Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-10-2005, 15:54   #121
Wojus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Kraków

Domyślny

Żeby nikt, jak to już się wcześniej stało, nie zarzucił mi że mówie o ogóle... Mówie o moim otoczeniu/mieście (5tyś mieszkańców) !

Cytuj:
(metale) w większości, są oni naprawde rozwinięci i kulturalni. Jak się przechodzi obok większej grupi Skate'ów, to prawie na 100% cie zaczepią, a metale nie.
100% prawda...
Metale (bardzo nie lubie tego określenia, ale skoro wszyscy to wszyscy...) raczej nigdy nie szukają zaczepki, bawią się między sobą, mają z tego radoche i nikomu nic nie przeszkadza.

Hip-hopowcy (często są nimi speudokibice, huligani itp):
Owszem, potrafią się bawić między sobą, mieć imprezy, ale czasami gdy idą większą grupą i spotkają jakąś mniejszą grupe innej subkulruty/wogule innych ludzi, poprostu ich zaczepiają, spuszczają w******l !

Cytuj:
Rzadko się spotyka nawalonych metali
Tutaj nie moge się zgodzić.
Osobiście chodzę tylko i włącznie na rockoteki - więc obracam sie w środowisku "metali" - bardzo często spotykam ludzi leżących gdzieś na ławeczce/rzygających/or smth like that, lecz jak wyżej napisałem, imprezy są bardzo spokojne, nie ma bójek ani nic.
Co do "hip-hopowców" to nie wiem czy piją dużo czy mało, więc sie nie wypowiadam na ten temat.

Ostatnio edytowany przez Wojus - 28-10-2005 o 15:56.
Wojus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-10-2005, 17:09   #122
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Widać, nie zrozumieliśmy się. I to nie ja pisałem tą historię (którą zresztą uważam za kompletną bzdurę).
Mozliwe. Sorry, ale nie chcialo mi sie wertowac tych kilku stron w poszukiwaniu jednego posta.
Cytuj:
Czemu piszesz "według twojego rozumowania[...]"? Nie, wcale tak nie uważam. W Rosji jest wielu bogatych ludzie. Jasne, że tam jest bieda, ale bieda jest na całym świecie; o ich "inności" według mnie świadczy to, że jest tyle grup przestępczych, że jeżdżąc po ich drogach musisz płacić miejscowym gangom, że mają strasznie tanie używki, inną mentalność. To rozumiem pod określeniem "inność". A skoro co drugi sąsiad jest w doskonale zorganizowanej grupie przestępczej to nie wydaje mi się, żeby jadł korę z drzew ;-)). Bezkarność także panuje, ale to już inna bajka. A teraz coś odkrywczego: Obydwaj wiemy gówno o Rosji i nie ma sensu się wykłócać o cokolwiek, o czym nie mamy praktycznie pojęcia. No chyba, że tam mieszkałeś i wiesz jak to naprawdę wygląda. Zgodzisz się ze mną?
Bo jak pisze cos na forum, to wg mojego rozumowania, a nie wg czyjejs opinii (ktora moze byc dla mnie ewentualnie argumentem).No i to o korze z drzewa bylo o krajach afrykanskich. Zgodze sie rowniez, ze obaj wiemy gowno o Rosji

Cytuj:
U mnie neguje się wszystko wszystkimi możliwymi sposobami. Gdyby Mezo zaczął śpiewać z Liberem czy innym Doniem o Kubusiu Puchatku wszyscy by o nich gadali... albo stwierdzili "Ale ze mnie tru hip-hopowiec, czuje, ze to mi sie nie podoba, ale mam gust, eno.". ;-))
Mezo juz spiewa z tymi wszystkimi liberami, jednak to i tak sa buce.

Cytuj:
Nie, i nie zamierzam. Ale bardziej uszanuję batmana, który się w domu zaleje niż idiotę z krokiem w kolanie, który po pijaku będziesz na ulicy wszystkich zaczepiał.
Hm, chodzilo mi o cos innego - bo gosciu w spodniach z krokiem moze byc kulturalny, a metal moze zaczepiac. Myslalem o tym, ze na ulice wylewa sie wiekszosc skejtow (tych "dobrych" i tych "zlych"), natomiast wiekszosc metali zostaje w domu, przez co trudno porownywac, nie majac punktu odniesienia.

Cytuj:
Z tego co napisałeś wywnioskowałem, że pieprzysz głupoty (sarkazm) ;-)). Mnie też dotknęła mania siedzenia przed kompem, jak odszedłem i zacząłem z powrotem wychodzić na dwór wcale nie odczułem jakby mi czegoś miało brakować. A ja swój "nałóg" zwalczam już bardzo długo, dawno doszedłem do wniosku, że "od tak" mi się nie uda.
Wiesz, nie bylem uzalezniony od fajek itp, wiec nie wiem, jak sie to rzuca, ale po "marnych" doswiadczeniach z kompem ( i kiedys tibia) moge ustalic, jak to jest.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Oj, Nekro, Nekro, jak Ty mało o życiu wiesz. =P
Wiesz, ze nie przebywam z reguly w srodowisku metali, wiec nie jestem zbyt poinformowany. Mozna odebrac to z lekka nutka ironii, ale, co jak co, stereotyp goscia, ktory slucha metalu jest taki, iz siedzi on czesciej w domu niz taki dres/skejt/punk itp.
stary 28-10-2005, 18:15   #123
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kaczi
Witam.
Chciałbym tu przedstawić problem, który stał się już problemem bardzo rozległym.
Chodzi o alkohol. Nie tylko wśród młodzieży, lecz w całym naszym narodzie.

Najlepiej obrazują to tekst słów Pezet-noona: "W tym kraju pijesz gdy się cieszysz, pijesz gdy jesteś smutny, ludzie zmienili miłość do życia, w miłość do wódki." Niestety, trzeba się pogodzić.
Polacy stali się strasznie spijaczałym krajem. Można spojrzeć na ulicę. Pełno "meneli", którzy najczęściej wpadli w taki stan poprzez alkohol. Ostatnio, gdy wracałem do domu, grupka 4 takich osobników podeszła do mnie, i się spytała czy nie mam pożyczyć 2zł, bo im się pić chce...
Ale również jest tak samo z osobami, które prowadzą normalny tryb życia.
Przyjeżdza gość. Czym się go wita? Oczywiście wódką. Oczywiście do tego są przystawki typu sałatki itp., lecz wódka to podstawa.
Jeszcze dwa lata temu, nie było nawet takiej myśli, aby było np. wesele bez alkoholu. Teraz jest już z tym lepiej, lecz nadal pełno jest alkoholu.
I wkońcu trzeba podjąć trudny temat: Pijąca młodzież.
Chodzą już nawet takie 12 latki przez miasto, ledwo stojąc na nogach.
W wieku 12 lat... Również mój kuzyn chwalił że wypił dwa piwa, ma 10 lat...
Wiadomo, to zawsze było, póki nasze prawo nie zostanie zmienione, bo jest oczywiste że "Zakazany owoc lepiej smakuje". Jakby alkohol byłby dostępny od lat 15, było by mnie młodzieży zalanej. Ale niestety, tylko młodzieży.

A co wy myślicie na ten temat?
A ja myślę że BULSZIT. Gdzie 12 latki pijące? Jaka miłość do wódki? To capi ocenianiem całego narodu po zachowaniach grupy ludzi. A pić piło się zawsze i to obficie taki kraj. Co więcej - nie słyszałem o weselach bez alkoholu.
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 21:16   #124
szoopa
Użytkownik Forum

szoopa's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Z kątowni

szoopa ma numer GG 6788630
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Byłem na Woodstocku i naprawdę spitych ludzi widziałem z 10-15. Ludzi podchmielonych, owszem, było w chvj, ale Woodstock to nie jest siedlisko rozpusty i pijaństwa, jak coponiektórzy twierdzą...
Tez tam bylem i wiem ze prawda jest to co mowisz. Jednak ja chyba inaczej odbieram czlowieka pijanego - pijany nie znaczy lezacy na ziemi i nieprzytomny. Dla mnie to poprostu odmienne zachowanie... Odmienne bardzo.
A z tymi 10-15 to troche przesadziles... Widziales jak czesto jezdzila pokojowa sluzba? Moze nie po "martwych"... Ale tak mi sie zdawalo
Sorry za offtop
stary 28-10-2005, 21:41   #125
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Domyślny

Obok tradycyjnego chleba i soli zawsze byla voodka

~Get low, bitch!~
Evul Tibian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-10-2005, 21:53   #126
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Cytuj:
(metale) w większości, są oni naprawde rozwinięci i kulturalni. Jak się przechodzi obok większej grupi Skate'ów, to prawie na 100% cie zaczepią, a metale nie.
No racja, nie dawno byl w chorzowie koncert ARMII (wstep darmowy huhu)
pelna kolturka.
No i tak odprowadzamy kolezanke obok mniejsca gdzie byl koncert i idze 3 mlodych skeatow? no i oczywiscie przechodzi do mojego qmpla i hmm... udezyl go z bara no i oczywiscie jak to moj kolega juz chcial startowac( to nie jego wina on juz taki od urodzenia ;p).
Ale jakos dziewczyny go powstrzymaly.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 08:28   #127
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
No racja, nie dawno byl w chorzowie koncert ARMII (wstep darmowy huhu)
pelna kolturka.
No i tak odprowadzamy kolezanke obok mniejsca gdzie byl koncert i idze 3 mlodych skeatow? no i oczywiscie przechodzi do mojego qmpla i hmm... udezyl go z bara no i oczywiscie jak to moj kolega juz chcial startowac( to nie jego wina on juz taki od urodzenia ;p).
Ale jakos dziewczyny go powstrzymaly.
Armia? Przecie to White Metal? MROK.
Btw. Dziwne, że wasz kolega chciał się bić, ale wy go zatrzymałyście. Chciałbym zobaczyć taką silną dziewuchę. No chyba, że to on jest maminsynek? ;¤))

@Nekromanta
W życiu nie widziałem kulturalnego skate'a. A co do fajek, też nie paliłem. Uważam nasze wykłócanie się, za zamknięte, zgodzisz się ze mną? ;-))
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 08:57   #128
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Wiecie co - ostatnio bylem na koncercie hh z kumplami. No i po koncercie wracamy sobie do domu. Niestety zachaczyl nas Jasiu - syn dentysty. Zaczal sie rzucac, bluzgac i wyzywac. Chcial nasz zbic wiec ucieklismy. Bo wszyscy wiedza, ze synowie dentystow sa ŹLI.

Przestancie pieprzyc jacy sk8towie sa zli. Tak jakby to byla roznica - sk8 czy czlowiek. Jesli dla was slowo juz dzieli czlowieka na dobrego i zlego, wspolczuje wam zycia, bo musi byc bardzo plytkie.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 09:13   #129
Lemef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 10 2004

Pergamin

Ja tam pije piwo
Jak mowiono " Nic Co Ludznie Nie Jest Nam Obce" lub "Chwytaj Dzien Jutro Mozesz Go Stracic "
Lemef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 09:51   #130
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

@up
A co ma piernik do wiatraka?
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 10:34   #131
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004

Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Cytuj:
Btw. Dziwne, że wasz kolega chciał się bić, ale wy go zatrzymałyście. Chciałbym zobaczyć taką silną dziewuchę. No chyba, że to on jest maminsynek? ;¤))

@Nekromanta
W życiu nie widziałem kulturalnego skate'a. A co do fajek, też nie paliłem. Uważam nasze wykłócanie się, za zamknięte, zgodzisz się ze mną? ;-))
ROTFL!!!!

Rozróżniajcie sk8 od hip hop ziomów bo to sie robi żałosne, moi państwo. Prawdziwi skate to spokojni ludzie, a takich znam i są naprawde OK, w przeciwieństwie do tej kultury HH którą utożsamia się z skate'ami... Oczywiście wszedzie znajdzie się ktoś agresywny/wulgarny, ale...

Rozróżniajcie, rozróżniajcie!
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 12:59   #132
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Cytuj:

@Nekromanta
OMG.... NIE MY TYLKO KOLEZANKA, OK? A kolezanka tylko go szarpnela DELIKATNIE za ramie i to byl znak zeby sie nie bic, understood?
I z niego to nie jest maminsynek, widzialem z kim i ile sie on bil od podst do teraz i mowie ci ani razu nie przegral -.- wiec nie nazywaj go tak i zastanow sie co piszesz.

I pomysl ilu jest kulturalnych skatow a ile nie -.-

Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 29-10-2005 o 13:01.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 13:11   #133
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
To capi ocenianiem całego narodu po zachowaniach grupy ludzi. A pić piło się zawsze i to obficie taki kraj.
No sorry , ale zrobiles to samo. Nie wolno oceniać zachowania kraju po zachowaniu jednostki , ale w Polsce sie pije , taki kraj. :-)

Cytuj:
W życiu nie widziałem kulturalnego skate'a.
To chyba znaczy , że mało jeszcze w życiu widziałeś. ;-)

Ostatnio edytowany przez ]v[ichal - 29-10-2005 o 13:13.
]v[ichal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 18:57   #134
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Przestancie pieprzyc jacy sk8towie sa zli. Tak jakby to byla roznica - sk8 czy czlowiek.
Bo jest różnica. Czy normalny człowiek zacznie Cię wyzywać, lub nawet Cię pobije tylko dlatego, że ubierasz się inaczej od niego ?? Mnie kiedyś zaczął jakiś skejcik wyzywać jak byłem na metala ubrany. Może byłem od niego o 20-30 cm wyższy, a on miał ze 12 lat... Kumpel mi opowiadał, jak był na koncercie w Gliwicach bodajże. Ktoś tam jechał do ślubu, i wyskoczyły jakieś skate'y i zaczęli "żebrać" o wódke. Czy normalny człowiek/metal zrobiłby coś takiego ?? I don't really think so...
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 19:27   #135
Anonimka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: W Twoich myślach:)

Król alkohol.

hejka. Hm, piszesz o czymś co jest niestety w naszym swiecie codziennoscią. Ale nie powiem, że nie potrzebnie, bo i ja uwazam, ze wylewac mysli na papier czy forum powinno się zawsze.
Tak. I ja spotkałam sie z tym bzdurnym problemem. W mojej klasie 99% dziewczyn pije i pali. (Ten 1 nieznaczny procent to ja i dwie kumpele na 15 dziewczyn w klasie;/) Podkreslam dziewczyn. Do czego to doszło..? Wiem, ze dziewczęta mają takie same prawa jak i chlopcy, ale moja kultura osobista nie pozwalaby robic z siebie żula, mendy i jakieś prostytutki, ktora ubiera się w za krotkie jaskrawe spodniczki, nakłada toooony makijażu na twarz, w ręce puszka piwa, papierosek i mysli, ze tak jest fajnie. Masakara!
Wychodząc z domu widzę liczne grupki 'nachlanej' mlodziezy, slysze same przekleństwa (oj nie powiem, bo i mi się zdarza, hehe), czuję zapach alkoholu, tytoniu... A wszystko dla szpanu. Bo tak jest fajnie, modnie i roolez.
A ja mam głęboko gdzieś mode, ktora (miejmy nadzieje) niedlugo przeminie.

Wiesz, jeszcze jedno: Nie wiem jak was, ale mnie nie fascynują takie osoby. Mówimy SZPAN. A ja np. nie chciałabym mieć tak "modnego" chłopaka, ktory zaliczył wszystkie laski w szkole, swietnie sie ubiera, wali tone żelu na włosy, pije, pali, ma tzw. znajomosci... A tak naprawde, w srodku jest zwykłym pustym człowiekiem....
Anonimka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 20:34   #136
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Anonimka powiedziała o wiele mądrzej niż ktokolwiek z tematu. Całkowicie się z Tobą zgadzam. Mam kumpla, takie frajera, sam sobie zasłużył na traktowanie jak jakiegoś udupa (sry). Odkąd jest największą ci*tą w klasie, zaczął jarać grude, pić wódke i ogólnie sie menelić. Tacy ludzie mnie dobijąją. Co do damskiego makijażu. Prawda dziewczyna wygląda ładniej ze starannie podkreślonymi oczami, i z może błyszczykiem na ustach (mimo że przeszkadza w całowaniu lol), to jednak bez przesady. Pudry, kremy, jakies fluidy czy inne pierdoły to przesada. Mam również kumpele w klasie. W budzie poryta, jednak 1v1 (=P) całkiem fajna. Niestety, makijaż i solarium nie jest jej obce. Za 10 lat będzie wyglądać jak stara baba, to samo robi z ludźmi alkohol i fajki. Teraz co do żelu na włosach chłopaków... To wygląda p***lsko... Do tego większość ubiera bluzeczki obcisłe do paska od spodni, dzwony i takie tam... Jak O-Zone normalnie Lol !
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-10-2005, 21:56   #137
szoopa
Użytkownik Forum

szoopa's Avatar

Domyślny

Czyzbyscie wyczerpali temat ze z niego zbaczacie? :>
Aczkolwiek rzeczywiscie bardzo czesto alkohol idzie w parze z "pustymi barbie" ktore maja tona makijazu na mordzie i głowę ciagle maja spuszczona, bo te wszystkie malowowidła za dużo ważą i ciążą...
stary 30-10-2005, 06:48   #138
Arthus Drag'Tail
Użytkownik Forum

Arthus Drag'Tail's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anonimka
A wszystko dla szpanu. Bo tak jest fajnie, modnie i roolez.
G**** prawda... Ja nie pije dla szpanu, bo niby przed kim?? Poprostu lubie...
Cytuj:
A ja mam głęboko gdzieś mode, ktora (miejmy nadzieje) niedlugo przeminie.
Na palenie, cpanie i picie? Te 2 pierwsze moze tak, ale picie- nie sadze... W naszym kraju od zawsze pilo sie i pic bedzie... Moze nie przez 10-12 latkow, ale bedzie..

Cytuj:
A tak naprawde, w srodku jest zwykłym pustym człowiekiem....
Takich ludzi jest masa...
Arthus Drag'Tail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 08:04   #139
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
@up
A co ma piernik do wiatraka?

Aby wytworzyć piernik, potrzeba jest mąki, która wytwarzana jest w wiatraku ;P

@Alkohol

Taka jest Polska, tu pić będzie sie zawsze i nic tego nie zmieni..

Ostatnio edytowany przez Badzo - 30-10-2005 o 08:06.
Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-10-2005, 11:17   #140
szoopa
Użytkownik Forum

szoopa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arthus Drag'Tail
G**** prawda... Ja nie pije dla szpanu, bo niby przed kim?? Poprostu lubie...
No dobra. Jestes madry - Ty tak nie robisz.
To teraz wyjdz na ulice i zobacz ile 12-13 latkow stoi gdzies na placyku z browcem w reku. Po co to robia? Ja innej opcji jak "dla szpanu" nie widze...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania