|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2005
|
![]() No to ja se mam pytanko ni:
http://static.erig.net/potdcollage.jpg znalazlem se taka graficzke w interneciku i jak mam osiagnac taki efekt zeby z kilku zdjec zlepic w jedno, ale zeby krawedzie kazdego byly nieco przezroczyste |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Hmm... Sporo programó graficznych oferuje zaznaczanie z jednoczesnym rozmyciem. O ile wiem PS też. Ja wiem, że coś takiego chyba robiłam w Photo Expresie i dość wygodnie się to ustawiało. A jak nie, to krawędzie zaznaczenia traktujemy taką "rozmytą" gumeczką i kolejno wklejamy na dany obrazek zapełniając przestrzeń.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Popróbuj z opcją "Feather" przy zaznaczaniu. (W innych programach może to się nazywać trochę inaczej, ja opieram się na Paint Shop Pro)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() A ja chciałbym się dowiedzieć jak się robi ten efekt:
http://i8.tinypic.com/2e0pq1u.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...57a0f3df2.html Ta taka spękalina czy rysy ;p jak to można tam nazwać.
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 12 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki
Imię: Wladca Luku
Profesja: Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 20
Skille: 56
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Takie zlepki sa badziewne poniewaz nie mozna sie w nich polapac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() @lobek bobek
Najpierw nam powiedz drogi przyjacielu kolego, jakie programy graficzne posiadasz, wtedy my, powiemy Ci jak zrobić takie dzieło. @Tiligus Na pierwszym obrazku są użyte 2 filtry z photoshopa, nie pamiętam nazwy, a drugi obrazek, te rysy, to brushe, zapewne zdarte z internetu oraz osadzone na obrazku za pomocą photoshopa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() Nie chodzi mi o filtr nalozenie tekstury tylko jak zrobić te rysy :/ myśle że to nie chodzi o brushe ...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @Up
Jeżeli tak to w obu pracach jest jeden powtarzalny wzór tych rys i napewno jest taki brush (obie prace na różnych serverach i pewnie autorstwa różnych osób). A jeżeli nie to trzeba ustawić jedną warstwę wyżej z takim lub podobnym wzorkiem czarnym, nieco ją "zblurować", a potem już tylko pobawić się kryciem warstwy i efektami nakładania warstw. W tym pierwszym z pokazanych obrazków jest jeszcze efekt takiego specyficznego "naświetlenia" (nie wiem jak to się zwie, ale pamiętam, że w angielskim CS 2 jest to opcja Filter=>Render=>Lighting Effects). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Krosno (Podkarpacie)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gram od Nowa!
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Skille: 0/0