|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Chyba nie trzeba Wam mówić kto to jest ten cały MacGyver.
Założyłem ten temat bo chcę abyście wypisywali rożne fajne, domowe i nie tylko sposoby aby ułatwić sobie życie lub zrobić coś fajnego. Nie muszą to być sposoby z MacGyvera. Wiecie na pewno o co mi chodzi bo rozumne istoty jesteście ![]() Żeby nie być gołosłownym tez coś podam ![]() Cytuj:
![]() Teraz Wasza kolej ![]()
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Reaktor czyszczący.
Biorę wiadro metalowe (nie plastikowe bo się rozpuści) wlewam 0,5 rozpuszczalnika nitro dodaję srebro czy tam złoto, 5 min i jest czyste jak łza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Płyn na znikanie:
1)Bierzemy wiadro 2)Wlewamy stężony kwas solny 3)Dolewamy kwas siarkowy 4)Mieszamy 5)Zanurzamy rękę. Nie zwracamy uwagi na swędzenie. 6)Wyciągamy, ŁAŁ! Ręki nie widać! @down Nie lubię cię :<
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 30-10-2007 o 23:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Czy mi się wydaje, czy kwas solny i siarkowy(VI) będą miały po dodaniu do siebie taką reakcję: 2(HCL) + 2(H2SO4) ----> 3(H2) + 2CL + 2(SO2) W takim wypadku powstałby nieszkodliwy w dotyku tlenek siarki, cholr oraz wodór. Ręka przeżyłaby. Chociaż mogę się mylić, bo w sumie z chemii nigdy dobry nie byłem. A co do bycia May'Gyverem to powiem tyle, że jest sporo różnych ciekawostek i eksperymentów, które można przeprowadzić w domu i masę jest tego w internecie. Jeśli kogoś to interesuje, to na pewno natrafił już na odpowiednią stronę. Ja w każdym razie lubię tylko dodawać ocet do sody oczyszczonej, albo zabawy z proszkiem do pieczenia. ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2006
Lokacja: London
|
![]() 1. bierzemy cole i nalewamy do szklanki
2. Wkladamy do szklanki zardzewiala srobe/nakretke itp.. 3. Czekamy 1-2 noce 4. Po ulywie tego czasu sruba/nakretka lsni jak nowa ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Topic: Ozdóbki choinkowe - wrzucasz płyty CD do mikrofalówki na 5 minut ; >
Ostatnio edytowany przez <.< - 31-10-2007 o 01:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Zastrzeżone przez lidera - sorry
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
|
![]() Cytuj:
Zeby nie było spamu @Topic: Co miałeś na mysli piszac ,,klejnoty"? Można to sobie wytłumaczyć w dwojaki sposób. ,,Srodek na przeczyszczenie" Bierzemy kwas siarkowy H2SO4 i mieszamy go ze 100% spirytusem oraz szklanka kreta lub domestosu. Wypijamy ze smakiem otrzymany płyn i po chwili tupiemy nóżkami gdy poczujemy palenie w sobie- to oznaka ,że nasz organizm jest oczyszczany. UWAGA!!! PO SPOZYCIU MOZE WYSTAPIC NAGLY ATAK KRWAWEGO ROZWOLNIENIA!!!
Niestety muszę odejść.Na zawsze.Tibia mi się znudziła i jak widzę wasze wypowiedzi 1bp na 12h to mnie skręca. Jesteście tak samo zepsuci na umyśle jak Tibia. Ocknijcie się ! Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 31-10-2007 o 01:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() http://www.metacafe.com/watch/704958...ed_smoke_bomb/
Fajne,mamy z ekipą zamiar to zrobić. Inne: http://www.metacafe.com/watch/736955...wax_explosion/ http://www.metacafe.com/watch/601280...stant_hot_ice/ Chodziarz to nie są rzeczy ,które zrobić można z produktów domowych,to anyway bardzo fajne ; p
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
|
![]() h2SO4 to elektrolit, wiec nie lepiej kopnac sie pradem ?
taki offtop topic* a tutaj nie mam pomyslu >.<
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Do autora tematu: hmm Ameryki to ty nie odkryłeś trzeba troszkę uważać w szkole
![]()
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Moglibyscie nie opisywac tu takich rzeczy? Jeszcze pro inteligentny 10 latek wezmie to na powaznie i tragedie macie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
|
![]() Pro inteligentny 10 latek nie skołuje stężonego kwasu solnego albo siarkowego. Są lepsze sposoby by ręka zniknęła. Wystarczy zakryć oczy, i co? Widzicie siebie!? Nie! Impossible, co? ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2007
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() |
![]() |
![]() |