|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#141 |
Guest
|
![]() Nie wierzę. Mimo tych wszystkich filmów itd. które prawdopodobnie są zwykłymi fotomontażami.
Skoro według niektórych oni (duchy,ufo) naprawdę istnieją to dlaczego widzieli je tylko nieliczni,a żaden duch czy coś w tym stylu nie pokazało się na przykład na jakimś rynku gdzie zobaczyło by to więcej osób? |
![]() |
|
![]() |
#142 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2008
Lokacja: Barcelona
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Shazaria Ripus
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Razem Ponad Kilogram
Świat: Guardia
Poziom: 63
Skille: 81/61
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Nie znasz religii Satanistycznej to się nie wypowiadaj, kitten.
El tiempo es demasiado lento para los que esperan, demasiado rápido para los que temen, demasiado largo para los que lamentan, demasiado corto para los que celebran. pero para los que aman, el tiepmo es la nternidad. He decidido apostar po el carga. El odio es un amor demasiado pesada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
|
![]() Zapraszam na forum PEA //pea.org.pl/phpBB2/index.php gdzie mozemy gleebiej przedyskutowac temat ; )
Portal Energii Astralnej - Forum , Chat i wiele artykułów. Zajmujemy się między innymi takimi zjawiskami jak OOBE , LD , Medytacja , PSI , Telekineza i wiele innych... Zapraszamy!!! Nasze forum: http://pea.org.pl/phpBB2/index.php Oraz nasz serwis: http://pea.org.pl/ Gorąco zapraszam i Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Ja wierze w istnienie pewnych "form energii", których oddziałowywanie jesteśmy w stanie poczuć.
![]() |
#145 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Cytuj:
Tak samo jest z Duchem sw. czy z Maryja. Tez sie objawia nielicznym, przez co ludzie nie wierza w istnienie tej trojcy. W zasadzie to nie uwierze dopoki nie zobacze na wlasne oczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary
|
![]() Jestem chrześcijaninem, więc wierzę, że duchy i demony istnieją, ale nie takie, jak je przedstawiają mass media, tanie sensacyjki i stereotyp fantasy.
![]() |
![]() |
#147 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Omg, mylisz ze byty niefizyczne maja taki sam tok myslenia jak ludzie... Widziales kiedys swoj rozum? Masz zdjecia? Nie? Czy to znaczy ze go nie masz? No chyba tez nie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Up
Taaak? To gratuluję poziomu edukacji, bo z tego co się orientuję, już w podstawówce, a na pewno w gimnazjum, uczą jak wygląda i funkcjonuje mózg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Nie mozg. ![]() Up Dziekuje panu wyzej xP wie o co 5 xd Ostatnio edytowany przez Darkk'Horsemanzz - 24-06-2008 o 22:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Up i 2 up
Gratuluję pojęcia aluzji... Chodziło mi o to, że jest to jedno i to samo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @uP
A czym myślisz? Sercem? Wątrobą? |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
A myślisz, że takie coś istnieje?
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Mózg to tylko układ nerwowy sterujący ciałem.
Dżdżownica też ma układ nerwowy, a jednak nie obserwujemy u niej emocji czy inteligencji. Uczucie? Podwyższenie tętna, szybszy oddech, impulsy elektromagnetyczne w mózgu-skoro już sprowadzamy wszystko do materialności.
![]() |
![]() |
#158 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chyba mnie nie zrozumiałeś. Zadałem dość banalne pytanie, ale widocznie masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ja jakoś nie widzę abym sugerował, iż seans spirytystyczny był takim o "gadaniem z duchami" jak to określiłeś. Może rozwinę swoją wcześniejszą myśl z poprzedniego posta. Otóż, czytając trochę na temat owego wywoływania duchów postanowiłem o tym trochę poczytać. Niby brzmi dość banalnie, jednakże trzeba do tego trochę rekwizytów. Poza tym, z tego co mi wiadomo, nieumiejętne prowadzenie seansu może prowadzić do niebiezpiecznych konsekwencji. I tu rodzi się pytanie: wierzyć czy nie wierzyć? Na przykładzie ludzi z mojej klasy: Na wycieczce postanowiliśmy sprawdzić jak ludzie zareagują. Z początku sceptycy mówili "pff, ja w to nie wierzę". Mimo to, gdy już zaczeliśmy rozstawiać przedmioty na ziemi, nagle wszyscy się zmyli powtarzając "chyba was poje... ide stąd". Czekam na wasze opinie (mam nadzieję, że tym razem bardziej obiektywne, a przede wszystkim - na temat.)
P.S @Wieszok - Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem o metodach, które opisałeś. Sprawdzę później na czym polegają.
![]() |
![]() |
#159 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Michoss
Tylko, że objętość samego mózgu dżdżownicy jest kilkaset tysięcy razy mniejsza, nie sądzisz? Na sterowanie wszystkim musi znaleźć się miejsce, a co do uczucia to zgadzam się, takie jest wytłumaczenie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Wielkość "mózgu" dżdżownicy jest proporcjonalna do jej rozmiaru. Biorąc pod uwagę, że dżdżownica nie ma kończyn, oczu, układów większości zmysłów, i organów, to w jej układzie nerwowym znalazło by się wiele miejsca na emocje czy uczucia. A człowiek, nawet silnie upośledzony takie ma.
![]() |