Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-10-2007, 17:54   #141
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atimcia Pokaż post
To robisz dokładnie jak ja
Lecz niektórzy są bardziej słabi i podatni na stres, presje itp. i wtedy załamują się...
I właśnie temu ta dyskusja ma służyć - namówieniu takich osób, by popracowały nad sobą, wzięły się w garść, inaczej na życie spojrzały.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-10-2007, 18:11   #142
Gadziu
Użytkownik Forum

Gadziu's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2004
Lokacja: Nigdzie indziej

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
Ciekawe co bys zrobił,jakby wykryto u Ciebie nowotwór (np płuc)
Lekarz daje Ci pół roku.Przez 1 tydzień masz totalny zamęt w głowie.Masz myśli samobójcze lecz widzisz że rodzina Ci pomaga i dla niej nie chcesz się zabić. Przeżywasz kolejne 4-6 miesięcy po których ból każdego dnia jest nie do zniesienia. W takim przypadku, przynamniej ja, poważnie rozważyłbym samobójstwo. Po co sie męczyć jak i tak za miesiąc lub dwa umrzesz w męczarniach?
Po co? zyjac ze swiadomoscia czasu za jaki nastapi twoj zgon mozna calkiem ladnie spozytkowac reszte zycia nie przejmujac sie niczym.
stary 22-10-2007, 18:15   #143
Atimcia
Moderator

Atimcia's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: wszędzie
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misza Pokaż post
I właśnie temu ta dyskusja ma służyć - namówieniu takich osób, by popracowały nad sobą, wzięły się w garść, inaczej na życie spojrzały.
wiesz, że nie jest to łatwe?
a wręcz bardzo trudno.
Bo każdy "swoje" wie i trudno przekonać drugą osobę do "swego" stylu bycia.
I w tym momencie zaczyna się bezsensowna polemika.
A czemu?
temu,że osoby które myślą otwarcie o tym już/ tu na tym forum nie piszą

Oliver Wendell Holmes Sr.

Ostatnio edytowany przez Atimcia - 22-10-2007 o 18:18.
Atimcia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2007, 21:31   #144
MetiuII
Zbanowany

MetiuII's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199 Pokaż post
Nie widzisz gościu tryby przypuszczającego w moim poście? Każdy tutaj pisze o przypuszczeniach,domysłach itp więc wg Ciebie nikt nie powinien się tutaj udzielać skoro znaczna część ludzi wypowiadających się tutaj nigdy nie próbowała samobójstwa?
A ty nie rozumiesz gościu o co mi chodzi. Więc Ci gościu wytłumacze. Nie masz pojęcia co może kroić się w głowie takiej osoby. Jak już Atimcia wspomniała, każdy jest inny i każdy by odebrał to w inny sposób. Ale ty nie możesz pisać takich rzeczy, bo poprostu nie wiesz co jest w łbie takiej osoby. Ale skoro mam pisać o trybie przypuszczającym, o takich sytuacjach, jak tak twierdzisz to proszę:

Wyrok zapadł, 15 letni chłopak umrze za pół roku, oficjalny werdykt. Co robi ? Wszystko czego wcześniej mu nie było można, a chciał zawsze spróbować. Robi tatuaż, skacze na bandżi, ze spadochronu, póki jeszcze choroba mu na to pozwala korzysta z życia w 100%. Nie dołuje się w domu chorobą, nie myśli o tym, żeby się zabić, bo wkońcu póki chwila mu została, postanawia tych najdłuższych chwil nie marnować, tylko się nimi cieszyć jak tylko może.

Nie wiesz czy może to wyglądać tak jak wyżej. Nie każdy patrzy na pokemonowe pismo 13 latek, których świat wielce skrzywdził bo rzucił je książę z bajki, który ma zawsze na lizaka ze szkolnego sklepiku.

Myślę, że nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu, bo ludzie którzy się tu stale udzielają powiedzieli wszystko co mieli powiedzieć (np. ja) i i tak będą się trzymać dalej swojego. Póki jeszcze nie zaczęła się kłótnia apeluję do Atimci o zamknięcie tematu.
MetiuII jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2007, 21:57   #145
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MetiuII Pokaż post
Wyrok zapadł, 15 letni chłopak umrze za pół roku, oficjalny werdykt. Co robi ? Wszystko czego wcześniej mu nie było można, a chciał zawsze spróbować. Robi tatuaż, skacze na bandżi, ze spadochronu, póki jeszcze choroba mu na to pozwala korzysta z życia w 100%. Nie dołuje się w domu chorobą, nie myśli o tym, żeby się zabić, bo wkońcu póki chwila mu została, postanawia tych najdłuższych chwil nie marnować, tylko się nimi cieszyć jak tylko może.
Tego tez nie wiesz bo kazdy jest inny. Jeden stwierdzi ok mam jeszzce chwile to ja wykozystam. A inny wpadnie w dolek bedzie siedzial w domu/szpitalu i gral w takie cos jak tibia czy inne gowno i dalej lapal dola. Jak mowiles kazdy jest inny i kazdy inaczej na to zareaguje.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania