|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Postanowiłem dokładnie zanalizować język w którym pisane są runy. Przypomina mi to bardzo łacinę, choć nie jestem pewien. (nigdy nie miałem łaciny) Na podstawie inkantacji zaklęć oraz ich działaniu zdołałem rozszyfrować znaczenia poszczególnych słów.
Wygląda to mniej więcej tak (w porządku alfabetycznym): 1. czasowniki: a) Runiczne Adana - przeciwstawiać się, powstrzymywać (tworzy run) Adeta - przejmować kontrolę (tworzy run) Adevo - tworzyć, zsyłać (tworzy run) Adito - usuwać (tworzy run) Adori - tworzyć pocisk, atakować (tworzy run) Adura - leczyć (tworzy run) b) Spontaniczne Exana - przeciwstawiać się, cofać Exani - latać, wznosić się, poruszać w pionie Exeta - wyzywać kogoś, gotować się do walki Exevo - tworzyć (przedmioty materialne, lub ściany magiczne), zsyłać Exiva - szukać Exori - atakować, zwiększać moc Exura - leczyć c) Wieloznaczeniowe Utamo - chronić, osłaniać, ratować Utana - stawać się, powstawać Utani - przyspieszać Utevo - wzywać, tworzyć (niematerialnie) 2. rzeczowniki, przymiotniki: Ani - wolność, ruch Con - strzała, bełt Flam - ogień, ognisty Gran - wielki, potężny Grav - pole, ściana Hur - ruch, bieg Ina - stan, wygląd Lux - światło Mas - wszystko, masowo Mort - śmierć, umarli Pan - jedzenie Pox - trucizna Res - stwory, ludzie Sio - inna osoba Tera - ziemia, materia Vid - niewidzialność, niewidzialny Vis - energia elektryczna Vita - życie, zdrowie Ciekawe ile błędów zrobiłem. ![]() Cóż spróbujcie ułożyć z tego jakieś nowe czary np. Lighting Bolt 'Adevo Gran Vis' , Unsummon 'Adito Res', Summon Legion 'Utevo Mas Res (potwór)' itp. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Jak się podoba poproszę o '+' za robociznę. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2003
|
![]() No cóż... to tak jakbyś wypisał wszystkie zaklęcia i obok dopisał co dane zaklęcie robi ..........
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() fajne
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Lokacja: Częstochowa
![]() |
![]() niezłe, podoba mi się
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Głęboka otchłań Ulubiony browar: Żywiec
![]() |
![]() Pomysł fajny, ale dużo się nie napracowałeś. Może być.
A TAK NA MARGNESIE JEŚLI KTOŚ NIE WIE. CHCESZ OCENIAĆ? WCZEŚNIEJ NAPISZ 10 POSTÓW DOPIERO WTEDY BĘDZIESZ MÓGŁ OCENIAĆ. KPW?
![]() Ostatnio edytowany przez Bal Ur - 27-08-2004 o 22:53. Powód: Pisałem dwie odpowiedzi i pomyliłem treści postów. :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wymyśliłem pare nowych czarów:
Exira Res 'potwór' - Find Monster Adeta Sio 'nick' - Mind Control Exevo Con Flam - Create Burning Arrows Utani Hur Sio 'nick' - Haste Other Exana Lux - Darkness Utevo Mas Mort - Mass Kill Kto mnie pobije? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2004
Lokacja: Las Wayreth\Szczecin
![]() ![]() |
![]() Fajne , bardzo fajne masz + odemnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() + dla ciebie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2004
|
![]() Świetny tekst wszystko przejrzyście napisane i wyjaśnione.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nieobecny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzięki $orc. Jak widać zgadłem wszystkie dobrze. Poradnik opracowywałem SAM. Słowo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Ciekawe
![]() ![]() Masz u mnie dużego PLUSA(+) ![]()
[Napis na bramie Piekla] Przeze mnie droga w miasto utrapienia, przeze mnie droga w wiekuiste meki, przeze mnie w naród zatracenia. Jam dzielo wielkiej, sprawiedliwej reki. Wzniosla mie z gruntu Potega wszechwlodna, Madrosc najwyzsza, Milosc pierworodna; starsze ode mnie twory nie istnieja, chyba wieczyste - a jam niepozyta! Ty, który wchodzisz, zegnaj sie z nadzieja..." Ostatnio edytowany przez Cymcymek - 28-08-2004 o 04:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Żory
Stan: Rookstayer
Imię: Chris'Ronaldo
Profesja: Elite Knight
Gildia: ~~
Świat: Iridia
Poziom: ~~
Skille: ~~
Poziom mag.: ~~
|
![]() Cytuj:
![]() Btw. Exevo Con Flam - nie ty to wymyśliłeś tylko taki czar już jest ![]() Explosive Arrow
13:29 Lordnazgul [120]: ill go soon to eat 13:29 Chris'Ronaldo [117]: im already eating 13:29 Lordnazgul [120]: lal im not eat in front of the computer xD 13:30 Lordnazgul [120]: i need have 2 hand to kiil dragys and dls 13:31 Chris'Ronaldo [117]: i need just leg 13:31 Chris'Ronaldo [117]: to use exura 13:31 Lordnazgul [120]: leg???? 13:32 Lordnazgul [120]: aaa left hand u mean? 13:32 Chris'Ronaldo [117]: lol its joke 13:32 Lordnazgul [120]: xD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() Khan cos mi sie nie chce wierzyc ze opracowales to sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak mówię, że SAM to znaczy SAM. Nie lubię jak mi sie nie wierzy. Z resztą ja mam troszke inny podział i inne tłumaczenie, a to już o czymś świadczy. No i w końcu - niby dlaczego nie miałbym tego sam opracowac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() lol, myslales ze to ci ujdzie na sucho ?? modki nad wszystkim czuwaja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2004
Lokacja: Szczecin -> Polska (Venore -> Isara)
![]() |
![]() Adana hur - runa zatrzymująca wskazane stworzenie na minute (potwora, gracza)
Adevo vis hur - runa urzywana w walce z lagami (poprawia transwer na łączach) Exiva pox res / Exiva flam res - wypisuje imiona podpalonych/zatrutych graczy Tera mas sio - potężny czar przesówa wszystkie osoby z twojego ekranu poza jego obręb (jak ci coś zasłaniają) Exeta mas mort - trupy zamieniają się w szkielety, które cie nawalają Poprosze o PLUSA + |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobre czary! Chociaż ktoś
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2004
Lokacja: Szczecin -> Polska (Venore -> Isara)
![]() |
![]() Cytuj:
Tera (teraz) mas (masowe) sio (wiejecie) chodzi tu o skróty słów, a nie o język run, ale zastanawiałem się czy ktoś będzie miał pretensje. Jeszcze raz dzięki za PLUSKA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() AAAAaaaaaa.....