|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 09 2004
Lokacja: Long Eaton
Stan: Aktywny Gracz
Imię: acidball the mighty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Perfect gentlemen
Świat: Candia
Poziom: 177
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 76
|
![]() siemanko
![]() mam pytanko czy ktos moze mi powiedziec czy jesli rzuce czar magic shield to w momencie jak bede obrywal od jakiegos stworka to amortyzowanie uderzen przez mana shield bedzie odbierane jako spalanie many ?? czy takie "spalanie" bedzie mialo wplyw na mlvl ?? czy tez moze takie cos niema sensu i jest to zupelna strata many ...(patrz fajna i prydatna rzecz ale "slabo" sie kalkulujaca jesli chodzi o magiczny rozwoj) z gory dzieki |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: w Monopolowym(Tuz za rogiem)
Stan: Tutor
Imię: Kedobaw
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 24
Skille: 50/54
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Mana shield zmienia obrażenia zadane od potworów, aby zamiast tracic HP tracic Mane np. fd trafi cie za 50dmg to zamiast stracic 50HP stracisz 50Many
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord Viveka
Profesja: Sorcerer
Świat: Trimera
Poziom: 28
|
![]() Z tego co wiem (choć z doświatczenia innych osób) to cała spalona manawlicza się na mlvl.
Jeśli mówię źle to mnie poprawcie ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
|
![]() Tak po rzuceniu czaru Utamo Vita (mana(magic) Shield) kazde uderzenie celne przez potworka bedzie spalalo mane ,w momencie gdy mana sie skonczy bedziesz obrywal z hp wiec czar Magic Shield najlepiej jest rzucac gdy do dyspozycji masz wiecej jak 70 many po rzuceniu czaru .
Sam używam czasem tego czaru nie jest on niezbędny ale przydatny . |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Bzdury piszecie :[ Tracona mana po rzuceniu mana shielda NIE wlicza się do many spalonej potrzebnej do awansu na następny mlvl.Czar ten jest przydatny,gdy istnieje ryzyko że potwór może cię zabić jednym ciosem/combo.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów
|
![]() Mam pytanko troche nie na temat, ale co tam
![]() Jezeli rzuce niewidke to czy moge pic mana fluidy? Czy wszystko poleci na ziemie? Dziex z gory i pozdrowki
#7 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() niewidzialny sie staniesz... jak bys sie zdematerializowal to jak bys obrazenia niemagiczne zadawal?
mana shielda oplaca sie zarzucac tylko wtedy jak mozna zdedzic combosem od jakiegos mobka. generalnie jednak lepiej spalic 80 many w red hp na vite. ktos kiedys napisal 80 many w ms = 80 hp. 80 many na vite = full hp. najgorsze jest wiec jak sie ucieka i sie zarzuca mana shielda
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() Mana shield jest bardzo dobrym czarem, powszechnie używanym na cięższych huntach, ale na wyższych levelach. Mag/druid ma strasznie mało hp i wtedy combo może go niestety zabić od razu i nie będzie kiedy rzucić uh.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: * Polska *
Stan: Na emeryturze
|
![]() Ludzie chyba tylko jedna osoba napisala cos madrego!
Po pierwsze do mlvlu wlicza sie tylko mana z samego czaru czyli 50 mp bo gdyby bylo inaczej to magowie czy druidzi placili by knightom za bicie ich zeby mana spadala i robili mlvl to az rozwiazanie tego problemu samo sie nasuwa co nie? Po drugie ten czar trwa do stracenia many lub do skonczenia sie czasu trwania czaru czyli 3 minuty i 20 sekund wiec jesli w tym czasie potwór niezjedzie ci calej many to czar i tak trzeba na nowo rzucic i znowu zabiera 50 many ktora wlicza sie do mlvlu. A po trzecie to to pytanie z niewidzialnoscia i manasami bylo... no coment :tongue:
• Semi-Retired! ![]() ![]() ![]() • Best Noob! Dead Noob! ![]() • PS. Nieoceniaj mnie za ortografię... Szkoła Óczy. ![]() Ostatnio edytowany przez Seban PL - 01-10-2004 o 17:55. |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() up: Co do tego ze magowie i druidzi pplacili by knightom za hitanie ich to sie nei zgodze... Po co maja placic jak ta mane moga zuzyc na zrobienie run?? i jeszcze sprzedac je i dostac za nie kase a nie jeszcze doplacac?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: * Polska *
|
![]() Ok ciemne dropsy wiem ze tak by zrobili ale jak wczoraj czytalem to co te ludzie pisali to chyba wnerwach tego nieprzemyslalem i masz racje ale chodzilo mi tylko o rozwiazanie problemu tematu czyli jaka mana sie wlicza
![]() Ps.Woleliby miec z tego kozysc pieniezna ale kosztem czasu bo chyba szybciej zjedzie cie taki knigkt (kilka minut) niz zrobisz taki bp sd (8 h) ale i tak masz racje hyh ![]()
• Semi-Retired! ![]() ![]() ![]() • Best Noob! Dead Noob! ![]() • PS. Nieoceniaj mnie za ortografię... Szkoła Óczy. ![]() Ostatnio edytowany przez Seban PL - 02-10-2004 o 16:59. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
![]() ![]() Cytuj:
![]() ![]() Ale oplaca sie niewidka jesli masz zamiar walczyc z jakims potworkiem ktory wali combo zabierajace wiecej hp niz masz, bo jak nie to lepiej exura vita i masz full h zalezy od mlvl. Pozdro Ostatnio edytowany przez Proves - 02-10-2004 o 21:37. |
|
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
Świat: arcania
Poziom: 10
Skille: Skiluje
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Jak wlacasz mana shields i atakuje cie potwór to NIE rosnie ci mlvl!!
![]() |
![]() |