![]() |
#161 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
Imię: Moon de'Mar
Profesja: Knight
Gildia: Flash of Anger
Świat: Shivera
Poziom: 30
Skille: 61/61
Poziom mag.: 4
|
![]() Nie cierpię Thais... Dosłownie - miasto PK. Totalnie z***ane, sorry za wyrażenie >.<
Nie wiem, co macie do Carlin. This city just rox ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#162 |
Guest
|
![]() Postanowiłem doda spis miast. Robiono to już kilka razy ale no cóż nie dodano plusów różnych miast.A więc jak zwykle od najgorszego:
Carlin minusy: -dużo PK i NOOBów, ciągle kogoś zabijają -kiepskie expowiska(dajcie se spokój z ghostland i lodowymi wyspami) -oblężone depo(czasami są sytułacje że nie da się wejśc do depo i PK szaleją) -duży tłum(sam kiedyś pchałem lootbaga ale nie dopchałem nawet do połowy drogi do depo) -mało punktów zbytu -tylko za ab'dendriel jest najbliżej do carlin plusy: -ładna scenografia i możliwośc przezycia przygody -malo luda poza miastem na expowiskach(porównuje to z kazz mines, elvenbone i troll cave kolo dwarf bridge) Thais minusy: -tłum jak w Nowym Jorku w godzinach szczytu -PK i NOOBow tez nie mało -stolica tibi(to duży minus) -mało expa dla high leveli plusy: -duży rynek zbytu -exp dla low-leveli -dobra zabawa i dużo prywatnych usług Ab'dendriel minusy: -troche PK -czasami duży ruch -główne expowiska są zatłoczone -mało sklepów(żeby kupic exure vite musiałem skakac do carlin) plusy: -ładne miasto -dobre expowiska -słynny Hell Gate(bramy piekieł) Kazzdron minusy: -trudne i długie dojście -bardzo skomplikowane miasto -troche high-leveli -nie każdy dobrze czuje się podziemią plusy: -blisko genialne expowiska -duży wybór sprzętu do kupna -możliwośc pokonania troche lepszych stworków nie wychodząc z miasta Venore minusy: -troche high leveli ale mało PK -droga do venore jest niebezpieczna(zlurowane z PoH Gs i inne)nawet wiele firm ochroniarskich nie eskortuje do venore) -bagna przeszkadzają w poruszaniu się poza miastem plusy: -duży wybór ekwipunku -dobre expowiska -blisko unikalnego miejsca z jedynym black knightem Darashia minusy: -troche dużo luda(w tym NOOBów) -te słynne rotowiska są troche kiepskie -dziwaczna architektura -zatłoczone expowiska(raczej tylko rotowiska bo o innych stworach przed górami nie mogę powiedziec, nie licząc waspów i typowo pustynnych stworków) plusy: -w jaskiniach na północ tylko roty i nie ma niebezpieczeństwa trafienia na demona ![]() -w górach ładne rzeczy Ankrahmun minusy: -troche trudno sie połapac co gdzie jest bo miasto gigantyczne -można łatwo zabłądzic a to miasto jest niebezpieczne plusy: -piramidy to protection zone -mało luda -tomby i larv caves -dośc blisko góry opisane w mieście darashi -tomby to tajemnicze miejsca gdzie jeszcze nie wszystko zostało odkryte i quest na najlepszy dostepny helmet na nowych światach Edron minusy: -troche high-leveli -mały rynek zbytu(bo mało ludzi a jak są to i tak high-levele raczej) plusy: -genialne expowiska(na goblinach w 15 minut zrobiłem 2000expa) -czary tylko dla PACC -mało luda -wiele unikatowych rzeczy -demony i inne wyjątkowe i elitarne potwory -jedyne miejsce w którym można zobaczyc Orshabala -wiele wyjątkowych questów(naprzykład Annihilator Room) dodam jeszcze(to nie będzie quest spoling) że kilka najtrudniejszych questów w tibi na Edron ma do pewnego momentu to samo dojscie(w tym anni) -bardzo ładna architektonika -poprostu aż przesadna ilośc potworów różnych rodzaji(np. troll caves w których w jako jedynym miejscu w tibi występują wszystkie rodzaje trolli) Za błędy sorry ale pisałem troche długą chwile jestem zmęczony. Dodam Port Hope jak tylko przebije się przez tiquande(na 20 levelu chwile mi to zajmie) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Guest
|
![]() Niecierpie chodzić do Carlin ani do Venore. Według mnie najlepiej jest w Thais-duże miasto i fajne potworki. A w podziemiach miasto minotaurów...
Ostatnio edytowany przez k_g_b - 17-08-2006 o 12:43. |
![]() |
![]() |
#164 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
![]() |
![]() Temat ma ponad 2 lata, ostatni post napisany pół roku temu... Zastanów się chłopcze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: London
Stan: Aktywny gracz
Świat: Aurea
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4+
|
![]() Ja nie lubie kazz zeby wyjsc trzeba sie paletac wszedzie, carlin tesh nei lubie bo neima gdzue expic zabardzo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2006
Lokacja: W-wa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Marian Moczymorda
Profesja: Elder Druid
Gildia: Hunters Demonic Stars
Świat: Danera
Poziom: 51
Skille: ryba!
Poziom mag.: 52
![]() |
![]() Top 4 najmniej lubianych przeze mnie:
1. Carlin. Owszem, scenografia ładna, ale nie podoba mi się to że miasto jest zwyczajnie ciasne :/ Poza tym tamtejsze depo jest największą wylęgarnią noobów :/ 2. Venore. Sama mapa miasta mi się podoba, jeno na amerykańskich serverach br pod depo często bez ostrzeżenia się leją i robią hittesty area ataków :/ raz mało nie zdechłem od Mort Hur robiąc UHy :/ 3. Ab'Dendriel. Scenografia b. ładna, tylko domki ciasne i zwykle żywej duszy nie ma. 4. Kazz (tylko na Danerze przynajmniej). Centralna kopalnia 24/7 zajęta przez h-lvle, często nie ma ani żywej duszy poza nimi. A najbardziej lubiane - Thais. Zawsze multum ludu, w większości Polaków, na Danerze praktycznie 0 PK, dużo kryjówek, fajne xpowiska w okolicy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Carlin... Duuuzo PKerow i noobow... Jeden z poradnikwo jest o Carlin i ma nazwe "Carlin - maisto kobiet". Moim zdaniem powinno byc "Carlin - miasto noobow".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2006
Lokacja: Białystok
Świat: Obsidia
![]() |
![]() ab jest fajne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 08 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dretais Zajac
Świat: Harmonia
|
![]() Na moim serwerze w thais siedzi najgorsza gildia (w sęsie że ciągle pk'ują), więc jak dla mnie to tam jest najwięcej pk i najmniej lubie to miasto, a co do carlin to u mnie tam pk prawie nie ma, bo sie zawsze zbiera kilku high lvli i stoją przed dp czekając żeby ubić jakiegoś pk
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() Dla mnie najgorsze jest veno - ciezko sie po nim i po okolicach poruszac - wszedzie dookola bagno. Jedyna wg. mnie zaleta venore to polozenie - dosc blisko do dark katedry , poh i amazon camp.
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem najgorsze jest carlin , najwiecej noobow
![]() |
#172 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 08 2006
|
![]() Najbardzoiej nei lubie carlin i ab w acain duzo PK i noobuw a w ab nie ma gdzie expic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Guest
|
![]() edited edited
Ostatnio edytowany przez Shark90 - 23-01-2007 o 18:52. |
![]() |
![]() |
#174 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 12 2004
|
![]() Tak najgorsze jest Carlin dużo pk i wogóle żyje się w jakimś niepokoju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() Thais & Carlin:
za duzo ludzi (czyt. nupow) Ab'dendriel & Darashia: nigdy tam nie bede mieszkal, poprostu nie lubie tych miast
![]() |
#176 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Lublin
Imię: Xeron Refel
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: 65/65
Poziom mag.: 5
|
![]() zdecydowanie carlin i venore
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#177 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: ToRuń
![]() |
![]() Eee tam dobre Carlin nie jest zle
![]() Ja osobiscie nie lubie Thais jak chodze tam to zawsze z pilna potrzeba (n.p. sprzedaz xbowow na Fibuli) za duze miasto nawet jak na stolice ![]() Drugim mastem jest Kazo ze wzgledu na ilosc poziomow i latwosc zgubienia sie ![]() Peace?! ![]()
![]() |
![]() |
#178 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Beretton
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dawn of new era
Świat: Silvera
Poziom: 52
Poziom mag.: 49
|
![]() Carlin - za duzo noobów & newbie, a co do pk to tam pkuja low lvl...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Dla mie najgorsze miasto to Carlin i zawsze tak bylo ..-.-
Najlepsze miasto to przede wszystkim 1:Venore (zarabiscie duzo terenow na hunt) 2:ab (spokojnie nawet) 3:thais (duzo kumpli i doskonale miejscie dla pallow) 4:Kazzo (malo ludu, ale mozna sie pogubic i nie tak latwo znalesc dobry exp na poczatku) |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Venore jest za skomplikowane jak dla mnie, nie mam pojęcia gdzie co jest i nie ma zbyt wiele expowisk dla low lvli
|
![]() |
![]() |