|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#121 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#122 | |||
|
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
|
Cytuj:
Cytuj:
EDIT: Cytuj:
Jest tu p[rzytoczony podział na sport umysłowy i fizyczny. Dla waszej wiadomości, jest to podział czysto teoretyczny (prawnie jest sport albo go nie ma) i jesli już e-gamming zostanie wpakowany do sportu, to zapewniam was, że wyląduje w sporcie umysłowym, obok szachów... Ponawiam swoje pytanie, bo jakoś wcześcniej odpowiedzi ani słychu, ani widu: Co Wam przeszkadza w uznaniu e-gammingu jako sport, co to zmieni w waszym życiu...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 27-06-2006 o 14:44. |
|||
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#124 | ||
|
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
|
Cytuj:
Padłeś. Cytuj:
Oni grają w wirtualnym świecie. Ich gry 'niema'. Niewiem jak można taką różnicę przeoczyć. Ja nie odbieram osobą uprawiającym e-gaming miana cyber sportowca, gamera, e sportowca; jednak póki co nie są oni sportowcami i nazywanie ich tak może ubliżać ludzą preferującym tradycyjne podejście do tematu. Widzę, że tu sami znawcy tematu jak Gmoch piłki. |
||
|
|
|
|
|
#125 |
|
Born in Hell
Data dołączenia: 10 03 2004
|
Nie trzeba myśleć <lol2>, zagrałbyś z taką osobą co gran na turniejach to byś zobaczył. Ty byś pewnie wszedł i odrazu strzelał gdzie popadnie.
- taktyka! To tak jakbyś walczył w wojnie ale przy monitorze, trzeba myśleć. "Twój kubek jest już pełny i nic więcej nie wleje się" Cup and Mug theory. Jeżeli nie rozumiesz sentencji trudno .W definicji sportu nie ma nic na temat czy to realny świat czy wirtualny. Nie ma różnicy czy grasz w szachy na stole czy w komputerze na turnieju. No cóż wy to najlepiej byście się zamkneli na świat i bronili przed postępem. Jak wam nieodpowiada jedźcie do Afryki do jakichś plemion, będziecie mieli spokój. Ostatnio edytowany przez DDoS - 27-06-2006 o 14:48. |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
|
Cytuj:
Gry w szachy tez nie ma. Tworzy sie w umysle gracza. Do dyspozycji masz tylko figury i jakas smieszna tablice. EOT, moj punkt widzenia zostal przedstawiony.
|
|
|
|
#127 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Keel - 27-06-2006 o 14:52. Powód: ;p |
||
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Cytuj:
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 27-06-2006 o 14:54. |
||
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Born in Hell
|
Ech staje się to jałową dyskusją. Wasz jeden argument jest niewystarczający. Wymyślcie coś nowego oprócz tego, że to sport może dziać się tylko w rzeczywistości.
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez DDoS - 27-06-2006 o 14:56. |
|
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak. Cytuj:
... A zes dowalil ... Spadlem z krzesla;p
Ostatnio edytowany przez Keel - 27-06-2006 o 14:56. Powód: ;p |
||
|
|
|
|
|
#131 |
|
Born in Hell
|
Nie wiem z czego miałbyś się tak roześmiać, nie przedstawiliście żadnego większego argumentu prócz tego że np. CS dziejes się w świecie wirtualnym. Co jest śmiesznym argumentem, bo miejsce gry czy to w szachach, piłce czy grze komputerowej nie ma znaczenia, liczy się czy ty wykonujesz czynności fizyczne lub umysłowe.
Ty myślisz właśnie, że np. w takim CS to tylko biegasz i szukasz przeciwnika i strzelasz. Lecz nie zastanwiasz się, badasz otoczenie, czy gdzieś się mógł ukryć, itp co będe pisał jak i tak nic z tego nie dotrze do Ciebie. |
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Pozatym: od kiedy to fakt, ze nie myslisz o ruchu przeciwnika oznacza, ze nad gra nie myslisz? Zastanawiam sie, czy obronca druzyny A przewiduje jak zachowa sie obronca druzyny B. Juz widze, jak sie meczy intelektualnie rozwiazujac ten problem. Ale chcecie myslenia, prosze bardzo: turnieje gier RTS. Tam sie mysli, nawet ciezej niz w szachach. A jak ja gram w jakiegokolwiek RTSa to nie mysle, ale ja gram REKREACYJNIE. Pozatym, ktos kto stwierdza, ze w CS sie nie mysli jest dla mnie zwyklym laikiem, ktory gada o grze o ktorej nie ma pojecia i widzial ja co najwyzej w sklepie na polce. To nie Quake ludzie.
|
|
|
|
#133 | ||
|
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
|
Ojeju, powiem coś cichym głosikiem, aby nikt nie słyszał :
Cytuj:
![]() To wg was, czy się akcja dzieje w rzeczywistości czy w świecie którego niema niema znaczenia, na szczęście ludzie którzy za to odpowiadają mają dojżalsze zdanie. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez emilok - 27-06-2006 o 15:07. |
||
|
|
|
|
|
#134 | |||
|
Zbanowany
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Guild Wars
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Oerta Fallen
Gildia: Mroczna Armia [MROK]
Świat: Guild Wars: P
Poziom: 20
|
Cytuj:
Ide i myśle,czy on czai się za ścianą,może na dachu,albo jest gdzieś za mną. Trezba przewidzieć ruchy i gdyby jeszcze było tego mało,neiwidzisz gdzie on jest i musisz myśleć błyskawicznie!Bo jak nie to keal. Cytuj:
Cytuj:
|
|||
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Born in Hell
|
Miałem rację nic nie dotarło do Ciebie, jesteś jak Giertych:
Idzie manifestacja "Giertych musi odejść" - krzyczą ludzie. Giertych w wiadomościach - "Oni nie strajkują przeciwko mnie, tylko w związku ze szpitalami czy coś innego". |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
#138 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Do Ciebie tez nie dociera... |
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Guild Wars
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Oerta Fallen
Gildia: Mroczna Armia [MROK]
Świat: Guild Wars: P
Poziom: 20
|
Keel podaj jeden powód dlaczego sport nie może być w świecie wirtualnym.
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Użytkownik Forum