|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Witam
Wszyscy zapewne wiemy ze Tibia.pl jest OFICIALNA strona fanowska Tibi, zatwierdzona przez Tibia.com. Oznacza to iz musza oni stosowac sie do pewnych zasad, jedna z nich jest: ZAKAZ QS, czyli rozwijajac skrot zakaz quest spoilingu - podawania rozwiazan do questow. Wielu z nas widzialo zapewne banowanych uzytkownikow za to, ze podawali rozwiazania do questow. Sam wielu raportowalem. Moderatorzy surowo egzekwuja to prawo.... ale czyzby na pewno? Pierwsze co moze zadziwic gracza Tibi po wejsciu na oficialne forum, w oficialny temat odnosnie Tajemnic (ktore sa niszczone ale o tym pozniej) Rookgaardu, to PRZYKLEJONY temat o jezyku Orkow. Pewnie w tym miejscu drogi zaprawiony graczu, wielbicielu RPG krzykniesz "To nie mozliwe! Bzdura! Jak to! QS jest zabroniony". Niestety, to prawda! Tak! Obszerny na kiladziesiat stron poradnik o tym jak, krok po kroku otrzymac ten wspanialy i jakze tajemniczy dar "jezyk orkow". Ludzie biegali po rooku, szukali, dociekali aby wykonac te zadanie, alby odkryc ta tajemnice: jak pogadac ze slepym orkiem? Czy nei jest to quest? Czyli zadanie, przygoda? Zagadka ktora posiada rozwiazanie, czasami w postaci przedmiotu, pieniedzy, czasami satysfakcji (Explorer). Rozwiazanie tego zadania nie polega na otworzeniu drzwi do pokoju i zabraniu itemka z boxa ale czy to dyskwalifikuje to zadanie z definicji questa? To tak jakby zadania dla Eleonore na Lierty Bay nie byly questami! No bo dostajemy tylko mozliwosc plywania na zolwie wyspy. Jednak wedlug Tibia.pl nie jest to quest, poniewaz hmmm no w sumie to nie wiem jak to mam wytlumaczyc, ale na pewno istnieje logiczne wytlumaczenie! Kolejna dziwna rzecz to swiezy temat niejakiego Coray'a (przydomek NASTY TROLL). Wyjasnia on jak rozwiazac zagadke (poniekad z angielskiego quest jesli rozumiemy w formie zadania) ktora nurtowala setki Rookstayerow, a mianowicie Znikanie Sword of Fury. Zadanie to zostalo rozwiazane kosztem wielu miesiecy a nawet lat przez najbardziej zasluzonych graczy, a "wypaplane" (spoiled) przez tych najmniej zasluzonych. W tym miejscu Tibia.pl rowniez twierdzi iz nie jest jest to QS poniewaz... no wlasnie dlaczego? Bo nie ma boxa, lvl door i itemka? Prosze was drodzy Forumowicze o wypowiedzenie sie na ten temat. Prosze o konstruktywne wypowiedzi na poziomie, bez bluzgow, z uzasadnieniami. Czy sadzicie ze questy na rooku nie sa questami? Czy tibia.pl powinna przyzwolic na QS i stac sie podobna do tibia.org.imbrainless.pl? I na koniec ktory waszym zdaniem quest zasluguje na miano prawdziwego questa? Ten z bogata fabula, trudny do rozwiazania czy ten gdzie zabijasz rata i bierzesz rapier z boxa? ![]() Mam nadzieje ze nei dojdzie do tego co widzimy tu u gory ^ PS Jesli beda literowki prosze wskazac, ale na PW aby nei zasmiecac tego tematu. Dziekuje.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-02-2007 o 02:02. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
![]() Jak najbardziej popieram Pana Klocka, zresztą to ja jako pierwszy dałem temu znak negując jeszcze niedawno powstały temat Coraya. Precz z QS choćby w tej części forum. Jak najszybciej powinna nastąpić autokasacja tematów gdzie wyjaśnione jest: co robić by zniknął SoF oraz jak rozmawiać z Blind Orciem. Koniec tych tematów powinien nastapić jak naszybciej. To jest zwykły Spoiling.
Dziękuje Res
![]() |
#3 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Ojcowski Dom
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Co tu się będę rozpisywał. Popieram każde słowo Pana Klocka i licze na szybkie wytłumaczenie zaistniałego problemu przez któregoś z moderatorów.
PS: Literówki są, ale nie chce mi się ich wypominać =] Y'all
15:43 Sirblaze on Isara [1]: nie padne 15:44 You see a dead human (Vol:10). You recognize Sirblaze on Isara. He was killed by a rat. Y'all |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rook-User roku 2007
|
![]() Czytajac posty natkanalem sie na cytowana definicje questa:
Cytuj:
Wlasnie nikt jakos nie zaprzecza ze postman quest jest QUESTEM. Ale sadzac po tym jak specyficznie podchodza do tego ludzie z Tibia.pl questem byc nie powinien! Czyli jak bedzie mi sie chcialo to jutro podam solucie, moze nawet przykleja....
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-02-2007 o 01:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
|
![]() @Klocek
Kiedy ostatni raz ogladales strone glowna tibia.pl? A dokladniej kiedy ostatnio zagladales tutaj ? Normalne rasowe spoile zywcem wyrwane z erig`a na fanowskiej stronie ;f Oczywiscie na forum qs dalej zabroniony (zal) xF Poza tym, gdyby nawet tutaj ten caly qs byl bezwglednie przestrzegany to i tak kazdy komu nie chce sie szukac rozwiania w grze ma do dyspozycji 45234624 stron z dokladnymi solucjami, do ktorych linki sa tutaj takze zamieszczone ![]() Ostatnio edytowany przez Picasso - 06-02-2007 o 01:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rook-User roku 2007
|
![]() Cytuj:
1. Zlikwoduje solucje. 2. Zrezygnuje z tego smiesznego znaczka w narozniku. Bo jesli chca cos robic profesjonalnie to niech to robia do konca.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Zmiana będzie zapewne, tyle mogę napisać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Po 1 Bez bluzgów itp - ok, szkoda tylko, że post wyżej nie toleruje tej zasady. Po 2 Tibia.org.pl, tibians.com - tam też jest ten temat, hunted i tibia wiki też niedługo. Po 3 Pokaż mi jakiś dowód, że to quest. Jest nagroda ? - NIE, Trzeba zrobić coś specjalnego tak jak w innych questach ? - NIE, ja was nie rozumiem. To jest zwykły trick tak samo jak pieczenie chleba ... Ehhh Po 4 Czy wy naprawdę uważacie, że taki potężny miecz może być na rooku w czyiś rękach ? Wyobraźcie sobie wszystkie expowiska wybijane natychmiastowo. Jakie hity by ten miecz dawał ... Moim zdaniem to wszystko jest niepotrzebne. Te całe awantury itp. QS mówi tylko o questach, o trickach nie wspomina ... Nawet jeżeli to quest chociaż nie ma dowodów, to przecież to jest tylko część tego "niby questa", a takich rozwiązań części questów na forum jest rozsypane po prawie wszystkich podforach. To tyle. A i jeszcze jak ktoś chce solucję to pw do mnie. Albo poszukać na tibia.org.pl Dziękuję i pozdrawam. Ostatnio edytowany przez Coray - 06-02-2007 o 10:47. |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Rook-User roku 2007
|
![]() Wszystko mozna sobie trickiem wyjasnic. I zmien te linki w podpisie i temacie bo:
Regulamin forum tibia.pl Cytuj:
Coray wyswiadcz przysluge temu forum i opusc je. Solucje na PW... lol kolegow szukasz? Powiem ci tak "You fail LIFE and EVERYTHING" . Wejdz http://youfail.org/ i wlacz sobie glosniki. Wielkie podziekowania dla Pana ktory skasowal tamten temat. Jeszcze nic straconego. Tibia.pl nadal pozostaje fajnym miejscem z fajnymi ludzmi, a te kilka chwastow da sie raz dwa wywalic. Dziekuje.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-02-2007 o 11:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 06-02-2007 o 11:35. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2006
|
![]() Cytuj:
Po prostu aż żal patrzeć na ludzi twojego pokroju. Nie wiem co tam sobie ubzdurałeś, czy wymarzyłeś sobie łatwą popularność, ale jedno wiem na pewno - schrzaniłeś sprawę :/. Szkoda. Co do słów Pana Klocka - popieram rękami i nogami. Mam nadzieję, że ten temat rozpocznie jakieś zmiany na forum. Pozdrawiam.
11:52 Oscarius Niveus [38]: you are like a little wood nymph or a rich hobbit 18:36 Gatao-brother [12]: main hunted 12:37 Gamemaster: Hamburger joppie is banished ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Imię: Azin Therano
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() Jak dla mnie to Coray nie będzie miał już życia na forum... Poza tym lecz się... Shin dobrze powiedział - to jest Forum.Tbia.PL, a nie jakieś debile .org, gdzie powszechnie panuje cziterstwo i spoiling... Pan Klocek ma rację, duuuuużo osób pracowało żeby odkryć tą tajemnicę, a ty musiałeś wszystko wypaplać. Kto powiedział, że nagrodą z questa musi być Item ?! Do jasnej cholery, gdyby tak było, to nikt by nie grał w Tibię... Właśnie pogrzebałeś kolejny sekret rook'a, dziękujemy i życzymy miłego bana za spoiling...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2004
|
![]() Cytuj:
Bah, ty po prostu się gotujesz ze złości, że inni mogą wiedzieć to co wiedziała mała grupka ludzi włącznie z tobą. Pathetic. @topic Taa, przeczytałem sobie spoiler i dochodzę do wniosku, że to strasznie śmieszna sprawa, sam bym na takie rozwiązanie nigdy nie wpadł.
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Cytuj:
Dlaczego? Dlatego, że Szanowny Pan Coray i SK wszystko by wypaplał, ze słowami na ustach: "To tylko gra, daj se spokój, nie chcesz mieć Spike Sworda (ahh, nie dziękujcie, pozdrawiam moich fanów! ![]() Dlaczego? Dlatego, że "Tibia.pl dąży do całkowitego zniesienia QS". Zapewne wielu już słyszało te kilka strasznych słów... no tak, tyle, że my nie mamy nic do powiedzenia. "Na Tibia.com nie ma wzmianki o tym, że QS jest zakazny". To jest aqrat smutną (żeby nie powiedzieć cholerną) prawdą. Ale kogo to obchodzi? Trzeba zabijać potworki, nie? Zwiększać pkt. hp i cap za pomocą ciągłego wybijania potworków. Kogo obchodzi klimat? Ahh, co z tego, że jakaś tam Amber straciła swój zegarek podczas sztormu? Co z tego, że Obi ma kuzyna Sama i wnuczkę Normę? Przecież ja tam tylko mace sprzedaje. Mace? A tam taki club, z kolcami, ze skele leci można sellnać za troche hajsu. Klimat, fabuła Tibii, wszystko zanika. Na Mainie stało to się już dawno, ale na Rookgaadzie? Niektórzy nic nie rozumieją. Dla mnie ciekawe jest to, że w Bibliotece jest książka o Małym Goblinie który ukradł pewien zaczarowany flet. Ciekawe, że w mieście, w pewnej piwniczce mieszkał kiedyś jakiś podróżnik. Ciekawi mnie, jak Mino Mage i Minotaury wdarły się do Minohell przez niestabilny portal. Jak MM ze strachu zapieczętował drzwi. Jak Kylinda Ennorath biegła przez pustkę po wejściu w teleport ze Spike Swordem. Niektórzy jednak mają to wszystko gdzieś i robią na złość innym dla ogólnej satysfakcji. Ktoś to wszystko musi podnieść, spowrotem. I niebawem to się stanie. Wierzcie mi... Vial
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2004
|
![]() Temat o tym, że Instynkt zdobyła ssa idealnie wpasowuje się w schemat tego jednego zdania. Pozatym gdyby naprawde zależało im [założycielom tego tematu] na utrzymaniu klimatu, to nie spoilowaliby, że istnieje taka sztuczka, bo było pewne że solucja się pojawi, co sam napisałem w poście, w tamtym temacie.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: koło Wrocka
Imię: Royal Matis
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 33
Skille: 6*/6*
Poziom mag.: 4
|
![]() a ja mysle ze Coray bardzo dobrze zrobil piszac ta solucje jak znikac spika.
a poza tym to czy jakieś konsekwencje spotkaly "pania Instynkt"?? albo innych "ziomkóf" ktozy wkrecili cale forum ze maja, TAK MAJA! spika. Gdzie jest napisane ze to niby znikanie spika jest jakas czescia questu??? To tylko przypuszczenia wiec..? @Coray Trzymaj sie chlopie jestes spoko i nie daj sie ![]()
![]() ![]() ![]() And if you go, I wanna go with you And if you die, I wanna die with you Take your hand and walk away Kocham Harmonię: XXX[31]:moja stara to jebana kurwa 14:22 CM Isolan on Harmonia [2]: have fun xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D
Imię: sorcerer 4ever
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Askara
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
|
![]() Powiem tylko jedno.
Wszyscy tak się czepiają o te solucje nawet częściowe. Moja odpowiedź : Co tu do jasnej cholery robi jeszcze temat "Sof Done!" Jeśli już mamy zmieniać świat na lepsze, zacznijmy od Siebie. Bo jak wszystkim wiadomo "częściowa solucja" znajduje się także tam (Post numer 95).
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2006
Imię: Kicior sir'Sven
Gildia: Rulers of dark
Świat: Astera
Poziom: 106
|
![]() Najbardziej interesuję mnie wątek QS.
Otóż jedyną rzeczą jaką można zrobić to odizolować strone Tibia.pl od naleciałości spowodowanych pobłażliwością innych stron poświęconych Tibii. Strony cziterskie i hakerskie zawsze BĘDĄ i trzeba się z tym liczyć. Tak jak dobro i zło. Używasz albo nie - Twój wybór. Wydaję mi się, że podchodzicie do tego zbyt poważnie. Powinniśmy skupić się na samym QS i ów stronie. 1. Dział "Questy" powinien zostać w takiej formie jakiej jest. Czyli wskazówka ---> myślenie/zabicie ---> nagroda. 2.Strona .pl jest przeze mnie uważana za profesjonalną i poważna. Zawsze jej używam jak chcę się czegoś dowiedzieć. Jak potrzebuję wskazówki to idę na tibia wiki i patrzę jak wykonać dany quest lub z lenistwa wykonuję cały quest. Proste. 3.Tematy jak wykonać quest powinny być kasowane. 4. Nie wiem jak sprawa miałaby się tyczyć z nieodkrytymi jeszcze questami. Sam udzielam się na jednym z poruszanych tematów. 5. Niech tibia.pl zostanię stroną wzbudzającą szacunek. Ostatnio edytowany przez Kic~ - 06-02-2007 o 13:25. |
![]() |
![]() |