|
|||||||
| Notki |
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 | |
|
Guest
|
Zainspirowany opowiadaniem Meferota postanowiłem napisać swoje przygody gdy byłem newbie.
![]() 1Jak Poznałem Tibię To była tibia bodajże 7.6 u kuzynów zobaczyłem że zacieszają jakąś grą. Wypytałem ich dokładnie o co w tym chodzi itp. itd. zapisałem sobię na kartce co miałem zrobić żeby zacząć grać. na początku pół godziny męczyłem sie z zakładaniem konta, gdy już udało mi się je zrobić ucieszony założyłem pierwszą postać -Kotek of pandoria- której i tak już nie ma no to jedziemy z koksem ! 2Rookgard. Kuzyn Radził mi żeby grał z nim na galanie ale założyłem postać na pandori, grało tam kilka moich kolegów z ulicy (byli większymi n00bkami niż ja )Na początek odrazu napisałem do kumpla że też gram, umuwiliśmy się w sklepie al dee miałem "drobne" kłopoty z dostaniem się do niego mówił - Obok studni na rynku w lewo i przy moście w góre ale ja poszedłem odrazu ze świątyni w lewo. spotkałem owce i kilka królików, myślałem że nie wolno atakować ich bo one nie atakują mnie. Wtedy wszedł jakiś koleś i wybił owce, zaczołem mówić do niego że nie wolno ich bić, on oczywiście Cytuj:
Na mój fart kolega znalazł mnie bo poszedłem do sklepu w którym można kupić/sprzedać food. on miał już 8 lvl więc dał mi studded armor,mace i brass shielda. pokazał gdzie mi gdzie są raty i wyszedł na maina do carlin. [...] Na ratach spotkałem nowego kolege Grek Of Pandoria [Już nie gra] offerował mi eq za zbieranie chicken feathers gdyż zbierał na addon. Zgodziłem się chętnie i nauczył mnie reszty tzn. Trade'dowania itp. Dodałem go do listy vip. 2.1 Rookgard - Troche śmiesznych Sytuacji. I.Na początku wszystko do npc pisałem po polsku raz powiedziałem np. no kvrwa chce sprzedać mace i powiedziałem yes to bardzo sie zdziwiłem gdzie podziało sie moje 90 gp ;] II.Rraz kupiłem klucz od akademi za 120 gp i present box bo dałem wcisnąć se kit że ten klucz drzwi do nowego miasta. III.Myślałem że na rooku są tylko raty i bugi gdy kolega mi pokazał co jest za mostem to ze strachu nie mogłem trafić myszką w potwora ![]() CDN. TBC. Na mainie będzie więcej śmiechu - Reszta Będzie Jutro. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Hehe, tak ten noobek mógł zabić owieczki i króliczki?
;pna pomoc Polaków można liczyć rzadziej niż na pomoc zagranicznych graczy:/ pozdrawiam i czekam na maina ![]() |
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Lunara
Poziom: 87
Skille: 90+
Poziom mag.: 17
|
od kiedy w tibi 7.6 sa addony... ;o
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2007
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tholiam on Candia
Profesja: Elite Knight
Gildia: Murderers of Cows
Świat: Candia
Poziom: 112
Skille: 81/76
Poziom mag.: 6
|
przygody z rooka, jak sie grac nie umialo, są super
ja już nie mam co pisać o moim newbowaniu więc teraz musze pisać o przygodach kumpli, albo fake ![]()
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
3.Mainland.
No więc, mój kolega z podwórka poszedł do carlin lecz ja - wybrałem "tahsi" gdyż tam poszedł Grek of pandoria. na początek oczywiście nic nie wiedziałem a grek był offline. poszedłem szukać depo po GODZINIE szukania jakiś swe pokazał mi gdzie jest depo bo of course pl - fybiertalaj .Mój kumpel wcześniej zapisał mi na kartce co mam kupić sobie i za ile.[Byłem Knightem] Gdy wreszcie się zalogował dał mi orchish axe i poszedł skilować z kolegami na monk obok troll cave. Jak ich znalazłem to pomyślałem kurde jak oni tego monka kupili przez trade ?! Zapytałem się okazało się że był tam jeden druid .poszedłem na trolle wpadłem na scorpiona i .... wziiuum wycieczka do temple. Za Chwile to samo na moje szczęście mój kolega odzyskał loota. Gdy po 3-4 dniach wbiłem 9 lvl pisze na trade Buy Exura Thais. oczywiście wszyscy brecht. dopiero jakiś tutor mi wytłumaczył o co biega. następnie miałem po 5 [o0] dniach skille 30/30 poszedłem do sklepu z magią żeby kupić 2 Life Fluidy - Nagle wpadł pk 12 Sorc zablokował wejscie i szybko padłem , oczywiście w przestrachu nie zaatakowałem.gdy wróciłem z temple strasznie wk*&@^!* [no co 2 lf straciłem Xd] zaatakowałem kolesia i co sie okazało koleś był bez eq i szybko padł niestety bp wrzucił za ladę. Grek gdy mu to napisałem napisał rotfl. myślałem że to znaczy - to dobry jesteś ![]() potem po 2 tygodniach uporczywego grania uzbierałem 1.5k kolega dorzucił 500 i kupiłem knight axe!1oneone~ zaraz potem poszedłem po food do sklepu wcześniej jakiś koleś mnie prosił o 50 ale dałem mu tylko 21 bo tyle miałem a reszta na food i co sie stało. za chwie wpadł do sklepu z foodem trapneli mnie przy ladzie i co wypadło Knight Axe tak się wkurzyłem że przez 2 tygodnie nie grałem f tom gupiom tibje! gdy potem zrobiłem postać elite stefan [jescze jest ale nie pam. passów] po wielkich trudach przeszedłem rooka poszedłem do carlin. kolega dał mi już podstawowe eq gdyż miał już 34 lvl. poszedłem expić na zamek oczywiście co dziennie padałem co najmniej 3 razy o lurowanych zerków i guardów. jednego dnia padłem nawet 7 razy o.o ale i tak dalej grałem. raz jakiś koleś taszcył lootbaga a po elvenbane było z 3 kolesi więc chciałem mu pomóc w schowaniu loota i wrzuciłem go tam gdzie respią się 2 albo 3 berserkery i minotaur guard - koleś oczywiście mnie zaciupał. raz gdy expiłem wciąż na waspach [ to już była tibia 7.8 ] i miałem z 30 Honeycombów. to poszedłem gdzie w głąb ab i porozrzucałem je po ulicy po myślałem że to kwiatki do ozdoby.[ jak se to dzisiaj przypominam to spadam z krzesła ] raz koleś pytał się mnie jaki mam armor, miałem plate więc rzuciłem na skrzynke depo koleś mówi fajny a jak byłem tak tym podniecony i ręka mi się trzęsła że zamiast na slot z ubraniem wrzuciłem do kosza. 3.1Kazzardon gdy expiłem na dvarfach poszedłem od pierwszej jaskini po schodkach w góre i wlazłem do tej dziury co idzie się do kazzardon nie miałem liny to musiałem iść do kazzo, najpierw z pół godziny szukałem depo bo nikogo nie spotkałem [grałem wtedy w nocy] gdy już trafiłem do depo spotkałem [CHAR]Gagatek Malutki[/CHAR][już mnie napewno nie pamięta] i właśnie robił testa z mort hura i trafił 1 sqm ode mnie tak się przestraszyłem że przez 5 minut nic nie mogłem napisać. Jak już mu powiedziałem że nie wiem jak wyjść i nie mam liny pomógł mi wyjść wyjściem obok skarbca i dał line i łopate i odtej pory miałem nowego kolege. raz jakiś koleś kończył z tibią i oddał mi all itemy tzn.[ NOT JOKE ] fs 5k plate armor knight armor crown helmet , dvarfen shielda. miałem taką zachieche że w 1 dzień all straciłem za 5k kupiłem bp sd i poszedłem na pk !!11oneone~ myślałem że jak mam 16 mlvl to z sd będe walił za 500 hp idzie jakiś 9 sorc wziumm padł potem 7 knight padł a na samym końcu 12 sorc. popisowe fragsy by lvl 17 no ni ? potem patrze idzie 91 MS myśle - łeee jak takich kolesi zabiłem to ten pójdzie jak z płatka walnołem sd chyba się zdenerwował myśle po napisał Stop or die. powiedziałem mu jestem dobry i cie zaciupam i co się okazało napisał ok can i test by sd? ja pisze ok dałem mu 1 sd i bye bye maszkaro że miałem rs wszystko straciłem. ![]() Jak Przypomnę sobie reszte to napisze gdyż normalnie grałem dopiero pod 7.9 |
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
|
heheheh ciekawe przygody miałeś, najbardziej mi się z monkiem podobało i exura
7/10 ;p
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
@meferot - to jescze nie all coś ty teraz będa przygody z galany tam gdzie moi "pr0" inaczej kuzyni grają. jeden to pierdoli takie głupoty że np. lootbagi są nie opłacalne.Rotfl
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: cała mapa :D
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Chemikalius
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: co chwile inna
Świat: Guardia
Poziom: 42
Poziom mag.: 44
|
buhahaha atakowac master sorca... ja bym nie byl taki cierpliwy...
![]()
![]() Best solo : banshee, ancient scarab Best team: DL, Hero ASG dla Dorosłych (17+ ) klocki dla dzieci ![]() cytat: jeśli ktoś się osiodłał, przykłusował na forum i zrobił \"Ihaaaha!\", to nie ma się co dziwić, że ludzie na nim jeżdżą jak na kobyłce... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
Nadszedł czas na przygody z....
4.Galana. No więc do rzeczy ja już nie byłem takim noobem strasznym ale moi kuzyni żal. Znąją z rl 81 ek znaczy to był 81 ek po sprzedał chara i teraz jest na 74 ![]() i cały czas zacieszają. Poszedłem do ab zrobiłem sorca expię sobie na ghoulach i skeletorach pod ab. nagle wpada mój kuzyn swoim 16 knightem z textem ty wiesz że kupiłem se crown helmet i leciał z carlin do ab żeby się tym podniecić bo powiedział że coś mu się priv channel nie mógł otworzyć [rotfl] ostatnio kupił ze fire sworda pytam się go kuwa jak ty na tego fs uzbierałeś nawet lootbagów nie robisz?! a on na to lootbagi są przecież nie opłacalne bo się koszty nie zwracają. Ja Pisze lol a on spierdazaldja zobaczysz jutro kupie se magic sforta. Raz go ubił hunter on pisze do tego kolegi z rl -ej koleś mnie ubił -nick ? -hunter 1111! -lol -kurwa cosie smiejesz wiesz jaki dobry był>!?! raz go ubiłem na afku to potem przyleciał do mnie na chatę i rzucał mi kamieniami w okno. ![]() raz ubijał go przed depo jakiś koleś go ubijał a on zamiast wejść do depo [nie miał pz locka]pisał cały czas hanted by sir-dudi i padł. gdy po miesiącu wbił 20 lvl poszedł dragi bloczyć ... bez uh of course 4 razy padł w 2 dni. pisał raz na trade buy bp ih , ja do niego pisze sell a on s*******aj ty masz czity. I to wszystko.. _____________ Ps. Teraz gra w cs checie jego nick prosze bardzo FMA_kalon albo frag_my_ass_kalon najczęściej gra na servie strzelnica wrocław nabijajcie se na nim fragi raz byłem u niego widziałem jak pomiata 106 dedów 9 fragów ROTFL |
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
|
koleś jest zaje*isty
lootbagi są nie opłacalne.... pewnie bagi sa za drogie... ja już napisałem 3 część opowadania looknijcie ![]()
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: Kościerzyna
Stan: Niegrający
Imię: Elite Pandoria
Profesja: Knight
Gildia: >>>---------<<<
Świat: Pandoria
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
Nawet niezle
te piorka tez mnie troche zdziwily no ale nic a tak to nawet 8/10 ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guest
|
bo to była tibia 7.8 tylko nie pisałem że był update.
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
|
Rzucał kamieniami w okno buhahahahahahahahaha.
![]() ![]() |
|
|
|