![]() |
#122 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 09 2006
Lokacja: -=Gdańsk=-
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Samera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zmieniłem logo i czekam na jakąś propozycję napisania/ przetłumaczenia tutoriala (wy możecie pokazać jakiś efekt a ja spróbuję go zrobić i opisać).
![]() |
#124 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() @up: warto zwiększać opcję "wygładzenie" podczas kompresji na jpg, gdy nasz obraz ma być lekko rozmyty.. W takim wypadku to zmniejsza rozmiar pliku jednocześnie zwiększając jego jakość.
Możesz też zrobić tutka jak zrobić takie "leżące" napisy jak w tym logu. @sławek: poskładałem kilka Twoich tutoriali do kupy, pomieszałem je razem i taki shit wyszedł: ![]() ;p Ostatnio edytowany przez Celoz - 02-02-2007 o 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 09 2006
Lokacja: -=Gdańsk=-
Profesja: Knight
Świat: Samera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zbanowany
|
![]() To wszystko... Gimp?!
Nie wiedziałem, że takie darmowe gówno* tylko potrafi 0.o --------- *gówno - tak myślałem, ale po zobaczeniu, co Gimp potrafi, zmieniłem zdanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
|
![]() Spoko, już się za to biorę
@edit Uaktualniłem troszke posta. Teraz każdy tutorial jest w oddzielnych znacznikach HIDE, jednak bonusy i linki zostały ukryte ![]()
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 15-02-2007 o 19:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 02 2007
|
![]() To jest mój 1 post na tym forum (konto założyłem chyba tylko z tego względu żeby zapytać się ciebie o te kilka żeczy).
1 primo: jak się robie przeźroczyste tło?? 2 primo: jak się szkło robi?? 3 primo: ja mam wersje 2.2.13 i nie moge pisaćliter ( moge załadować co najwyżej z pliku), to normalne?? Z góry thx za odpowiedż. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ad1
Klikasz prawym przyciskiem myszy na warstwę tło i kliknij dodaj kanał alfa. Potem weź narzędzie gumka i wymaż tło. Inny sposób: Kasujesz warstwę z tłem i tworzysz nową. Ad2 wygoogluj Ad3 Nie.
![]() |
#131 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 02 2007
|
![]() A mugłbyś mi może ten poradnik.Jakbyś zrobił to by było fajnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Guest
|
![]() Świetny poradnik, gratz 4 Slawek.
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Stan: Początkujący
|
![]() Fajny poradnik. Mam kilka pytań.
Jak się zmienia tło w gimpie bo właśnie przerabiam "matrixowe literki" i niewiem jak zrobić czarne tło. Sam mam sobie pomalować pędzelkiem? I jak się zmienia kolor którym chce rysować? Cytuj:
![]() @Down: Dzięki znawco ![]() Ostatnio edytowany przez Wendaren - 15-05-2007 o 17:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() W 2? tutku, tym z ziemią nie ma nic o tym jak zrobić kręcącą się kule. Przez skrypty w gimipie jest to nieziemsko łatwe ale mógłbyś napisać żeby ktoś kto nie wie sie dowiedział;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Aktywny gracz
Imię: zgadnij...
Profesja: Elder Druid
Świat: zgadnij
Skille: zgadnij
|
![]() Mam problem mianowicie mam tlo i obrazek, ktory chce na nie wrzucic ale ten obrazek ma juz jakies tlo np. czarne. No i moj problem polega na tym ze niewiem jak je usunac albo wtopic zeby go nie bylo widac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Czy może mi ktoś pomóc? Próbuje zapisać obraz w .jpg albo .bmp, a Gimp sam zapisuje mi w .xcf.. I nie mogę hostować swoich ,,dzieł" (czyt. pomyleńców) Czy wie ktoś co się dzieje?
Z góry dziękuję |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |