Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-02-2007, 01:09   #1
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny Zmiana regulaminu odnosnie QS?

Witam

Wszyscy zapewne wiemy ze Tibia.pl jest OFICIALNA strona fanowska Tibi, zatwierdzona przez Tibia.com. Oznacza to iz musza oni stosowac sie do pewnych zasad, jedna z nich jest: ZAKAZ QS, czyli rozwijajac skrot zakaz quest spoilingu - podawania rozwiazan do questow.
Wielu z nas widzialo zapewne banowanych uzytkownikow za to, ze podawali rozwiazania do questow. Sam wielu raportowalem. Moderatorzy surowo egzekwuja to prawo.... ale czyzby na pewno?

Pierwsze co moze zadziwic gracza Tibi po wejsciu na oficialne forum, w oficialny temat odnosnie Tajemnic (ktore sa niszczone ale o tym pozniej) Rookgaardu, to PRZYKLEJONY temat o jezyku Orkow. Pewnie w tym miejscu drogi zaprawiony graczu, wielbicielu RPG krzykniesz "To nie mozliwe! Bzdura! Jak to! QS jest zabroniony". Niestety, to prawda! Tak! Obszerny na kiladziesiat stron poradnik o tym jak, krok po kroku otrzymac ten wspanialy i jakze tajemniczy dar "jezyk orkow".
Ludzie biegali po rooku, szukali, dociekali aby wykonac te zadanie, alby odkryc ta tajemnice: jak pogadac ze slepym orkiem? Czy nei jest to quest? Czyli zadanie, przygoda? Zagadka ktora posiada rozwiazanie, czasami w postaci przedmiotu, pieniedzy, czasami satysfakcji (Explorer). Rozwiazanie tego zadania nie polega na otworzeniu drzwi do pokoju i zabraniu itemka z boxa ale czy to dyskwalifikuje to zadanie z definicji questa? To tak jakby zadania dla Eleonore na Lierty Bay nie byly questami! No bo dostajemy tylko mozliwosc plywania na zolwie wyspy.
Jednak wedlug Tibia.pl nie jest to quest, poniewaz hmmm no w sumie to nie wiem jak to mam wytlumaczyc, ale na pewno istnieje logiczne wytlumaczenie!

Kolejna dziwna rzecz to swiezy temat niejakiego Coray'a (przydomek NASTY TROLL). Wyjasnia on jak rozwiazac zagadke (poniekad z angielskiego quest jesli rozumiemy w formie zadania) ktora nurtowala setki Rookstayerow, a mianowicie Znikanie Sword of Fury. Zadanie to zostalo rozwiazane kosztem wielu miesiecy a nawet lat przez najbardziej zasluzonych graczy, a "wypaplane" (spoiled) przez tych najmniej zasluzonych.
W tym miejscu Tibia.pl rowniez twierdzi iz nie jest jest to QS poniewaz... no wlasnie dlaczego? Bo nie ma boxa, lvl door i itemka?

Prosze was drodzy Forumowicze o wypowiedzenie sie na ten temat. Prosze o konstruktywne wypowiedzi na poziomie, bez bluzgow, z uzasadnieniami.
Czy sadzicie ze questy na rooku nie sa questami? Czy tibia.pl powinna przyzwolic na QS i stac sie podobna do tibia.org.imbrainless.pl? I na koniec ktory waszym zdaniem quest zasluguje na miano prawdziwego questa? Ten z bogata fabula, trudny do rozwiazania czy ten gdzie zabijasz rata i bierzesz rapier z boxa?

Mam nadzieje ze nei dojdzie do tego co widzimy tu u gory ^
PS
Jesli beda literowki prosze wskazac, ale na PW aby nei zasmiecac tego tematu. Dziekuje.

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-02-2007 o 02:02.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-02-2007, 01:17   #2
Res Khmer
Undead

Res Khmer's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk

Imię: Unn Recca
Świat: Elysia
Poziom: 41
Domyślny

Jak najbardziej popieram Pana Klocka, zresztą to ja jako pierwszy dałem temu znak negując jeszcze niedawno powstały temat Coraya. Precz z QS choćby w tej części forum. Jak najszybciej powinna nastąpić autokasacja tematów gdzie wyjaśnione jest: co robić by zniknął SoF oraz jak rozmawiać z Blind Orciem. Koniec tych tematów powinien nastapić jak naszybciej. To jest zwykły Spoiling.

Dziękuje
Res
Res Khmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 01:18   #3
Yallah
Tibia.pl support

Yallah's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Ojcowski Dom

Stan: Na Emeryturze
Yallah ma numer GG 3854396
Domyślny

Co tu się będę rozpisywał. Popieram każde słowo Pana Klocka i licze na szybkie wytłumaczenie zaistniałego problemu przez któregoś z moderatorów.

PS: Literówki są, ale nie chce mi się ich wypominać =]

Y'all
15:43 Sirblaze on Isara [1]: nie padne
15:44 You see a dead human (Vol:10). You recognize Sirblaze on Isara. He was killed by a rat.

Y'all
Yallah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 01:34   #4
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Domyślny

Czytajac posty natkanalem sie na cytowana definicje questa:

Cytuj:
What they are?

Quests are in-game challenges where a player or group of players solve challenging riddles or puzzles for a special reward; some quests in fact involve challenging Monsters a lot of time.
Special Reward - nie ma napisane "item", "box" czy "thing" nie ma nic o tym ze musi byc to "przedmiot". Special Reward ozacza specialan nagrode czyli: rapier, anihilation bear, tytul relic huntera, mozliwosc plywania na wyspy zolwi, znikniecie spike sworda, mozliwosc rozmowy z orkiem czy np mozliwosc wysylania parceli ze specialnych skrzynek.....

Wlasnie nikt jakos nie zaprzecza ze postman quest jest QUESTEM. Ale sadzac po tym jak specyficznie podchodza do tego ludzie z Tibia.pl questem byc nie powinien! Czyli jak bedzie mi sie chcialo to jutro podam solucie, moze nawet przykleja....

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-02-2007 o 01:39.
stary 06-02-2007, 01:43   #5
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

@Klocek
Kiedy ostatni raz ogladales strone glowna tibia.pl? A dokladniej kiedy ostatnio zagladales tutaj ?

Normalne rasowe spoile zywcem wyrwane z erig`a na fanowskiej stronie ;f
Oczywiscie na forum qs dalej zabroniony (zal) xF

Poza tym, gdyby nawet tutaj ten caly qs byl bezwglednie przestrzegany to i tak kazdy komu nie chce sie szukac rozwiania w grze ma do dyspozycji 45234624 stron z dokladnymi solucjami, do ktorych linki sa tutaj takze zamieszczone

Ostatnio edytowany przez Picasso - 06-02-2007 o 01:53.
Picasso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 01:52   #6
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Picasso Pokaż post
@Klocek
Kiedy ostatni raz ogladales strone gowna tibia.pl? A dokladniej kiedy ostatnio zagladales tutaj ?

Normalne rasowe spoile zywcem wyrwane z erig`a na fanowskiej stronie ;f
Oczywiscie na forum qs dalej zabroniony (zal) xF

Poza tym, gdyby nawet tutaj ten caly qs byl bezwglednie przestrzegany to i tak kazdy komu nie chce sie szukac rozwiania w grze ma do dyspozycji 45234624 stron z dokladnymi solucjami, do ktorych linki sa tutaj takze zamieszczone
Dokldnie!! Dlatego niech Tibia.pl albo:
1. Zlikwoduje solucje.
2. Zrezygnuje z tego smiesznego znaczka w narozniku.

Bo jesli chca cos robic profesjonalnie to niech to robia do konca.

Klocek-Clan

-Krusk zabójca Tanar'ri

stary 06-02-2007, 08:18   #7
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Zmiana będzie zapewne, tyle mogę napisać.

DDoS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 10:41   #8
Coray
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Zmienilem zdanie i przywrocilem temat. Pozwolilem sobie takze na lekkie zmienienie twojego posta. Niech zostanie tak, jak jest.

Pozdrawiam,
Shinjix.
- PW wysłane do mnie od Shinjix'a. Więc ? Nie został przywrócony. Odpisał, że zmienił zdanie. Tutaj wychodzi jego profesjonalizm.

Po 1 Bez bluzgów itp - ok, szkoda tylko, że post wyżej nie toleruje tej zasady.
Po 2 Tibia.org.pl, tibians.com - tam też jest ten temat, hunted i tibia wiki też niedługo.
Po 3 Pokaż mi jakiś dowód, że to quest. Jest nagroda ? - NIE, Trzeba zrobić coś specjalnego tak jak w innych questach ? - NIE, ja was nie rozumiem. To jest zwykły trick tak samo jak pieczenie chleba ... Ehhh
Po 4 Czy wy naprawdę uważacie, że taki potężny miecz może być na rooku w czyiś rękach ? Wyobraźcie sobie wszystkie expowiska wybijane natychmiastowo. Jakie hity by ten miecz dawał ...

Moim zdaniem to wszystko jest niepotrzebne. Te całe awantury itp. QS mówi tylko o questach, o trickach nie wspomina ... Nawet jeżeli to quest chociaż nie ma dowodów, to przecież to jest tylko część tego "niby questa", a takich rozwiązań części questów na forum jest rozsypane po prawie wszystkich podforach. To tyle.

A i jeszcze jak ktoś chce solucję to pw do mnie. Albo poszukać na tibia.org.pl

Dziękuję i pozdrawam.

Ostatnio edytowany przez Coray - 06-02-2007 o 10:47.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 11:04   #9
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Domyślny

Wszystko mozna sobie trickiem wyjasnic. I zmien te linki w podpisie i temacie bo:

Regulamin forum tibia.pl

Cytuj:
Tematy, jakie nigdy nie powinny się pojawić:
[...]
Linki do stron hackerskich oraz stron z nielegalnym oprogramowaniem służącym do łamania oficjalnych zasad gry.
[...]
Tibia.org.debile.pl zawiera wlasnie takie tresci, nielegalne oprogramowanie i lamanie zasad gry. Jesli tego nie zrobisz raported.... bede walczyl z n00bami takimi jak ty na tym forum. Nawet jesli bede musial wysylac 1000 raportow dziennie.

Coray wyswiadcz przysluge temu forum i opusc je. Solucje na PW... lol kolegow szukasz? Powiem ci tak "You fail LIFE and EVERYTHING" . Wejdz http://youfail.org/ i wlacz sobie glosniki.

Wielkie podziekowania dla Pana ktory skasowal tamten temat. Jeszcze nic straconego. Tibia.pl nadal pozostaje fajnym miejscem z fajnymi ludzmi, a te kilka chwastow da sie raz dwa wywalic. Dziekuje.

Klocek-Clan

-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 06-02-2007 o 11:10.
stary 06-02-2007, 11:16   #10
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Coray Pokaż post
- PW wysłane do mnie od Shinjix'a. Więc ? Nie został przywrócony. Odpisał, że zmienił zdanie. Tutaj wychodzi jego profesjonalizm.
Pierwotne usuniecie tematu, bylo w celu przemyslenia sytuacji. W nocy - pod wplywem jakiegos impulsu - odblokwoalem go. Dzis rano przemyslalem sprawe i znow usunalem. Poza tym, nie ty tu jestes od oceniania mojego profesjonalizmu.

Cytuj:
Po 1 Bez bluzgów itp - ok, szkoda tylko, że post wyżej nie toleruje tej zasady.
Takie rzeczy sie raportuje, a kazde zlamanie regulaminu bedzie karane.
Cytuj:
Po 2 Tibia.org.pl, tibians.com - tam też jest ten temat, hunted i tibia wiki też niedługo.
Juz Ci pisalem - nie obchodza mnie inne strony. Tu jest tibia.pl.

Cytuj:
Po 3 Pokaż mi jakiś dowód, że to quest. Jest nagroda ? - NIE, Trzeba zrobić coś specjalnego tak jak w innych questach ? - NIE, ja was nie rozumiem. To jest zwykły trick tak samo jak pieczenie chleba ... Ehhh
A w takich questach jak Eleonore quest, postman quest, czy jednorazowej misji w banshee quest sa jakies nagrody rzeczowe? Nie. Tez trzeba poprzechodzic przez rozne miejsca. To są CZĘŚCI questa.

Cytuj:
Po 4 Czy wy naprawdę uważacie, że taki potężny miecz może być na rooku w czyiś rękach ? Wyobraźcie sobie wszystkie expowiska wybijane natychmiastowo. Jakie hity by ten miecz dawał ...
A skad mozesz znac zalozenia twórców tibii??

Cytuj:
Nawet jeżeli to quest chociaż nie ma dowodów, to przecież to jest tylko część tego "niby questa", a takich rozwiązań części questów na forum jest rozsypane po prawie wszystkich podforach. To tyle.
Przypomne ci czesc regulaminu:
Cytuj:
6. Questy
  1. Żadnych solucji (nawet częściowych)
  2. Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
  3. Co dokładnie rozumiene jest pod pojęciem "solucja"?
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 06-02-2007 o 11:35.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 11:17   #11
nosane
Użytkownik Forum

nosane's Avatar

Data dołączenia: 08 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Heh, a pokaż mi jakiś dowód, że to NIE jest quest? A poza tym, uważasz, że to, co trzeba tam zrobić, to NIE jest nic specjalnego? Nie trzeba zrobić KONKRETNEJ czynności w KONKRETNYM miejscu? Co w takim razie wg ciebie jest czymś specjalnym? Czy uważasz, że jeśli jakiś quest nie został odkryty (albo został odkryty tylko po części), nie jest questem? Na jakiej podstawie tak sądzisz?

Po prostu aż żal patrzeć na ludzi twojego pokroju. Nie wiem co tam sobie ubzdurałeś, czy wymarzyłeś sobie łatwą popularność, ale jedno wiem na pewno - schrzaniłeś sprawę :/. Szkoda.

Co do słów Pana Klocka - popieram rękami i nogami. Mam nadzieję, że ten temat rozpocznie jakieś zmiany na forum.

Pozdrawiam.
11:52 Oscarius Niveus [38]: you are like a little wood nymph or a rich hobbit
18:36 Gatao-brother [12]: main hunted
12:37 Gamemaster: Hamburger joppie is banished

nosane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 11:32   #12
Max121
Zbanowany

Max121's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....

Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
Max121 ma numer GG 1064581 Max121 ma login Tlenu max11-93@tlen.pl
Domyślny

Jak dla mnie to Coray nie będzie miał już życia na forum... Poza tym lecz się... Shin dobrze powiedział - to jest Forum.Tbia.PL, a nie jakieś debile .org, gdzie powszechnie panuje cziterstwo i spoiling... Pan Klocek ma rację, duuuuużo osób pracowało żeby odkryć tą tajemnicę, a ty musiałeś wszystko wypaplać. Kto powiedział, że nagrodą z questa musi być Item ?! Do jasnej cholery, gdyby tak było, to nikt by nie grał w Tibię... Właśnie pogrzebałeś kolejny sekret rook'a, dziękujemy i życzymy miłego bana za spoiling...
Max121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 11:42   #13
Midarth
Użytkownik Forum

Midarth's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan Klocek Pokaż post
Coray wyswiadcz przysluge temu forum i opusc je. Solucje na PW... lol kolegow szukasz? Powiem ci tak "You fail LIFE and EVERYTHING" . Wejdz http://youfail.org/ i wlacz sobie glosniki.

Wielkie podziekowania dla Pana ktory skasowal tamten temat. Jeszcze nic straconego. Tibia.pl nadal pozostaje fajnym miejscem z fajnymi ludzmi, a te kilka chwastow da sie raz dwa wywalic. Dziekuje.

Bah, ty po prostu się gotujesz ze złości, że inni mogą wiedzieć to co wiedziała mała grupka ludzi włącznie z tobą. Pathetic.

@topic
Taa, przeczytałem sobie spoiler i dochodzę do wniosku, że to strasznie śmieszna sprawa, sam bym na takie rozwiązanie nigdy nie wpadł.

Buy k-legs!
Midarth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 12:14   #14
malkolm
Użytkownik Forum

malkolm's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan Klocek Pokaż post
Witam
Wszyscy zapewne wiemy ze Tibia.pl jest OFICIALNA strona fanowska Tibi, zatwierdzona przez Tibia.com. Oznacza to iz musza oni stosowac sie do pewnych zasad, jedna z nich jest: ZAKAZ QS, czyli rozwijajac skrot zakaz quest spoilingu - podawania rozwiazan do questow.
www.erig.net -> tibia.erig.net sygnowany przez GM Erig jest dowodem, że zakaz QS o ile jeszcze istnieje, nie jest traktowany poważnie.
stary 06-02-2007, 12:29   #15
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Cytuj:
Jakoś tak się składa, że aqrat czuwałem, tematy z niektórych for (a umieściłeś na ok. 10) zostały usunięte. Jakie szczęście, że o niektórych forach o Rookgaardzie po prostu nie wiesz... to właśnie na Rookgaardzie zostały te resztki klimatu. Jednak wystarczy jedna osoba i 10 minut roboty, aby wszystko zniszczyć. Od lat na tym forum pojawia się ciągle jedno pytanie "skoro ktoś ma ss\ba\itd. to czemu nie pokaże go na trade?" Uważam, że nikt kto się tu wypowiadał go nie ma, ale gdyby kiedyś tak się stało, że ktoś naprawdę by coś zdobył nie powiedziałby.

Dlaczego?

Dlatego, że Szanowny Pan Coray i SK wszystko by wypaplał, ze słowami na ustach: "To tylko gra, daj se spokój, nie chcesz mieć Spike Sworda (ahh, nie dziękujcie, pozdrawiam moich fanów! ". Co dalej? Zanim zdąży przeczytać taki temat około setka osób moderator go zauważy. Nie usunie go.

Dlaczego?

Dlatego, że "Tibia.pl dąży do całkowitego zniesienia QS". Zapewne wielu już słyszało te kilka strasznych słów... no tak, tyle, że my nie mamy nic do powiedzenia. "Na Tibia.com nie ma wzmianki o tym, że QS jest zakazny". To jest aqrat smutną (żeby nie powiedzieć cholerną) prawdą. Ale kogo to obchodzi? Trzeba zabijać potworki, nie? Zwiększać pkt. hp i cap za pomocą ciągłego wybijania potworków. Kogo obchodzi klimat? Ahh, co z tego, że jakaś tam Amber straciła swój zegarek podczas sztormu? Co z tego, że Obi ma kuzyna Sama i wnuczkę Normę? Przecież ja tam tylko mace sprzedaje. Mace? A tam taki club, z kolcami, ze skele leci można sellnać za troche hajsu.

Klimat, fabuła Tibii, wszystko zanika. Na Mainie stało to się już dawno, ale na Rookgaadzie? Niektórzy nic nie rozumieją. Dla mnie ciekawe jest to, że w Bibliotece jest książka o Małym Goblinie który ukradł pewien zaczarowany flet. Ciekawe, że w mieście, w pewnej piwniczce mieszkał kiedyś jakiś podróżnik. Ciekawi mnie, jak Mino Mage i Minotaury wdarły się do Minohell przez niestabilny portal. Jak MM ze strachu zapieczętował drzwi. Jak Kylinda Ennorath biegła przez pustkę po wejściu w teleport ze Spike Swordem. Niektórzy jednak mają to wszystko gdzieś i robią na złość innym dla ogólnej satysfakcji.

Ktoś to wszystko musi podnieść, spowrotem. I niebawem to się stanie. Wierzcie mi...

Vial
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 12:29   #16
Zito
Użytkownik Forum

Zito's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2005

Imię: Zito
Domyślny

< deleted >

Ostatnio edytowany przez Zito - 06-04-2008 o 08:41.
Zito jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 12:40   #17
Midarth
Użytkownik Forum

Midarth's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner Pokaż post
Niektórzy jednak mają to wszystko gdzieś i robią na złość innym dla ogólnej satysfakcji.
Temat o tym, że Instynkt zdobyła ssa idealnie wpasowuje się w schemat tego jednego zdania. Pozatym gdyby naprawde zależało im [założycielom tego tematu] na utrzymaniu klimatu, to nie spoilowaliby, że istnieje taka sztuczka, bo było pewne że solucja się pojawi, co sam napisałem w poście, w tamtym temacie.

Buy k-legs!
Midarth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 13:11   #18
Royal Matis
Użytkownik Forum

Royal Matis's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: koło Wrocka

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 33
Skille: 6*/6*
Poziom mag.: 4
Problem

a ja mysle ze Coray bardzo dobrze zrobil piszac ta solucje jak znikac spika.

a poza tym to czy jakieś konsekwencje spotkaly "pania Instynkt"?? albo innych "ziomkóf" ktozy wkrecili cale forum ze maja, TAK MAJA! spika. Gdzie jest napisane ze to niby znikanie spika jest jakas czescia questu??? To tylko przypuszczenia wiec..?

@Coray
Trzymaj sie chlopie jestes spoko i nie daj sie

And if you go,
I wanna go with you
And if you die,
I wanna die with you
Take your hand and walk away

Kocham Harmonię:
XXX[31]:moja stara to jebana kurwa
14:22 CM Isolan on Harmonia [2]: have fun

xD
Royal Matis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 13:15   #19
filobossek2
Użytkownik Forum

filobossek2's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Askara
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
Domyślny

Powiem tylko jedno.

Wszyscy tak się czepiają o te solucje nawet częściowe.

Moja odpowiedź : Co tu do jasnej cholery robi jeszcze temat "Sof Done!"

Jeśli już mamy zmieniać świat na lepsze, zacznijmy od Siebie. Bo jak wszystkim wiadomo "częściowa solucja" znajduje się także tam (Post numer 95).

Niektóre dziewczyny są dowodem na to, że Bóg wciąż kocha mężczyzn i chce by byli szczęśliwi :*
filobossek2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2007, 13:23   #20
Kic~
Użytkownik Forum

Kic~'s Avatar

Data dołączenia: 28 07 2006

Świat: Astera
Poziom: 106
Domyślny Moje zdanie:

Najbardziej interesuję mnie wątek QS.
Otóż jedyną rzeczą jaką można zrobić to odizolować strone Tibia.pl od naleciałości spowodowanych pobłażliwością innych stron poświęconych Tibii.
Strony cziterskie i hakerskie zawsze BĘDĄ i trzeba się z tym liczyć. Tak jak dobro i zło. Używasz albo nie - Twój wybór.
Wydaję mi się, że podchodzicie do tego zbyt poważnie. Powinniśmy skupić się na samym QS i ów stronie.
1. Dział "Questy" powinien zostać w takiej formie jakiej jest.
Czyli wskazówka ---> myślenie/zabicie ---> nagroda.
2.Strona .pl jest przeze mnie uważana za profesjonalną i poważna. Zawsze jej używam jak chcę się czegoś dowiedzieć. Jak potrzebuję wskazówki to idę na tibia wiki i patrzę jak wykonać dany quest lub z lenistwa wykonuję cały quest. Proste.
3.Tematy jak wykonać quest powinny być kasowane.
4. Nie wiem jak sprawa miałaby się tyczyć z nieodkrytymi jeszcze questami. Sam udzielam się na jednym z poruszanych tematów.
5. Niech tibia.pl zostanię stroną wzbudzającą szacunek.

Ostatnio edytowany przez Kic~ - 06-02-2007 o 13:25.
Kic~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania