|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Stan: Na emeryturze
Imię: old vij... ;-)
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
|
![]() Hiho
![]() tak sie zastanawiam co sądzicie o tym - który potwór trudniejszy do blokowania? Według expa i potencjalnego lootu (k legsy niezła rzecz) powinien trudniejszy być GS ale jakoś wydaje mi się wręcz przeciwnie... Blokowałem dzisiaj w sumie 3 GSy i zeszło mi 4UH (1-2UH 2-1UH 3-1UH) a qmpel walił SDkami. W sumie na smoka schodzi tyle samo albo więcej bo czasami przy uciekaniu potrafi walnąć ogniem i trzeba sie uhnąć... a wy co sądzicie? ja teraz sie zastanawiam czy nie spróbować GSa solo ![]() ![]() Pozdr |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Smok niby ma 3 rodzaje ataku: z lapy, z f-wave i z gfb. Jednak z lapy bije smiesznie slabo, f-wave mozna uniknac stojac na ukos, a gfb ujdzie w tloku.
GS ma trucizne i p-fieldy, od ktorych schodzi strasznie powoli zycie, ale z lapy wali porzadnie. Moze summonowac posion spidery, a jesli nas otocza one, to strasznie pojada po shieldzie (chyba ze szybko zareagujemy z gfb). Zauwaz tez, ze GS ma wiecej hp niz Dragon. Wg mnie gorzej blokowac GSa.
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
Lokacja: Kraków
|
![]() Dokladnie jak na gorze /\
Wg. mnie lepiej blokowac draga ,ale drag jest nieobliczalny zawsze moze ***nac combo 300~ , a GS zawsze z lapy w hity wchodza pod 200~. Wiec obydwa nie sa latwe dla newbie (nie chodzi mi tu o Ciebie) Draga lepiej blokowac niz gsa :>
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Gs- śmierdzi jak zrulowali pod mostek dvarów to dostalem hit 21;/ i ucieklem do górki ale teraz jak czytam ze wala po 200 :O lepiej pózno sie dowiedziec niz wcale nie nawidze potworók które truja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju
![]() |
![]() Mówicie że smoka łatwiej blokować... Czytałem wypowiedź dobrego blokera bramiała ona mniej więcej tak:"wolę blokować 2 demony naraz niż warlocka". Tutaj sprawa ma się według mnie podobnie. Osobiście blokuje gsy i spokojnie bez nerwów daję radę, ale smoków to nie za bardzo lubię. Miałem kiedyś przygodę na draglandzie. Blokowałem draga
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() ![]() |
![]() Oczywiscie ,ze GS'a. Do smoczka wystarczy dobrze sie ustawic a tylko Cie z lapy moze przytrafic lub gfb natomiast GS umie ladnie z lapy przywalic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 08 2004
|
![]() stary dziwne ze poszlo ci tyle uh no chyba ze ten sorcek/drut mial gsa na 2-3sd mi na 47 lvlu i skilach po 81 schodzi po 3 uhy na gsa on wali prawie caly czas 150+ wiec smoka o wiele latwiej blokowac a i mysle ze sciemniasz mowiac ze na 3 gsy poszlo 4 uh moze jeszce powiedz cos o sobie i sorcku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() sorcer miał zdaje sie 35 mlvl i zużywał po ~6 sd i w ostatnim jeszcze 4 strzały z hmm.
GSa blokuje sie jakoś tak "spokojniej" bo tylko z lapy i mozna wszystko kontrolowac i nie martwić się o staniu na skos. Nie wierzycie - hmm nie wiem po co miałbym kłamac? :/ zagadałem żeby sie poradzić. Qmpel ma filmik z 1 GSa na którym zużyłem 2UH więc może jakoś skombinuje od niego i wrzuce na mój serwer. Cya! edit: qmpel mi wysłał na maila a ja wgrałem ![]() www.sport.boo.pl/moje/GS fast dead!!!.rec Ostatnio edytowany przez Bajapa - 28-09-2004 o 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 06 2004
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Vijeg tez gram na Pacerze.Na solo to sobie raczej odpusc bo ja poszedlem na gsa tak na probe na 37 lvl i skilach troszke gorszych 67/66 i po kilku uhach zrezygnowalem zbyt mocno walil a ja mu zadawalem male obrazenia.Poszedlem do ghostlandu tam jest dziura w miare czego mozna sie ewakuowac.NIe wiem moze ci lepiej pojdzie ale zalecam bron 2 reczna a nie wiem czy posiadasz giant sworda bo u ns na pacerze to okolo 90 -120 k
![]() Ostatnio edytowany przez luzik - 29-09-2004 o 02:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() no właśnie giant sworda nie posiadam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() Mój blocker twierdzi, że łatwiej blokować smoka. A właściwie, że smoka się nie blokuje tylko leje z broni dwuręcznej, bo to co smok zada łapą można nazwać smyraniem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 01 2004
Lokacja: Kazordoon :P / Siedlce
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Smoki: +szybko padają - słaby lot - używają magi bez opamietania GS: + niezły lot (tylko że żadko) + nie używa magi - mocno wali z paszczy (tapataj tapataj;P) - jest bardzo szybki (jakby ktoś stwierdził że zapomniał uh-ów;P) ![]() ps. solowałem Gsa dpść późno bo na 56 czy 57. Zużyłem ok. 15-17 uhów, waliłem z Skull Staff-am skile: 77/75 (+ club ring), jednym słowem, NEVER MORE! ![]() ps2 Osobiście moge blokować wszystko co nie używa magi ![]() Ostatnio edytowany przez Dragon Stone - 30-09-2004 o 01:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() no więc po twojej wypowiedzi z pewnością nie wybiore się na solowanie GSa
![]() a tak będąc skromnym chciałbym powiedzieć że wczoraj bloknąłem gada ze stratą ok. 250hp ![]() ![]() no i jeszcze wczoraj wykonałem pewien quest(...) w którym są 4 GSy ![]() a co do smoka - solowałem jakieś 5 razy i strata 7-8UH. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Torun
|
![]() luzik powiadasz ze w gl (ghostlands) jest gs w dziurze i w razie czego mozna uciec...chyba sie mylisz bo to jest trap i po zejsciu na dol zamykaja sie za toba kraty i niestety odwrotu nie ma (nie uciekniesz nawet na 100 lvl z bohami
![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
Lokacja: Kraków
|
![]() re :up
Na ghostlandzie jest dziura z GSem prawda , ale jak tam zajedzie kraty sie zamykaja a po drugiej stronie jest dziura przebeigasz kolo GSa i wchodzisz do dziury. 100lv + bohy za*******a jak glupi , a w chwili obecnej jak wiemy GS ma "utani hur" i gdy je rzuci biega jak 65lvl + bohy a 70-75lv bez (jakos tak). Wiec nie ******* glupot plx xD
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() po tym jak zobaczylem filmik jak 11 lev palek soluje draga to zmieklem... z gs by mu tak patwo nie poszlo raczej...
probowal ktos moze blokowac parcellami? nie przed gs of course tylko przed ps. nawet jak sie ps przezuca na druidow/sorcow/pallow to raczej im krzywdy nie zrobia? co sadzicie o tym? od razu zaznaczam ze z gs nie walczylem. tzn walczylem, ale mialem 10 lvl wiec sami wiecie jak walka wygladala... ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Na 34 lvlu Dragi moge spokojnie blokować(z kuszą) (3-4 Vitki zejdą przy odpowiednim ustawianiu sie )
A że byłem taki chojrak trafiłem na zlurowanego GSa , nie dałem sie rady bloknąć , bije szybko PSy swoje robią jednego hita dostałem 290 , nie zdążyłem sie uhowac Zresztą loot o wiele lepszy z Draga wychodzi, z GSa rzadko sie zdarza żeby coś cennego wypadło |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() ale jak wypadnie to hoho!
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: 3miasto
![]() |
![]() Do blokowania na "mass" huncie o wiele niebezpieczniejszy jest drag, bo prawie zawsze trafi sie jakiś niewyżyty osobnik i comba wchodza jak w masło, z z gs-em jest spokój - full defence, dobra tarcza + skille i blokuje sie bezstresowo, a co do solowania to zdecydowanie polecam dragi, ponieważ osobiście na 42lv knightem ze skillami 75/75 i gs-em poszlem solować draga na zamku w AB i poszlo 3 uhy, a mój pierwszy gs solo (sorc mial kicka tuz przed gs-em
![]() |
![]() |
![]() |