--> | --> |
![]() |
#141 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co do pana ktory odpisal na moj post: NIE DOTARLO!
Czlowieku najpierw piszesz mi tu o tym, jakbys wogule nie skillowal,tylko expil, a jak bys tylko skillowal. A potem mi pokazujesz przyklad na skillach 70/70 -.- Moze najpierw troche pomyslunku. Skille 20/20 a 70/70 to chyba jest jakas roznica, chyba ze sie myle? -.- Wiec mi tu nie pokazuj jaki jestes kozak i wogule boss, ze wszystko wiesz. Bo wiadomo ze nie robi sie odrazu skilli 80 bo to sensu nie ma, bo rzeczywiscie na te same monsty sie lata, a jak padniesz to masz skille w tyl co jest o wiele wieksza strata, niz na 70 skillach. Co do innych osob dotyczacych hunta. Czlowiek ktory nie trenil, ma skille 80/75 i 120lvl (chociaz shielda to on by mial w owiele mniej), a ja mam 80lvl i skille 90/90... Myslicie, ze kto bedzie mial wieksza strate uh? 80lvl? A moze jednnak 120? Zalozmy ze hunca dl'a klasycznie, knajt luruje, shoterzy stoja i nawalaja. Strata bedzie LEKKO wieksza u 80lvl, bo tak naprawde na takich lvl mozna spokojnie lurnac i bloknac dl'a bez uhania sie, a potem moze cie uleczyc shoter, ktory bedzie leczyc wiecej niz 120 knajt. To jest przynajmniej moja teoria. Bylem na dl'ach na 40 i 50lvl i wiem jakie maja hity, wiem tez ze czasem ten 80 bedzie musial sie uhnac gdy 120 nie, ale to bedzie rzadko. Te lvl sa tu tylko takim przykladem i prosze nie mowic ze 120lvl nie bedzie latac na dl'e bo mu sie nie oplaca, to tylko przyklad. Dziekuje, pozdro.
|
![]() |
#142 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
|
![]() Cytuj:
A ja wole najpierw sobie wszystko zrobić,najpierw pracuje,a na potem przyjemności na expie. Ostatnio edytowany przez Knoland! - 24-09-2006 o 09:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() Chcecie to skilujcie, niechcecie nie skilujcie. KAzdy ma własne zdanie.
Ja wole nie skilowac tylko odrazu expic, jak umiejetnie grasz to skil leci ci niewiele wolniej podczas expienia niz podczas grania. Przykład roty na darashi. bije cie zawsze 2-3 rotów ty bijesz na ful atak. lepsze miejsce tomby 1 lvl gdzie masa badziewi typu snejki, spidery bijesz pokoleji co leci majac na tarczy kilka slabych potworów, inne miejsce dworce. na troche wyzszym lvl bandyci, wildki. Jesli mam marnowac czas na skilowanie to wole bic nawet takie badziewia, skil rosnie moze troche wolniej ale spokojnie w czasie który ty przeznaczysz na skilowanie ja zrobie lvl. zanim sie ktos wypowie niech zrobi postacie +70 lvl i zobaczy jakie sa róznice hitó przy 10 pkt róznicy skili. praktycznie zadne dla 90% potworów, szybkośc expienia tez praktycznie zadna. zaczolem grac razem z kumplem prawie równoczesnie on skilowal ja expilem. efekt ja mam 71 lvl i skile +70/+70 a on ma 50 lvl i skill +80/+80 i ja nadal szybciej odniego expie. bo 20 lvl daje mi przewage 300 hp, i duuuzo capa. JA moge wziasc wiecej run, zadziej sie lecze, zadziej musze zchodzic z expowiska. @Cacuss wiesz jaka jest róznica w hp miedzy 80 a 120 lvl ?? 600 hp tam gdzie ty sie dwa razy uhniesz on wogóle. a dla wszystkich maksymalne obrazenia zaleza od lvl jak i od skillu nikt na 30 lvl nawet z skilem 90 nie walnie wiecej niz 60 lvl z skilem 60. jesli mówisz ze wolisz poskilowac a potem miec przyjemnosc z gry to przosze bardzo, ale nie uwierze ze jesli ja bede mial przewage w lvl a ty w skilech bedziemy blokowac te same potwory. Przewaga lvl to przedewszystkim przewaga ze przezyjesz max comgo potworka. blokuj DL gdzie główne obrazenia to od ognia, blokuj behemota, Demona, blokuj necro,blokuj warlocki, blokuj potwory bijace z life draina, bij potwory bijace magia. Twój skill przyda ci sie gdy bedziesz bil guardy, cyklopy, nigdzie wiecej. A przy blokowaniu wiekszosci mocnych potworów bardziej wazne jest ilosc hp niz skill. Moze i bedziesz bil mocniejsze hity w smoka, guarda i td itp ale tam gdzie ty uh uh to ja exura exura bo nadal bede mial rezerwe zycia której ty ze wzgledu na niski lvl nie bedziesz mial.
The art of liquidation. Little bike, why can't you swim? ;[ - EJJ, ska du ha taxi ti tempel? huauhauhuauhauhua Ostatnio edytowany przez Pandorian technomancer - 25-09-2006 o 10:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra to juz moja ostatnia wypowiedz bo nie chce mi sie wiecej, jak ktos woli trenic niech treni, jak nie to niech expi.
@up: Przeciez mowilem ze 120lvli 80lvl to przyklady, pozatym ty i kolega, mowiesz ze ty masz 70, on 50, wiec jak ty bedziesz mial 110 on okolo 95-100. Tylko ze ma owiele lepsze skille i jakby chcial moze se poleciec na dragi, a ty, tez mozesz ale masz takie waste ze... I kazdy z lvl 30 i skillami 90/90 walnie wiecej niz 60lvl ze skillami 60/60. Nawet jesli skill i lvl daje tyle samo, to lacznie masz 120(czegos tam). A skill daje wiecej niz lvl do uderzen, wiec masz wieksze hity na 30lvl. I tak na samym starcie polecam expic zeby moc uzywac chociaz ihy, bo przyjdzie pk'owiec to juz masz pewnego deda. Dziekuje, to byl ostatni post, juz tu nie zagladam i nie pisze wiecej. CYA!
Nowe, niespotykane i wyjątkowe you can dance 4! Tańczmy albo nie, ale czytajmy tę stronę ; ) Ostatnio edytowany przez Cacuss - 24-09-2006 o 13:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2006
Imię: Elders knight
Profesja: Knight
Gildia: -----
Świat: Pacera
Poziom: 62
Skille: 80
Poziom mag.: 6
|
![]() Mialem 35 level kightem skile 71/71 eq crown arm crow legi boh royal helmet dragon lance wzielem axe ringa i poszedlem na draga w kanionie kolo kazz mialem przy sobie 5 uhuw i padłem ( i czy kngiht jest dobry stalem z boku tylko zeby mi z lapy walil i tak pare razy sie przesunol walnol mi z fali uh znuw uh drag ma reda ucieka bioegne za nim wale z hmm a on mi szybko 2 razy z fali zajebal i po mnie no i co mi z knighta gsa rozwale na 50 levelu ze skilami 80i strace hyba 2 bp uhuw albo lepiej a srokiem pare sd i nie ma ani draga ani gsa sork ma tez eu a knightem zanim bendzie mozna z explo walic trzeba miec 6 mlvl a to katastrofa wbic dlatego zastanawiam sie nad zmiano profesji {{{{dlaczego jak dedam nic mi nie leci z eq ? a niemam aol tylko bp leci ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
|
![]() Przeczytalem wszystkie wasze posty i musze stwierdzic z ubolewaniem ze niestety wszyscy mniej lub bardziej mijają sie z prawda. (nawet moderatorzy nie maja do konca racji choc niewatpliwie sa najblizej prawdy)
Otóż tak naprawde skillowanie knightem NIE jest w ogole potrzebne. Malo tego, powiem wiecej - skillowanie knightem jest marnotrawstem czasu. Pewnie zaraz sie spytacie co zamiast tego trzeba robic zeby skille rosly? Odpowiedz jest prosta: Trzeba odpowiednio expic. Expic tak zeby rosl lvl w parze ze skillami. Czyli expic na duzych spawnach slabszych potworkow a nie na pojedynczych spawnach lepszych potworkow. Odradzam takie cuś jak elfy na malym lvlu bo skille na nich rosna masakrycznie wolno (1 hit = 1 dead, a pozniej sprint 10 sekundowy do kolejnego elfika/spawnu nie sprzyja przyrostowi umiejetnosci). Dobierajac odpowiedni rodzaj potworkow i jaskinie (mniej wiecej o to chodzi zeby nie brac potworkow na 1 hita i nie biegac dluzej niz 6-7 sekund do kolejnego moba) powodujemy satysfakcjonujacy dla nas przyrost skilli 2 x wolniej niz podczas treningu i przy tym expimy z szybkoscia 75% swojej maksymalnej predkoscia expienia. (regula dziala do ~75 lvl, pozniej mozna juz w ogole dać se siana ze skillami). Polega to na omijaniu expowisk typu soldy i elfy gdzie duzo wiecej biegamy niz bijemy, a zamiast tego odwiedzaniu expowisk takich jak tomby (zawsze duzo shitu sie plącze pod nogami: a to snake nam tarasuje droge, a to skeletony otocza i shielding rosnie), szeroko rozumiana tiquanda, trolle dla pacc (ponizej 30/30), larvy i roty dla pacc (ponizej 40/40), scaraby (exp sredni, zarobek sredni, ale skille leca b. szybko jak na osiagany wspolczynnik expa/h), DC (w godzinach malego zaludnienia). Krótko mowiac nalezy kierowac sie zasadą: zadawaj ciosy jak najczesciej, ale ze swojej najlepszej broni jednorecznej i na full atak, expiac przy tym oplacalnie. (czyli kasa wydana na exp ma sie zwracac - dlatego demony itp odpadaja ;p) Kierujac sie powyzsza zasada az do okolo 75 lvla osiagnalem postac taka jak w profilu. Dla porownania moj kolega zastosował zasade progów (dany skill na dany lvl, jego progi byly dosc rozsadne) i troche trenowal. Teraz ma 97 lvl i skille 94/92. Expi o 15-20% wolniej ode mnie, blokuje az o 20-25% gorzej ode mnie. (mimo przewagi 13 skilli shielda ;p) Ostatnio edytowany przez Colard - 24-09-2006 o 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Ja zrobiłem knighta, którym najpierw skillowałem a następnie tylko expiłem.
Teraz mam 28 lvl 5 mlvl i skille 74/68. Mogę z powodzeniem expić na guardach, cyklopach, smokach itp. Kiedyś natomiast miałem postać, tez knighta (pierwszy mój 20 lvl w karierze) na 21 poziomie miał skille 43/38 i mogłem sobie tylko expić na foldzie, więc najpierw można trochę poskillować, aby później cały czas można było expić. Najważniejsze jest to, żeby grać dla przyjemności a nie wymuszać na sobie skillowanie dla osiągów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() Cytuj:
czytaj ze zrozumieniem... mamy 21 lvl róznicy i przy porównywalnym czasie gry ta róznica sie zwieksza na moja korzysc... pozatym zeby bylo smieszniej roznica naszych skili maleje... wiec bardziej prawdopodobne bedzie ze ja 110 lvl i skill 90/90 a on 80 lvl i skill 95/95... co do obrazen jestes w błedzie i niemasz pojecia o podstawowej rzeczy skill w meale daje ci to ze latwiej sie przebijasz co przy wartosci +65 ma znaczenie dla kilku potworów "twardych" tak samo shelding daje ci to ze potworom bijacym z meale trudniej cie trafic co przy wartosci +65 tez ma znaczenie dla kilku potworow. Dajesz przyklad smoków... 20 lvl daje mi wieksza przewage przy ich biciu niz 10 skili, smok z łapy i tak mnie nie trafia za czesto, pozatym sa to obrazenia pomijakne w stosunku do obrazen a fireballi i wave wielkosc obrazen w wiekszym znaczeniu zalezy od lvl niz od skilu. Kazdy kalkulator Ci to pokaze.
![]() |
![]() |
#149 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Ehh...
Niektórzy z was są naprawdę nie do zdarcia, nie mogą znieść, że ich poglądy są błędne to od razu wielkie pretensje jakby się miał świat zawalić. Przejdźmy do rzeczy. Takie porównania: przykłady, jak ostatnio 30 knight 70/70 expiący i 30 lvl 70/70 skillujący do 90/90. Zanim ten zrobi te skille 90/90 expiący zrobi 100 lvl expiąc normalnie (najpierw 25k/h, potem 30k/h itd.) 30 knight mający ksille 90/90 będzie expił w tym samym miejscu co zaczynający expić 30 knight ze skillami po 70 lub w innym miejscu robił te 2k/h szybciej, niż tamten za czasów rozpoczynania expienia. Natomiast 100 lvlowiec ze skillami 80/80 +/- będzie mógł expić przyzwoicie, np. 55k/h bez wiekszych (o ile w ogóle będą) strat.Ten skillujący knight tak czy siak kiedyś dogoni expiącego, ale będzie to już na tyle pózno, że wątpie, aby ktoś nie zanudził się robiąc taki level. W blokowaniu... hmmm porównajmy. Niech ta róznica wynosi nawet 50 lvli. @edit usunąłem tabelkę, pozlepiało się wszystko. 100 Knight uhnie się 2 razy mocniej, niż 50, będzie z powodzeniem blokował silne potwory, nawet demony (pozwala mu na to ilość hp), uhami nadrobi skille i dużo więcej, niż 50 knight będzie miał okazję zarobić. 50 knight będzie otrzymywał słabsze obrażenia z meele, których nie nadrobi, nawet na potworach uderzających głownie z łapy, nie będzie mógł blokować silnych potworów bez zagrożenia życia (nawet dli) i będzie tracił dużo więcej/zarabiał dużo mniej, niż 100 knight Więc 100 lvl wygrywa pod każdym względem.
. Ostatnio edytowany przez lajtn - 25-09-2006 o 14:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2006
Lokacja: W Nad Ziemi Bialego Stoku
Imię: Pepus Hend
Profesja: Sorcerer
Gildia: NONE
Świat: Luminera
Poziom: 10
![]() |
![]() ja powiem jedno:Aby Byc Dobrym Knightem Juz Na Rooku Nalezy Skilowac.Ale Mozna Wybrac Bron i Poskilowac Albo Shieldinga Robic
![]() @edit Warto Miec No Rooku Najlepsze EQ expienie to mniej wazna rzecz Ostatnio edytowany przez Kosakov - 28-09-2006 o 17:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#151 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć
Imię: Po co... -.-
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Czy tylko mi sie wydaje ze ktos tu pali nie tylko papierosy? @topic Tym 1 skillnij chociaz do tego 60/60 pozniej expij... Ostatnio edytowany przez Loffy - 28-09-2006 o 17:47. Powód: OmFg xx2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Data dolaczenia szanownego uzytkownika 3x up chyba zgadza sie z data zalozenia pierwszej postaci albo rozpoczeciem studium: trolling stosowany na Cafejkowej wyzszej uczelni gdzie wyklada pro'gejmer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Topic:
Wracając do tematu, kilkanaście ostatnich postów skłania nas do samego expienia. Tak więc jak powinna rowijać się pierwsza postać ? Powiedzmy, że już może używać UH, więc to będzie mniej więcej: Level - 33 Skills - 55/55 Mlvl - 4 Mamy expić tak, żeby skille same wskakiwały, czyli metodą, która... Cytuj:
Co o tym sądzicie ? Postać pierwsza cały czas expiła na Larvach, dlatego ma takie statystyki. Nie są one złym expowiskiem, ale po tych 60h chyba się już znudziły. Ile jeszcze godzin trzeba spędzić, aby przejść poziom wyżej na expowiska 20k +/h (i nie tracić kasy, nie skillić) ? Ostatnio edytowany przez Bulboglowy - 30-09-2006 o 18:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Jeden Colard jest tutaj madry, reszta gada takie glupoty ze az oczy szczypią. Colard wam juz wytlumaczyl jak nalezy poprawnie grac. Czego jeszcze chcecie?
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 29-09-2006 o 20:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() @up: Powiedz, o której krypcie mówisz, bo nie wiem, gdzie na -1 wyciągniesz 20k/h, a na -2 nie wyobrażam sobie Knighta ze skillami 55/55, same Ghoule już klepią, nie wspominając o Scarabach i Mumiach, które mają za mocną obronę jak na takie skille.
Warunkiem jest żeby kasa się zwracała, a skille rosły szybko wg pomysły Colarda. Elfy nie spełniają żadnego punktu. Ostatnio edytowany przez Bulboglowy - 30-09-2006 o 18:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 09 2006
|
![]() [bump] Dobry temat, dlaczego nikt nie odpowiada ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2006
Lokacja: Białystok
Świat: Arcania
Poziom: 55
Skille: 80/79
Poziom mag.: 6
|
![]() Myśle ze lepiej jest expic ale trzeba tez skillowac,w tamtym przypdku tak 10 skilli na level wbijesz te 70/70 i bedziesz mial spokuj na bardzo dlugo a z wysokim lvlem bedzie ci sie o wiele lepiej skillowalo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
Dworci-tak. Skile nie potrzebne, eq nie potrzebne, runy nie potrzebne, monotonie mozna ograniczac zmieniajac trasy. Elfy-tak. Kasa sie zwraca! Sprzedaje sie heaven blossomy dzieki czemu od obecnego update mozna wychodzic na +. Minosy-tak. Exp nie jest moze znakomity ale loot tak, do tego mino leather. Jest naprawde duzo innych miejscowek gdzie mozna poexpic bez strat, wyciagnac sporo expa/h a do tego nie zachorowac na jakies porazenie mozgowe (nie mylic z muzgowym) od biegania w koleczko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie należy wcale nie skillować, tylko odpowiednio do expowiska. Powinno to wyglądać tak:
10-20lvl - 50/50 (roty itp.) 20-30 - 60/60 (tu już można zacząc expić w innych miejscach, np. mino) 30+ - 65/65 (elfy, mino) I na tym poziomie można zakończyć skillowanie do osiągnięcia conajmniej 70 poziomu, jeśli w ogóle opłaca się potem skillować(przy wyższych skillach na levelu 30-70 praktycznie nie widać różnicy w expieniu).