|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Cześć,
Chciałbym się dowiedzieć od czego zacząć naukę programowania? Jakieś programy, tutoriale pomoce dla początkujących. Oczywiście ktoś może na gg napisać i wtedy byśmy się porozumiewali co i jak z ów programowaniem. Z góry dzięki.
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() www.google.pl + twój_wybrany_jazyk_programowania tutorials. Oto wielka tajemnica wszechświata.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() http://home.agh.edu.pl/~chwastek/lectures/C/spis.html
Może jakoś pomoże... Ja mam mentora, gdybym sam miał to czytać i rozumieć... ^^
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Kulikos Dzięki na pewno się przyda. @down a czy ja mówie że chce być programistą? chcę zobaczyć o co tu biega bo w szkole głucho na ten temat a w internecie w i TV mówią cały czas o tym dzieki
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... Ostatnio edytowany przez matiiii - 17-03-2007 o 11:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/
http://www.cprogramming.com/tutorial.html http://www.intap.net/~drw/cpp/ 3 z pierwszych 5 stron, jakie na google wyskakują po wpisaniu 'c++ tutorials'. Po chuju książki i po chuju dla wtajemniczonych. Szukaj, leniwcze, bo dupa z ciebie będzie, nie programista.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2007
Lokacja: Lublin
Stan: Początkujący
Imię: Ragga'Rocker
Profesja: Paladin
Świat: Honera
Poziom: 20
Skille: 59/44
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() O ludzie! Odrazu C i C++ ? Jak mi powiecie ze od tego zaczeliscie nauke to was wyzieje ( no chyba ze umiecie tylko printf i cout). Ja polecam tak python > pascal > php > c > c++. Koniec!
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Od tego zacząłem naukę. Ziej.
A umiem definitywnie dużo więcej niż printf i cout.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
![]() |
![]() Ja na poczatek polecam Delphi, imo jest najlepszym jezykiem do nauki programowania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Świat: Kyra
|
![]() a ja na poczatek polecam Visuala Basic`a.
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzięki wielkie dzięki. Nie spodziewałem się tak dużej pomocy.
![]()
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
I umiem definitywnie duzo wiecej niz prntf i cout (w sumie, z tego drugiego nie korzystam);
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2007
|
![]() @up - a ja właśnie korzystam tylko z tego drugiego
![]() ![]() @topic - ja powiem jak to wygladało u mnie - pascal (co to pętle, zmienne, intrukcje warunkowe itp, z neta tylko), potem przesiadka na delphi i podnieta metodą przeciagnij-upuśc, na koniec osiadłem na c++ i właśnie w trym języku moge powiedziec ze cokolwiek umiem, bo pozostałe, których się tykałem to były namiastki ![]() Jakbyś wybrał c++ - polecam symfonia c++ Standard J Grębosza! - genialnie wszystko tłumaczy ![]() Pozdro @edit - poza tym fora, na pcozątku nic nie ebdziesz rozumiał, ale z czasem dużo się bedziesz mógł tam nauczyc! Ja bym polecił c++, jak rozumiesz c++ to rozumiesz i c, czego nie można powiedziec na odwrót... Ostatnio edytowany przez Gravell - 17-03-2007 o 19:11. Powód: bo zupa była za słona |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2007
|
![]() missclick <10>
|
![]() |
![]() |