu ten się dłużej rozpala i jest niewymiarowy co przeszkadza. Co nie znaczy, że nie da się palić; )
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
|
![]() A jak mam rozpalic zwykly kawalek wegla w domu? Tak czy inaczej planuje zakupienie normalnych wegli, ale teraz z braku materialu musze sie posluzyc drzewnym (tak jak wszyscy pala w Egipcie z tego co widzialem). Wrzucic na kuchenka gazowa i czekac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Da Old school.
![]() |
![]() Nikt nie pisał, że poleca się zwykły węgiel: P A jc to polecam grilla.
Ja kupuje w kolbie. Czasem kokosowe. Są węgielki, do których tylko przyłożysz ogień i sie rozpalają, a są takie które (jak napisałeś) można położyć na kuchence. Jedyny minus to to, że potem kuchenka jest brudna: P
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Najlepszy wegiel do fajki wodnej - kokosowy.
Jego wada: trzeba go rozpalac okolo 7-10 minut, najlepiej w kominku. Zaleta: nie zmienia smaku tytoniu. Najpopularniejszy jest wegiel belgijski (samorozpalajacy). Jego wada: smierdzi ![]() Zaleta: Wystarczy go odpalic z zapalniczki i juz mamy spokoj na 1-1,5h ![]() A zwykly brykiet jest lepszy od wegla belgijskiego, bo mniej smierdzi, tyle, ze ciezej go rozpalic. @down: belgijski 40mm pali sie ponad godzine ;> Ostatnio edytowany przez Tompior - 30-07-2008 o 01:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Da Old school.
![]() |
![]() 1-1,5h palenia na samorozpalającym się.? Ojoj, to chyba nie tak. Pali się dużo krócej.
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lol, calkowitym przypadkiem bylem w Trafice i zakupilem takie wegle. Przed momentem przyszedl czas na testy. Jak wypadlo? Kapitalnie. Uszczelnilem sobie weza (z poczatku byl nieszczelny) i w tej chwili mam shishe, ktora bardzo ladnie sie pali. Czyli jednak wypad do Egiptu byl calkiem niezlym pomyslem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Da Old school.
![]() |
![]() Bardzo dobry zakup. Ael.. Pisaliśmy już o tym: P Rozpalaj na kuchence (albo jak masz możliwość w kominku). Trochę rozpalania a pali sie naprawdę długo: ) Jak dasz rade to możesz przekroić: P
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
|
![]() W takim razie sorry za spam, posta pisalem od znajomego, nie mialem czasu, zeby czytac caly temat, a zalezalo mi na odpowiedzi. Oczywiscie dziekuje za odpowiedz. ; ) A caly moj tyton to w tej chwili 9 pudelek Hennawy po 50g (kazde innego smaku) oraz dwie Nakhle (mieta oraz.. ee.. jakis taki miks w niebieskim pudelku).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Da Old school.
![]() |
![]() Nie bój się mieszać tytoni. Dobre mieszanki wychodzą z miętą.: )
@down Hej hej, niedługo jade na zakupy po Serbetli ^^ Chociaż wczoraj paliłam jakiś.. Inny. Nie nakhla, nie wiem nawet czego. Ale miał bardzo wyrazisty smak. ps. przypominam o grupie o tematyce Sheeshy; ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 30-07-2008 o 12:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Wy sobie palcie Hannawy i Nakhle, a ja mam sprowadzanego z Emiratow Arabskich "Al fakhera"
![]() Ogolnie, nie moge powiedziec zlego slowa o tym tytoniu (no oprocz tego, ze tyton 2 jablka ma smak anyzu, a nie jablek). |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pytanie mam pytanie, rozpalalem dzisiaj shishe no i cos nie tak. Polozylem rozpalony wegiel na cybuchu, rozpalilem shishke, wszystko ladnie.. niestety po 5 wdechach wegielek zgasl. :O Cos nie tak? Za slabo rozpalony? Od spodu sie zarzyl..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Da Old school.
![]() |
![]() Może nałożyłeś za dużo tytoniu.? Gdy nałożysz za dużo wtedy przy wdychaniu węgielek powinien się żarzyć. Ewentualnie źle rozpalony.
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
|
![]() Za duzo tytoniu mowisz? Mmm, no calkiem niewykluczone, ze to bylo powodem gaszenia sie wegla. Mmmm.. trzeba bedzie przetestowac inne wersje. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Da Old school.
![]() |
![]() Ja zawsze nakładam poniżej poziomu krawędzi cybucha. I nie tak ściśnięte. Zalezy jeszcze czy palisz ze sreberkiem czy nie. Jeśli ze sreberkiem to polecam złożyć je raz, zrobić dziurki na środku i połozyć węgiel. Sreberko nie powinno dotykać tytoniu.
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
|
![]() O tym wszystkim co napisalas w ostatnim poscie to wiem. Teoretycznie tak robilem. Shisha byla rozpalana w zamknietym pomieszczeniu, wegiel rozpalony na kuchence gazowej. Z jednej strony caly sie zarzyl, polozylem go na cybuchu, rozpalilem. Kilka buchow zeszlo takich jak powinno byc.. no i po podniesieniu wegla okazalo sie, ze zarzy sie tylko na krawedziach, srodek jest juz czarny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Da Old school.
![]() |
![]() Czyli nie do końca rozpalony. Bo innej przyczyny nie widzę. Kokosowy powinien posiedzieć na gazie paręnaście minut.
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() Mam taką prośbę, czy nie moglibyście mi polecić jakiejś fajki którą kupie na allegro do 100 zł (chce żeby była mała tak do ~50 cm). do tego jakis dobry tyton (bo na węglu od grilla pójdzie na początek). Chcę małą fajkę bo musiałbym ją ukrywać przez jakiś czas przed mamą żeby się przyzwyczaiła (już o tabake robiła awanture ale się jakoś wywinąłem) z góry dziękuje za fatygę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2007
Imię: Szto
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legendary Friends
Świat: -=Harmonia=-
|
![]() Też sobie wczoraj kupiłem sziszkę! xD Znajomy mi dał tytoń o smaku coca-coli, słyszeliście o takim?
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2007
Imię: Szto
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legendary Friends
Świat: -=Harmonia=-
|
![]() Ehm widzę, że temat upadł ;> Więc trzeba go postawić na nogi
![]() ![]()