|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Właśnie! Jaką prędkość wysyłania(Upload) i odbierania(Download) ma Neostrada 1 MB? Bo chciałbym zamówić.
Neostrada ma zewnętrzne IP? I jaka sieć internetowa ma duży Upload i zewnętrzne IP, a cena miesięcznie bez żadnych promocji do 60 zł. Btw. Pytanie związane z Tibią (lagi) Ostatnio edytowany przez Alwayner - 27-03-2007 o 22:00. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Odpowiem ci tylko co do downloadu. Mój kuzyn posiada neostradę 1MB (niby jest 1.3MB/s) ale transfer...mizerny, czasem dochodzi do 100 kb/s. Upload pewnie taki (?)sam(?). Ogólem lepiej nie kupuj neostrady ;p Nie mówię tu już o wiecznych kickach :/
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Gardawice
Stan: Niegrający
![]() |
![]() używam neo od Listopada i nie mam problemów, ściągam około 130 kb/s
z tibią (lagi) nie mam problemów, upload rzadko ale nawet szybko ciągnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Sporo tematow o lagach juz tutaj bylo, wypowiem sie tlyko w kestii internetu.
Do tibii wystarczy nedzne 128 Kbps (16 KB/s). 1Mb to teoretycznie 128 KB/s, ale wiadomo, ze w umowie jest magiczne slowko "do" :/ Upload zalezy od providera. Kiedy ja uzywalem NEO byla to polowa downloadu. Oferta do 60 zeta? Ja obecnie mam umowe z multimedia. 55 zeta za 512 Kbps (64 KB/s). Dziele to routerem na dwa kompy i w tibie gram bezproblemowo (no chyba, ze cos sie sciaga ![]() Zorientuj sie takze w ofertach tele2 i netii (o ile sa u Ciebie dostepne).
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() Ja obecnie mam netie 1mb. Place 64zl przy umowie na rok. Chyba wszystkie lacza w Polsce 1mb maja upload 256 czyli kolo 25-30 kb/s. Netii obecnie nie zamowisz bo jest taki balagan i chaos, ze sie w glowie nie miesci. Po udostepnieniu lacz tpsa wielu ludzi chcialo sie przeniesc do netii ale firma ta przeliczyla sie ze swoimi mozliwosciami i teraz sa cuda niesamowite. A z ip to jest tak ze sa generowane dynamicznie, tzn masz zew ip ale przy kazdym polaczeniu przydzielane zostaje nowe, a polaczenie resetuje sie co 24h.
@Up. Tele2 nie oferuje uslugi dostepu do internetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: Forgotten Realms
|
![]() Oficjalnie jest to 256 kb/s. W neostradzie prędkość wysyłania jest zawsze 1/4 ogólnej prędkości. Ale oczywiście nigdy nie dojdzie ci taki transfer
![]() Natomiast download schodzi rzadko poniżej 130 kb/s sorki jeżeli sie powtorzyłem ale nie czytałem poprzednich postów. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Gardawice
![]() |
![]() Wg mnie odrazu zamów sobie neo 1 mb na 3 lata (przez 6 miesięcy płacisz 28 zł)
opłaci sie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() No! Czyli Neostrada ma nawet fajny Upload i Download. Chyba sobie ją zamówię. To taki plik 5 MB w jaki czas Upload powiedzmy na RapidShare i jak szybko go ściągnę z RapidShare przez Neostradę 1 Mb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2006
Lokacja: Przemyśl
Poziom: 162
Poziom mag.: 79
|
![]() A tak to wygląda u mnie na 1 mb.
Download ~126 kb/s Upload ~32 kb/s Różnice moga być małe kilka kb najwyżej |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() Cytuj:
Upload 45-50 w neo 1mb jest fizycznie niemozliwy. Modem synchronizuje sie na okolo 300 kpbs jesli chodzi o upload i wtedy masz te 25-30 kbs, ale zeby miec 45-50 to synchronizacja minimum kolo 500 musi byc! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Najlepiej zamow sobie chello :>
Mam 1,5mb. Download mi najczesciej leci 180+KB/s Upload zadeklarowany 256kbps (i w testach taki jest). Co jakis rok zwiekszaja szybko transferu w kazdym pakiecie (na tej samej cenie jade od kilku lat zaczynajac od 256kbps) Za kablowke + internet place 110zl. Internet nie dziala tylko wtedy gdy jest awaria na terenie np. calej Polski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Polska, Lublin
Imię: Stemi Riph
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 63
Skille: 75/72
Poziom mag.: 6
|
![]() Hmm ja mam neo od 3 lat i kicka mialem w tibi tylko raz ale nie przez same lacze tylko neo sie wylacza po 24h nie narzekam 1mb ma jak juz mowiono transfer 128 kb/s ja sciagam 100-120kb/s z uploadem troche wolniej ale nie jest zle
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() Ostatnio edytowany przez Twoj_Miszcz - 30-03-2007 o 16:09. |
![]() |