|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Na Emeryturze
Imię: Knight-bloker
Profesja: Knight
Gildia: Lubie solo
Świat: Celesta
Poziom: 87
Skille: 81/80
Poziom mag.: 7
|
![]() Witam. Około dwa miesiące temu wszedłem na swój photobucket i mój antyvirus (NOD32) zaczął wariować. Z opisu wyczytałem "Trojan*****". Zaznaczyłem "Copy to Quarantinne" i "Terminate" i się okienko wyłączyło (Okienko NOD-a). Potem wyskoczyło ich tak jeszcze z 5 we wszystkich to samo robiłem. Ctrl+alt+delete i wyłaczyłem Explorera. Przestał antyvir wariować.
Dzisiaj stało się dokładnie tak samo. W Event Log mam dwa identyczne wpisy, które mnie niepokoją: Module-Kernel Event-The file "http://216.95.196.22/tool/package*****?affid=477" has been sent to ESET's labs for analysis. Czy to możliwe, że cały Photobucket jest zainfekowany, czy tylko mój album? Czy mam trojana w kompie? PS Proszę o szczere odpowiedzi. Żadnych wyśmiewisk, mam dwóch starszych braci, ale oni są już w szkole i mnie nic nie nauczyli na wypadek virusa ![]()
Ostatnio edytowany przez Sorcerereq - 07-03-2007 o 10:22. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
@topic Przeskanuj kompa jakimś antyvirem, zainstaluj firewalla... POMYŚL, bo to nie boli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 02 2007
Lokacja: Gdańsk/Płock
Stan: Niegrający
|
![]() Mi tam nic nie wykrywa, osobiście to śmiem wątpić w to, że te ataki mają związek z photobucketem...
Co do tego: ![]() Nie martw się, to nie jest keylogger odczytujący wartości przy logowaniu się. Zachowasz swoje konto w Tibii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Na Emeryturze
Imię: Knight-bloker
Profesja: Knight
Gildia: Lubie solo
Świat: Celesta
Poziom: 87
Skille: 81/80
Poziom mag.: 7
|
![]() A wejdź na photobucket Druid_2006 i zobacz. Jak ci coś wykryje to już nie wiem... :/ Ale nigdy mi się to nie wyświetlało dopóki nie wszedłem na swój album...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Piotr Zipper
Profesja: Druid
Świat: Hiberna
Poziom: 24
Skille: 16/20
Poziom mag.: 23
|
![]() Mi też wyskakują trojany na photobuckecie (NOD32) to jakiś atak czy "dziwny" antywirus.
Porada plss bo już zdjęć nieoglądam dłuższy okres czasu . . . Pozdro, Zipper
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 02 2007
Lokacja: Gdańsk/Płock
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Żeby nie było, że nabijam posty, w tym miejscu pojawi się edycja co do wyniku. @EDIT Mi tam nic nie wykrywa. Dziękuje. Ostatnio edytowany przez Foto_scr - 07-03-2007 o 20:11. |
|
![]() |
![]() |