Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-06-2007, 19:36   #1
Shilien
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2007

Pytanie Pytanie o Hero

Witam
Na poczatku chcialbym poprosic o nie pisanie odpowiedzi typu "hahaha ciota jestes bo sie na tym lvlu nie chodzi na Hero"
Moje pytanie brzmi : Czy moge juz chodzic na hero bez gigantycznego waste only exori mort??
Slyszalem ze Hero jest slabszy od Ancient Scaraba ktorego pokonuje bez wiekszego trudu.
Moj lvl - 40 ( zaraz 41 )
Moj Magic lvl - 41 ( zaraz 42 )
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
Shilien jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-06-2007, 19:43   #2
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Teoretycznie herosa mógłbyś już bić, ale...

W tym wypadku tym "ale" jest droga do niego: bez niewidzialności cały czas nawet nie próbuj. Po drodze będziesz musiał pokonać priestessa (gigantyczny mana drain), a później 3 smoki jednocześnie (jak masz farta to nie, kwestia 'rozlezienia' sie spawna). Później możesz już swobodnie bić hero, który ma poziom niżej pod smokami pojedynczy resp (+ 3 monki, ale można swobodnie wyropować lub ustawić się tak, żeby 1 mob atakował).

Faktycznie, hero jest słabszy od ASa, ale ma więcej hp i leczy się naprawde mocno (troche mocniej niż DL). Ale zagrożenia nie powinno być, hero raczej nie ma tendencji do zasadzania combosów, ale z utratą ~250 hp jednocześnie musisz się liczyć, tak samo jak z uzupełnieniem many podczas walki.

Oczywiście z blokerem będzie mniejsze ryzyko.

A czy to się bedzie opłacało, to inna sprawa...
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 19:45   #3
Fryn
Użytkownik Forum

Fryn's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2006
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aegired
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silence Army
Świat: Secura
Poziom: 61
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

Iść możesz ale z blockerem bo Hero czasem wali hity 200+, a z mortów bić tez możesz ale słabo jeszcze będziesz walił a Hero sie leczy. Polecam Team: EK, MS, ED.

Zdjęcia Gildii Silence Army:http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=85679
Fryn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 21:01   #4
Yerr
Guest

Król

nie idz a Hero solo na tym lvl nie oplaca sie a zadko sie trafi cos fajnego szkoda manasow i jak ty to powiedziales bedziesz mial "gigantyczne waste" takie jest moje zdanie wbij sobie 60lvl wtedy sie całkiem fajnie expi a skoro tak chcesz koniecznie chcesz isc na Hero to tak jak moj poprzednik powiem ci ,ze idz lepiej z blokerem mniejsze waste Powodzenia
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 21:18   #5
Dabeko
Użytkownik Forum

Dabeko's Avatar

Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Gdańsk

Świat: Candia
Domyślny

@3 up napisales ze podrodze sa 3 dragi i jest szansa zabicia pojedynczo - racja, ale jak wychodzisz z tego hero to na gorze sa wtedy zrespione 3 dragi i nie ma jak bic pojedynczo na tym lv musi je bic z utamo a to wtedy bedzie mial duze waste - chyba ze ucieknie

Ostatnio edytowany przez Dabeko - 21-06-2007 o 21:20.
Dabeko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 21:38   #6
Aduil
Zbanowany

Aduil's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2006

Imię: Aduil
Profesja: Elder Druid
Poziom: 100
Aduil ma numer GG 1774756
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shilien Pokaż post
Slyszalem ze Hero jest slabszy od Ancient Scaraba ktorego pokonuje bez wiekszego trudu.
Kto cię tak potwornie oszukał ? ;>

1. Droga - raczej dasz rade przejść do 1x respu Hero na niewidce + Explo (or Sd + Explo na dobicie - bardziej "opłacalne" ) na Princesa i ofc. E-Ring na 3x Dragach, bądź luruj po jedyn Dragu.
2. Czyszczenie respu - to będzie najtrudniejsze z całego Hero huntu, mianowicie
masz do zabicia 1-2 Monkow + Hero naraz. Są 2 metody bicia:
a) idzie we wnękę ^ przy rope place.
b) gdy ubijesz all Dragi możesz ropać Monki badz Hero poziom up i bić, lecz jest szansa, że jakimś cudem zrespi się Dragon.
3. Bicie Hero - to już inna bajka, Hero ma 1,4k Hp, co przy twoich Motrach
od 77 do 111 oznacza, ze będziesz go dość długo bił (szacuje, że stracisz na jednego Hero ok~ 1k Mp). Tylko jest mały problem.. Ty nie masz tego 1k Mp + masz zaledwie 345 Hp, co oznacza, ze Hero ma Cie na 'ture' (Melee +Arrow). Jeśli już chcesz iść na Hero musisz sie leczyć po każdym hicie i liczyć na szczęście.
4. Co do 'waste' będzie na 50%, gdyż na jednego Hero będzie Ci szlo ok~ 7Mfów, licząc 1h hunt na 1x respie + resp co 6min bedziesz zużywal ok~ 4bp~ Mfów + 2Bpki na dojście/wyjście. Co daje nam ok~ 6k wydatku na hunt, a loot z Hero to dziwna rzecz, nieraz jest, a nieraz go nie ma ;>

#Kojotes - głupoty piszesz... Hero, a AS? Bez żartów, lecz Hero jest 2x silniejszy od ASa. Hero dzięki swoim zabójczym 'combosom' które dochodzą do 410hp~ + ich zmienny charakter (nieraz, aż do red hp bije po 20 a nagle same 150+ hity lecą).

Adu~

Ostatnio edytowany przez Aduil - 21-06-2007 o 21:48.
Aduil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 22:01   #7
Shilien
Użytkownik Forum

Domyślny

Wiec na poczatek takie kolejne pytanko.
Czy loot z hero leci dosc czesto?? tzn bo pan up powiedzial ze raz jest raz go niema i czy to znaczy ze na jednym godzinnym huncie cos mam na 3 nastepnych nie?
znowu pan up...
www.tibia.erig.net sie klania to bardzo wiarygodna ang. stronka wpisz Hero i 360 max na ture wali a zadko combo
qumple mowili ze hero jest podobny do BK to prawda??
stary 21-06-2007, 22:14   #8
Aduil
Zbanowany

Aduil's Avatar

Domyślny

1. Co do lotu, raz siedziałem 2h~ miałem Fire Sworda + Kase, po mnie był mój kolega on na 1,5h~ miał 2x C Arm + 2x Red Cloths + Kase naturalnie. Więc nie da sie określić, czy będziesz miał loot, czy tez nie.
2. Owa strona jest bardzo 'zaufana', lecz nie zawsze dokładna.. np. pisze tam, że Dl może max za 750 walnąć.. lecz mój 'znajomy' xp [CHAR]Trefas[/CHAR] na 145/150lvlu na full hp położył sie na ture (ok~ 870Hp).... więc nie zawsze to co na 'papierze' zgadza się z tym co jest 'naprawdę'.
3. Bk różni sie od Hero tym, że bije z Spira za 230~ a Hero z Luku za 190~ max, hity melee przybliżone. Poza tym Bk bije częściej combami niż Hero + posiada lepszy loot, lecz jest tylko jeden resp owego potwora. Na tym lvlu radze bic i Hero i Bk z blokerem na Utamo Vicie (chyba, że czujesz sie mocny 'w palcach' to możesz Hero probować na Hp)

Adu~

Ostatnio edytowany przez Aduil - 21-06-2007 o 22:16.
stary 21-06-2007, 22:19   #9
Leefoo
Użytkownik Forum

Leefoo's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shilien
qumple mowili ze hero jest podobny do BK to prawda??
Jest trochę podobny, ale zdaje mi się, że bk jest nieco szybszy (ale nie zwróciłem na to jakoś nigdy większej uwagi - ja tu tylko stoje i wciskam exeta res ), poza tym hero zmienia cel ataku dosyć często, na pewno częściej niż bk. Kiedy biłem bk zdarzało się, że wcale nie zmieniał celu, czasem 1-2 razy. Na hero znowu to może na ciebie wskoczyć z 5 razy zanim ubijesz (kwestia tego, jak szybko to zrobisz), dosyć niewygodne i przy małej ilości many może się źle skończyć (bez utamo nie polecam - exhaust po morcie + silniejszy cios hero to już tylko krok od śmierci).

Solo iść nie polecam, waste raczej spory. Nawet z blokerem może być, kwestia tego, czy coś poleci.

Ostatnio edytowany przez Leefoo - 21-06-2007 o 22:22.
Leefoo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2007, 22:46   #10
Shilien
Użytkownik Forum

Domyślny

acha
a czesto leci loot z hero?
stary 21-06-2007, 22:58   #11
Aduil
Zbanowany

Aduil's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aduil Pokaż post
1. Co do lotu, raz siedziałem 2h~ miałem Fire Sworda + Kase, po mnie był mój kolega on na 1,5h~ miał 2x C Arm + 2x Red Cloths + Kase naturalnie. Więc nie da sie określić, czy będziesz miał loot, czy tez nie.
Czy nie napisałem tego? o.O Nie ma jakiegoś 'przelicznika' ze na 1h masz zawsze C Arm, a po 2h masz C Shielda, porostu loteria.

Adu~
stary 22-06-2007, 01:05   #12
Caelhan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 08 2006
Lokacja: M-cz

Imię: Sir Terek
Gildia: Poszukaj
Świat: Empera
Poziom: 72
Skille: 80-80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Co do loota to co napisal pan up
Zdarza się ze loot to szmatka i fs , choć raz podczas 3h tluczenia tylko z ed lootnelismy 3 c legi , 2 c armory i 0 szmatek , hero to prawdziwa looteria
@ topic :
ee mozesz isć ale lag i masz deda więc radze z blockiem isć
What we make in life, echoes for all eternity!!!
Caelhan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2007, 01:33   #13
Hestoran
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2006

Imię: Hestoran
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: -
Świat: Secura/Hiberna
Poziom: 120
Poziom mag.: 70
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shilien Pokaż post
Witam
Na poczatku chcialbym poprosic o nie pisanie odpowiedzi typu "hahaha ciota jestes bo sie na tym lvlu nie chodzi na Hero"
Moje pytanie brzmi : Czy moge juz chodzic na hero bez gigantycznego waste only exori mort??
Moj lvl - 40 ( zaraz 41 )
Moj Magic lvl - 41 ( zaraz 42 )
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
Po 1mlnie expa wbitego na hero moge powiedziec ze nie ma sensu abys poszedl tam sam. Bedzie to gigantyczne waste, jednak z blokerem moze być całkiem przyjemnie.

Co do drogi ja proponuje przejsc wszystko na "dzika" na time ringu + utani gran hur + utana vid.
Przy dragach mozesz tylko zamienic time ringa na energy ringa.

Co do loota...
Ja w 3 dni potrafilem zarobic 200+k wiec to zalezy od szczescia.
Czasami bywa fatalnie np. ciagle wypadaja "harmonijki"

Więc ogolnie, bierz blokera i w droge

Ostatnio edytowany przez Hestoran - 22-06-2007 o 01:34.
Hestoran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2007, 13:50   #14
Oju
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Mysłowice

Stan: Początkujący
Imię: Ojejok
Gildia: Witchers
Poziom: 77
Skille: 17/25
Poziom mag.: 63
Oju ma numer GG 3648168
Domyślny

Tak na tym LV nie ma sensu na hero, od 50 lv z blokerem można, a od 60 swobodnie solo. Siedzę właśnie na hero i o to jego combo:
11:41 You lose 214 hitpoints due to an attack by a hero.
11:41 You lose 109 hitpoints due to an attack by a hero.
najmocniejsze jakie od niego oberwałem.
Jeśli chodzi o lot z hero to czasem przez 4h nic, a innym razem w 2h: 2x C-legi, C-arm, C-shield i szmatka, krótko mówiąc loteria, ale na dłuższą metę na pewno się opłaca
Jeśli o BK to solo jest łatwiejszy, ponieważ sie nie leczy, ale trzeba sie wcześniej przy nim leczyć, bo mocniej uderza, a do tego może się przypałętać beho, a wtedy na niskim levelu jest poważny problem.
Oju jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-06-2007, 13:54   #15
Elthorn
Użytkownik Forum

Elthorn's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Toruń

Imię: Elthorn
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 127
Skille: 95/65
Poziom mag.: 22
Domyślny

na tym lvl to bym sie nie wybieral na hero solo bez utamki na combo cie moze miec
stary 22-06-2007, 14:27   #16
Shilien
Użytkownik Forum

Domyślny

Sprawa wyglada tak : qumpel chce dzs zrobic beggara laske (be skojarzen plx)
i on wybije all a ja hero zsoluje
Co do sorka i druta to 100 razy lepiej jest bic drutem hero bo sork jak bez utamy za 300~dostanie to sie granem nie bedzie leczyl a vita 160 mana a juz taki drut za 70 many full hp
Dlatego wole zrobic tak zebede przy Rope Place bil herosa na utamie jak many zbraknie to up na dragi gdzie qumpel pilnuje by sie nie zrespily i ty sposobem sprawdze jak mi idzie
PS. WIADOMOSC Z OSTATNIEJ CHWILI!!
3 BLOKEROW JEST CHETNYCH ZE MNA NA HERO
Prosze powiedziec czy lvl wmiare odpowiedni-60 lvl skile po 75~
69 lvl skile nieznane
86 lvl skile tez nieznane
ogolnie sytulacja tak wyglada ze najchetniej idzie 60 lvl ale robia mu cos z netem wiec nie teraz.
Czy Hero sie czesto przezrzuca?
stary 22-06-2007, 14:34   #17
Unnamed Glum
Użytkownik Forum

Unnamed Glum's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: Żabno k. Tarnowa

Świat: Isara
Domyślny

Witam!
Twierdzicie panowie, że od 60 lvla to swoboda? Jezeli tak to swietnie ale jest maly problem. 60 dobije ~3 dni ale nie jestem pewien co zrobic z respem. Gram na Isarze i nieraz nie dwa na servie jest okolo 200 osob. Hero bedzie sie respil strasznie wolno. Moglbym sprobowac double spawn?
stary 22-06-2007, 15:14   #18
Shilien
Użytkownik Forum

Domyślny

grr to moj temat <joke>
Mam taka prosbe do kogos zeby zamiescil wszystkie "wygodne" spawny Hero.
@up
Ty mowisz ze od 60 lvla spokojnie a ja bym na Twoim miesjcu juz poszedl
ja 45 max wbijam i jedziem z koksem
stary 22-06-2007, 16:13   #19
Oskar111
Użytkownik Forum

Oskar111's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Kielce

Stan: Na Emeryturze
Imię: T!
Domyślny

a na tym 45 lvlu to niby z czego masz zamiar hero bic ? z burstek i uciekac? nie jednego hero blokalem i zdarzalo sie ze shooter/sioter musial sie narobic a mial 70 lvl i 59 mlvl + to ze jak sie na niego przerzucal to mimo eq (np mms) dostawal 100-200 .. majac wspomniane 1.1k many mozesz miec potrzebe oderwania sie od mortowania bo raczej jako ms nie zamierzasz sie exura gran leczyc (ktora czasem leczy smiesznie malo)
stary 22-06-2007, 16:20   #20
Skowerowypallek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 02 2007

Stan: Niegrający
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Ja dziś wróciłem z hero biłem z gwiazdek i kumpel czasem z explo strzelal siedzielsmy ok 1,5h i 1 crown shield.
Skowerowypallek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania