Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-06-2006, 14:22   #141
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel
Ja odpowiem. Graja dlatego aby miec lepsza kondyche i zabic wolny czas. Graja takze z roznych powodow, ale nie chce mi sie ich pisac;P.
I myslisz, że uznanie e-gammingu jako sportu zmieni oblicze ziemii, tej ziemii? Że przez to, horda młodzików zacznie grać w FIFE?...
Cytuj:
Oni grają w wirtualnym świecie. Ich gry 'niema'. Niewiem jak można taką różnicę przeoczyć.
Ja nie odbieram osobą uprawiającym e-gaming miana cyber sportowca, gamera, e sportowca; jednak póki co nie są oni sportowcami i nazywanie ich tak może ubliżać ludzą preferującym tradycyjne podejście do tematu.
Ale co rozumiesz przez pojęcie "niema"... trudno by było zrobić, by CS "był"... Chyba nie damy graczom kompletu gunow i niech się dzieje wola nieba... Po to są właśnie te gry WIRTUALNE bo nie da się inaczej tego przedstawić... Teoretycznie można by bawić się w paintball, ale czy to będzie to samo co CS?... Nawet jeśli tak, to jak zastąpisz np: WarCrafta?... Choć jeśli miał bym przeć w zaparte, to ci powiem, że CS, WIII czy inne gry "są"... gdzie? Na płytce, na kompie, jak mi powiesz, że ich tam niema...
Cytuj:
Przynajmniej trzeba sie mniej wysilic, niz przy takich szachach.
Why? Taktyka to taktyka, przy opracowywaniu taktyki wysliasz się tak samo, tyle, że przeciwnik może mieć większy poziom (wtedy wysilasz sie bardziej) lub mniejszy (wtedy masz taktykę w 20sekund)...
Cytuj:
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak.
Rotfl'n'lol... Powiedz mi ile Terro może wykonać kombinacj na takim Daściku? Parenaście na pewno ich jest. A teraz jako CT musisz opracować plan, na tyle, by wyeliminować Terrorce jak najwięcej jego kombinacji, musisz przewidywać jego ruchy, by samemu stanąc w dogodnym miejscu do strzału... W WarCrafcie myślenia jest jeszcze więcej... Plansza nie ogranicza się do jednejdrogi, zaś rasa do jednych jednostek. Nie wiesz czy gracz zajdzie z prawej czy z lewej, durzym oddziałem piechoty czy małą ilością mocnych smoków. Musisz opracować sobie technigę by podglądać jego ruchy, analizować jego rozbudowę, analizować to co on robi, i jeszcze samemu budować na tyle, by go pokonać... Powiedział bym, że daje tyle samo do myślenia co szachy, a czasem nawet więcej...
Cytuj:
Hauhauhauhuah... A zes dowalil... Spadlem z krzesla;p
Tyle, że co dowalił? Ma rację... zapieracie się przy tym, że to świat Wirtualny, a my wykazaliśmy już parę powodów, dla których ten argument jest niewystarczający...
Cytuj:
Czyżby na wikipedii były błędne dane, lub co gorsza petycja odniosła skutek?
Wiki do takich cyctatów jest prawdę mówiąc byczymszitem ponieważ każdy może edytować i pisać co chce...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2006, 14:29   #142
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Ekran monitora. Widzisz, jest.
Ręce opadają.
Masz rację.
Koniec mojego udziału w tej dyskusji.
stary 27-06-2006, 14:33   #143
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Wikpedia jest tworzona przez ludzi, którzy tam zaglądają i tak proszę:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sportowiec

Jest na Wiki koniec dyskusji .

DDoS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 14:59   #144
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

No cóż, każdy przedstawił swoje racje, nikt nie jest w stanie nikogo przekonać. Argumenty, ani jednej, ani drugiej strony, do nikogo nie przemawiają. Myślę, ze w tej dyskusji nie zostanie powiedziane nic nowego, dlatego kończe w niej swój udział Ja przedstawiłem swój argument. Dla mnie jest on wystarczająco mocny, dla innych gówno znaczy. Kwestia poglądów. Owych poglądów dyskusja na forum raczej nie zmieni. ;P

Cytuj:
I myslisz, że uznanie e-gammingu jako sportu zmieni oblicze ziemii, tej ziemii?
Uważaj z takimi cytatami, bo możesz zostac uznany za heretyka ;d

@Down:
Teraz to żeś namieszał ;p

Ostatnio edytowany przez Caer - 27-06-2006 o 15:03.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 15:00   #145
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Widzę, że Tobie trzeba wszystko pisać jasno na białym, twierdząc że tej gry niema mam rację, pokaż mi proszę rozgrywkę (właściwą grę) a nie jakieś pudełka, płytki czy inne rzeczy.
Look: "rozgrywką" w tym p[rzypadku jest to, co dzieje się na monitorze. Gracz oddziałowywuje na komputer (jak to brzmi ^^) i efekt widać w postaci zmian na monitorze. Gracz w nodzie oddziałowywuje na piłkę i efekt widać w postaci gola, Komputer tutaj zastępuje piłke, lotkę czy inne elementy...

stary 27-06-2006, 16:26   #146
Keel
Użytkownik Forum

Keel's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
Domyślny

Z calego tematu wywnioskowalem(glownie od tych co uwazaja CS'a za sport), ze kazda czynnosc jest sportem...A wiec koncze dyskusje tutaj.Moj argument" CS to nie sport tylko e-sport.Tyle mialem do powiedzenia.

Dziekuje
Keel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 16:40   #147
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

No to CS to sport, bo e-sport to sport .

Koniec dyskusji.

DDoS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 16:56   #148
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Cytuj:
no to wyobrazmy sobie takich "sportowcow" skoro "moze dziac się w swiecie nierealnym" to czemu tibia nie moglaby byc sportem? bedzie wiecej takich ludzi co bija rodzine krzeslem z powodu czegos co istnieje tylko na ekranie
tak, tak wiem ze 'tu chodzi o CS'a" ale to i tak uzaleznia jak jak i inne gry, jezeli nie gra, to sam komputer wciaga...
1. Przestancie Tibie porownywac do czegokolwiek, to tylko nieudany MMORPG (bylby udany, gdyby nie rzesze milosnikow H'n'S'ow...) i nie mialby prawa wystapic na jakimkolwiek turnieju. Poprostu nie ma predyspozycji. Co innego CS czy chocby ET.
2. Bicie kogokolwiek krzeslem nie ma nic wspolnego z Tibia, tu chodzi o zjechana psyche tego dziecka. W tym wypadku to Tibia ztriggerowala takie zachowanie, ale to wszystko kreci sie wokol psychiki - takie same zachowania moze wywolac film/muzyka/ksiazka/SPORT (co zreszta czesto mamy okazje zaobserwowac...)

Cytuj:
I tak powinno zostac, bo wedlug mnie w takim CS'ie nie trzeba duzo myslec, ale to tylko moja opinia.
Trzeba duzo myslec jezeli grasz z Prawdziwym Graczem. Jezeli grasz z kims na poziomie przedszkola, fakt za duzo myslec nie musisz.

Cytuj:
Matek jak to się nie różnią od innych 'graczy'??
Oni grają w wirtualnym świecie. Ich gry 'niema'. Niewiem jak można taką różnicę przeoczyć.
Ja nie odbieram osobą uprawiającym e-gaming miana cyber sportowca, gamera, e sportowca; jednak póki co nie są oni sportowcami i nazywanie ich tak może ubliżać ludzą preferującym tradycyjne podejście do tematu.
Widzę, że tu sami znawcy tematu jak Gmoch piłki.
No, ty za to znasz temat...
Dopoki gracz MYSLI, STRESUJE SIE, WYSILA SIE w swiecie realnym, to sport JEST w swiecie realnym. A kolorowe obrazki na ekranie komputera to tylko skutek uboczny...

Cytuj:
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak.
ROTFL.

Cytuj:
Widzę, że Tobie trzeba wszystko pisać jasno na białym,
Jak mu wyjasnisz jasno na bialym to napewno nie zrozumie. To ja Ci teraz wyjasniam czarno na czarnym!

Cytuj:
Ręce opadają.
Masz rację.
Koniec mojego udziału w tej dyskusji.
Rece Ci opadaja? Zwiotczenie miesni? A nieee, to tylko brak argumentow...

Cytuj:
Z calego tematu wywnioskowalem(glownie od tych co uwazaja CS'a za sport), ze kazda czynnosc jest sportem...A wiec koncze dyskusje tutaj.Moj argument" CS to nie sport tylko e-sport.Tyle mialem do powiedzenia.

Dziekuje
Owszem, kazda czynnosc - w ktorej:
a) Mamy rywalizacje
b) Doskonalimy sie
c) Wykonujemy wysilek fizyczny/umyslowy
I jeszcze pare innych punktow...

Panowie CS'owie, zostalismy na zgliszczach, wszyscy heretycy padli i grzecznie podziekowali, to jak... robimy offtopa? ^.^
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 17:13   #149
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel

Dziekuje
zapraszam do encyklopedi i już w/w definicji słowa sport
Cytuj:
Panowie CS'owie, zostalismy na zgliszczach, wszyscy heretycy padli i grzecznie podziekowali, to jak... robimy offtopa? ^.^
Tak sportowym klimatem zakończając:łiii arr tee czeeempioons, łiii arr tee czeeempioons !

stary 27-06-2006, 17:36   #150
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Swoimi postami pokazujesz tylko, ze nie zaslugujesz na moj szacunek. Dlatego z malej.
Och, srogo ;-). Nie zasługuje bo nie zgadzam się z tobą? Też mocne.

Jako że nikt nikogo nie przekona, ja tylko dodam od siebie, że nie chce dożyć czasów, kiedy to na miano sportowca będzie zasługiwał piłkarz, jak i ktoś kto symuluje piłkarza przed komputerem.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 17:38   #151
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez styku
No, ty za to znasz temat...
Dopoki gracz MYSLI, STRESUJE SIE, WYSILA SIE w swiecie realnym, to sport JEST w swiecie realnym. A kolorowe obrazki na ekranie komputera to tylko skutek uboczny...
, czyli szkoła to też sport??
Lekcje to taki 'skutek uboczny'.
Cytuj:
Rece Ci opadaja? Zwiotczenie miesni? A nieee, to tylko brak argumentow...
A umię pan czytać więcej niż 3 linijki, nie? Okulista wita.
Cytuj:
Owszem, kazda czynnosc - w ktorej:
a) Mamy rywalizacje
b) Doskonalimy sie
c) Wykonujemy wysilek fizyczny/umyslowy
I jeszcze pare innych punktow...
Patrz odpowiedź do pierwszego cytatu.
Cytuj:
Ja mogę o sobie powiedzieć że jestem 'pan cs'owiec', jak narazie to jedynymi heretykami są tutaj osoby dla których niema granicy pomiędzy światem rzeczywistym, a "kolorowymi obrazkami". Przykro mi.

Te wasze tłumaczenie na zarzut wirtualnego świata wygląda jak do tej pory tak : ale to się nieliczy!! Naprawdę, niema co polemiki nawet zaczynać.

ps. niemogłem się powstrzymać.
stary 27-06-2006, 17:41   #152
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Te wasze tłumaczenie na zarzut wirtualnego świata wygląda jak do tej pory tak : ale to się nieliczy!! Naprawdę, niema co polemiki nawet zaczynać.ps. niemogłem się powstrzymać.
Ty, wielce oswiecony. A moje posty czytasz? NA KAZDY wasz argument przytoczylem przyklad, ze w klasycznych sportach mamy DOKLADNIE TO SAMO. Tylko wy ciagle "e-sport nie mozebyc sportem, bo dzieje sie w swiecie rzeczywistym!!oneone". Smierdzi projekcja;]

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 17:51   #153
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Ostatni cytat i zwijam manaty bo ta dyskusja prowadzi donikad:

Cytuj:
Pozatym, ktos kto stwierdza, ze w CS sie nie mysli jest dla mnie zwyklym laikiem, ktory gada o grze o ktorej nie ma pojecia i widzial ja co najwyzej w sklepie na polce. To nie Quake ludzie.
To, ze przy CS Quake wydaje sie chaotyczna strzelanina nie znaczy ze tak jest w rzeczywistosci, moze to kwestia konwencji ( Quake z tego co wiem jest nastawiony bardziej na 1v1 wiec trudno na pierwszy rzut oka zauwazyc tam jakies powazne myslenie taktyczne ).

Podsumowujac: dyskusja z gatunku " czy Redd's to piwo czy tylko napoj alkoholowy ", nie ma sensu sie klocic o to czy jest to "sport" czy "e-sport" ( bo kogo to k**** obchodzi ), warto raczej sie skupic nad tym, czy wolimy dac mozliwosc rozwoju ludziom ktorzy chca ten e-sport wspoltworzyc ( -> niech scena wyjdzie z undergroundu i niech nikogo nie dziwi 20 latek profesjonalnie < nie nalogowo > grajacy w gry komputerowe ), czy moze wolimy zeby nawaleni %% rozbijali sie o 3 nad ranem na ulicach. Pzdr.

Was to nie boli ze ktos bedzie sobie gral i pojedzie na WCG.
stary 27-06-2006, 17:59   #154
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
nie ma sensu sie klocic o to czy jest to "sport" czy "e-sport" ( bo kogo to k**** obchodzi )
Nie chce być złośliwy, ale chyba większość osób które sie tu wypowiedziały nie ma tego "gdzieś"... ;-)
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 18:10   #155
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Tak to wszystkich co piszą, że e-sport to nie sport: pytanie, więc co do cholery robi tam fragment "sport" ?!
e-sport teoretycznie jest gałęzią sportu, więc co wam stoi na przeszkodzie podpisać petycję, dac możliwość rozwoju tym którzy się e-sportem interesują... czy to zmieni jakoś świat? Czy dzieciaki grające dla rozrywki z nogę zaczną grać w FIFę, bo to będzie przecierz sport już... Czy na olimpiadzie pojawi się FIFA, CS? Jakoś szachy sportem są długo, a na olimpiadzie ich nie ma, więc czego sie bojicie? Że zamiast "Kawiarenka internetowa" będziecie mieć szyld "Centrum Rekreacji Sportowej"? Tak się NIE stanie... Jedynie co WY zauważycie innego, to to, że będzie o tych troche głośniej, a jak uda ci się wygrać wielkiej rangi turniej to będziesz miał wzmiankę na świadectwie... nic więcej na tej ziemii się nie zmieni...

stary 27-06-2006, 19:20   #156
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Och, srogo ;-). Nie zasługuje bo nie zgadzam się z tobą? Też mocne.
Nie zaslugujesz bo masz krzywe nogi i smierdzi Ci z oczu ;-P
A tak na serio podejrzewam, ze jakies inne (tzn. powazne ) powody by sie wygrzebalo ^.^

Cytuj:
, czyli szkoła to też sport??
Lekcje to taki 'skutek uboczny'.
Tutaj juz sam ROTFL nie wystarczy...
Czytaj na glos i powoli:
Cytuj:
Zdaje sie, ze ja tu mowilem tylko o tym co JEST a co NIE JEST w swiecie wirtualnym... Co ma do tego szkola, powiedz prosze?
To tak jakby z tekstu "uwazam ze Giertych jest madry" wynikal naturalny kolor muminkow...

Cytuj:
A umię pan czytać więcej niż 3 linijki, nie? Okulista wita.
A nie chwal sie ze umiesz czytac. A tak juz pomijajac takie bledy, to moje zdanie juz poznales. A z okulista sie widzialem - zabronil mi czytac wiecej niz trzy linijki na raz.

Cytuj:
Patrz odpowiedź do pierwszego cytatu.
Idac za Twoim tokiem rozumowania, sportem mozemy nazwac kopanie dolow, koszenie trawy czy rabanie drzewa. Ale tak to jest jak sie niepotrafi dostrzec subtelnych roznic pomiedzy sportem/czyms co sportem mozna nazwac, a rzeczami zupelnie z tym nie zwiazanymi.

Cytuj:
Ty, wielce oswiecony. A moje posty czytasz? NA KAZDY wasz argument przytoczylem przyklad, ze w klasycznych sportach mamy DOKLADNIE TO SAMO. Tylko wy ciagle "e-sport nie mozebyc sportem, bo dzieje sie w swiecie rzeczywistym!!oneone". Smierdzi projekcja;]
Nie tylko Ty argumenty przytaczales, czuje sie niedowartosciowany ^.-

Cytuj:
Ja mogę o sobie powiedzieć że jestem 'pan cs'owiec', jak narazie to jedynymi heretykami są tutaj osoby dla których niema granicy pomiędzy światem rzeczywistym, a "kolorowymi obrazkami". Przykro mi.
Mnie tez. Kolorowe obrazki nie sa rzeczywiste, to tylko wytwor Twej wyobrazni, powieki staja sie ciezsze i ciezsze, chce Ci sie spac...

Cytuj:
Te wasze tłumaczenie na zarzut wirtualnego świata wygląda jak do tej pory tak : ale to się nieliczy!! Naprawdę, niema co polemiki nawet zaczynać.
Lol, nasze tlumaczenia swoja droga, ale co wasz 'zarzut' ma do sportu?

Cytuj:
Was to nie boli ze ktos bedzie sobie gral i pojedzie na WCG.
A widzisz, niektorych boli. I mam nadzieje ze bedzie Ich bolalo mocno i jeszcze bardzo dlugo.

Cytuj:
Jako że nikt nikogo nie przekona, ja tylko dodam od siebie, że nie chce dożyć czasów, kiedy to na miano sportowca będzie zasługiwał piłkarz, jak i ktoś kto symuluje piłkarza przed komputerem.
Rychlej smierci zycze xD (no offence!11!1;-))

Narazie tyle.

@down:
Gralbym, gdyby nie to ze nie lubie pilki noznej pod kazdym wzgledem (nie bijcie tylk... o kur*aaaAARGHH...)

Ostatnio edytowany przez styku - 27-06-2006 o 19:58.
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 19:29   #157
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Od siebie tylko dodam, ze na WCG ruszyly eliminacje do turnieju FIFA 2006. Matek sie juz zapisal, kto gra z nim?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2006, 19:59   #158
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Od siebie tylko dodam, ze na WCG ruszyly eliminacje do turnieju FIFA 2006. Matek sie juz zapisal, kto gra z nim?
Ja byłem rad pchać się w WarCrafciku, ale niestety z powodu pewnych "kolizji" z MTG moja forma przepadła na czas mam nadzieje krótki i powróci do WCG 2007

stary 27-06-2006, 20:07   #159
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Conclusion:

e-sport - sport
1 - 0

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Ostatni cytat i zwijam manaty bo ta dyskusja prowadzi donikad:
Teraz już wiesz dlaczego np. ja się do tej dyskusji nie włączyłem.

A teraz na serio.
E-sport będzie sportem prędzej czy później, wszelkie argumenty przeciw IMHO zostały obalone (w tym niektóre niedokładnie).
Mimo to przytoczę jeszcze jeden argument... Twierdząc, że e-sport nie może być sportem możecie skrzywdzić niektórych ludzi. Jeżeli ktoś nie nadaje się do wysiłku fizycznego, nie ma talentu ani umiejętności do gry w szachy itp. a jedyną rzeczą jaka mu dobrze idzie jest przechodzenie (wygrywanie) rozgrywek komputerowych. (oczywiście pomijając że jest on anemikiem o grubych okularach, bo przecież każdy kto korzysta z kompa tak wygląda, no nie? ach te stereotypy) Nie ma on szans sprawdzić się na arenie "sportu" ?
Kiedyś zostało powiedziane, że sport powinien zawierać tyle dyscyplin, by każdy mógł się w nim sprawdzić. Czy wy chcecie odebrać ludziom szansy zostania sportowcem, tylko dlatego ze jeżdżą na wózkach inwalidzkich?
IMHO smutny aspekt, ale ten argument jeszcze nie padł. (może uda się ożywić dyskusję )
stary 27-06-2006, 20:15   #160
Gandalf of Gray
Użytkownik Forum

Gandalf of Gray's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Ab'dendriel

Imię: Saojen
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Domyślny

moje zdanie jest takie e-sport powienien byc zaliczany jako sport moze polska w jakiejs dyscyplinie wreszcie by sie wybila (ten mundial porażka), gdzies slyszalem ze w chinach w warcrafcie maja lige tak jak u nas w pilce
pod petycja sie podpisalem..

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania