Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-08-2009, 23:31   #161
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Nic nie dzieje się bez przyczyny. Btw, ja rozumiem że lubicie swoje kluby itd., ale jak widzę jakieś "bunty", "protesty", bo nie możecie jakichś flag przynosić, a na świecie umierają ludzie, to po prostu robi mi się was żal. Chyba że to całe wasze życie, to przepraszam. I współczuję.
chociaz nie wiem czego bym nie robil, to i tak tych ludzi nie uratuje ; / a Ty czemu ludzi nie ratujesz, tylko piszesz posty na forum? straszne. ; \\\\

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-08-2009, 23:34   #162
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
Nie kumam Twojego toku myślenia, najwidoczniej próbujesz się przyczepić do czego tylko się da w tym temacie. Nie wiem czy to przez brak wyobraźni, czy z zazdrości bo ktoś ma pasję której potrafi się poświęcić?
No baa Allllleż ja wam zazdroszczę, ah, uh, straszne krzywdzą mój zespół który i tak nie ma pojęcia o moim istnieniu, ale muszę wieszać psy na władzach, jestem cool, ale bym im przywalił! Taki jest stereotyp kibiców. Podoba ci się to? Pewnie nie. Władzom też, i próbują to zmienić. Tyle że wy nie widzicie, co was zaślepia, tego nie wiem.

Ja nie próbuję się przyczepiać. Ja się przyczepiam! Do czego tylko się da! A teraz wybacz, idę organizować protest przed siedzibą Algidy, bo mój Big Milk był o 4% mniej słodki niż rok temu. Ale muszę protestować!

Btw. zauważyłem, że jeśli ktoś napisze coś, co ci się nie podoba, to ty z kolei piszesz, że ten ktoś nie ma wyobraźni / jest zazdrosny. Czyżby kompleksy? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, pomyśl o tym, albo dasz ludziom powód do błędnego ocenienia cię. Koniec offtopa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emcess Pokaż post
chociaz nie wiem czego bym nie robil, to i tak tych ludzi nie uratuje ; / a Ty czemu ludzi nie ratujesz, tylko piszesz posty na forum? straszne. ; \\\\
Chodzi mi o to, że na świecie są większe problemy, a wy przeżywacie te ustawy jak jakiś kataklizm. Trochę ogarnięcia.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 00:09   #163
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno Pokaż post
Co do żużla, jeżeli Sparta spadnie(a tak będzie) to może być koniec jazdy na poważnie(doł tabeli 3 ligi, zwanej drugą)
Powiem tak- jeśli nie będzie awansu od razu po spadku, to na jakiś czas z żużlem koniec. I chcąc nie chcąc, uzależniony od stadionowej atmosfery zaangażuję się w Śląsk, jeśli Sparta upadnie.

A graf ładny, szkoda, że takie nie powstawały jeszcze ~5 lat temu...

Cytuj:
straszne krzywdzą mój zespół który i tak nie ma pojęcia o moim istnieniu
Nie musi, wystarczy, że wiedzą o istnieniu grupy osób bez której mecz piłkarski to nie to samo ;] Nie mam potrzeby zaistnienia, nie wiem jak Ty.

Cytuj:
Taki jest stereotyp kibiców. Podoba ci się to? Pewnie nie. Władzom też, i próbują to zmienić. Tyle że wy nie widzicie, co was zaślepia, tego nie wiem.
Co próbują zmienić? Nie potrafią sobie poradzić z wyłowieniem małych grupek ludzi którzy niszczą (świadomie bądź nie) to na co ultrasi poświęcają swój czas, pieniądze. Po co zgadzać się na efektowne racowiska i inne elementy oprawy

skoro można dać Murzynom trąbki (bez żadnych podtekstów rasistowskich, po prostu w krajach czarnej Afryki jeszcze nie wykształciły się uchy ultras)...

http://www.youtube.com/watch?v=KRd5bK1Us6Y

Cytuj:
Btw. zauważyłem, że jeśli ktoś napisze coś, co ci się nie podoba, to ty z kolei piszesz, że ten ktoś nie ma wyobraźni
Kiedy rozmawiam z kimś o odmiennych poglądach staram się wyobrazić sobie jego sytuację, w przeciwieństwie do niektórych ludzi którzy pieprzą farmazony o rzeczach o których nie mają zielonego pojęcia, próbują innym wmówić swoje racje bez użycia konkretnych argumentów, używając jedynie głupawych sarkastycznych wypowiedzi ;]

Cytuj:
Chodzi mi o to, że na świecie są większe problemy, a wy przeżywacie te ustawy jak jakiś kataklizm.
Jakie problemy masz na myśli?
Kibice przeżywają ustawy o zakazie wnoszenia rac, biznesmeni płaczą bo jest kryzys, ekolodzy latają nago bo gatunek jakiejś dżdżownicy jest zagrożony... Każdy ma pier***ca na jakimś punkcie poświęcając temu swe życie, ale Twój zamarynowany móżdżek tego nie pojmie ;]

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 04-08-2009 o 00:15.
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 00:30   #164
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Domyślny

kolega na gorze ma racje - kazdy ma swojego pierdolca
doping dla kibicow to caly swiat i najwazniejsza rzecz
jak ktos nie nalezy do srodowiska ultras tego nie zrozumie...
Полскa!!!
Gordorczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 11:29   #165
niemamnogi
Użytkownik Forum

niemamnogi's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2009

Domyślny

I ja potwierdzę to, co powiedzieli panowie wyżej. Jeśli ktoś od dziecka nie jest wychowany z pasją do swojej drużyny i nie uczestniczy w ruchu kibicowskim naprawdę nie może tego zrozumieć. Zobaczcie, jeden poświęca swój czas i pieniądze na Tibie, drugi na dziewczynę, a trzeci woli iść na mecz, poświęcić te dwie godziny tygodniowo (przypadek zwykłego kibica), bądź kilka dni/nocy (przypadek Ultrasa przygotowującego oprawę) na swoją ukochaną drużynę.
niemamnogi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 11:41   #166
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Nie mam potrzeby zaistnienia, nie wiem jak Ty.
I znów na mój temat. Potrafisz napisać choć jednego posta bez sugerowania czegoś o jakiejś osobie?

Cytuj:
Co próbują zmienić? Nie potrafią sobie poradzić z wyłowieniem małych grupek ludzi którzy niszczą (świadomie bądź nie) to na co ultrasi poświęcają swój czas, pieniądze.
Odpowiedzialność zbiorowa, mówi ci to coś? I jakoś nie widzę działań Ultrasów przeciw tym małym grupkom ludzi.

Cytuj:
Kiedy rozmawiam z kimś o odmiennych poglądach staram się wyobrazić sobie jego sytuację, w przeciwieństwie do niektórych ludzi którzy pieprzą farmazony o rzeczach o których nie mają zielonego pojęcia, próbują innym wmówić swoje racje bez użycia konkretnych argumentów, używając jedynie głupawych sarkastycznych wypowiedzi ;]
No taaak, próbuję wmówić. Jakbyś nie zauważył, jesteśmy w INTERNECIE, więc po kiego uja ma mi zależeć na wmówieniu czegoś tobie i innym?

Cytuj:
Jakie problemy masz na myśli?
Nie ma sensu się rozpisywać.

Cytuj:
Kibice przeżywają ustawy o zakazie wnoszenia rac, biznesmeni płaczą bo jest kryzys, ekolodzy latają nago bo gatunek jakiejś dżdżownicy jest zagrożony... Każdy ma pier***ca na jakimś punkcie poświęcając temu swe życie
No tak, jakie to mądre porównywać biznesmenów czy ekologów do kibiców. Toż to wasza praca widzę. Dobrze płacą? A oczywiście kto by tam patrzył na kryzys, kogo on obchodzi, mój zespół ważniejszy. Ciekawe tylko czy was wykarmią jak nie będzie was stać na jedzenie.
Cytuj:
ale Twój zamarynowany móżdżek tego nie pojmie ;]
I znowu wjeżdżasz. Chociaż... wolę mieć zamarynowany móżdżek ale otwarte oczy na pewne sprawy, niż drzeć się wniebogłosy podczas gry jakichś amatorskich drużynek, jak buszmeni w lasach Afrykańskich. Tak, teraz wjeżdżam na wasze zainteresowanie, skoro wjeżdża się na mnie.

Nadal chcesz offtopa? Czy może jednak napisz na priv? Albo po prostu skończ? Bo, "nie wiem jak Ty", ale mnie to za bardzo nie rusza.

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 04-08-2009 o 11:43.
stary 04-08-2009, 13:09   #167
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:

Toż to wasza praca widzę.
Pasja synu, pasja ;]

Nie chce mi się dalej ciągnąć tej bezsensownej dyskusji

I na koniec coś z Turcji:
stary 04-08-2009, 14:52   #168
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Nic nie dzieje się bez przyczyny. Btw, ja rozumiem że lubicie swoje kluby itd., ale jak widzę jakieś "bunty", "protesty", bo nie możecie jakichś flag przynosić, a na świecie umierają ludzie, to po prostu robi mi się was żal. Chyba że to całe wasze życie, to przepraszam. I współczuję.
Lepiej jest mieć jakąś pasje, której można poświęcać wolne chwile, niż te wolne chwile poświęcać obronie praw gejów na forum.tibia.pl, nieprawdaż?

Niektórzy w tym temacie wolą ubrać się na różowo i wyjść na ulice z jakimiś debilnymi transparentami i naprawdę nie rozumiem, po co z nimi dyskutujecie ;s
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 16:14   #169
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Lepiej jest mieć jakąś pasje, której można poświęcać wolne chwile, niż te wolne chwile poświęcać obronie praw gejów na forum.tibia.pl, nieprawdaż?
Wolne chwile - tak. Życie - nie. I nie, nie-nieprawdam.

Cytuj:
Niektórzy w tym temacie wolą ubrać się na różowo i wyjść na ulice z jakimiś debilnymi transparentami i naprawdę nie rozumiem, po co z nimi dyskutujecie ;s
Niektórzy czyli kto? Jeśli masz na myśli mnie - proponuję wrócić do podstawówki, kiedy to uczono się czytania ze zrozumieniem , a potem przeczytać jeszcze raz, co piszę na tamten temat.

Ale... macie rację, nie zrozumiem tego, bo nie jestem ultrasem. Ale skoro niektórzy nie rozumieją homoseksualizmu, a jednak wypowiadają się na ten temat (pomińmy flamewary), to ja chyba też mogę?
stary 04-08-2009, 18:56   #170
Ulrikk
Guest

Domyślny

Pewnie, że możesz. Chciałem tylko pokazać jakie to jest głupie.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 20:53   #171
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Domyślny

@CytrynowySorbet
nie porównuj ultrasow do pedalow ;]
a tak propo ktora ekipe oprocz swoich uznajecie za najlepsza?
dla mnie Delije z Crvenej Zvezdy Belgrad sa the best
Полскa!!!

Ostatnio edytowany przez Gordorczyk - 04-08-2009 o 21:26. Powód: poprawianie bledu :)
stary 04-08-2009, 21:02   #172
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Carsi z Besiktasu _/ Może opraw nie mają najlepszych, ale ich decybele zabijają. Do tego kilka ekip z Ameryki Południowej (River Plate, Estudiantes la Plata)

A z polskich poza zgodami Śląska najbardziej szanuję Legię ;]

Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 04-08-2009 o 21:04.
stary 04-08-2009, 21:06   #173
Lotress
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2

Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gordorczyk Pokaż post
@CytrynowySorbet
Cytrynowy ma w tej kwestii rację.
Lotress jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 21:21   #174
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gordorczyk Pokaż post
@CytrynowySorbet
a tak propo ktora ekipe oprucz swoich uznajecie za najlepsza?
dla mnie Delije z Crvenej Zvezdy Belgrad sa the best
1. oprOcz
2. PAO i bodajze gate13. Chyba zaczne zbierac akse na lot i udzial w derbach z olympiakosem.

Cytuj:

@CytrynowySorbet
Cytrynowy ma w tej kwestii rację.
Widze ze kolejny spec. Nie musisz bronic swego chlopaka
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 21:27   #175
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wiślaczek Pokaż post
2. PAO i bodajze gate13. Chyba zaczne zbierac akse na lot i udzial w derbach z olympiakosem.
Mówisz o derbach futbolowych czy koszykarskich? Bo jedne i drugie niezłe ;d

Mi się marzą derby Buenos Aires, Boca- River Plate na jakimś 80-tysięczniku pełnym rac i rozwrzeszczanych Argentyńczyków ;d
stary 04-08-2009, 21:30   #176
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Mówisz o derbach futbolowych czy koszykarskich? Bo jedne i drugie niezłe ;d

Mi się marzą derby Buenos Aires, Boca- River Plate na jakimś 80-tysięczniku pełnym rac i rozwrzeszczanych Argentyńczyków ;d
Bardziej koszykarskie, bo robia jeszcze wieksze wrazenie.
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 21:33   #177
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wiślaczek Pokaż post
tez bym bardzo chcial byc na tych derbach tylko wole w pilce nozej i po stronie Olympiakosu
Полскa!!!
stary 04-08-2009, 21:45   #178
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Domyślny

Przed chwilą znalazłem, derby regionu Apulia we Włoszech, bodajże 4. liga włoska (kibice gości):

http://www.youtube.com/watch?v=YwmG8MVvkGQ
stary 04-08-2009, 22:01   #179
Xevez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

http://www.youtube.com/watch?v=S7Inv49Ghr8
uwielbiam to
Xevez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2009, 22:04   #180
Gordorczyk
Użytkownik Forum

Gordorczyk's Avatar

Domyślny

Czas letniego leniuchowania już za nami. Ekstraklasa ruszyła z kopyta, czas zdać relację z najciekawszych spotkań polskiej ligi.

Śląsk Wrocław - Cracovia Kraków

Cracovii we Wrocławiu 213 osób w tym 7 GKS Tychy. Goście mają ze sobą 7 flag + jedna Tyskich.

Jagiellonia - Odra Wodzisław

Na sektorze Jagi zasiada 24 fanów z Wodzisławia ( w tym dwóch kibiców Unii ). Do Białegostoku przyjechali także kibice Siarki Tarnobrzeg by zobaczyć doping kibiców Jagi.

Piast Gliwice - Lech Poznań

Na stadionie komplet widzów. Goście meldują się w liczbie ok. 250 osób z kilkoma flagami. W drodze na mecz kibice Lecha trafiają na busa Falubazu i "pożyczają" sobie ich barwy ( było ich trochę ).

Pogoń Szczecin - GKS Katowice

Gości 500 osób w tym 150 KSG i 10 FCB. Na tym spotkaniu faktem stała się zgoda pomiędzy GKS a KSG. Goście zaprezentowali również nową fanę zgodową.

Górnik Łęczna - Widzew Łódź

Gości ok. 800 osób. Gospodarzy wspiera na tym meczu Chełmianka w liczbie ok. 150 osób oraz Motor L. Z powodu fatalnej organizacji przy wejściu na stadion Górnik wyłamuję bramę wejściową i dymi z ochroną ( ta oczywiście daje dyla ).

Sandecja Nowy Sącz - Podbeskidzie BB

Gości 217 osób z jedną flagą. Sandecja na tym spotkaniu ultrasuje.

Stomil Olsztyn - Olimpia Elbląg

Gości ok. 220 osób. Na tym spotkaniu dochodzi do śmiesznego incydentu. Gospodarze wywiesili w drugiej połowie dywan składający się z barw Legii i ich przyjaciół. Nie myśleli jednak, że ich zdobycze odbiją piłkarze Olimpii. Udało im się odzyskać dość spory kawałek. Po odbiciu udali się pędem do szatni z której nie chcieli wyjść. W obronie łupu stanął "staruszek" jednak w pojedynkę nie dał rady

Raków Cz. - Elana T.

Na sektorze gości melduje się 46 kibiców z Torunia + 100-120 kibiców z Chorzowa + ok. 80-90 kibiców z Myszkowa, 12 z Łodzi oraz 5 z Iławy. Łącznie goście określają się na ok. 270 fanatyków. Przed meczem mała pokazówka ze strony Rakowa. Podczas wchodzenia gości na sektor dochodzi do małego sparingu z gospodarzami. Na meczu obustronny festiwal bluzgów. Raków prezentuje jedną oprawę.

źródło: szalikowcy.com
Полскa!!!

Ostatnio edytowany przez Gordorczyk - 04-08-2009 o 22:06.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania