Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-02-2009, 22:23   #141
fito46
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2008

Imię: Xanadu
Profesja: Druid
Świat: secura
Skille: 12/2
Poziom mag.: 99
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miłosz Pokaż post
Taaak, czyli to oznacza, że jak kupiłem PACC do gry gdzie szastałem z explo po 200 i uhałem się po 700 i w połowie określonego czasu PACC'a zasady gry nieco się zmieniły to mogę ich podać że mnie oszukali?;oo
cipsoft jasno okreslil sie ze beda wprowadzane zmiany na co wyraziles pozwolenie gdy zakladales nowe konto

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miłosz Pokaż post
Teraz to i tak na jedno wychodzi bo wysiłek włożony na wbicie XXX lvla np. po 2 latach jest możliwy w dzisiejszej Tibii do zdobycia w miesiąc czyli wg. twojej teorii mój czas poświęcony na grę stracił sens?
Nie, każdy gra niby tylko dla "przyjemności". Cip'Soft nikomu nie każe grać, więc nie widzę tu powodów do oskarżania ich o jakieś marnowanie ludzkiego czasu...
z tgo co Instynkt tam napisal to rozumie, ze tylko bezpodstawne usuniecie postaci moze przyspozyc im klopotu. tutaj nie ma nic do rzeczy kto ile gral i jaki ma lvl na dobra sprawe. chociaz im wyzszy + zakupione nieraz pacci = tym wieksze prowdopodobienstwo sukcesu. myslisz dlaczego cipsoft i gmy tak ostroznie daja bany? nie rozdaja ich jak leci. oni tez maja swoje ograniczniki

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-02-2009, 22:27   #142
Kawalerzysta
Użytkownik Forum

Kawalerzysta's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2009

Imię: Cavalryman
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt Pokaż post
Obecna postac Rookgaardu nie potrafi zaoferowac graczom prawdziwej rozrywki i przygody.
Ale to nie jest usprawiedliwienie dla botterów rzecz jasna? Jeżeli komuś granie na Rooku nie sprawia radochy to gra na mainie. Piszę w obronie tych, którzy zostali na Rooku bo jego forma im odpowiada.

Cytuj:
Czlowiek jest zlozona istota, knuje i kombinuje w kazdy mozliwy sposob, by ulatwic sobie zycie. Doskonale rozumie takie podejscie i dlatego nigdy nie negowalem cheaterow, botterow, sharerow, hackerow itp itd etc.
Tu się nie zgodzę. Ideą gry jest rywalizacja na równych warunkach. Nie Tibii, ale jakiejkolwiek gry. Jeżeli o mnie chodzi to nieważne czy ktoś używa cavebottera, autospella, autofisha, itd. czy tylko używa bota do zbierania gp z ciał. Dla mnie tak samo powinien dostać delete konta bez możliwości odwołania się. Nie chcę jednak aby przez takich idiotów cierpieli gracze, którzy wspomagaczy nie używają i są uczciwymi Rookstayerami.

Cytuj:
Expienie / Skillowanie / Trapowanie / Kolekcjonowanie / itd ... te czasy staly sie historia. Wina nalezy obarczyc wylacznie kolejne zmiany wprowadzane przez CipSoft.
A za komuny to panocku było lepiej. Sorry do mnie taka argumentacja nie trafia. Bo niby co CipSoft zepsuł. To że bank dał? Addony? Jeżeli komuś nie pasuje formuła Rooka - wychodzi na main. Formuła Tibii - wychodzi do innej gry. Dla mnie to nie jest usprawiedliwienie dla botterów. Jeżeli ktoś nie lubi Tibii może nie grać. To tak jakby powiedzieć (takie małe porównanie) że ta gra mi się nie podoba i nie będę w nią grał. No ale jak już można pobotować to czemu nie.. ten temat ma bronić prawdziwych Rookstayerów grających bez dopalaczy. Takie było moje zamierzenie. Jak się komuś Rook nie podoba, ale z botem to inna sprawa - powiem krótko - jak dla mnie może wypier..

Cytuj:
Mentalnosc None. To takze uleglo zmianie. Niegdys podejscie Rookstayerow wygladalo nieco inaczej.
Ale to nie wina CipSoftu. Mentalność graczy.. czyli nas, ludzi. Bo nagle część ludzi zaczęła botować to co.. ja też muszę? Bo przegonią mnie z lvlem? I tak się to zaczęło samo nakręcać. Podziwiam rookstayerów. Ale tych, którzy nie poszli za owczym pędem. Mam kumpla co 5 lat gra tylko na Rooku.Tak, to jego main char. Gra na Hiberni i nieraz widzę jak u niego jestem że idzie rozwali komuś coś na quescie, itd. Ma gdzieś czy botterzy go przegonią z lvlem, czy musi sam ruszyć myszką i wsadzić gp do plecaka. I dla takich ludzi jak on bronię formuły Rookgaardu. Nie mam pojęcia czy bootowałeś czy nie, nie ślędzę forum. Jeżeli nie, to witam. Jeżeli tak to wedle nie nie masz prawa w ogóle się odzywać w tym temacie (nie kieruję tych słów teraz personalnie do Bove ale do każdego piszącego tutaj) bo to przez takich jak Ty jest cała ta dyskusja, która w większości postów równa Rookstayerów do botterów.

Cytuj:
Expisz recznie? Swietnie. Jedziesz na bocie? Trudno.
I może stąd różnica zdań. Mnie wkurza że ktoś ma mentalność cheatera, bottera. Uważam że jak ktoś gra, bierze udział we współzawodnictwie to niech to będzie uczciwie. Nie mam zbyt wielkiego mniemania o różnej maści oszustach. I mieć nie będę. Bo to jest właśnie problem Tibii. Nie upki, zmiany w heal system czy w czarach. Ale właśnie botterzy.

Cytuj:
Usuniecie postaci po tylu latach (np mojej) przypozyloby CipSoftowi wiele problemow poprzez wytoczenie spraw sadowych z racji tego, iz wlozony wysilek i ewentualnie zakupione wczesniej PA straciloby sens/wartosc/w niektorych przypadkach skutkowaloby to depresja i innymi powiklaniami/itd. Zakladajac postac automatycznie podpisujesz swego rodzaju umowe, dajaca Ci szereg praw
Hoho tu już się zagalopowałeś. Wszystko w Tibii jest własnością CipSoftu. I nawet jak dostaniesz delete konta to jasne możesz wytoczyć sprawę ale jej nie wygrasz. Przeczytaj ponownie umowę jaką z nimi zawierasz w czasie zakładania konta. Najlepiej tym razem dokładnie i dwa razy. Jak im jutro padnie jakiś server i wykasują się dane wszystkich graczy to i tak sprawy nie wygrasz. Będą chcieli odzyskać dane ze względu na to aby utrzymać klientów, a nie 'bo możesz im sprawę wytoczyć'.

Cytuj:
Sama propozycja zostala rzucona ot tak, bez zadnych logicznych argumentow. Na dobra sprawe 70% poparlo ten projekt, tylko zadno z nich nie napisalo dlaczego.
No naprawdę, nie trzeba być Einsteinem żeby prześledzić temat na Tibi.com (a nawet tutaj!) i zobaczyć co się przewija w prawie każdym poście.. boty, boty, boty..

Cytuj:
topic sam w sobie jest ciekawy. Sposob jego prezentacji jest zalosny jak i jego tresc.
Prezentacji? Co ssy miałem dawać? Napisałem to co jest na tibia.com no i wyszła dyskusja. Więc dla mnie ok że ludzie postanowili wyrazić swoją opinię.

Cytuj:
Dawno nie mialem okazji wypowiedziec sie w czyms konkretnym. Moze powrot do starej wersji bylby rozwiazaniem? Przywrocenie starych zasad trapowania utemperowalby boty, a jednoczesnie odswiezylby atmosfere na coraz bardziej zagrzybialym Rookgaardzie ^^'
Ta? A wg. mnie usunięcie botterów wszystkich znacznie odświeżyłoby Rookgaard.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight Pokaż post
Co z tego ze rookstayerzy niby pomagali innym i niby nie liczyl sie dla nich lvl. Skoro nie liczyl sie dla nich lvl czemu taki Sunrise ma teraz 100lvl ? Komu by sie chcialo siedziec na wolfach przez x lat?
Taki Sunrise gra x lat i skoro bije potwory to następstwem tego jest - uwaga fanfary - wzrost lvlu. A Ciebie nie nudzi bicia demów i behe przez x lat? Tibia to tylko gra i niech każdy gra dokładnie w taki sposób, w jaki jemu przynosi frajdę. A to że niektórym frajdę przynosi tylko cheatowanie to temat na osobną dyskusję

Cytuj:
to ze sie lizesz dupe to nie znaczy ze instynkt odpali Ci 1k na rooku...
A Ty jakiś wysłannik ludzi z maina co Ci zapłacą za Twoje argumenty? To że ktoś się z kimś zgadza to zbieżność opinii tylko.

Cytuj:
nie lubie rookstayerow to nie znaczy ze powinno sie ich usuwac, niszczyc, nienawidzic kazdy ma inne zdanie oni graja w tibie na swoj wlasny sposob, a my na wlasny, czesc tibijczykow wybralo gre na rooku dla roznych celow
trapowanie,bicie lvl'a, niby pomaganie innym,sranie,szczanie itp
Zgodzę się z Tobą (i nie nie chcę 1k na mainie ). Każdy ma prawo grać jak chce nawet jeżeli nam się to nie podoba. Rookstayerzy nie postępują wbrew Tibia Rules (dla mnie botter na Rooku to.. botter na Rooku a nie Rookstayer.. żeby jasność była) więc jest ok. Niech mają swoją frajdę z gry.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer Pokaż post
Niestety chamy mają prawo domagać się expa, by się jak najszybciej z tej wysepki urwać. Rookstayer z założenia nie miał istnieć, Cipki zobaczyły w nich kolejną kopalnię, z której można czerpać kasę - bo niby po co by dodawali te addoniki? Są to i się na nich zarobi.
To ja mam prawo domagać się expa na mainie i wbijać z tego powodu ludziom na hunty? Rookstayerzy też mają prawo do expa. Nie ma żadnego punktu w Rules, które zabraniałoby im tego. Więc takie sobie gadanie.

"Give, and it shall be given to you. For whatever measure you deal out to others, it will be dealt to you in return."

Ostatnio edytowany przez Kawalerzysta - 01-02-2009 o 22:41. Powód: dodatkowe myśli
Kawalerzysta jest offline  
stary 01-02-2009, 22:50   #143
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

[quote=Kawalerzysta;2447461]
Cytuj:
To ja mam prawo domagać się expa na mainie i wbijać z tego powodu ludziom na hunty?
A czy maina się przechodzi? Do niego się DOCHODZI przez Rook, IoD gdzie się poznaje ZASADY gry by sobie poradzić na MAINLANDZIE.
Myślę, że wystarczająco jasno się wyraziłem.

Cytuj:
Rookstayerzy też mają prawo do expa.
Jak coś odbiegające od idei może mieć prawo?

Cytuj:
Nie ma żadnego punktu w Rules, które zabraniałoby im tego. Więc takie sobie gadanie.
Regulamin jest tak okrojony jak frytki.

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?
Rocket Slayer jest offline  
stary 02-02-2009, 01:38   #144
Kawalerzysta
Użytkownik Forum

Kawalerzysta's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2009

Imię: Cavalryman
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer Pokaż post
Jak coś odbiegające od idei może mieć prawo? Regulamin jest tak okrojony jak frytki.
Ale jednak regulamin jest dokładnie taki jaki jest. I nie zakazuje on expić Rookstayerom na Rooku, nie zakazuje im tam być, w żaden sposób nie mówi że Rookstayerzy mają każdemu ustępować, itd. Regulamin może się nie podobać, można się nie zgadzać, można dziecinnie myśleć że regulaminy są po to by je łamać (powodzenia w rl) ale takie jakie są takie obowiązują. I nie zakazują niczego Rookstayerom, nie wyodrębniają ich jako żadnej grupy w związku z czym Rookstayer ma prawo do wszystkiego tego co inny gracz grający na mainie. I tyle w tym temacie. A to jak Ty w swojej główce poukładasz do czego jaki człowiek ma prawo to już Twoja, prywatna sprawa.

"Give, and it shall be given to you. For whatever measure you deal out to others, it will be dealt to you in return."
Kawalerzysta jest offline  
stary 02-02-2009, 12:48   #145
Brecht
Użytkownik Forum

Brecht's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2009
Lokacja: Gdańsk

Imię: Brecht
Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
Poziom: 75
Brecht ma numer GG 3700633
Domyślny

Skąd przekonanie, że Rookgaardianowi wystarczy 8-15 lvl do poznania wszystkich tajemnic Rookgaardu? Co jeżeli do wykorzystania wszystkich możliwości NPC potrzebny jest określony udźwig, dostępny np od 50 poziomu?

Ostatnio edytowany przez Brecht - 02-02-2009 o 12:50.
Brecht jest offline  
stary 02-02-2009, 12:54   #146
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Brecht Pokaż post
Skąd przekonanie, że Rookgaardianowi wystarczy 8-15 lvl do poznania wszystkich tajemnic Rookgaardu?Co jeżeli do wykorzystania wszystkich możliwości NPC potrzebny jest określony udźwig, dostępny np od 50 poziomu?
X-D Pewnie, od razu 100!

stary 02-02-2009, 15:43   #147
Kijos
Zbanowany

Data dołączenia: 09 02 2008

Domyślny

Nie opyla im sie..
<premium>
Kijos jest offline  
stary 02-02-2009, 16:06   #148
Barbar
Użytkownik Forum

Barbar's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2008

Stan: Na Emeryturze
Świat: Azura
Poziom: 69
Skille: 23/29
Domyślny

Powiem wam że coraz mniej ludzi uważa boty za zuo, niedlugo botterow bedzie wiecej niż takich jak wy, to jest nieuniknione tymbardziej na rooku.

Zminimalizowanie do około 15 lvla, jeśli wierzyć Piombonowi (Chyba najbardziej doświadczony user TORGa jeśli chodzi o zagadki Rooka) do wykonania części Ss questa którą podobno odkrył potrzeba znacznie wyższego poziomu ;P

Ukryty tekst:

\o/
Barbar jest offline  
stary 02-02-2009, 16:50   #149
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Podobno to moja babcia się dogadała z Mino magiem przez dziurkę od klucza. Póki Cipki nam tego nie rozjaśnią, nie warto nic snuć bo nie wiadomo, czy to będzie użyteczne, czy nie. Anyway jak już miałby być ten ss quest to nie powinien być do zrobienia solo.

stary 02-02-2009, 17:19   #150
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Powiem wam że coraz mniej ludzi uważa boty za zuo, niedlugo botterow bedzie wiecej niż takich jak wy, to jest nieuniknione tymbardziej na rooku.
i przez takie myslenie to napewno bedzie nieuniknione
wlasnie przez takich ludzi jak ty co zlewają to

Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 02-02-2009 o 22:28.
Cygan Slejter jest offline  
stary 02-02-2009, 17:42   #151
Drajcus
Guest

Domyślny

Gm rookowy to jest rozwiązanie bo ci co pomagają to pomagają..... ale trapy i te podobne raczej dobrzy nie są.
Ja jestem za 2 gmami(chociaż i tak sie zalogują 1 w tygodniu ) to i tak jestem za tym pomysłem .

stary 02-02-2009, 17:43   #152
Barbar
Użytkownik Forum

Barbar's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2008

Świat: Azura
Poziom: 69
Skille: 23/29
Domyślny

Wiesz...Mi to pasi ;d

@zabujca rakiet111
Najwyzej bana dostane, nie szkodzi ; d

Ukryty tekst:

\o/

Ostatnio edytowany przez Barbar - 02-02-2009 o 18:00.
Barbar jest offline  
stary 02-02-2009, 17:59   #153
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

@Rabarbar

Jedziesz na krawędzi z tymi punktami ;o

@DaUn

Spalić na stosie!

Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 02-02-2009 o 19:18.
stary 02-02-2009, 18:08   #154
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

Oczywiście że usunąć więcej z nich szkód na rooku niż pożytku
Duch Guardi jest offline  
stary 02-02-2009, 19:59   #155
Szlaja
Użytkownik Forum

Szlaja's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2007

Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 8
Skille: 10/14
Poziom mag.: 1
Domyślny

Un, Cipy juz zrobily pierwsze kroki.
1. Limit w banku. (1k!!)
2. Powolne usuwanie miejsc na trapa (MH jest pierwsze ;<)
3. Ogolnie zjebanie ;<
"Faithfully minotaur mage has escaped from secret room!" po przetłumaczeniu "Wiernie Minotaur mage popiół cytował z sekretnego pokoju!"
Najsz. Ja tag nje umjem! Plox nałucz mnje!
Szlaja jest offline  
stary 02-02-2009, 20:39   #156
Ameriov
Użytkownik Forum

Ameriov's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4

Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
Domyślny

Fajnie, wyraźcie swoje opinie. Tylko co z tego skoro cipsoft nic nam nie zrobi.

Bo co może? Ograniczenie lvl- Mniej kupców na PA.
Automatyczne wywalenie rookerów na main- mniej PA + maniak Tibijski wpadnie do ich siedziby z C4.
Skasowanie Rookerów- To samo co wyżej.

Poza tym Cipsoft nie ma NIC do rookstayerów. Wkurzają ich tylko boty, z którymi właśnie starają sobie poradzić.
Np. ten ich śmieszny wykrywacz MC, który odziwo zbiera żniwo, mam nadzieje że szybko wymyślą coś lepszego.
I ostatnia sprawa- od kiedy to głos ludu jest dla nich ważniejszy od zysków, hm?
Było tak zanim wprowadzili premium, później robili co chcieli.

Rookgaardians Smasher

Secrets Keeper.

Ostatnio edytowany przez Ameriov - 02-02-2009 o 20:40.
Ameriov jest offline  
stary 02-02-2009, 21:29   #157
Kubarek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2007
Lokacja: w Thais

Świat: Nerana
Poziom: 142
Poziom mag.: 8
Domyślny

A może odrazu usunąć całego rooka i maina O.o

a na serio to 1.Cipki na tym zarabiają 2. Rookstayerzy to część gry (jeśli można tak powiedzieć) która istniała od zawsze i po co to zmieniać ostatnio i tak Tibia podobno przez te zmiany jest coraz gorsza i schodzi na psy

Ostatnio edytowany przez Kubarek - 02-02-2009 o 21:30.
Kubarek jest offline  
stary 02-02-2009, 21:49   #158
Luker's
Użytkownik Forum

Luker's's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2008
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Gildia: Brak
Świat: Thoria
Poziom: 1
Skille: 10/10
Luker's ma numer GG 8570011
Domyślny

@up... co do zarabiania to nie jestem dokładnie pewien... część Rookerów ma także postacie na Mainie... Czy jak by rookstayerów zostali by usunięci to przestali by kupować Pacca...?

Odpowiedź uzasadnij...

----------------- o LoLu... ------------------
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ruszek Pokaż post
Rybzor i Lukers to wyższa liga, oni z pospólstwem się nie zadają
Luker's jest offline  
stary 03-02-2009, 08:44   #159
<hmm>
Użytkownik Forum

<hmm>'s Avatar

Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Domyślny

Oho! Teraz jak widzę co niektórzy rookstayerzy postanowili wystartować w konkursie na najmiłosierniejszego samarytanina-stayera. Rąbali czasami lata expiąc, trapując, robiąc różne inne głupie rzeczy, a teraz nagle przejmują się biednymi newbie.
Ciekawe skąd ta troska? Przez lata minęło was dziesiątki tysięcy graczy, którzy nawet was nie zauważyli, nawet jeśli faktycznie im przeszkadzaliście to o was zapomnieli po dwóch dniach. I nagle oni was obchodzą, popieracie pomysł usunięcia rookstayerów... funny <ironiczne>

Mam propozycje, skoro takie jest wasze stanowisko - dajcie przykład innym i usuńcie swoje postacie. Czy może nie o to chodzi? Może chodzi o to, że teraz jest prościej, że każdy kolejny osiągnie to co Wy w 1/10 czasu jaki poświęcaliście? Zwykła zawiść/zazdrość? O co? O to że teraz są boty, fora, manuale, dokładne opisy, że każdy ma na tacy podane wszystko to na co wy czasami poświęciliście lata?

No tak, wiem wiem.. to przez te boty, to jest argument, którego zawsze można się chwycić. Ale faktycznie przez boty czy przez przyzwyczajenie do zwalania na nich winy za wszystkie plagi Tibijskie? Argument "skoro nie można upilnować botów to zablokujcie możliwość expienia" przekonuje mnie tak jak komunistyczne chrzanienie "wszystkim zabrać co mają, wszystkim po równo nic, bo ja już się na chapałem, a skoro 'oni' dochodzą do tego samego to znaczy że kradną i są wrogami narodu".

Nikt inny tylko Wy stworzyliście rookgaard takim jak jest teraz. Przez wyścigi lvl, przez obalanie wszystkich zagadek, tworzenie poradników. Więc nie grajcie teraz super troskliwych o aktualne i przyszłe pokolenia graczy!
Jedno co mnie w tym uspokaja to fakt, że ta "plaga" newbiee, leci przez rookgaard jak szarańcza, i nie ma ochoty przysiadywać na takim gównie jakim są rookstayerzy.
(przeczytać i zapamiętać do końca życia!)

"And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
<hmm> jest offline  
stary 03-02-2009, 09:56   #160
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <hmm> Pokaż post
Rąbali czasami lata expiąc, trapując, robiąc różne inne głupie rzeczy, a teraz nagle przejmują się biednymi newbie.
Haha kiedyś trzeba ;>

Cytuj:
I nagle oni was obchodzą, popieracie pomysł usunięcia rookstayerów... funny <ironiczne>
Usunięcia? Nołp
Cytuj:
Mam propozycje, skoro takie jest wasze stanowisko - dajcie przykład innym i usuńcie swoje postacie. Czy może nie o to chodzi?
Chyba tym, którzy chcą kasować to i owo

Cytuj:
Zwykła zawiść/zazdrość?
Jeśli chodzi o botterów to raczej wiele nie trzeba uzasadniać...

Cytuj:
O co? O to że teraz są boty, fora, manuale, dokładne opisy, że każdy ma na tacy podane wszystko to na co wy czasami poświęciliście lata?
Gracze zawsze powinni być "fair" w stosunku do innych.

Cytuj:
No tak, wiem wiem.. to przez te boty, to jest argument, którego zawsze można się chwycić.
Takie czasy

Cytuj:
Ale faktycznie przez boty czy przez przyzwyczajenie do zwalania na nich winy za wszystkie plagi Tibijskie?
Za część

Cytuj:
Argument "skoro nie można upilnować botów to zablokujcie możliwość expienia" przekonuje mnie tak jak komunistyczne chrzanienie "wszystkim zabrać co mają, wszystkim po równo nic, bo ja już się na chapałem, a skoro 'oni' dochodzą do tego samego to znaczy że kradną i są wrogami narodu".
Do pewnego lvla. Skutki? Botterzy będą mieli mniejszą motywację by bocić i być "top" na rookstacie. Nie chodzi o zawiść czy zazdrość - to tak jak z łapówkami w służbie zdrowia.

Cytuj:
Przez wyścigi lvl, przez obalanie wszystkich zagadek, tworzenie poradników. Więc nie grajcie teraz super troskliwych o aktualne i przyszłe pokolenia graczy!
Może to i hipokryzja ale kiedyś trzeba ;> Sam jak będziesz chciał zrobić postać i wyjść nią na maina, będziesz chciał mieć spokój i jak najszybciej wypier. z tej wysepki.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Prezydent_czuwa Pokaż post
popieram, rookstayerzy śmierdzą czadem i bocą!!! ;<<
Amen.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania