|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Kopiować czy Wpisywać Passy? | |||
Kopiować i wklejać z notatnika |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 30.30% |
Wpisywać ręcznie z pamieciu lub notatnika |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 69.70% |
Głosujących: 33. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Makin
Profesja: Druid
Gildia: Giant Hurricane
Świat: Trimera
![]() |
![]() Ani jedna metoda nie jest w 100% bezpieczna. Keyloggery oprócz zapisywania logów z klawiatur, zapisują tez schowek z którego kopiujesz. Więc i jedna i druga metoda nie jest bezpieczna. Ale musisz coś wybrać.
Ostatnio edytowany przez Lord_Makin - 07-04-2007 o 19:18. Powód: Korekta postu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Chrzanów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jak już coś wybrać, to lepiej kopiować i wklejać z notatnika. Według mnie jest to bezpieczniejsze.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tam wklepuje ręcznie... szybciej jest...a o hacka się nie boję, bo... właśnie... nie dlatego, że mam super hiper duper zabezpieczony komputer(aczkolwiek skanuje regularnie w miarę), ale zwyczajnie nie mam wiele do stracenia... płakać nie będę. :>
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Jak napisano wyżej, większość keyloggerów odczytuje zawartość schowka. Zamiast głowić się, którą metodą jest bezpieczniej się logować, przeskanuj kompa wszystkimi możliwymi antywirusami i antyspyware/malware
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Polkowice
Imię: Kamil Warrio
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 18
Skille: 36/28
Poziom mag.: 1
|
![]() może zawsze też wpisywać passy z klawiatury ekranowej, bo większość keyloggerów nie przechwytuje danych wprowadzonych z klawiatury ekranowej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Braniewo
Stan: Niegrający
|
![]() Radze uzywac klawiatury ekranowaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ale klawiatura ekranowa nie jest w 100% bezpieczna coraz więcej kg kopiuje schowek i logi z programów a klawiatura ekranowa tez zapisuje swój log.
![]() Więc nic do końca nie jest bezpieczne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() ee ja tam kopiuje, ale poco tyle krzyku, jak lepiej nie wchodzic na otserv.pl,ots.pl,tibia.xx.pl, nic nie sciagac co jest zwiazane z tibia, to na 100 % nie zalapiecie keyloggera
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() ja mysle ,że sobie lepiej zapisac na jartce i sprawdzic bo wtedy jak wpisujesz masz pewność
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Braniewo
Stan: Niegrający
|
![]() Nie masz pewnosci, keylogger przechwytuje to co piszesz na klawiaturze ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Żadna metoda nigdy nie była i nie będzie w 100% skuteczna. Najlepiej po prostu nie chodzić po takich stronach jak tibia.org.pl itp. Jedyne strony o Tibii jakie odwiedzam to forum.tibia.pl i tibia.com. Od 2 lat nigdy nie złapałem hacka. Nie używajcie żadnych smutnych botów, cheatów itp. Po prostu posługujcie się troche wyboraźnią. Wtedy te metody nie będą zbytnio miały wpływu na to czy masz hacka czy nie. Trzeba troche uważać i oczywiście regularnie aktualizować soft (antyvira, windowsa, firewalla itp.)
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt! |
![]() |
![]() |
#13 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Osobiście kopiowałem
![]() Ale jeśli chodzi o obronę przed hackiem, dość dobra jest taka metoda: Mamy hasło 111111 Wpisujemy 1211151 Zaznaczamy myszą tu: 12|11151 Kasujemy backspace'em i mamy: 111151 Zaznaczamy znak: 1111[5]1 Klikamy 1 i mamy: 111111 Troche skomplikowane, ale jeśli histerycznie boimy się hacka to bardzo dobra metoda ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
up@ Przecież to offtopic. I nie chodzi o to jak chronić passy tylko czy wpisywanie czy tez kopiowanie jest bezpieczniejsze. ![]() ![]() ![]() Nadal powtarzam nic w 100% nie jest bezpieczne, a jeśli nie będziesz ściągał żadnych botów i innego świństwa to jest duże prawdopodobieństwo, że cię nie zhakują. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Niektore keylogery robia screeny po kliknieciu.
|
![]() |
![]() |