Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 17-05-2005, 09:48   #141
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

Jeżeli żaden drech się do mnie nie przyczepi, by pozbawić mnie zdrowia lub życia, będzie źle. Zechce zegarka, komóry i portfela - nie ma sprawy.
Zegareczek z supermarketu za 20zł, komórki nie noszę nigdy przy sobie, a pieniądze? Zawsze dobrze chowam - do tylnej kieszeni w dżinsach. Tam żaden drechu nie zajrzy, chyba, że jest facetem o odmiennym stosunku seksualnym.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-05-2005, 12:06   #142
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Kopanie w walce ulicznej? żartujecie sobie? Co wy, dzieci, myślicie że Brucem Lee jestescie? Że kopiecie w 0.001s ?
Ulica to nie mata, tu nie ma zasad. Jak wyskakuje na was banda dresów, to nie ma zmiłuj się. Zatrzymacie sie na sekunde, i was nie ma. trzeba SPIER***AĆ ILE SIŁ W NOGACH. Nie ma takiej sztuki walki, która by was na to przygotowała. Zasada jest taka: KASUJECIE JEDNEGO GOŚCIA i W NOGI, zanim reszta sie skapnie co sie stało. Nie ma bicia sie z następnymi, chyba że macie jakieś narzędzie (np pałka teleskopowa, ale wtedy któryś może wartem ja slapać i mamy zonka).

Polecam pogooglować za hasłem sztuki walki i porozglądać się po forach, tam jest to ładnie wytłumaczone dlaczego nie ma siły na 10. w skrócie: I Herkules dupa, kiedy przeciwników kupa.

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 17-05-2005, 14:00   #143
dij_buhh
Użytkownik Forum

dij_buhh's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Jedlicze City

dij_buhh ma numer GG 3296650 dij_buhh ma login Tlenu jj121@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kerin Tale
chciałbym koleś te twoje znajomości zobaczyć

pewnie zaraz odszczekasz jak to na 15-latka przystaje...ale daruj sobie.....Pozdrawiam
no nie wiem jak wy ale ja mam starszych qmpli na których moge liczyć w potrzebie, jeśli wy nie macie - to trudno
stary 17-05-2005, 14:12   #144
Birmil
Zbanowany

Birmil's Avatar

Data dołączenia: 10 02 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Knight
Świat: Keltera
Poziom: 15
Skille: 62/62
Poziom mag.: 4
Wyślij wiadomość przez ICQ do Birmil Birmil ma numer GG 5344630
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Właśnie dlatego namawiam rodziców by zapisali mnie na to !@^&$ Aikido. -.-

TOP:
Przykro mi... Mam nadzieję, że mnie nic takiego się nie stanie, a jakby się stało to żebym tylko mógł się obronić...
Powodzenia w zyciu... ozeni ci ktos kose i gowno ci da aikido (wiem, bo sam trenuje)
Birmil jest offline  
stary 17-05-2005, 14:26   #145
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

@up
"ozeni ci ktos kose"

Ożeni mi ktoś kosę? Sorry, nie posiadam...
Shanhaevel jest offline  
stary 17-05-2005, 16:52   #146
Kerin Tale
Użytkownik Forum

Kerin Tale's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
Kerin Tale ma numer GG 9024719
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dij_buhh
no nie wiem jak wy ale ja mam starszych qmpli na których moge liczyć w potrzebie, jeśli wy nie macie - to trudno
pytanie tylko czy taki kumpel ci pomoże... bo jak masz pieniążki to zaraz takich "kumpli" jest tuzin...a jak przyjdzie co do czego to sam wiesz jak jest.....

co do kolegów...ja ruszam sie stale w tej samej ekipie co zawsze i na pomoc rowniez zawsze moge liczyc...co do tego czy chodzę gdzieś sam...przeważnie nie zawsze lepiej iść grupą niż samemu
stary 17-05-2005, 17:32   #147
dij_buhh
Użytkownik Forum

dij_buhh's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kerin Tale
pytanie tylko czy taki kumpel ci pomoże... bo jak masz pieniążki to zaraz takich "kumpli" jest tuzin...a jak przyjdzie co do czego to sam wiesz jak jest.....

co do kolegów...ja ruszam sie stale w tej samej ekipie co zawsze i na pomoc rowniez zawsze moge liczyc...co do tego czy chodzę gdzieś sam...przeważnie nie zawsze lepiej iść grupą niż samemu
wiesz zależy jakich masz kolegów, ja już przekonałem się że na moich ludzi mogę liczyć, znamy sie od lat...
fakt faktem że w dzisiejszych czasach dużo jest osób ktore się przymilają do kogoś kto ma kase...
co do tego że dobrze trzymać sie w grupie to prawda, ale nie zawsze i wszędzie ktoś przy tobie będzie...
stary 19-05-2005, 15:07   #148
Thimburd
Użytkownik Forum

Thimburd's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
Thimburd ma numer GG 8659724
Domyślny

Zgadzam się z $corcerer'em co do tych walk ulicznych. Gdyby to nie było tak nagle, i gdyby mnie nie przygwoździli do ściany, zapewne bym im zwiał (umiem dość szybko biegać). No, ale niestety... a bronić się nie chciałem. Nie dość, że nie jestem zbyt mocny to było ich trzech. Gdybym spróbował się bronić, obili by mi mordę. Pozatym byłem w niezłym szoku. Huh, a jak myslicie, gdyby mnie oni zauważyli gdzieś na ulicy, co zrobią? Podejdą i pogrożą, pobiją , czy będą udawać, że mnie nie znają? Jak myślicie? Trochę się niestety boję :/
stary 19-05-2005, 15:14   #149
Warren The Evull
Guest

Domyślny

Eh ja jak wracalem z meczu z kolegami bylo nas 3 (Łks lodz) Rulez xD , bylo juz ciemno bo to bylo pod koniec roku wracalismy normalnie drogo z szalikami ofcorse i podeszlo do na 4 typkow jeden na rowerze i odrazu tekst "macie prze***ane" no tak olalismy ich zapytali sie o wynik i poszlismy dalej a oni za bloczkiem myk kolegow na***ali ja jeszcze mlody wiec sie mnie zapytali czy chc w******* czy oddam im komorke -.- no taa moja E398 poszla ... Loot: Motorola E398 , Sony Ericsson K700i (x2) , Sony Ericsson T300

stary 19-05-2005, 15:33   #150
ro0t
Użytkownik Forum

ro0t's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!

Domyślny

$cor, jakbyś sie przyczepił do takiego Mestre [stopień w Capo~] w dodatku ćwiczącego Street Capoeira to żywy byś nie wyszedł z tej opresji. Ofkorz załóżmy że jesteś dresem lub coś takiego.

Opowiem wam coś co nam profek na warsztatach opowiadał [brazylijczyk].
Idzie sobie ulicą, podchodzi do niego dwóch punków i coś zaczynają pieprzyć i chcą sie bić [gość co to opowiadał mógł by ich lekkim połamać]. Ale zaczoł uciekać, krzyknoł po kolegów z sali treningowej, a Ci jak to na przyjaciół przystało wyszli... z kijami od Maculele [drewniane ~0.5m dł.]. Punki uciekły...

Jaki z tego morał? Ucz sie sztuk walki i wykorzystuj je jeśli musisz... zawsze można uciec.
stary 19-05-2005, 17:01   #151
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ro0t
$cor, jakbyś sie przyczepił do takiego Mestre [stopień w Capo~] w dodatku ćwiczącego Street Capoeira to żywy byś nie wyszedł z tej opresji. Ofkorz załóżmy że jesteś dresem lub coś takiego.
No, ale to był mestre. Raczej capoeira nie jest sztuką walki a sztuką samą w sobie... Heh ciekawie by wyglądała capoeira na ulicy, ale raczej niewiele by ci się przydała. Nie zapisujcie się na capo~ tylko by uczyć się samoobrony, bo to nie wygląda tak jak w tekkenie ;P.
W walce ulicznej łokcie, kolana i szybkie sierpowe to jedyne sensowne rozwiązanie jeśli nie masz gdzie uciekać a masz tylko jednego przeciwnika. I nie ma co odpalać żadnych trikasów na ulicy bo to się może źle skończyć.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 19-05-2005 o 17:02.
spider-bialystok jest offline  
stary 19-05-2005, 19:00   #152
Kajzer
Użytkownik Forum

Kajzer's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: okolice Kielc

Stan: Usunięty
Imię: Parsirfal
Profesja: Elite Knight
Gildia: Kazadum
Świat: titania
Poziom: 120
Skille: 95/92
Poziom mag.: 7
Domyślny

mi nigdy nie ukradli telefonu ale juz 2 zgubiłem
mialem kiesys taka sytuacie ale koles mi nic nie zabral a mialem wtedy ze 13 lat
teraz mam latek 19 i jakby jakis koles mi zabral telefon to albo bym go połamał albo bym uciekł i wrocił busem wyładowanym ziomkami z ciezkimi srodkami persfazji, taki juz jestem ;]
wiec jaki z tego moral?
jak jestes mały i nieporadny to idz na siłownie i zostaw komore w domu a nie na*******aj w tibie non stop bo skile ci nic nie dadza w prawdziwym zyciu
stary 19-05-2005, 21:37   #153
Reflex
Użytkownik Forum

Reflex's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2004

Reflex ma numer GG 1818963
Domyślny

Hmm ...
Jeżeli u mnie była by taka sytuacja , że jakiś gostek chciał by mi coś zabrać ...
Rozj.. bym go : P

Ehh powiem wam szczerze że te sztuki walki jeżeli się ktoś nie będzie uczył min. 5 lat to gówno mu da : /
Uczyłem się Karate tradycyjne i Judo przez 2 lata ...
I nic raczej z tego nie wyniosłem jedyny plus był taki że na treningach karate też się pakowało

Hmm a teraz polecam silowania+dobre odżywianie+ moze mala odżywka ktorych na allegro jest w****u ;]

A jezeli nie masz zamiaru takich rzeczy robic to nie noś portfela/komórki/kluczów/ i inne drogie rzeczy przy sobie : /

^^
Reflex jest offline  
stary 19-05-2005, 21:45   #154
ro0t
Użytkownik Forum

ro0t's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2004
Lokacja: Niech cie to nie interesuje!

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
No, ale to był mestre. Raczej capoeira nie jest sztuką walki a sztuką samą w sobie... Heh ciekawie by wyglądała capoeira na ulicy, ale raczej niewiele by ci się przydała. Nie zapisujcie się na capo~ tylko by uczyć się samoobrony, bo to nie wygląda tak jak w tekkenie ;P.
W walce ulicznej łokcie, kolana i szybkie sierpowe to jedyne sensowne rozwiązanie jeśli nie masz gdzie uciekać a masz tylko jednego przeciwnika. I nie ma co odpalać żadnych trikasów na ulicy bo to się może źle skończyć.
Wiesz, zapisujesz sie... chodzisz chodzisz aż wreszcie po kilku latach jesteś kimś wielkim. Sam na Capo~ chodze choć w mym mieście chyba nie trzeba się uczyć żadnej sztuki walki. To samo w judo etc. tylko że tam szybciej umiesz coś sensownego żeby sie obronić. Jak już napisałem w tym temacie Capo~ to nie tylko napierda****a lecz poznawanie kultury, języka...

Little edit - pozatym zwykłym Ginga jeśli poprawnie umiesz wykonać to możesz uniknąć ciosu na 'pędzel'

Ostatnio edytowany przez ro0t - 19-05-2005 o 21:48.
ro0t jest offline  
stary 19-05-2005, 21:51   #155
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajzer
jak jestes mały i nieporadny to idz na siłownie i zostaw komore w domu a nie na*******aj w tibie non stop bo skile ci nic nie dadza w prawdziwym zyciu

Silownia tez nie Poza szerokimi barkami i sila, ktora bez szybkosci jest niczym;]

Cytuj:
Hmm a teraz polecam silowania+dobre odżywianie+ moze mala odżywka ktorych na allegro jest w****u ;]
I problemy z potecja Pozdro dla silaczy. Ciekawe jak wy sie chcecie silownia obronic

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 19-05-2005 o 21:53.
Matek jest offline  
stary 19-05-2005, 22:01   #156
Shardzik
Użytkownik Forum

Shardzik's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sanok

Stan: Aktywny Gracz
Wyślij wiadomość przez ICQ do Shardzik
Domyślny

Ja miałem ostatnio, na szczęście szczęśliwa przygodę... (śmieszną dosyć)
Byłem sobie w innym mieście... (koło krakowa)
I wpadło do mnie pare jakichs ziomów po 12-13 lat i mówią Dawaj zj** kase labo dostaniesz wp**... Zachowałem zimną krew i jak jeden mi próbował coś zrobić, to mu "oddałem" reszta uciekła...
stary 19-05-2005, 22:12   #157
Bastek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Kielce

Imię: nvm ;)
Gildia: nvm
Świat: Titania
Poziom: 55+
Poziom mag.: 55
Domyślny

Ide ulica w Kielcach z takim jedym qmplem co go znam pare dni (hehe)

Nagle wyskakuje ziomex jeden i mówi

"Chłopaki zaraz wyskoczycie z telefonów"

Ja w ogole nie wiem co sie dzieje, ale moj qmpel do***al mu pare butów na maske i tamten przylazł z qmplami, po ktorkiej gadce na temat "plecow" tamci pozsli do domu ^^
Bastek jest offline  
stary 19-05-2005, 23:01   #158
dij_buhh
Użytkownik Forum

dij_buhh's Avatar

Żarówka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Silownia tez nie Poza szerokimi barkami i sila, ktora bez szybkosci jest niczym;]

I problemy z potecja Pozdro dla silaczy. Ciekawe jak wy sie chcecie silownia obronic

wprawdzie odżywki to nie sterydy i po nich jądra nie zanikają, ale ich nieodpowiednie stosowanie może doprowadzić do problemów z funkcjonowaniem organizmu (w końcu to chemia) czasem nawet do wylądowania w szpitalu, a ich stosowanie głównie owocuje wzrostem masy mięśniowej niż potencjalnej siły, nie zastąpią dobrze zaplanowanego treningu...

a co do kupowania odżywek czy innych preparatów na allegro nie ryzykował bym bo mogą one pochodzić z jakiegoś trefnego źródła, równie dobrze można je kupić na stadionie jeśli ktoś lubi ryzyko...
stary 20-05-2005, 00:47   #159
Kin
Użytkownik Forum

Kin's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2005
Lokacja: W średniowieczu

Domyślny

Współczuję Ci... Taki jest dziś świat. Mnie też okradli ale miałem Nokie 3310 i . Byłem na swoim boisku szkolnym razem z kumplami no i podeszły takie dresiarze ogoleni na łyso z piwem i z kijami moi kumple uciekli (też bym się im nie dziwił) a mnie popchnęli na podłogę no i jak wstawałem to mi podcięli haka i wyjęli z spodni komórkę ech
Kin jest offline  
stary 20-05-2005, 10:56   #160
Repos
Użytkownik Forum

Repos's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005

Imię: Repos
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dij_buhh
wprawdzie odżywki to nie sterydy i po nich jądra nie zanikają, ale ich nieodpowiednie stosowanie może doprowadzić do problemów z funkcjonowaniem organizmu (w końcu to chemia) czasem nawet do wylądowania w szpitalu, a ich stosowanie głównie owocuje wzrostem masy mięśniowej niż potencjalnej siły, nie zastąpią dobrze zaplanowanego treningu...

a co do kupowania odżywek czy innych preparatów na allegro nie ryzykował bym bo mogą one pochodzić z jakiegoś trefnego źródła, równie dobrze można je kupić na stadionie jeśli ktoś lubi ryzyko...
ja bardzo prosze: jak nie wiesz to nie się nie wypowiadaj.

Odrżyki sa zrobione głównie z białek aminokwasów i wiatmin, słuza nabraniu masy a jedynym ich skótkiem ubocznym moze byc przytyci9jak ktośnie umie brać) a od przytycia nie laduje sie w szpitalu z tego co wiem.

To o czym piszesz to sa suplemety(trudne słowo ), czyli np. kreatyna HMB, BCAA, nieumiejętne stosowanie ich może prowadzic do problemów(np. z watrobą), aby wszystko było ok wystarczy sie stosowac do tego co pisze na opakowaniu.

A co do allegro to sa to w przewadze rzeczy orginalne, tylko czasem pochodzace np. z hurtowni albo z tzw jumy(jeszce trudniejsze słowo )
Repos jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania