Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-06-2008, 21:23   #121
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Cytuj:
A co myślicie o Czupakabrze na national geografic był program o tym gdzie np. gościo miał małą hodowlę kur/kogutów (około 40 sztuk) i budzi sie rano a one wszystkie zabite i ,,suche'' - nie mają krwi. Potem pokazali jak pewien policjant/szeryf znalazł pewną krowę która miała , wycięty kawałek skóry (nie mięsa) , który był równiutkim kwadratem i był tak dokładny jak chirurgiczne cięcie , na ciele znaleziono także inne dziwne ślady takie jak brak wnętrzności i krwi , ale nacięcia które mogło to spowodować nie było .
Czytałem o tym gdzieś, że to byli kosmici. Ale ja też mogę taką historyjkę wymyślić i wy też ;s. Więc w sumie to bujda.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-06-2008, 21:34   #122
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bardownik Pokaż post
Na Ziemi jest kilka milionów gatunków roślin i zwierząt + człowiek (z wielkim trudem przyszło mi oddzielanie go od zwierząt). Przyjmuję, że wiecie jak ogromny jest Wszechświat. Wniosek- oczywisty
Zależy ile % było na to, że Ziemia się w ten sposób wykształci. Jeśli Wszechświat jest faktycznie nieskończony, a szanse na odpowiednie wykształcenie się pewnej planety+ nieskończenie wiele innych czynników o niemalże zerowej szansie na powodzenie (chodzi mi tu o naprawdę małą- w kalkulatorze się nie zmieści) byłyby też praktycznie równe 0 (załóżmy 0,[lata świetlne zer]x* to mogłoby oznaczać, że jednak Obcy nie istnieją. Jest to tylko teoria- czy w nią wierzyć, czy nie? W każdym razie trzeba czekać.
x- jakaś liczba na końcu .
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kombossik Pokaż post
Powtarzam pytanie które zadałem wcześniej czyli : co myślicie o mocach nadprzyrodzonych (nie mówię tutaj o spidermenach itp xD ) takich jak telepatia ,czytanie w myślach , zginanie łyżek siłą woli itp.
Są to tzw. pseudo-nauki, które po części wyjaśniłem w poprzednich postach.Co do spraw wierzenie to, gdy człowiek wmawia sobie całe życie, że takie coś nie istnieje, a zobaczy jak ktoś np. zgina łyżkę siłą woli to albo będzie próbował znaleźć jakiś haczyk, albo zapomni o tym, co jest niemalże równoważne z tym pierwszym, które często zachodzi po drugim. Tylko przysłowiowo "jeden (jedna ) na milion" "uwierzy".

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior Pokaż post
Co do zmiany pogody, to juz to robili Rosjanie i to samo zrobia Chinczycy na otwarciu olimpiady. Rozganianie chmur mozna nazwac zmiana pogody, bo nie spadnie deszcz i zmniejszy sie poziom zachmurzenia.
Tu chyba chodziło o te tańce na daszcz czy cuś takiego. Kiedyś czytałem o tym, że bodajże Indianie tańczyli i odprawiali rytuały mające sprowadzić deszcz.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corrnn Pokaż post
kazdy czlowiek moze sie tego nauczyc. Przesylanie energii czakrami, telekineza, telepatia, psi balle itp itd. Wystarczy tylko trenowac.
Ludzie wykorzystuja zaledwie 10% mozliwosci swojego mozgu.. a co by bylo, jakbysmy ruszyli te pozostale 90% ? No wlasnie, zginalibysmy lyzki, czytali w myslach itp. Mózg ludzki to olbrzymia maszyna, taki procek pentium dual core 3000+ jest przy naszym mózgu jak starożytne liczydło. Sa na swiecie ludzie - w polsce tez - którzy zyja miesiace, a nawet lata bez jedzenia, pobieraja energie zyciowa poprzez czakramy (udowodniono, zamknieto goscia na 2 miesiace w szpitalu, nie dawali mi ani wody ani jedzenia i przezyl bez problemow). Wpiszcie sobie w google iniedycy czy tam inedycy... dowiecie sie o tym wiecej xd
Co do teorii używania x% mózgu to mogę napisać, że jest ona zmienna jak polityka. Ostatnio ponoć zauważono, że człowiek wykorzystuje jednak 90% możliwości swojego mózgu. Argumentowano m.in. o tym, że mózg musi odbierać bodźce, musi myśleć (przeglądając niektóre fora mam wrażenie, że argument słaby). Podzielono mózg na kilka części ze względu na te, które zostały najpóźniej dodane przez panią Ewolucję i przypisano poszczególnym miejscom dane działki. Ok. 10% zostało wolne.
Jeśli chodzi o wyczyny wykonane w różny sposób to widziałem kiedyś w tv jak pewien tybetański mnich przebił sobie brzuch jakąś rurą i nie poleciało nic krwi. Oraz wiele podobnych rzeczy. Pozostaje tylko odcedzić prawdę od plotek.
Btw. Jako, że ja wierze we wszystkie stany umysłu, medytację, pseudo-nauki tym bardziej się dziwiłem czemu po tym jak ktoś busem przejechał mi perfidnie całą stopę (na szczęście tuż na środku ) bolało mnie tylko tylko co chwilę. Nawet udawać się nie dało.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bardownik Pokaż post
Problem w tym, że takie ćwiczenie zabierze dobre 3/4 życia. A nie wiadomo czy ta tą 1/4 przeżyjesz, żeby wykorzystać to, czego się nauczyłeś xD
Mój znajomy opowiadał mi jak jego znajomy nauczył się różdżkarstwa (nie pamiętam fachowej nazwy) w kilka miesięcy za pomocą paru kursów. Znajomy znajomego miał potrafić to przez kilka miesięcy, a później stracić swoje zdolności. Po jego przyjechaniu do prowadzącego kurs dowiedział się, że musi medytować. Po ok. 3/4 roku solidnych ćwiczeń medytacyjnych odzyskał zdolności. Wg. relacji znajomego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Tja, jak to pani od Fizyki mawia "akcja równa się reakcja". Więc żeby zginać te nieszczęsne łyżki, nie wystarczy mieć 'musk' o objętości 100 kg, ale trzeba żeby ewolucja mu rączki dorobiła.
Ja wyczytałem coś podobnego w Wiedźminie Tylko, że " każda akcja wywołuje reakcję" czy jakoś tak . Co do 100-kilowego mózgu to zależy w jaki sposób mają działać pseudo-nauki. Ja wierzę, że nie za pomocą mózgu tylko umysłu. A jeśli za pomocą "stukilogramowca" to nie inaczej niż przez jakiś rodzaj oddziaływania. Jednak naukowcy po "rozebraniu" mózgu nie stwierdzili takich możliwości, ani żadnych bajerów mających to potwierdzić.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kombossik Pokaż post
Jak myślicie czy na naszej planecie (tak naszej xD ) jest jakaś możliwość żeby żyła gdzieś istota która nigdy nie przevoluowała w człowieka - pół małpa . pół człowiek , lub coś w tym stylu ??

.
Hybryda? Jeśli tak to może jakiś człowiek zabawił się z małpą (czy na odwrót) i może powstała jakaś odmiana. Albo wg. ewolucji- ktoś miał cechy podobne jak małpa i wydał podobne potomstwo. Więc istnieje jakaś szansa, że tak.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 22:16   #123
kombossik
Użytkownik Forum

kombossik's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2008
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Hybryda? Jeśli tak to może jakiś człowiek zabawił się z małpą (czy na odwrót) i może powstała jakaś odmiana. Albo wg. ewolucji- ktoś miał cechy podobne jak małpa i wydał podobne potomstwo. Więc istnieje jakaś szansa, że tak.
O hybryde mi nie chodziło tylko o to że gdzieś hmm np. w jaskini (tylko przypuszczalnie) w trakcie gdy ,,normalni ludzie'' evoluowali to ktoś lub więcej osobników mogło nie evoluować i zostać takimi jakimi byli czyli podobni do małp.

A co do wielkiej stopy w ogóle to co to jest? małpa/człowiek/hybryda czy w ogóle inny gatunek ?? Podobno w każdym regionie występuje inna legenda o czymś takim .

kombossik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 22:26   #124
kombossik
Użytkownik Forum

kombossik's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2008
Lokacja: Venore

Domyślny

A i jeszcze jedno pytanko ;p : jak to jest z tym trójkątem bermudzkim ? Wiele statków/samolotów itp gineło tam , nie dając żadnych (tak na prawdę żadnych) pozostałości po sobie , nawet wraków nie można było znaleść - hmm. coś jest nie tak xD .

Czytałem parę tekstów w których były rozmowy z pilotami samolotów tych dziwnych wypadków którzy tuż przed zniknięciem wypowiadali dziwne rzeczy ...
http://www.cyber.com.pl/archiwum/8/36.shtml <-- wejdzcie tu

Do najdziwniejszego przypadku doszło latem 1972 r. Samolot pasażerski rejsu National Airlines 727 (przelatujący nad terenem trójkąta) miał lądować na lotnisku w Miami. Kilka kilometrów przed lotniskiem samolot zniknął z ekranu radarów lotniska oraz zerwał łączność radiową. W eterze panowała 10-minutowa cisza, podczas której ogłoszono alarm. Jednak zanim maszyny ratunkowe zdążyły poderwać się do akcji poszukiwawczej, samolot pojawił się ponownie i bezawaryjnie wylądował na lotnisku. Przeprowadzono kontrolę wszystkich systemów, ale nie wykazała ona uszkodzeń w żadnym z mechanizmów. Jedynie zegarki działały niepoprawnie - późniły się o 10 minut, czyli pokazywały czas, kiedy samolot był niewidoczny na radarze.

" — Tu dowódca eskadry, wzywam wieżę kontrolną. Chyba zboczyliśmy z kursu. Nie dostrzegamy lądu, powtarzam, nie dostrzegamy lądu.
— Podaj swoje położenie.
— Nie jestem pewien naszego położenia. Nie jestem pewien, gdzie się teraz znajdujemy. Chyba zabłądziliśmy.
— Zakładam, że lecicie na zachód.
— Nie wiem, gdzie jest zachód. Wszystko się pokręciło. Dziwne. Nie jesteśmy pewni, gdzie jest kierunek... Nawet ocean nie wygląda tak, jak powinien."

"wygląda to jakbyśmy (...) znaleźli się w białej wodzie (...) zgubiliśmy się zupełnie".

http://www.eioba.pl/a75646/tajemniczy_trojkat_bermudzki <-- tu jeszcze więcej tekstów , czytając niektóre z nich na prawdę zastanawiam się czasami co tam się dzieje ?!

Samoloty nie znikają sobie ot tak , a po za tym pozostają po nich jakieś szczątki , a jedna z historii opowiada że gdy znikneło 5 samolotów (tak nie 1 a 5 na raz xD ) i wysłano po nich eskorte (ratunkową) to ona też nie wruciła ,a po jakimś czasie wysłano następną i stało się to samo ... czy to nie dziwne ?

Napisałem double posta aby wyodrębnić 2 tematy (jakby ktoś się pytał ;p )

Ostatnio edytowany przez kombossik - 20-06-2008 o 22:28.
kombossik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2008, 13:56   #125
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

Na temat Trójkąta Bermudzkiego jest tak wiele teorii, że lepiej się nie wypowiadać.
Co do ewoulucji,a raczej jej braku to może jacyś ludzie zatrzymali się w rozwoju. I wyginęli. Ewolucja nie jest ulepszeniem z braku czasu, ale wymogiem środowiska.

@down całkiem możliwe . Może powinniśmy się zapytać Mr. Lewisa czy coś wie na ten temat...

Ostatnio edytowany przez Nari - 21-06-2008 o 16:56.
stary 21-06-2008, 15:28   #126
VanBobel
Użytkownik Forum

VanBobel's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2008

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xantera
Poziom: 123
Skille: 23/28
Poziom mag.: 76
VanBobel ma numer GG 1830097
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
A może faun ?Pół człowiek pół koza? Tak to jest jak stary popychal koze..

http://youtube.com/watch?v=LLrJFZVFq2k

COMBOS!!!
VanBobel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2008, 18:38   #127
Piastol93
Użytkownik Forum

Piastol93's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2007
Lokacja: Gliwice

Imię: Flahulitta
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 100
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

btw. Dzisiaj ma marsie wykryto lód
Piastol93 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2008, 19:26   #128
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Dzisiaj? Spóźniłeś się kilka lat ; o
stary 21-06-2008, 19:45   #129
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

A uczestniczył ktoś w seansie spirytystycznym? ;P

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2008, 20:17   #130
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Dzisiaj? Spóźniłeś się kilka lat ; o
Dzisiaj czy wczoraj potwierdzono, że to lód wodny jest. Więc ma chłop trochę racji ;p
stary 21-06-2008, 22:25   #131
Darkk'Horsemanzz
Zbanowany

Data dołączenia: 17 06 2008

Świat: Fortera/Honera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan Pokaż post
Do gadania z duchami nie trzeba seansow ; o
Darkk'Horsemanzz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2008, 01:33   #132
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan Pokaż post
W seansach spiritystycznych uczestniczyłem wielokrotnie. Dzięki nim nabywaliśmy dziwnych umiejętności (m.in telepatia, przemawianie wieloma językami).

Co do "niedokończonej ewolucji", dość ciekawy motyw innej weolucji człowieka rozumnego:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homo_floresiensis

@down: no napisałem, że spiritystyczny :< metodą "finlandzką" albo "absolutną", polecam te dwie

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 22-06-2008 o 02:09.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2008, 01:54   #133
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@Up
Oooo, a co braliscie? Tez sprobuje!

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2008, 12:18   #134
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Ja nie, ale kilku moich znajomych czasem bierze udziały w seansach spirytustycznych ;0 potem plączą im sie języki, mają dobry humor i nie potrafią sie utrzymać na nogach ^^
stary 22-06-2008, 12:25   #135
Maxis'Secura
Użytkownik Forum

Maxis'Secura's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2007
Lokacja: Wolsztyn

Imię: Arveni
Profesja: Druid
Świat: Candia
Domyślny

@up
Moi kumple zachowują sie tak jak sie najebią
stary 22-06-2008, 12:48   #136
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

Cytuj:
Międzynarodowy zespół naukowców badający meteoryt Murchison znaleziony w 1969 roku w Australii odkrył, że jeden z ważniejszych składników materiału genetycznego tworzącego DNA ma najprawdopodobniej pochodzenie kosmiczne. Zdaniem uczonych, wyniki ich najnowszych badań mogą pomóc wyjaśnić skąd pochodzi życie na Ziemi.

Wyniki pracy badaczy zostały opublikowane 15 czerwca w czasopiśmie naukowym "Earth and Planetary Science Letters".

Naukowcy z Holandii, Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych ustalili, że materiał znaleziony w meteorycie Murchison zawiera cząsteczki uracylu i ksantyny - zasad azotowych wchodzących w skład nukleotydów, prekursorów molekuł tworzących RNA i DNA.

Badacze starali się sprawdzić, czy odkryte przez nich cząsteczki przybyła na Ziemię razem z meteorytem, czy są raczej efektem zanieczyszczeń, które nastąpiły już po upadku obiektu na Ziemię.

Analiza laboratoryjna wskazała na tę pierwszą możliwość - nukleotydy zawierają izotop węgla, który powstaje tylko w przestrzeni kosmicznej, co oznacza, że badane przez naukowców składniki tworzące DNA także pochodzą z Kosmosu.

Według dr Zity Martins z Imperial College London odkrycie zespołu może dostarczyć kolejnych wskazówek potrzebnych do uzyskania odpowiedzi na pytanie "skąd pochodzi życie na Ziemi?".

"Około 3,8 do 4,5 miliarda lat temu duże kawałki skał podobnych do tych z meteorytu Murchison regularnie bombardowały Ziemię. W tym samym czasie na naszej planecie powstawały pierwsze formy prymitywnego życia, więc możliwe, że jego źródłem były cząsteczki przyniesione właśnie przez deszcz meteorytów." - powiedziała dr Martinis.

Meteoryt Murchison spadł na Ziemię 28 września 1969 roku. Jego nazwa pochodzi od niedużej wioski leżącej nad rzeką Goulburn w australijskim stanie Victoria. Murchison jest jednym z najlepiej zbadanych materiałów pochodzących z Kosmosu - od upadku udało się odzyskać ok. 100 kg materii pochodzącej z meteorytu, w kawałkach o masie osiągającej nawet 7 kg.
Co o tym sadzicie? jakis pies nasral czy moze to prawda?
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2008, 12:48   #137
Flamon
Użytkownik Forum

Flamon's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Kraków
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 68
Skille: 0/0
Poziom mag.: 53
Flamon ma numer GG 7144111
Domyślny

Dzięki
Dla niekumatych,
Tibii
To była ironia ;\
uwierzyłem : )
STOP KILOGIEROM!!! : )

W pewnym sensie wierze...
Flamon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2008, 14:44   #138
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
Co o tym sadzicie? jakis pies nasral czy moze to prawda?
Teoria jakich wiele... Pewnie za 50 lat obalą to tak jak obalili Darwina.

@down Bynajmniej ludzie po części się dzielą na tych, którzy uważają, że ma rację, na tych, którzy tak nie uważają, oraz na tych, którzy uważają, że ma trochę racji.

Ostatnio edytowany przez Nari - 22-06-2008 o 20:08.
stary 22-06-2008, 15:03   #139
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Obalili Darwina? Dobrze wiedzieć
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-06-2008, 13:48   #140
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Tak wierzę. Od zawsze wierzyłem, bo uważam, że na świecie jest coś takiego jak strefa duchowa, niematerialna itp.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania