Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-11-2003, 14:54   #1
Sober
Guest

Domyślny Quest spooling...

Dziś jako nowy user dowiedziałem się, że tak zwany quest spooling (czyli podpowiedzi dot. questów) jest zabroniony.
Zdziwiony postanowiłem sprawdzić u źrudła (www.tibia.com) i ani słowa o quest spoolingu...
Wydaje mi się również, że gdy na forum konto zakładałem nie było o tym ani słowa.
Ale ok, przypuśćmy że quest spooling obowiązuje, czy to znaczy że nie mogę spytać gdzie można dostać Small Axe(to tylko przykład), jak go dokładnie zdefiniować (quest spooling) i czemu quest spooling jest zły, czy w ogule jest zły...
Ja osobiście uważam że jest to rzecz nieszkodliva (nie zaszkodziło by mi gdybym się dowiedział skąd mam wziąć Suitable Box).
Ktoś mógłby powiedzieć że to szkodliwe, bo to solucja bo ktoś może znaleźć cenne rzeczy. Czy to komuś szkodzi a jak tak to w jaki sposób?
Solucje akurat niektóre są zbyt dokładne i odbierają część przyjemności z samodzielnego odkrywania, ale to nie powód do przekreślania drobnych porad i wskazówek. A jak ktoś dzięki temu znajdzie cenny stuff tym lepiej dla niego. Niektórzy wolą mając np. 17 poziom będąc na rookgardzie opchnąć klucz 4603 za 700gp i to potem złoto trzymać w postaciach "mułach" niż powiedzieć komuś gdzie można taki zdobyć...
Mi to jakoś nie pasuje.
Mam 11 level jestem na rooku i chciałem wykonać wszystkie questy i odwiedzić wszystkie miejsca i nie obraził bym się gdyby ktoś mi pomógł. Niedługo spadam na maina jeszcze nie wiem na jaki świat (o rade proszę) a klasa Wojak biedzie dobra 4 mee...

Kończę, bo zaczynam nudzić....
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-11-2003, 16:14   #2
Wiedzmak
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 11 2003

Wiedzmak ma numer GG 4477425
Domyślny

Quest Spooling jest zły. Przeszedłeś jakąś przygodówke albo RPG z solucją? A bez? I co ? Chyba jest różnica?
Jakby każdy każdemu mówił o questach to zabiłoby grę!!
Wiedzmak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2003, 17:33   #3
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

Quest spooling jest zły. Nie masz co robić to się pomęcz. Jak by każyd przeszedł każdy quest to by one nie miały racji bytu. Z drobnych podpowiedzi może się zebrać opis całego questa.
PS. Pozdro wszystkim
stary 11-11-2003, 09:44   #4
Yogi
Użytkownik Forum

Yogi's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2003

Yogi ma numer GG 3783481
Domyślny

w tibii nie trzeba rozwiazywac zadan, sa one tylko drobnym dodatkiem zeby gra byla jeszcze ciekawsza
wiec skoro nie musisz rozwiazywac questoow to po co ci rozwiazania do nich
pomecz sie troche sam
Yogi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania